Изследване на ХОРМОНИ – 6 (тема за взаимопомощ и мнения върху резултати)

• 86 767
  • 791
  •   1
Отговори
# 15
Аня, няма да рискувам. Няма да припадна две сутрини без кафе и цигара  Peace
Алая, не знам дали ще има къде в клиниката да полегна за Пролактина, но смятам да си поседя в колата и след това в лабораторията, има едно диванче, на него ще поседя. Секса- ясно. Нали в М. се правят изследванията, тъй че няма как да ми се случи. Даже ще видя, може и сутиен да не сложа. Такава съм- гледам всичко да е изрядно, даже се престаравам.
А за хормоните за Щит. жлеза. И при тях ли без секс предната вечер  Rolling Eyes

Пфу, днес ми падна БТ, а не ми идва. Ако дойде утре ще правя половите хормони в Събота. Но ако се появи в Петък, не знам. Моя М. е къс- до 4 дни и оскъден. В Понеделник ще е кажи- речи оскъден/ свършващ. Чакам да ми дойде, ще го мисля...

Ясмина, аз не разбирам много, но щом докторката ти казва, че не е възможен резултата, защо не питаш в лабораторията пак да ти пуснат изследването- за тяхна сметка . Те грешката никога няма да си я признаят, но нека докажат правотата си.

Последна редакция: ср, 13 фев 2013, 16:45 от Tonichka

# 16
  • София
Здравейте
Денис да те питам  вчера бях при ендокринолог гледа щитивидната на ехо инаманищо видя и другите изследвания,спомена за ПКЯ ме прати да изледвам инсулин без хормоните въпроса мидали да писна още нещо или да изчакам тези резултати?
Добре беше той да ти ги назначи за да не ги заплащаш Simple Smile
Какъв инсулин ще изследваш?
Ако не е тест за ИР - няма смисъл  само от Инсулин

Какво си изследвала досега?

# 17
влизам да разкажа продължението;
пуснаха ми повторно андростендион - резултат в норма 2,3         Ж(0.40-3.40) М(0.35-3.15)
и ми казаха, че не можели да си обяснят , защото вчерашната кръв наново са я пуснали и пак показала високия резултат, така че нямало грешка , а днешната кръв показва в норма
как е възможно за 24 часа да има такава разлика в този хормон #Crazy

# 18
  • София
пуснаха ми повторно андростендион - резултат в норма 2,3         Ж(0.40-3.40) М(0.35-3.15)
и ми казаха, че не можели да си обяснят , защото вчерашната кръв наново са я пуснали и пак показала високия резултат, така че нямало грешка , а днешната кръв показва в норма

Не е възможно Simple Smile

А от Лабораторията може да са объркали пробите и не си признават Simple Smile
Коя е Лабораторията?

# 19
Здравейте! Пуснах си прогестерон 7 дена след предполагаема О на база Т графика и овул. тестове и резултата е 67.060   nmol/l  реф. (лут 5.3-86 ). Този резултат какво показва, че със сигурност е имало О. както е показал теста и Т, а   яйцеклетката  не е била много качествена?

# 20

Коя е Лабораторията?

те твърдят , че в зависимост дали е изледван сутрин или на обед можело да даде до 100% отклонение ... и където и да ми вземат кръвта в която и да е лаборатория при тях ги носят за изледване, незнам аз от хормони не разбирам
проблема е сега, че се чудя щом е в норма да спра ли Клое - противозачатъчните, че ми бяха казали 6мес. да ги пия , а вече ми качиха 3 кила и утре трябва да започна четвъртата опаковка newsm78

# 21
  • София

Коя е Лабораторията?

те твърдят , че в зависимост дали е изледван сутрин или на обед можело да даде до 100% отклонение ... и където и да ми вземат кръвта в която и да е лаборатория при тях ги носят за изледване, незнам аз от хормони не разбирам
проблема е сега, че се чудя щом е в норма да спра ли Клое - противозачатъчните, че ми бяха казали 6мес. да ги пия , а вече ми качиха 3 кила и утре трябва да започна четвъртата опаковка newsm78

Това са глупости.
Кажи коя е тази лаборатория, моля Simple Smile?

Кой ти е Ендокринолога?

# 22
  • София
Здравейте! Пуснах си прогестерон 7 дена след предполагаема О на база Т графика и овул. тестове и резултата е 67.060   nmol/l  реф. (лут 5.3-86 ). Този резултат какво показва, че със сигурност е имало О. както е показал теста и Т, а   яйцеклетката  не е била много качествена?

На 20 ден от МЦ ли го направи?
Прогестеронът е добре - показва, че е имало О. и че ЖТ функционира добре.
Яйцеклетката е била годна за оплождане - това да не те притеснява.
Прогестеронът не е константа- може стойностите да са различни всеки МЦ
Дори да е по-нисък Прогестерона, това не е проблем за зачеване

# 23

На 20 ден от МЦ ли го направи?
Прогестеронът е добре - показва, че е имало О. и че ЖТ функционира добре.
Яйцеклетката е била годна за оплождане - това да не те притеснява.
Прогестеронът не е константа- може стойностите да са различни всеки МЦ
Дори да е по-нисък Прогестерона, това не е проблем за зачеване
[/quote]

Да, на 20 ден го направих! Благодаря за отговора ти, доста ме успокои.

Hug

# 24
Здравейте
Денис да те питам  вчера бях при ендокринолог гледа щитивидната на ехо инаманищо видя и другите изследвания,спомена за ПКЯ ме прати да изледвам инсулин без хормоните въпроса мидали да писна още нещо или да изчакам тези резултати?
Ако не е тест за ИР - няма смисъл  само от Инсулин

До сега половите хормони
Пролактин  завишен
Тестостерон на горна граица
ЛХ също завишен
 Днес теста беше за ИР , ендокринолога каза е може от това хормоните да са завишени
Утре тоет вее днес акам резултатите и пак ще пиша
Благодаря ти че коментира

Последна редакция: чт, 14 фев 2013, 00:22 от sao

# 25
Лаборекспрес
лекарката - Кавърджикова - не я препоръчвам

# 26
  • София
Здравейте
Денис да те питам  вчера бях при ендокринолог гледа щитивидната на ехо инаманищо видя и другите изследвания,спомена за ПКЯ ме прати да изледвам инсулин без хормоните въпроса мидали да писна още нещо или да изчакам тези резултати?

До сега половите хормони
Пролактин  завишен
ЛХ също завишен
 Днес теста беше за ИР , ендокринолога каза е може от това хормоните да са завишени

След като Пролактина е висок, може да има проблем и с ТСХ

# 27
Здравейте

До сега половите хормони
Пролактин  завишен
ЛХ също завишен

Доктора каза че със щитовидната нямало проблем щяло да се види на ехо ...
Каза че е ИР и заради това е висок пролактина, изписа ми глюкофаж 500мг 3 пъти на ден
Ето и днешните резултати
 Перорален глюкозотолерантен тест:
0'                        4.08 mmol/l
60'                      3.57 mmol/l
120'                    3.96 mmol/l
Серумни нива на инсулин:
0'                        3.74  mlU/ml
60'                      12.66 mlU/ml
120'                    1.93 mlU/ml
р.в.и.    0.7-9.0 mlU/ml

# 28
Може ли да ви попитам newsm78 за хормоните?Днеска следобед ми прицапи и по всяка вероятност утре ще си текне ,кой ден да броя  за 3-ти и да пусна хормоните?.Имам възможност дори и неделя ако трябва

# 29
  • София
Здравейте
Денис да те питам  вчера бях при ендокринолог гледа щитивидната на ехо инаманищо видя и другите изследвания,спомена за ПКЯ ме прати да изледвам инсулин без хормоните въпроса мидали да писна още нещо или да изчакам тези резултати?
Ако не е тест за ИР - няма смисъл  само от Инсулин

До сега половите хормони
Пролактин  завишен
ЛХ също завишен

Доктора каза че със щитовидната нямало проблем щяло да се види на ехо ...
Каза че е ИР и заради това е висок пролактина, изписа ми глюкофаж 500мг 3 пъти на ден
Ето и днешните резултати
 Перорален глюкозотолерантен тест:
0'                        4.08 mmol/l
60'                      3.57 mmol/l
120'                    3.96 mmol/l
Серумни нива на инсулин:
0'                        3.74  mlU/ml
60'                      12.66 mlU/ml
120'                    1.93 mlU/ml
р.в.и.    0.7-9.0 mlU/ml

На твое място бих се консултирала с още един Ендокринолог, както и АГ-Ендокринолог

Общи условия

Активация на акаунт