Изследване на ХОРМОНИ – 6 (тема за взаимопомощ и мнения върху резултати)

• 87 097
  • 791
  •   1
Отговори
# 150
  • София
ТСХ е високо, ще трябва лечение.
На другите напиши реф, стойности.

# 151
ТАТ 205.40   референтни граници < 115
МАТ 7.91 референтни граници  < 34
FT4  12.91 референтни 12.00 - 22.00
Благодаря за бързия отговор. Simple Smile
Мислите ли, че става въпрос за хашимото?

# 152
Излезнаха ми резултатите за излседването на Тестостерона - 1.38     ж0.22-2.90   . Някой може ли да ми помогне да си ги разчета?

# 153
Здравейте, и аз се включвам към вашата тема Simple Smile
Ако е възможно да коментирате и моите резултати, правени са на 3-ти ден от МЦ:
Тестостерон         0.62 ng/ml      Жени 0.084-0.481
FSH                     4.94 mU/ml       жени фол.фаза 3.5-12.5
LH                    6.2 mIU/ml      жени фол.фаза 2.4-12.6
Пролактин               12.08 ng/ml       3,24 - 29,12
Естрадиол               44.1 pg/ml      жени-фол.фаза 12.5-166
DHEA-SO4             325.8 ug/dl       жени: 35-430
SHBG                  39.3 nmol/L       Ж. (F.)18-114
Инсулин                10 uU/ml        4,1-26,0 uIU/ml

Чакам и 4-андростендион, но още не е готов резултата.

Благодаря предварително  Hug

Тестостеронът е висок, може да подтиска О и да е причина за ПКЯ
ЛХ е висок, може да показва или ранна О. или ПКЯ
Трябва да пуснеш и 17ОН Прогестерон - на 3 ден от МЦ

Др. хормони са добре

Пиши какво е казал лекаря

Най-накрая излезе и 4-андростендион 8.8 ng/ml  0.75-3.20, което явно е високо, на лекар съм чак на 12.03, дали ще е проблем?

# 154
  • София
ТАТ 205.40   референтни граници < 115
МАТ 7.91 референтни граници  < 34
FT4  12.91 референтни 12.00 - 22.00
Благодаря за бързия отговор. Simple Smile
Мислите ли, че става въпрос за хашимото?

не мисля, сигурна съм  Tired Добре дошла в клуба... няма от какво да се притесняваш. Консултирай се с добър ендокринолог и всичко ще е наред  Peace

# 155
Благодаря rainy ... и че си така позитивна също  Simple Smile

# 156
  • София

Не се мре от Хашимото, стряскащо е знам, защото е доживотно... но ще видиш, че не е болка за умиране  Peace Ще пиеш едни малки хапченца и ще се съобразяваш с тях  Peace

# 157
Добро утро и от мен и честита Баба Марта. Да помоля и аз за едно погледче, върху моите изследвания, за мен всичко е ОК и в норма, но ще се радвам ако Денис метне едно око и сподели има ли нещо тревожно. Иначе съм на преглед към края на другата седмица, да ми ги разтълкува и АГ-то ми, но женско нетърпение  Hug
Прогестерон       0.59       ng/ml     жени: фол.ф. 0.2-1.5; овул.ф. 0.8-3.0; лут.ф. 1.7-27; постмен. 0.1-0.8; мъже: 0.2-1.4;   

FSH       8.37       mU/ml     жени фол.фаза 3.5-12.5, oвул. фаза 4.7-21.5; лут.фаза 1.7-7.7; менопауза 25.8-134.8; мъже 1.5-12.4   

LH       9.02       mIU/ml     жени фол.фаза 2.4-12.6; овул.фаза 14.0-95.6; лут.фаза 1.0-11.4, менопауза 7.7-58.5,мъже 1.7-8.6   

Пролактин       20.3       ng/ml     3,24 - 29,12   

Естрадиол       60.23       pg/ml     жени-фол.фаза 12.5-166,овул.фаза 85.8-498, лут.фаза 43.8-211; менопауза до 54.7,мъже до 7.63-42.6

# 158
  • София
Меги, ЛХ и ФСХ са си височки, нищо че са в референтните. Дано да е нещо инцидентно.
А тоя прогестерон нищо не показва. Прогестеронът е показателен само 7 дни след доказана О.

# 159
Благодаря Весе, чак сега виждам, че тия са объркали аз исках Тестостерон, те са ми пуснали Прогестерон... ама и аз съм една шматкааа ужас  smile3511 много съм смотана направоооо , как можах да не погледна още вчера, какво аджаба са ми пуснали тия от лабораторията

А какво би могло да означава, като са ми леко завишени ЛХ и ФСХ?

# 160
Благодаря Весе, чак сега виждам, че тия са объркали аз исках Тестостерон, те са ми пуснали Прогестерон... ама и аз съм една шматкааа ужас  smile3511 много съм смотана направоооо , как можах да не погледна още вчера, какво аджаба са ми пуснали тия от лабораторията

А какво би могло да означава, като са ми леко завишени ЛХ и ФСХ?

Здравей Денис! Може ли да те попитам какъв проблем може да има ако ЛХ и ФСХ са по високи от 7 например да около 9 или 10?
Каква е връзката на ЛХ, ФСХ и Е2 и защо се изследват  заедно?

Те не показват какъв е проблема, а само че има проблем и затова се правят и допълнителни изследвания.
ЛХ,ФСХ и Е2 показват как ще се развие МЦ, от техните стойности се правят изводите

Може да означава, че имаш поликистоза, защото съотношението им е в полза на ЛХ.

# 161
За мен тези хормони не са проблем. Peace Съотношението не е такова, че да говорим изобщо за ПКЯ.

# 162
Благодаря за отговорите, Септември месец бях на контролер преглед и моята докторка ме гледа на вагинален ехограф, оглежда ми яйчниците и каза, че всичко е ОК и няма проблем. Ако имаше ПКЯ все си мисля, че до сега трябваше да е видяла и да ми е казала, освен ако след това не се е появил проблема. Ходя си напрегледи редовно. Сега ще отида в края на другата седмица и ще я помоля да обърне внимание, ако има нещо да го коригираме овреме  Hug

# 163
Аз преди малко си правех обременяване с глюкоза. Може ли някой да ми кажа, който си е правил, от къде са вземали кръв. Защото на мен ми вземаха от пръста, а в нета четох, че е от вената. Не мога да разбера защо има такова разминаване- дали е едно и също или аз съм си объркала изследването. newsm78
Питах жената за тест за инсулинова резистентност, тя ми каза, че не знае какво е това...а бях чела тук че за ИР се прави обременяване с глюкоза. Така ли е?
Гледах им ценоразписа-имат обрм. с глюкоза и итделно друго изследване- пак токова, но и с инсулин... newsm78 (Имунореактивен инсулин (инсулин + ОГТТ) двукратно, на гладно и на 2 ч)..нещо се обърках-кое е трябвало да направя  Confused
Денис, може ли малко помощ? Да не се окаже, че са ме боцкали напразно? Thinking

Това са резултатите:
ФУНКЦИОНАЛНИ ИЗСЛЕДВАНИЯ
Име на теста (изследване)       Резултат     Единици   Референтни стойности   Метод
Обременяване с глюкоза с капилярна кръв                       
     Глюкоза 0 min       4.83       mmol/l    здрави 3.9 - 6.4   
     Глюкоза 60 min       6.54              
     Глюкоза 120 min       6.88              

Последна редакция: пт, 01 мар 2013, 16:44 от Sunny kiss

# 164
  • София
Аз преди малко си правех обременяване с глюкоза. Може ли някой да ми кажа, който си е правил, от къде са вземали кръв. Защото на мен ми вземаха от пръста, а в нета четох, че е от вената. Не мога да разбера защо има такова разминаване- дали е едно и също или аз съм си объркала изследването. newsm78
Питах жената за тест за инсулинова резистентност, тя ми каза, че не знае какво е това...а бях чела тук че за ИР се прави обременяване с глюкоза. Така ли е?
Гледах им ценоразписа-имат обрм. с глюкоза и итделно друго изследване- пак токова, но и с инсулин... newsm78 (Имунореактивен инсулин (инсулин + ОГТТ) двукратно, на гладно и на 2 ч)..нещо се обърках-кое е трябвало да направя  Confused
Денис, може ли малко помощ? Да не се окаже, че са ме боцкали напразно? Thinking

Това са резултатите:
ФУНКЦИОНАЛНИ ИЗСЛЕДВАНИЯ
Име на теста (изследване)       Резултат     Единици   Референтни стойности   Метод
Обременяване с глюкоза с капилярна кръв                       
     Глюкоза 0 min       4.83       mmol/l    здрави 3.9 - 6.4   
     Глюкоза 60 min       6.54              
     Глюкоза 120 min       6.88              

А къде са резултатите от Инсулина? - за ИР той е важният.
Май, наистина напразно са те боцкали , а и от пръста повече боли.
Трябва венозна кръв
Орален глюкозотолерантен тест (ОГТТ)

Общи условия

Активация на акаунт