КЛАСИЧЕСКА ХОМЕОПАТИЯ СПОДЕЛЯНЕ НА ОПИТ И ЗНАНИЯ 26

• 42 364
  • 736
  •   1
Отговори
# 645
Aleksander, не питах за палиация, а за възстановяване. Но благодаря за отговора.

# 646
Зависи докъде е обратима патологията - стандартен отговор, ама верен Tired

# 647
Аз веднъж питах тук за ниската Т при боледуване (37.Sunglasses и оправяне. Сега питам (МНОГО ми е притеснено) за без всякаква Т? Чакам с нетърпение, а не се вдига, та дори и до 37.00. А кашляме вече 3-ти ден - почти без спирка.
На беладона сме през 2 часа. И едновременно на фона на беладона 12, защото докато започна да кашля вече пиеше Беладона за друг проблем. Та, докато си приемахме лекарството (2 пъти на ден), започна кашлицата. Спряхме я за 1 ден, да видим какво ще стане, но кашлицата се усили. Нямаше още явно изразени симптоми, освен бухането. Пак я започнахме, но през 2 часа. На първия ден от подновяването поспря, разреди, но днес - не се спря. Сутринта повърна 2 пъти - слуз, не е като онова другото повръщане, а поскоро от напъните за кашлица. А Т не вдига. Бодър, беснее, яде, пие ... само дето кашля ...
Имам чувството, че тази Беладона 12 спира по някакъв начин Т-та, а така и пречи.

Ще съм много благодарна на всеки, който може да коментира ситуацията. Знам, че трябва да попитам хом., но единствения й недостатък е, че не обяснява, не коментира ... Прави си интервюто, казва лекарството и това е. А на мен ми липосват обяснения. Моля  Praynig

# 648
Зависи докъде е обратима патологията - стандартен отговор, ама верен Tired

Да де, то няма лошо и в стандартните отговори Simple Smile

Но дори и в ранен стадии медиците твърдят, че е нерешимо проблем (те за тях много са нерешими, да не го коментираме, щото го знаем). Та значи да разбирам ли, че ако подобен проблем се установи в началото е възможно да се повлияе на възстановяването му? Уж си получавам отговорите, ама до тоя не съм стигнала, пък ме изгложди отвътре като бе поставен въпроса Simple Smile

# 649
Дари, може.

Касии, беладона при остро заболяване върши работа само в началото. Има си специфика в картината. Нищо не мога да кажа - в смисъл имало ли е детето картина на беладона, или не.
Цитат
Нямаше още явно изразени симптоми, освен бухането
Ако това е картината за началните дни на заболяването, надали е беладона. Но това е осланяйки се на твоите думи. Трудно се бърка картина беладона, тя е ярка!

# 650
Здравейте,
DarinaK,наясно съм че няма да спрем алопатичните,но поне за сега и ,че на този етап от заболяването малко е късно за пълно излекуване с хомеопатия и ако има подобрение ще е необходимо време и търпение.

Aleksander,имам своите съображения за избора на страната.Относно кортикостероида -дозата ни е ниска 1тб. през ден,което в сравнение с 3тб. на ден, си е по малкото зло.Напълняването,което изчезва заедно с намалянето на дозата,е най-малкото зло.Детето ми стана раздразнително,изпадаше в истерични пристъпи,неможеше да спи,имунитета падна много,потеше се постояно и т.н. ,но и това намаля.Целта ми е наистина да се открие причината,чудеса не очаквам,но при тази ниска доза на кортикостероида имаме шанс да го спрем.

# 651
Дари, може.

Касии, беладона при остро заболяване върши работа само в началото. Има си специфика в картината. Нищо не мога да кажа - в смисъл имало ли е детето картина на беладона, или не.
Цитат
Нямаше още явно изразени симптоми, освен бухането
Ако това е картината за началните дни на заболяването, надали е беладона. Но това е осланяйки се на твоите думи. Трудно се бърка картина беладона, тя е ярка!

Аз разбирам, че по моето описание няма как да се даде точно обяснение. Благодаря ти за коментара.

Идеята ми беше за протичане на остри състояния без Т или с много ниска - по принцип. Както има принцип за високата такава: тя е полезна, унищожава ... А за ниската? или за никаквата?

А че е полезна само в началото ??? Не знам - при нас обикновено, с изключение на тази зима, беладоната е била основно лекарство след вдигане на Т. Освен това, по време на лечение с рустокс (пак при остро), ми каза - "Още не е за беладона" - т.е. - това не е началото ??? Обърквам се, доверявам се  и ... просто коментирам твоите думи, БЕЗ изобщо да ти противореча. Най-малко аз, дето нищо не разбирам, а само вярвам и се възползвам ... от хомеопатията.

# 652
Има няколко страници, посветени на заболявания с ниска или висока Т, липса или наличие на такава, възможни причини и т.н. Дългичко е за повтаряне.
От другото - нищо не разбрах. Grinning
Състояние беладона няма да се направи за два дни - то е внезапно и силно. Картини на беладона и аконит при остро се развиват за няколко часа.

# 653
Има няколко страници, посветени на заболявания с ниска или висока Т, липса или наличие на такава, възможни причини и т.н. Дългичко е за повтаряне.
От другото - нищо не разбрах. Grinning
Състояние беладона няма да се направи за два дни - то е внезапно и силно. Картини на беладона и аконит при остро се развиват за няколко часа.

Ами ние досега не сме имали такива състояния - остро и силно. Shocked Shocked. При нас винаги нещата са били бавни и са се развивали с дни.  Shocked Shocked - говря за острите състояния. Просто съм в шок  Rolling Eyes Rolling Eyes

Само една нощ щерката в 3.00 часа ми се донесе с Т 38,8, след като си легна абсолютно здрава ...

Може би не съм се изказала правилно за рустокса. Имали сме случаи, при които започваме лечение с едно лекарство и после се налага да го сменим или, макар и рядко, но все пак се е случвало, да добави още едно, което да редуваме с първоначалното и когато нещата се поуспокоят остава едно от двете. Та за рустокса - тази зима не ни беше от добрите (за разлика от предишните 2-3) и се поразболяхме всички и то сериозно. Какво изпуснахме 0 не разбрах, но както и да е - изболедувахме се.

Започнахме с рустокс (червен връх на езика е основното, което наклони натам), но нещата не ми вървяха поплан и на поредната контрола ми каза, че още не е за беладона, което е в противовес с това, че беладоната е сила в началото, че протича остро, бързо ... Това исках да кажа.

А тези странички, за които говориш ( за ниската или никаква Т) от къде са? Сканиране, преснимане, куриерска служба за моя сметка - да ги изпратиш да попрочета, че за 2-ри път ни се случва, а аз НЯМАМ обяснение какво се случва ???

# 654
Мисля, че са в тази тема назад.

Касии, беладона се дава и работи в началото, нататък може да е всичко друго, но не и беладона при остро. Има едно-две лекарства, които много приличат, даже трудно се различават от беладона по картина, но основното е това, което вече казах - внезапно и бурно начало, което е добра отлика.
Ти не си длъжна да имаш обяснение, би била длъжна ако си учила години това, за което питаш.
В остро състояние децата и по-възрастните (най-често те) сменят често картината и понякога се налага второ или трето лекарство.
Но за беладоната съм категорична.

# 655
Благодаря ти! Най-вече за добронамереността и за отзивчивостта. Така ми се иска да имах възможност да уча ... Тогава щях да имам всички отговори!
Добре, че те има тук, за да питам. Благодаря още веднъж!!!

# 656
Аз нямам всички отговори. Няма и да имам. Няма и такъв човек. Grinning
Моля.

# 657
Това определено е показател Simple Smile но също така показател е дали има нещо друго на друго място, което да ти създава дискомфорт.

Бих приела ХЛ само и единствено в определената от хомеопата доза. Опитай да се чуете пак. Или му прати съобщение, също е вариант.

Бързо възстановяване!
Peace
Не се притеснявайте от гнойта и връзката със сърцето. Нещата стоят по друг начин, за да възникне проблем. Децата, които правят гнойни ангини ежемесечно?

Не мога да се съглася! Че пациента трябва да не се притеснява съм съгласен. Но подобно изказване от човек, който не е лекар и няма адекватните медицински познания за да дава такива крайни мнения, може да навреди на пациента. Дали един гноен процес е фокално огнище и дали може да навреди или не може да навреди на отдалечени органи и системи може да прецени екип от медицински специалисти. Те преценяват има ли нужда от комплексни изследвания или няма. Подобни крайни мнения могат да имат вредно въздействие върху здравнопрофилактичната настройка на обществото.

# 658
Да бе да...Точно затова при всяка гнойна ангина се правят изследвания... ooooh! И един общопрактикуващ лекар явно се явява достатъчен специалист, за да не назначава. Wink

В добавка вашата профилактика отново уби човек - ваксината за рак на маточната шийка.
В добавка ежегодната мамография на гърдата причинява много по-големи поражения на евентуални доброкачествени тумори или за появата на такива. Моля не ми говори за профилактика. Системата е сбъркана.
И още нещо се сещам по повод профилактиката. На колко хора се правят изследвания за алергия към упойки и обезболяващи преди хирургическа интервенция? Ти изпращаш ли пациентите си, ако намесата не е спешна?
Щото такива чудесии съм виждала след анестезии, че просто нямам думи.

Последна редакция: чт, 28 мар 2013, 00:55 от Мечка Малинарка

# 659

Имам проблем и въпрос.
От около седмица се разболях, зарази ме баткото. Тъй като с бебето не мога да пътувам, се лекуваме по телефона с хомеопата ни. Сина ми вече е почти добре, но при мен нещата се усложниха.След приема на Calium sulfurikum за няма и час хремата ми осезаемо намаля, но започнаха остри болки в гърлото. Оказа се, че има гной. Отскочих до личната лекарка и тя потвърди, като ми изписа антибиотик. Изплаших се, че положението е сериозно, освен това кърмя и съвсем не ми се ще да пия АБ. Звъннах пак на хомеопата, каза да не вземам АБ, да спра Calium sulfurikum , и да взема Mercurius solubilis вечерта, сутринта и на другия ден, т.е. днес да му се обадя. Освен това вечерта да си направя компрес с извара. Сутринта като станах имах чувството, че няма никаква промяна, но след като взех повторно лекарството болката в гърлото значително намаля. Вече ме боли много слабо, но гнойта и надутото в гърлото ми си изглеждат по същия начин като вчера, т.е. без промяна.Звънях на хомеопата, да се разберем как да продължа, но първо беше зает, каза ще ми звънне, но не ми звънна. Чаках, чаках, накрая пак му звъннах, затвори ми , явно не можеше да говори. Вече

...

Съветвам Ви да не се притеснявате и да потърсите консултация и от лекар.

Общи условия

Активация на акаунт