КЛАСИЧЕСКА ХОМЕОПАТИЯ СПОДЕЛЯНЕ НА ОПИТ И ЗНАНИЯ 26

• 42 367
  • 736
  •   1
Отговори
# 630
Благодаря! Исках да обрисувам картината, че не е свързана само с едно посещение и едно предписание.

# 631
Майка ми е с дискови хернии на три нива и от известно време болките са нетърпими и тръгват вече по нервите на краката. Четох в другия подфорум за някакви инжекции Дискус Композитум
http://www.sparmedo.de/p/discus-compositum-n-mit-kalmia--ampullen-04031138/
Действали облекчаващо.
Разгледах и видях, че не са монопрепарат. Какво ви е мнението, дали е опасно да ги слага, като се има предвид, че другия вариант ще са много силни обезболяващи, докато се реши на операция.

# 632
Soleil*, а обмисляли ли сте вариант за лечение чрез масажи?

# 633
  • София - Варна - Бургас
Здравейте,по технически причини останах малко назад от темата.Благодаря Ви за мненията и съветите!
Детето ми е с ревматоиден артрит,за съжаление късно научавам и осъзнавам ,че кортикостероидите са отрова и само влошиха състоянието на моето слънчице,но сега неможем да ги спрем напълно.Цялото лечение се основава  на подтискане на имунната система. И трите медикамента са с това действие.Е с това т не съм съгласна нещо-хем заболяването е грешка в имунната система ,хем дай да я мачкаме още с лекарства.
 Искам консултация със специалист по заболяването във Франция ,за да съм наясно със състоянието на детето ми на този етап заболяването,защото тук всеки доктор или доцент е със собствено мнение.Това вече шест години. 
 Относно хомеопатията - искам преглед и при хомеопат,защото си мисля ,че за да се лекува основното заболяване трябва да се търсят по дълбоко причините за него.Дъщеря ми е много емоционална, силно притеснителна ,с големи страхове от какво ли не.Посещаваме и училищния психолог.
 Досега изписваните гранулки са били с цел да облекчат болките,но дори едно притеснение на детето от това ,че ще е на рожден ден предизвиква разболяване/хрема основно/ ,а оттам болка и скованост в крачето

Защо пък Франция, и какво очаквате че ще ви кажат? - спрете кортикостероидите? едва ли! И гений да е, въоръжението им е едно и също - Антивъзпалителни, които удрят стомаха, панкреаса, черния дроб и водят до трайно напълняване. Виждал съм деца с бузи, които почти им закриват очите. Достатъчно е да намерете читав хомеопат, който да лекува причината, а не следствието, докато болестта е още в начален стадий. Кураж и Успех!

# 634
  • София - Варна - Бургас
Майка ми е с дискови хернии на три нива и от известно време болките са нетърпими и тръгват вече по нервите на краката. Четох в другия подфорум за някакви инжекции Дискус Композитум
http://www.sparmedo.de/p/discus-compositum-n-mit-kalmia--ampullen-04031138/
Действали облекчаващо.
Разгледах и видях, че не са монопрепарат. Какво ви е мнението, дали е опасно да ги слага, като се има предвид, че другия вариант ще са много силни обезболяващи, докато се реши на операция.

Солейл* виждам че си отдавна в бгмамма, нали знаеш че хомеопатията не поставя инжекции!?  Shocked
 Да, опасно е да се играе на "хомеопатия" със всевъзможни абсурдни смеси, когато е достатъчно и едно хомеопатично лекарство отговарящо на картината. Действително, една успешна операция с поставяне на спец. пластинки би могло да е решаване на проблема, плюс класическа хомеопатия.

# 635
А и ако се наложи хомеопатично успокоение на болките, и там няма универсалност- трябва да се изследват болките, модалности, кога, какви, къде, от какво се влошават или подобряват и тогава се предписва. И аз съм против инжекцията като хомеопатичен коктейл, щом има друг вариант. Ако положението е нетърпимо, не сме инквизитори все пак, може да се приемат обезболяващи докато човекът реши как ще се лекува.

# 636
А без операция не е ли възможно да се опита?

# 637
Имам проблем и въпрос.
От около седмица се разболях, зарази ме баткото. Тъй като с бебето не мога да пътувам, се лекуваме по телефона с хомеопата ни. Сина ми вече е почти добре, но при мен нещата се усложниха.След приема на Calium sulfurikum за няма и час хремата ми осезаемо намаля, но започнаха остри болки в гърлото. Оказа се, че има гной. Отскочих до личната лекарка и тя потвърди, като ми изписа антибиотик. Изплаших се, че положението е сериозно, освен това кърмя и съвсем не ми се ще да пия АБ. Звъннах пак на хомеопата, каза да не вземам АБ, да спра Calium sulfurikum , и да взема Mercurius solubilis вечерта, сутринта и на другия ден, т.е. днес да му се обадя. Освен това вечерта да си направя компрес с извара. Сутринта като станах имах чувството, че няма никаква промяна, но след като взех повторно лекарството болката в гърлото значително намаля. Вече ме боли много слабо, но гнойта и надутото в гърлото ми си изглеждат по същия начин като вчера, т.е. без промяна.Звънях на хомеопата, да се разберем как да продължа, но първо беше зает, каза ще ми звънне, но не ми звънна. Чаках, чаках, накрая пак му звъннах, затвори ми , явно не можеше да говори. Вече не ми е удобно да му звъня - за последната седмица му звънях сигурно 15 пъти. И не знам как да продължа. Дали да продължавам да вземам лекарството и дали тази гной ще се изчисти, нали уж можело да засегне сърцето. Пък и хич не ми се прибягва до АБ, при положение, че имам подобрение, ама като няма кой да ме наблюдава, какво да правя ?

# 638
  • Добрич
Не съм хомеопат, но ще споделя, че Mercurius solubilis действа малко по-бавно, по думите на нашия хомеопат, тъй като ни беше изписано като резервно лекарство за гнойната ангина на дъщеря ми миналия месец. Казвам резервно, защото започнахме с арсеникум албум и ако нямаше подобрение до 1-2 дена щяхме да преминем на Mercurius solubilis, но арсена си свърши много бързо работата. Все пак продължавайте да търсите хомеопата си, той знае най-добре какво прави.

# 639
  • София

_Svetli, от хомеопата си знам, че за хомеопатията най-важни са усещанията на пациента. Щом се чувстваш по-добре, значи Меркурият действа. Не знам каква потенция си взела, но от опит знам, че ако е 30 е нормално да го вземеш до 3 пъти. Опитай пак да се свържеш с хомеопата си, но ако не успееш или си изплашена и се чувстваш несигурна, вместо да посягаш към антибиотика, вземи трети път Меркурий 30.

# 640
Благодаря момичета, исках и това да разбера дали щом се чувствам по- добре означава, че вървя към оздравяване.

# 641
Това определено е показател Simple Smile но също така показател е дали има нещо друго на друго място, което да ти създава дискомфорт.

Бих приела ХЛ само и единствено в определената от хомеопата доза. Опитай да се чуете пак. Или му прати съобщение, също е вариант.

Бързо възстановяване!

# 642
Това определено е показател Simple Smile но също така показател е дали има нещо друго на друго място, което да ти създава дискомфорт.

Бих приела ХЛ само и единствено в определената от хомеопата доза. Опитай да се чуете пак. Или му прати съобщение, също е вариант.

Бързо възстановяване!
Peace

Меркурий или каквото  и да било може да се пие и N на брой пъти, стига хомеопатът да го  е казал.  Няма такова нещо като това, че действа бавно. Всичко зависи от потенцията, дозата, състоянието на жизнената сила, вида заболяване и т.н. фактори.
Не се притеснявайте от гнойта и връзката със сърцето. Нещата стоят по друг начин, за да възникне проблем. Децата, които правят гнойни ангини ежемесечно?

# 643
  • София - Варна - Бургас
А без операция не е ли възможно да се опита?

Зависи хернията до каква степен е притиснала гръбначния мозък, има ли опасност от прекъсването му или става въпрос само за триене. Ако е само триене, може да се мине и без операция и тук хомеопатията е далеч по-добрата палиация, защото лекува възбудения нерв, но не го упоява временно.
 Да се знае и, че при дискова херния, чакръкчийството е крайно опасен метод!

# 644
Искам само да споделя в неделя започнах да вдигам температура и със симптоми като за настинка,вирус и т.н.... Пих 15 капки от моето лекарство,както ми е казвала хомеопатката и всичко беше Ок. На следващия ден нямаше и помен от настинка или каквото и да било. А относно основният ми проблем,поради който се насочих към хомеопат,ще пиша по- нататък,мисля че все още е раничко. Успех на всички в лечението с хомеопатия  Hug Peace

Общи условия

Активация на акаунт