КЛАСИЧЕСКА ХОМЕОПАТИЯ СПОДЕЛЯНЕ НА ОПИТ И ЗНАНИЯ 26

• 42 360
  • 736
  •   1
Отговори
# 660
Да бе да...Точно затова при всяка гнойна ангина се правят изследвания... ooooh! И един общопрактикуващ лекар явно се явява достатъчен специалист, за да не назначава. Wink
Той е правоспособен и следователно носи отговорност за действията си. На базата на анамнестичните данни и на базата на прегледа, клинициста е този,който решава дали има нужда от насочване на пациента на този етап към лабораторията или други специалисти.
  Що се отнася до ваксините и мамографията, обективно мнение може да дадете само ако станете и лекар.
 Въпросът за алергиите към анестезиите е изключително важен. Към всеки отделен случай лекарят решава как да действа съобразно нормативните уредби съответстващи на неговата професионална квалификация и правоспособност.

Последна редакция: чт, 28 мар 2013, 01:07 от Assamas

# 661
Ясно. Все същите общи приказки и нищо по същество. Grinning
Щото дотук ми казваш единствено, че КЛИНИЦИСТИТЕ ти Grinning решават едно на милион, че пациентът при гнойна ангина има нужда от допълнително изследване. Защото при правилно хомеопатично лечение е абсурд да се стигне например до перитонзиларен абсцес, камо ли до нещо по-сериозно. Освен това ще има и съответните индикации за влошаване.

# 662
Впрочем все повече зачестяват случаите на гнойна ангина, при която се налагат два различни антибиотика един след друг и пак и отново действието е слабо. Защо ли? Grinning
Отделен е въпросът за предписването на антибиотици при вирусна ангина в период, когато това още не е необходимо, предвид че няма последващата бактериална инфекция.
Ред причини - първа е, че няма нужното време за антибиограма предвид острото  и бързо влошаващо се състояние на човека. Но по-важното Александър скоро го писа назад - все по-силни лекарства, все по-устойчиви микроорганизми. И след като те се адаптират със скорост, по-голяма от нашата???
Не мога да приема профилактика тип "дай да си вържа панталоните", да не казвам друга дума.

# 663
 Всяка ангина трябва да се наблюдава от лекар за да не се стигне до посочените от Вас усложнения. И ако все пак те възникнат пак лекарят е този, който носи отговорността за бързи действия и връщане здравето на човека. Антибиотичната резистентност е факт,който може да бъде коментиран много, но това трябва да става на базата на познания по патофизиология,патоанатомия,микробиология и фармакология, които се изучават подробно във висшите медицински училища. Трябва да има познания поне на университетско ниво.

# 664
Никой никъде не е казал да нямаме наблюдение от лекар. Обяснявам само, че не е нужно да се лекува антибиотично Grinning. Не изпитвам никаква необходимост да коментирам неоспорими факти - няма смисъл да ровя в нещо, което вече е доказано Sunglasses Насочвам уменията си другаде.
Зададох пряк въпрос, на който не получих отговор.

Интересно дали фармакологията предполага и позволява на фармацевтите по аптеките така умело да раздават широкоспектърни антибиотици за щяло и  нещяло. Гледам и чувам, че дори лекарите напоследък се възмущават от тези своеволия. Чест посетител съм на аптеките, в началото не вярвах на този слух, но след като се убедих неколкократно...

Интересно ми е каква е отговорността на лекаря, ако не успее да се справи с усложнение при ангина и се стигне до трайни увреждания при пациента. Би ли ми казал каква точно е ОТГОВОРНОСТТА? Лишаване от права? Изплащане на обезщетение на пострадалия? Глоба? Затвор? Задължително допълнително обучение тип опресняване?
Или да влезем в сайта на съда да видим решенията на подобни дела?
Кой носи отговорност за моята пареза (бивша) или страховете, бълнуването, плашещите сънища след операцията. Да, жива останах благодарение на хирургията, но на каква цена?
Колко случаи на лекарски небрежности ( разграничавам ги от грешките) се изписаха тук? Колко хомеопатични небрежности се изчетоха? За каква отговорност говорим изобщо?! Едните според теб знаят и грешат масово, другите не знаят и грешат. И какво правим?
Отговорността е качество, което не се учи! То се възпитава, ако изобщо човек го има, защото ако още от самото начало е осакатен семейно в тази посока, надали изобщо ще го развие.
Човекът сам трябва да бъде отговорен към здравето си. Този, който позволява да го манипулират, е също толкова виновен колкото този, който го манипулира.

Последна редакция: чт, 28 мар 2013, 01:54 от Мечка Малинарка

# 665
  • Бургас
Мисля, че почти всяко изказване на Assamas в темата е СПАМ. Има си правила, това е част от тях:

Форумът Хомеопатия, билколечение, алтернативна медицина е създаден за да се отделят в него всички теми, свързани с алтернативната медицина и всякакви спорове относно за/против, алопатия/хомеопатия и т.н. няма да се допускат както в него, така и тук - в основния форум "Здравословни проблеми..."

А относно гнойната ангина при малкото ми дете минава и без хомеопатия. Точно преди 1 година бяхме в една серия, която продължи почти 3 месеца. "Благодарение" на ХЛ ангината минаваше за 1-2 денонощия, а след 3 седмици се повтаряше всичко наново. На 4-ия път, когато получих същото предписание като предишните - просто не можах да повярвам. Попитах хомеопата, толкова ли не забелязва, че се въртим в един омагьосан и порочен кръг. Тя започна да ми говори за някакви миазми, какво сме щели да правим после и т.н., неща, които изобщо не са ми ясни... Както и да е, не можах да и се доверя. Оставих детето да се справи само. Преживяхме 4 кошмарни денонощия и детето оздравя, но този път - оздравя истински  ooooh!
Заради тази случка толкова настоявах да разбера нещо повече за палиацията.

# 666
 Относно отговорностите на лица с образователно-квалификационна степен магистър и правоспособност по специалностите медицина и дентална медицина , може да се запознаете на сайта на министерството на здравеопазването. Там е публикуван закона за здравето, етичният кодекс , множеството наредби за приложението на закона за здравето и правата и задълженията на членовете на  съсловните организации на медицинските лица.

Хомеопатията е един важен и необходим метод на лечение. Не става въпрос за спам , а за обективен коректив на крайно насочени мнения.

Последна редакция: чт, 28 мар 2013, 10:24 от Assamas

# 667
Познавам закона. Той е неприложим. Няма доказателства. А за да ги има, "независимите" експерти са част от съсловието.
Нека ценим труда на всеки човек в неговата си област - това може, това ще прави; което не може, да не го прави; което не разбира, да не го отрича.

Ето дори един пример за умелото съчетание на различните методи на диагностика и лечение - рязка бъбречна криза, спешно разбиване на голям камък. След литотрипсията билки, които да стопят и провокират изхвърляне на по-малките конкременти. И накрая, но не на последно място по важност дълбинно хомеопатично лечение, за да се отстрани повторната им поява. Това при човек с десетгодишна история на бъбречно-каменна болест.

На мен лично мненията му не ми пречат Peace, напротив, само затвърждават всичко, което се пише тук по повод неразбирането на истинското човешко здраве. За съжаление е едно и също - каквото и да напише някой, се чува единствено "покайте се ,грешници"...

Няма нищо лошо в напомнянето да се посети лекар, като не се забравя, че хроничните случаи тук идват именно от този път и поради невъзможността на официалната медицина да възстанови здравето, търсят други мерки. Природата ни е дала всичко, въпросът е как ще го ползваме. Изключително важно е всеки да бъде предпазлив в това, което прави - едни ще се застраховат с повече прегледи, други по-малко. Може би мен лично ще ме оборят доста хомеопати, но аз не виждам нищо лошо, напротив, състоянието да се следи и от лекар - за съжаление там има прекалено много "ами какво, ако стане еди-какво си"...Милион неща могат да се случат, но този краен песимизъм ми идва в повече.

По този повод, Assamas, абсолютно недопустимо е да се предписват хомеопатични лекарства, независимо от какви лица и по какви поводи, без нужната подготовка по миазмична теория, позология, компоненти и състояние на жизнена сила, принцип на Херинг, основни закони и принципи в хомеопатията, първичен и вторичен отговор на жизнената сила и възможни реакции след първо предписание.

# 668
Законите не водят до здраве. Законите не дават автоматично отговорност. Отговорността е нещо, което се учи в много ранна възраст и не може просто така да бъде изсипано в някого, само защото някой друго го е написал на хартия.

Къде е отговорността на хомеопата, дето беше завършил медицина и ме тъпчеше с комбинации на гранулки правени при него в кабинета, щото видиш ли фол апаратчето показало нещо на бъбрека, нещо на жлъчката?

Къде е отговорността на гинеколога хирург, при записан час да чакам 1 час пред кабинета, да ме стресира, че изобщо не е ясно как може да завърши операцията на миомите, но видиш ли ще я почнем по-мекичко лапароскопски, пък в движение, ако трябва ще режем?

Assamas, имам чувството, четем различни книги за хомеопатията ..... още преди 200 години нещата са описани изключително ясно .... И за ваксините изобщо не е необходимо човек да е лекар, да са има обективно мнение!!! И сме коментирали преди няколко теми този въпрос - е ли са или не са необходими изобщо на човека. Друг е въпроса какъв е личния избор на всеки от нас.

Имам предложение и моля да го обсъдим: още в началото на темата да запишем, че лекуването с хомеопатия не отменя по никакъв начин личното желание на човек да проследява какво се случва в него и с методите на официалната медицина.

# 669
Мисля, че почти всяко изказване на Assamas в темата е СПАМ. Има си правила, това е част от тях:

Форумът Хомеопатия, билколечение, алтернативна медицина е създаден за да се отделят в него всички теми, свързани с алтернативната медицина и всякакви спорове относно за/против, алопатия/хомеопатия и т.н. няма да се допускат както в него, така и тук - в основния форум "Здравословни проблеми..."

Катёнок е абсолютно права. До сега само съм чела и не съм писала, но изказванията на Assamas ми идват вече в повече. Лекуваме се с дъщеря ми вече повече от година и половина само с хомеопатия. Мога да кажа, че имаме невероятен напредък. Дъщеря ми е с астма и пристъпите започнаха да се появяват все по-рядко, за което съм благодарна единствено на хомеопатията.
Както вече се писа неведнъж тук пишат и четат здравомислещи хора и всеки си преценя по какъв начин ще се лекува.
За Assamas - престанете вече с тези ваши спорове. Както виждате никой не се интересува от тях.

# 670
   В случая не става дума за спор. В началото на алтернативният форум ясно е написано, че обсъждането на различните здравни съвети тук не отменя по никакъв начин консултацията с здравни специалисти.
     Хомеопатията може да помогне в много случаи. Но разглеждането на нещата само от гледна точка на хомеопатията, както и само от гледна точка на медицината е едно изпадане в нездравословни крайности, които сами по себе си се отдалечават от равновесието наречено здраве. Лечението е комплексно мероприятие, което изисква познаване на различните направления в алтернативната и конвенционалната медицина. Светът е пълен с безкрайно много доказателства, че хармоничното цяло е сбор от много единичности,които разгледани  сами по себе си нерядко си противоречат. Събрани и обусловени една от друга обаче, дават хармонията и съвършенството на цялото.
   Но за да се добие правилно понятие за цялото, трябва добре да се изучат единичностите. Ето защо истинският лечител е призван да не дава крайни мнения и да изучи подробно всеки един метод на лечение, колкото му е по силите.

# 671
Понякога си представям наистина цветно как ли са гледали Ханеман по времето на ударните дози живак, когато успешността на терапията се е мерила в литрите отделена слюнка и кръвопускането... Те дори днес не го разбират втвърдените мозъци, та представете си по онова време...
Медицината ни е дала страшно много за това да опознаваме "вътрешно" болестните процеси, образната диагностика и т.н. Но не ни дава лечение.
Освен това лекарите в България са изключително натоварени и нископлатени, здравната каса и система ги мачка допълнително. И да не забравяме, че и те са хора, така че нищо човешко не им е чуждо.
Затова свалям шапка на джипито ми например, който не дава излишно лекарства и проявява доста здрав разум по отношение на различните СТАНДАРТИЗИРАНИ терапии.

# 672
Здравейте,отново.Днес прочетох шокиращо ,за мен ,изказване на хомеопат,в темата за юношеския артрит,относно осцилококцинум.Ще цитирам част от поста:

"Аз водих юнака и на хомеопат, но отказах да се прекъсне традиционното лечение. Според него се е отключила болестта от това, че около 10 години съм лекувала детето главно с Осцилококцинум. Бил прекалено силно лекарство и при продължителен прием е отключвал доста автоимунни заболявания към които е предразположен организма. "

Моля, по запознатите да пишат може ли наистина продължителния прием на Осцилококцинум да отключи автоимунни заболявания!!!!????

# 673
  • weiter, weiter, ... weiterstadt
съжалявам, че ще се вместя в този фундаментален спор, но имам въпрос:

бебето беше болно преди месец или 5 седмици. свързах се с хомеопата, за 3-4 дена се оправи. след 2 седмици пак се разболя, по-леко, не дадах нищо, хомеопатът беше в течение.
сега пак се разболя. Twisted Evil
първият път когато се разболя имаше висока Т, лаеща кашлица и сополи. втория път само висока Т, сега висока Т и лаеща кашлица. т.е. боледува почти по един и същи начин, един път по-леко, друг път по-тежко.

означава ли това, че не е намерено правилното лекарство и болестта не е излекувана и се завръща?
тъпото е, че сега тук са празници, а аз и заминавам и няма да имам контакт с хомеопата....

# 674
mimozche запазила съм нещо, което беше пуснато преди време в темата (извинете, но не се сещам от кого)

ето тук и тук

Общи условия

Активация на акаунт