Аутистичен спектър. Аутизъм - тема 21

• 60 331
  • 745
  •   1
Отговори
# 105
svinia007 имаш голямо благодаря от мен. Бях се отчаяла и се бях примирила. А сега последно време само чета и вече съм напълно убедена - това е болест, която се причинява отвън. Може би част от нас сме по-податливи, но това е състояние, което би трябвало да може да се лекува.
Не мисля че махането с ръце, вървенето на пръсти и прочие са различен начин на мислене. Да не говорим колко неща е забравил сина ми от времето, когато беше по малък. Но като мълчи и ние и не подозираме.
Ходенето на логопед при нас си беше чиста дресировка - направи това и ще ти дам шоколад.  newsm78
Научава нещо за малко, след 2 седмици пак не го знае. И регрес, през цялото време виждах регрес.
Сега не знам какво виждам. Започнахме диета, не успяваме да я спазим перфектно, от детската от време на време омазват работата. Само че той започна да иска да говори - и се оказа че не знае как, не знае думи, които като малък ги е знаел. Всички хора без баба му са "мама". Но ефект от диетата видях почти веднага. И ефект от омазване на диетата се вижда много ясно 1-2 дни след гафа - след като намалеят странните аутуистични симптоми, после се връщат в пълния си блясък. Значи глутена влияе на детето ми. Очевадно е, тогава защо има толкова много материали отричащи това? Ако ги нямаше тази диета щяхме да я почнем преди една година вместо 1 година да ходим на логопед и да регресираме.
Чета за добавките и започвам бавно да ги прилагам, в малки дози.

Още нещо. Ще се радвам да си пишем с теб на лични или скайп, въпреки че видях твоя негативен опит с нашенци и ще те разбера ако ми откажеш.
(Все пак мисля, че мога да помогна и аз с нещо. Особенно ако си търсиш работа от вкъщи.  Laughing Звуча като скамерите, нали? Всъщност съм напълно сериозна, особенно ако можеш да четеш и храносмелеш толкова информация няма да имаш голям проблем. Не става въпрос за афилиейт, продажба, реклами, линкове, кликане и прочие, просто работа за вършене. ИТ обаче. И не искам нещо да правиш за мен, просто ще ти дам насоки къде да четеш. )

Последна редакция: вт, 05 мар 2013, 10:41 от ednakaka

# 106
Състоянията, които са свързани с проблема пропускливи черва включват възпалителни заболявания на червата (като на Крон), псориазис, заболявания на панкреаса, чернодробни заболявания, синдром на хроничната умора, фибромиалгия и дори скандално, аутизъм при деца.
Това беше последната брънка от заглавията на вестниците през 1998 г., когато д-р Андрю Wakefield предполага комбинираната ваксина срещу паротит, морбили и рубеола (MMR), причинява пропускливи черва и последващото увеличение на случаи на аутизъм.
Може би си спомняте протеста, който последва.
В доклада си д-р Wakefield, цитира работата на тринадесет други автори, .....Но терминологията на entercolitis аутизъм няма да си отиде и много други изследователи са работили по теорията на промени в пропускливостта на лигавицата на храносмилателния тракт и връзки към депресия, промяна на настроението и променени ментални състояния..............
Един от интересните раздели обсъжда как да промените хранителния си режим, за да се преодолеят проблемите, свързани със състоянието чрез включване на повече цинк, за да помогне на червата да се излекуват -  алое вера гел, за да помогне за възстановяване на функцията на имунната система и други добавки като глутамин, за да даде тласък на eнергия.
В една книга, наречена "Неуплътнените Gut синдром: Актуални Vicious Cycle" Д-р Лео Galland (4) обсъжда използването на анти-оксиданти, за да помогне на тялото да порази вредните свободни радикали.
Съединение, наречено quercetin играе роля при овладяването на възпалението- Ами това е естествено вещество, което се намира в изобилие в пресни продукти като watercress ( крес (он ), poreч ), kale ( къдраво шотландско зеле ) и червен лук ... и е в големи количества в някои видове мед.
Особено тези, които са богати на полени от чаено дърво - с други думи чист, суров мед от манука.

# 107
Състоянията, които са свързани с проблема пропускливи черва включват възпалителни заболявания на червата (като на Крон), псориазис, заболявания на панкреаса, чернодробни заболявания, синдром на хроничната умора, фибромиалгия и дори скандално, аутизъм при деца.
Това беше последната брънка от заглавията на вестниците през 1998 г., когато д-р Андрю Wakefield предполага комбинираната ваксина срещу паротит, морбили и рубеола (MMR), причинява пропускливи черва и последващото увеличение на случаи на аутизъм.
Може би си спомняте протеста, който последва.
В доклада си д-р Wakefield, цитира работата на тринадесет други автори, .....Но терминологията на entercolitis аутизъм няма да си отиде и много други изследователи са работили по теорията на промени в пропускливостта на лигавицата на храносмилателния тракт и връзки към депресия, промяна на настроението и променени ментални състояния..............
Един от интересните раздели обсъжда как да промените хранителния си режим, за да се преодолеят проблемите, свързани със състоянието чрез включване на повече цинк, за да помогне на червата да се излекуват -  алое вера гел, за да помогне за възстановяване на функцията на имунната система и други добавки като глутамин, за да даде тласък на eнергия.
В една книга, наречена "Неуплътнените Gut синдром: Актуални Vicious Cycle" Д-р Лео Galland (4) обсъжда използването на анти-оксиданти, за да помогне на тялото да порази вредните свободни радикали.
Съединение, наречено quercetin играе роля при овладяването на възпалението- Ами това е естествено вещество, което се намира в изобилие в пресни продукти като watercress ( крес (он ), poreч ), kale ( къдраво шотландско зеле ) и червен лук ... и е в големи количества в някои видове мед.
Особено тези, които са богати на полени от чаено дърво - с други думи чист, суров мед от манука.

С глутамина трябва да се внимава, има една статия от доктор Mercola, че аутистите превръщат
глутамина от мозъка в глутамат - това, което пречи на аутистите е глутамата, който се съдържа в
хляба, млечните изделия, соята и т.н. Моят опит е, че на нас глутамина ни пречи и макар, че му давах много малки дози глутамин трябваше да спра около 40-тия ден, защото той увеличи
агресията. Глутаминът е ОК за аутистите, но само за кратко време и в умерени дози.

Дали бих му дала отново глутамин? Да, но за кратко  време (около месец).

Ето статията от др.  Mercola за това как някои от аутистите превръщат глутамина в глутамат.

Is Glutamine Supplementation Helpful or Harmful? -

http://articles.mercola.com/sites/articles/archive/2004/05/01/glutamine.aspx

Whistling

ednakaka, звучиш като много оправно момиче и съм сигурна, че изобщо не ти трябва да се
запознаваш с мене! Който се е запознал с мене, хубаво не е видял Laughing

Ако още не си започнала да правиш някакви тестове на детето, но решиш да започнеш
от някъде можеш да започнеш от измерване на витамин D статус - прави се в България,
трябва да е колкото се може по-висок, колкото се може по-близо до горната допустима
граница. Ако искаш си купи витамин D3 и му давай от време на време, особено зимно време.

Теста се нарича VITAMIN D,1,25-DIHYDROXY. Границите са 24 - 86   pg/mL

Серум, взема се кръв за този тест.

Трябва резултата да е над 50 pg/mL, но колкото е по-близо до горната граница, толкова
по-добре, защото съществува теория, че витамин D започва да помага на аутистите, когато
стигне до към 90 pg/mL., което на практика означава, че целта трябва да е точно горната референтна
граница на витамин D Whistling

ednakaka, ако си търсиш нови запознанства, гледай да са от лекарските и аптекарските среди,
което е супер практично и даже приоритетно от гледна точка на нуждите на детето Wink

Последна редакция: вт, 05 мар 2013, 17:08 от svinia007

# 108
Свиня давала ли си Carnitine?

За Glutathione май мернах някъде, че си давала или бъркам? Какъв е ефекта?

# 109
Свиня давала ли си Carnitine?

За Glutathione май мернах някъде, че си давала или бъркам? Какъв е ефекта?

Карнитин не съм давала, но съм купувала епизодично разни напитки обогатени с карнитин
и др. нутриенти, например Fuze -  http://www.drinkfuze.ca/#/products/fuze/

Не считам Fuze за здравословна напитка, а по-скоро за енергийна и разхладителна напитка и понякога има съставки, които са под въпрос, но за епизодична употреба става - някои
видове съдържат карнитин и др. добавки, например ето какво пише за нея в wiki-

http://en.wikipedia.org/wiki/Fuze_Beverage

Ето един пример на съдържанието на добавки в една бутилка Fuze Slenderize -

L-Carnitine 20 milligrams
    Vitamin C 100%
    Super Citrimax 200 milligrams (нещо за отслабване)
    Chromium 15%

Купувала съм Fuze и Fuze Slenderize за цялото семейство, а на детето му даваме по една
чашка, разхлажда, приятно е на вкус. Рядко купувам Fuze, но ти ме пита за карнитин и
аз само това съм давала, което съдържа карнитин и това ми е отговора.

На деца с  CAT deficiency им дават малки дози от  MCT Oil. Medium Chain Triglycerides (MCT's) are fats that are naturally found in coconut oil.

CAT deficiency CAT deficiency stands for "carnitine acylcarnitine translocase deficiency". It is one type of fatty acid oxidation disorder. People with CAT deficiency have problems breaking down fat into energy for the body.  CAT deficiency occurs when an enzyme, called "carnitine acylcarnitine translocase" (CAT), is either missing or not working properly.Ето още за CAT deficiency - http://www.newbornscreening.info/Parents/fattyaciddisorders/CAT.html

CAT deficiency е нещо много, много рядко, но само споменавам, че при тази рядка болест
на липсващ или неработещ правилно ензим carnitine acylcarnitine translocase се дава
в много малки дози MCT Oil. Ей така, интересно ми стана, че при тази болест MCT Oil помага,
а също така помага и при Алцхаймер, но MCT Oil има и странични ефекти -

Има противопоказания за използване при диабетици, които могат да го вземат
само под строг лекарски контрол и не е пропоръчително за хора с чернодробни заболявания
заради това, че MCT oil може да допълнително да прибави стрес към черния дроб.

Medium-chain triglycerides are generally considered a good biologically inert source of energy that the human body finds reasonably easy to metabolize. They have potentially beneficial attributes in protein metabolism but may be contraindicated in some situations due to their tendency to induce ketogenesis and metabolic acidosis.

Пише, че в някои ситуации Medium-chain triglycerides са противопоказни заради
тенденцията да предизвикват кетогенеза и метаболитна ацидоза.

Whistling

Относно глутатиона - изписан ми е N-ACETYL CYSTEINE (NAC) от DAN доктор, защото тест на
урината показа, че има висок Pyroglutamic Acid, което означава, че има нисък глутатион
и ми беше изписан NAC, който е прекурсор на глутатиона и магнезий. На нас NAC и Глутатион
ни се отразиха добре, защото ние бяхме дефицитни на глутатион. Има деца, които
имат мутации при които точно глутатион и NAC, не е желателно да се дават
- мисля, че тези деца
са малцинство, защото повечето аутисти имат нужда от антиоксидант като глутатиона.
Честно казано за първи път за  NAC и глутатион чух от лекар и то защото теста показа,
че сме дефицитни на тях. Ако не са проблем парите, има лаборатории като Genova Diagnostics,
теста е Optimal Nutritional Evaluation - http://www.gdx.net/product/10003?print=true

или NutrEval® FMV - http://www.gdx.net/product/10051?print=true

Тестовете трябва да се изпишат от български лекар и ти пращат от Genova по пощата тест-пакет с
епруветки за урината, указания как да се вземе урината и самоадресиран плик  и
сама си събираш урината и пращаш по куриер до английския клон и до една седмица
трябва да пристигне за да не се развали урината. Тест- пакета си пристига със всичко необходимо
 и даже има едни торбички в него, които ги слагаш вечерта във фризера и те замръзват и като
ги сложиш в пакета с урината го държат студен. Всичко има в пакета за да може да се
колекционира урината и даже има самоадресиран плик, трябваше да напълним няколко епруветки
с първа сутрешна урина. Мисля, че сложихме епруветките във фризера, докато замръзнат
преди да ги изпратим, но сякаш вече започнах да забравям какво точно правихме,
защото това беше преди три години. Правихме и теста Comprehensive Digestive
 Stool Analysis 2.0™
- http://www.gdx.net/product/10006?print=true

и за него трябваше да събера изпражнения и беше егати "уражнението", но от този тест
научихме, че имаме разрастване на rhodotorula.

Някои са ползвали разни немски лаборатории, питай ще ти кажат който го е правил,
мисля че на сайта на Тацитус имаше информация за това какви изследвания могат да
се направят и къде.

Този тест може да ти каже кави са био-химичните и хранителните дефицити на детето
и от него се разбира дали има  нужда да се дава глутатион. Ето какво още можеш
да разбереш от теста -

DESCRIPTION:  Unlike any other nutritional assessments, NutrEval FMV® provides a framework of core nutrients in 5 key areas: Antioxidants, B Vitamins, Digestive Support, Essential Fatty Acids, and Minerals. In this test, the Amino Acids are measured in a convenient first-morning urine collection.

Глутатиона е в частта Antioxidants Whistling

Ако е висок 8-OHdG има нужда от хубав витамин Е от растителен източник, напр. извлечен
от зеленчуково олио. Това също е в частта антиоксиданти. 8-OHdG e маркер за
окислителен стрес.

8-OHdG е един от аналитите (нещата, които се изследват/измерват) в NutrEval FMV®

Pyroglutamic Acid също се измерва и се измерват още над 100 други ANALYTES ...

Ето тука се вижда списъка с аналитите - http://www.gdx.net/product/10051?print=true

Whistling

Единична доза глутатион или NAC за дете според мен е към 120 мг.,
най-много до 150 мг. или най-малката доза е от 60 мг. до към 75 мг. глутатион или  NAC.

Глутатион и NAC са кисели, може да се появят стомашни проблеми или хиперактивност
при продължителна употреба, така че поинтересувайте се от страничните ефекти и
взаимодействия с други лекарства или добавки.

Виждала съм такива тестове с готови резултати и трябва да ви кажа, че от тестовете си личи,
че децата имат различни био-химични проблеми и различни хранителни дефицити,
изглежда различни био-химични абнормалности могат да доведат до едни и същи
симптоми, които се обобщават с думата "аутизъм".

Е, някои деца имат подобни резултати, например виждала съм резултати от тестове на различни
деца, които са 60% идентични. Виждала съм и резултати от тестове, които са много различни
един от друг, а децата са с подобни симптоми.

От аутист до аутист, наистина има разлика ...

Последна редакция: ср, 06 мар 2013, 17:16 от svinia007

# 110
Имаш ли представа колко струват тези тестове? Ще се свържа с личната днес утре и ще видя какво може да направи.

# 111
  • София
Свиня, спомена вит.Д...Аз да си призная - не съм давала много на малкия, защото точно тогава се водеха едни дискусии колко вреден бил Вигантола и тн...Сега прочетох, че проблема бил в опаковката, а не в съдържанието май...Освен да взема да му взема newsm78

# 112
Аз съм взела два вида мултивитамини - едните на HelthAid мисля че са много добри и отделно когато не давам от тях давам рибчо. Все пак гледам да не прекалявам - 1 ден едните, 1 ден другите, 1 ден Омега с Гинко + Рибчо(много омеги много чудо да) + 1/3 цинк(15мг мисля т.е около 5 мг) и 1 ден почивка. Отделно пием едно билково за имунна, ензими, пробиотик. И съм се приготвила следващия грип да го боря с билкови сиропи. Мисля тези дни да направя по-голяма почивка от витамини. Никога не съм уважавала изкуствените такива между другото.

# 113
Аз съм взела два вида мултивитамини - едните на HelthAid мисля че са много добри и отделно когато не давам от тях давам рибчо. Все пак гледам да не прекалявам - 1 ден едните, 1 ден другите, 1 ден Омега с Гинко + Рибчо(много омеги много чудо да) + 1/3 цинк(15мг мисля т.е около 5 мг) и 1 ден почивка. Отделно пием едно билково за имунна, ензими, пробиотик. И съм се приготвила следващия грип да го боря с билкови сиропи. Мисля тези дни да направя по-голяма почивка от витамини. Никога не съм уважавала изкуствените такива между другото.

Внимавай с омегите ... ако детето има оксидативен стрес те допълнително усложняват нещата
и така по-трудно, ще проговори. Можеш да наблегнеш на наситените мазнини като маслото,
маста, кокосовото масло. Кокосовото масло не е толкова "силно" като MCT oil и спокойно
можеш да даваш на детето кокосово мляко или да слагаш на манджите по половин лъжица
кокосово масло. Аз цяла една година пеках безглутенови корабии с много краве масло и кокосово масло. Вместо масло може да се използва ghee (гхи), което някои майки знаят как да приготвят
в домашни условия, а има и рецепти как да се направи ghee.

Ако искаш, намери си хубав витамин Е и го давай известно време, погледни в био-химичната тема какъв
витамин Е е използвала TanyaMG. Витамин Е, ако се дава редовно, не трябва да се дава повече
от един - два месеца непрекъснато. Докато даваш витамин Е, не давай омеги!

d-alpha tocopheryl ... е vit. E от естествен източник - има само едно d в началото

dI-alpha tocopheryl ... е синтетичен vit. E  - има  d в началото, плюс I - dI

http://en.wikipedia.org/wiki/Tocopherol

От wikipedia:

Supplements

Commercial vitamin E supplements can be classified into several distinct categories:

Fully synthetic vitamin E, "dl-alpha-tocopherol", the most inexpensive, most commonly sold supplement form usually as the acetate ester;

Semi-synthetic "natural source" vitamin E esters, the "natural source" forms used in tablets and multiple vitamins. These are highly fractionated d-alpha tocopherol or its esters, often made by synthetic methylation of gamma and beta d,d,d tocopherol vitamers extracted from ]plant oils.
    Less fractionated "natural mixed tocopherols" and high d-gamma-tocopherol fraction supplements

Последна редакция: ср, 06 мар 2013, 21:22 от svinia007

# 114
Имаш ли представа колко струват тези тестове? Ще се свържа с личната днес утре и ще видя какво може да направи.

Да речем хиляда или повече от хиляда в български лева ... Питай в Тацитус, скъпи са! Ето защо препоръчвам да се започне
с тестове, които се правят в България - виж в био-химичната тема, още в началото на
био-химичната тема TanyaMG е направила списък на изследванията, които могат да се
направят в България и е посочено къде могат да се направят.

Този тест от Genova ни беше частично покрит от осигурвката на мъжа ми (в САЩ) , ето защо споменавам, че е скъп,
не знам дали не може да се издейства да има някакво частично покриване от здравната
каса ... Нямам идея как стоят нещата в България, но знам, че вече много неща могат да се
изследват и в България и то на поносими цени.

Последна редакция: ср, 06 мар 2013, 18:07 от svinia007

# 115
Тези витамини на Торн Ресърч - Children's basic nutrients стават ли? Или е по-добре да е само вит. Е?

Иначе и тези които пием сега мултивитамини са само с d-нещо си за вит Е. Още преди да ги купя четох твой пост за тези неща.    bouquet

Какви са страничните ефекти на глутатиона между другото? Не знам как ще ги направим изследванията, аз до сега съм затънала в дългове и като ми дойде тоя месец майчинството ще замине по погасяване. А с две деца нямам никакво време да работя допълнително. Ама ще трябва да се намери.

Последна редакция: ср, 06 мар 2013, 17:46 от ednakaka

# 116
Тези витамини на Торн Ресърч - Children's basic nutrients стават ли? Или е по-добре да е само вит. Е?

Иначе и тези които пием сега мултивитамини са само с d-нещо си за вит Е. Още преди да ги купя четох твой пост за тези неща.    bouquet

Тези витамини стават. Има вариант на тези витамини с желязо и мед и без желязо и мед.

Thorne Research - Children's basic nutrients - ако е записано така са обикновено с желязо и мед, но количествата
са малки. Отбелязвам го само за тези, които си търсят мултивитамини без желязо и мед.

Можеш да опиташ само с витамин Е за известно време да видиш, ще има ли някакъв ефект.

Нищо не ти пречи, докато даваш витамин Е да даваш и мултивитамин, но ги давай по
различно време. Спри омегите, ако ще даваш витамин Е!

Ето защо ти казвам започни от тестове, които се правят в България! Витамин D3!

Ако си направиш проучванията къде и какво може да се изследва в България, може
да ти излезе мноооого евтино! Въпроса е да си напишеш домашното преди това - да проверш
къде, какво и как в може да се тества в ... България, в твоя град.

Ами страничните ефекти могат да са стомашни проблеми и хиперактивност Laughing

Ако започнеш от малки дози глутатион и се придържаш към малки дози .... може и да няма
странични ефекти, опитай го първо върху себе си и таткото ... за да пробваш как ви
влияе на вас и после ако прецениш давай на детето.

Ако се взема селен в по-големи количества да се спре глутатиона - това е една от интеракциите.

Последна редакция: ср, 06 мар 2013, 18:34 от svinia007

# 117
А защо не е препоръчително да се пие омега с вит. Е? Тук майките много почитат едно сиропче - Ескимо, което е точно това и го пият точно за проговаряне.

# 118
А защо не е препоръчително да се пие омега с вит. Е? Тук майките много почитат едно сиропче - Ескимо, което е точно това и го пият точно за проговаряне.

Защото омегите причиняват оксидативен стрес, а витамин Е лекува оксидативния стрес,
ако отидеш за вода, няма да искаш да ходиш с пробитата стомна, ето какво правят
омегите - пробиват стомната и витамин Е не може добре да си свърши работата.

След като свърши с даването на витамин Е, което е да речем около месец,
след това пак да си дава омегите.

Някои деца не могат да проговорят точно заради оксидативен стрес, а витамин Е го лекува,
докато омегите причиняват оксидативен стрес!

Последна редакция: ср, 06 мар 2013, 18:16 от svinia007

# 119
Свиня, спомена вит.Д...Аз да си призная - не съм давала много на малкия, защото точно тогава се водеха едни дискусии колко вреден бил Вигантола и тн...Сега прочетох, че проблема бил в опаковката, а не в съдържанието май...Освен да взема да му взема newsm78

Вземай - една или две капки дневно през ден Laughing

Вигантол -

http://www.webapteka.ru/drugbase/name3269.html

Последна редакция: ср, 06 мар 2013, 19:36 от svinia007

Общи условия

Активация на акаунт