Аутистичен спектър. Аутизъм - тема 21

• 60 332
  • 745
  •   1
Отговори
# 120
Свиня аз от 1 месец давам витамини в дозите предписани от производителя - мултивитамини с Д3 в тях. Това няма ли да маскира каквито и недостици да сме имали преди това?

Бтв днес ходих и проверих в една лаборатория в центъра - такова чудо не правят и лаборантката заяви, че такова чудо по-принцип не се прави.  newsm78
Какво има в предвид не знам освен че може би в нашия град не се прави. Ще проверя на още няколко места, но съм песимист. Ти забравяш в Бг каква мизерия е.

# 121
Аз съм взела два вида мултивитамини - едните на HelthAid мисля че са много добри и отделно когато не давам от тях давам рибчо. Все пак гледам да не прекалявам - 1 ден едните, 1 ден другите, 1 ден Омега с Гинко + Рибчо(много омеги много чудо да) + 1/3 цинк(15мг мисля т.е около 5 мг) и 1 ден почивка. Отделно пием едно билково за имунна, ензими, пробиотик. И съм се приготвила следващия грип да го боря с билкови сиропи. Мисля тези дни да направя по-голяма почивка от витамини. Никога не съм уважавала изкуствените такива между другото.

Специално при грип отиваш на лекар, защото може да се стигне и до смъртни случаи, ако
не се даде на време правилния антибиотик!

Whistling

# 122
Аз съм взела два вида мултивитамини - едните на HelthAid мисля че са много добри и отделно когато не давам от тях давам рибчо. Все пак гледам да не прекалявам - 1 ден едните, 1 ден другите, 1 ден Омега с Гинко + Рибчо(много омеги много чудо да) + 1/3 цинк(15мг мисля т.е около 5 мг) и 1 ден почивка. Отделно пием едно билково за имунна, ензими, пробиотик. И съм се приготвила следващия грип да го боря с билкови сиропи. Мисля тези дни да направя по-голяма почивка от витамини. Никога не съм уважавала изкуствените такива между другото.

Специално при грип отиваш на лекар, защото може да се стигне и до смъртни случаи, ако
не се даде на време правилния антибиотик!

Whistling

Ние ходим на лекар. Всеки път почти.

Ще се редактирам, че не искам да обидя някой.

Последна редакция: ср, 06 мар 2013, 19:22 от ednakaka

# 123
Свиня аз от 1 месец давам витамини в дозите предписани от производителя - мултивитамини с Д3 в тях. Това няма ли да маскира каквито и недостици да сме имали преди това?

Бтв днес ходих и проверих в една лаборатория в центъра - такова чудо не правят и лаборантката заяви, че такова чудо по-принцип не се прави.  newsm78
Какво има в предвид не знам освен че може би в нашия град не се прави. Ще проверя на още няколко места, но съм песимист. Ти забравяш в Бг каква мизерия е.

Тогава му давай това, което прецениш, че му действа добре и няма да му навреди.

Например това което го има в България - лайка, мащерка, ригън, мед от различните
краища, разни млечни продукти правени с домашна закваска като кефир и т.н.

Ако не иска чай, смесвай го със сок предварително и може и да не забележи!

Да не говорим колко е красива природата на България и какво разнообразие
от минерални води има ... Домашни яйца - селски яйца, ако ги понася, плодове
и зеленчуци от дребни селски производители. Леллееее, хубавата и богата
на еко ресурси България, как щях да ги използвам максимално...
Селско сирене, селско масло ... селска мас! Разни меса и луканки от село,
леле майкооо - хубавата България! Сладко от малини от Родопите ... елексир!

Имаме разни продукти на билкова основа създадени от наши учени, билкари или
лекари - можеш първо да ги опитваш върху себе си и да дадеш по малко от
всичко на детето - хапчица от това, капчица от онова и така ... тялото ще се
засити на нутриенти и ще заработи по-добре!

Може алтернативно да сменяш минерални води, чайове, да опитваш разни билки,
макар че преди това трябва сериозно да прочетеш коя билка за какво се
използва и какви странични ефекти има ... Нищо да не се дава прекалено
дълго или без почивки и когато спреш с даването на едно нещо, веднага
го заместваш с друго и после обратното - връщаш се към старото след
като си заситила тялото с друг вид нутриенти.  Редуване на храни и добавки
и наурални продукти ...

Морето, ах морето ... тези които са на морето имат това огромно богатство,
което не забелязват. Блазя им на аутистите, които са близо до Варна и Бургас,
където има не само море и плаж, но и страхотни паркове!

Родопите, палнините, равнините, изворите, манастирите, селата - всичко е лечебно
в България, там аутизъм не трябва да има, ако се използват тези ресурси!
Хм, чесън! Много обичам чесън! Направо се разнежих ... чесъна ме разнежи!
След два месеца, ще ядете пресен чесън, който е чудесна добавка към манджи
и супички. Чесъна е много полезен за аутистите!

И на фона на всички тези природни ресурси като добавите и ЗАПАДА - няколко хубави
мултивитамини и добавки производство на САЩ, Германия или Франция
и ще имате най-доброто и от двата свята!

Последна редакция: ср, 06 мар 2013, 21:28 от svinia007

# 124
Недей, че утре ще садя марули.  Grinning
И репи. И малко домати и чушки. За първи път, но и за първи път сме в къща и то с дворче.  Heart Eyes

# 125
Недей, че утре ще садя марули.  Grinning
И репи. И малко домати и чушки. За първи път, но и за първи път сме в къща и то с дворче.  Heart Eyes

Браво! Ето това ви трябва!

# 126

Бтв днес ходих и проверих в една лаборатория в центъра - такова чудо не правят и лаборантката заяви, че такова чудо по-принцип не се прави.  newsm78

Знам, че е трудно да се възприеме, но дозите при аутизъм могат да са различни от тези на "производителя
за масовата публика" - има различни производители и има някои които произвеждат, най-вече за аутисти!!!
Съществува ли риск при такива големи дози? Ами да! Всеки си решава за себе си дали ще се
придържа към дозите на "производителя за масовата публика, така да се каже" или ще дава по-големи дози, които са всъщност
нормалната доза от друг "производител"! Ето защо
е нужно да се знае долу-горе какво е здравословното състояние на детето, за да се
прецени дали дозите трябва да бъдат като на "даден производител" или може да му се даде
по-голяма доза от "друг производител". А това състояние на детето се проверява, чрез тестове и ходене по лекари,
да речем ендокринолог, имунолог, гастроентеролог, хепатолог и т.н.
Някои "производители" произвеждат добавки с по-големи дози, например производителя
Kirkman labs - намеквам за Super Nu-thera. Има и друг производител - Biotics Research,
който е произвел емулсиран витамин D3, където една капка е 2000 IU vitamin D3.

Biotics Research имат един витамин А,
където една капка е  12,500 IU of vitamin A  -- > Biotics Research - Bio-Ae-Mulsion Forte 1 oz

Ето какво се дава на аутисти - гледай дози, гледай добавки, мисля че тези сайтове
правят интернационални доставки:

http://www.ourkidsasd.com/

http://www.kirkmanlabs.com/

Започва се винаги от по-малката доза и при нужда се увеличава.

Вижте ги дозите за аутисти на стр. 12, 13, 14, 15 от тук на бълг. - http://www.autism-bg.net/adams_biomed_summary_BG.pdf

Аз по-добре се ориентирам в английския текст - оригинала на горната връзка за дозите
и био-медицинското лечение -

http://ariconference.com/enews/treatment.pdf

Ето какво пише за витамин D3 - долна граница 150 IU - горна граница 2000 IU

Горе се отнася за доза за дете, което е около 30 кг.

Whistling

Витамин Е - долна граница 200 IU - горна граница 450 IU

Специално аз си харесвам един витамин Е от 30 IU на Biotics Research.

Горе се отнася за доза за дете, което е около 30 кг. Е, аз съм за  15 IU  - 30 IU на ден за дете,
ако се взема профилактично, а не с цел ударно лечение на окислителен стрес.
А ако вит. Е се взема с цел лечение на окислителен стрес с цел проговаряне - в такъв
случай по 250 IU на ден за около три седмици и никакви омеги през това време - през тези три седмици!

Половината от аутистите не могат да говорят заради повишен окислителен стрес, а майките им
правят възможно НАЙ-ЛОШОТО НЕЩО - започват от омегите, а те предизвикват окислителен стрес.
Омеги се дават на проговорили деца! Точка! - Това е лично мнение, а вие ако искате се
изкъпете с Ескимо!
На непроговорили и с хиперактивност се дават по-малки дози омеги, евентуално малко
cod liver oil заради естествените витамин D и А в него.

Whistling

Vitamin A -  долна граница 1333 IU - горна граница 3000 IU

Горе се отнася за доза за дете, което е около 30 кг.

Laughing

Вие освен омеги нищо друго не знаете, защото ви мързи да четете ...

Fish oil supplements often contain small amounts of vitamin E to prevent spoilage.

Kalifornia, Ескимото не е "с витамин Е", а има добавено малко витамин Е в него с цел да не се
РАЗВАЛЯ, а не с цел да те суплеметира (снабдява) с витамин Е!

Ето ви една връзка за любимите ви омеги, поне ги изучете добре, щом толкова
ги тачите!

Fish oil -

http://www.nlm.nih.gov/medlineplus/druginfo/natural/993.html

P.S.

"The Centers for Disease Control says 1 in 88 children nationally now have autism, and St. David's staff says more concerning, state research shows around 1 in 8 kids in the local Somali community are affected." Повече по въпроса пише в долната статия -

Autism program expands to meet growing need in West Metro -

http://www.kare11.com/news/article/984700/391/Autism-program-exp … eed-in-West-Metro

Горе пише, че едно от осем сомалийчета в САЩ имат аутизъм!
Аха, генетика и ваксини, пардон- околна среда!!!

The Wizard of Extortion: The Pharmaceutical Epidemic and Why the Judge Rotenberg “School of Shock” Endures -

http://www.ageofautism.com/2013/03/wizard-extortion-pharmaceutic … ool-of-shock.html

Последна редакция: чт, 07 мар 2013, 07:26 от svinia007

# 127
Здравейте майки,

днес правихме профилактични кръвни изследвания и това ,което ми направи впечатление е хемоглобина 129.

Дали сте запознати,да ми кажете ,за възраст 5год и 9 мес. нисък ли е ?
И дали ако е нисък има някакъв препарат,сироп или друго с което да го повишим Tired

Разбира се утре ще се обадя на личната му лекарка,но сега стоя и се тревожа.
Четох разни статии какво да се яде.
Но той си яде манджи със зеленчуци.Риба няма как да му правя,защото има кости,а както знаете децата от аутистичния спектър ядат малко неща.
Преди му правих пангасиус на манджа със зеленчуци,но откакто прочетох,че била растяла в мръсни води-спрях Rolling Eyes
Та,месото което яде е предимно свинско на кайма в манджа,защото не иска да дъвче меса Confused

Това ми е въпроса.
Благодаря ви Hug

# 128
Margi, 129 е много добър хемоглобин за дете. Дори е висок. Не се притеснявай. Под 110 е притеснително.

# 129
# 130
Благодаря ви.Успокоих се.

Честит празник,за тези които го зачитат Heart Eyes Hug

# 131
  • София
Честит празник дами!!!

# 132
Честит празник на всички   bouquet.
Бъдете красиви , усмихнати , обичани и обичащи!

# 133
  • София, Борово
Честит празник, дами!  bouquet
Дони, голяма майсторка си! Hug

# 134

Един пример за това как "учените" от един блог се опитват да обяснят сомалийския аутизъм
клъстер със всичко друго, но не и с ваксини! Клъстера е точно заради ваксини, всичките деца са
родени в новата си родина от достатъчно добре адаптирани емигранти, които имат
всички съвременни удобства.
Този проблем с NO и с азота (Nitrogen deficiency) се дължи на фунгална и бактериална дизбиоза, която обикновено
се получава след ваксинация при хора, които имат слаби места по отношение на детокса,
имунната система и нивото на  глутатиона.

Somali Autism Cluster -

http://theness.com/neurologicablog/index.php/somali-autism-cluster/

Разрастване на Rhodotorula може да причини Nitrogen deficiency - само хипотеза  Laughing ooooh!

" The assimilation of nitritre-nitrogen by autotrophic and heterotrophic microorganisms involves the uptake of nitrate and the enzymatic reduction of this nitrogen to the level of ammonium. Reduction of nitrate to ammonium involves two, sequential enzyme reactions. The first reduction, catalysed by the enzyme nitrate reductase (NR) requires two electrons and results in conversion of nitrate to nitrite. The second, catalysed by nitrite reductase, requires six electrons and reduces nitrite to ammonium. A further two electrons are required to assimilate the nitrogen of ammonium  into the  amino group of an amino acid such as glutamic acid. In eukaryotic organisms both uptake and reduction of nitrate
have been studied in detail in algae (Vennesland and Guerrero 1979; Syrett 1981) and in filamentous fungi   (Pateman and Kinghorn 1976; Garrett and Amy 1978). However, there have been few detailed studies of these processes in
yeasts beyond certain studies of the properties of NR (Silver 1957; Rivas et al. 1973; Guerrero and Gutierrez 1977; Zauner and Dellweg 1983) and some aspects of the regulation of nitrite
assimilation (Sims et. al. 1968; Burn et al. 1974; Chaudhary and Rao  1976). Nevertheles many species of yeasts, ascomycetes and basidomycetes, are able to use nitrate as a source of nitrogen and many of these are potential biotechnological importance." - продължението можете да прочетете от тук:

http://link.springer.com/article/10.1007%2FBF00410960?LI=true#page-2

Whistling

Друга статия в която Ланцет е ни чул, ни видял, което е обичайното поведение на тази медия
винаги когато се отнася за аутизъм.

Californian autism clusters leave researchers baffled -

http://www.thelancet.com/journals/lancet/article/PIIS0140-6736%2 … 961977-0/fulltext

Whistling

les miserables -

Day 19: Chicago Hospital Locks Down Autistic Patient -

http://www.ageofautism.com/2013/03/day-19-loyola-chicago-hospita … stic-patient.html

Crossing Arms

Последна редакция: нд, 10 мар 2013, 08:23 от svinia007

Общи условия

Активация на акаунт