Аутистичен спектър. Аутизъм - тема 21

• 61 137
  • 745
  •   1
Отговори
# 255
Искам да съм като някои майки, на които не им пука и си живеят живота, а не като мен - да го превръщам във фикс идея и да не мисля за нищо друго Confused

Виж, аз съм от тези, на които много им пука и съм подчинила целия си живот на подпомагане издърпването на детето напред, но не се фиксирам. Може би все пак ми помага т.нар. диференциално-диагностично мислене, което не всички лекари имат, но е безкрайно необходимо на всички, които не боравят със скалпела, а с "малките сиви клетчици". Това е умението да подредиш  възможните диагнози по степента на вероятност още докато слушаш пациента си. За това естествено се изискват обучение, опит, но и интуиция.

Така че, не ми е хрумнало и за части от секундата да изследваме нашето дете за митохондриална болест. Това нарушение има доста други симптоми освен нарушеното неврологично развитие. Теб пък съветвам да си вървиш по пътя, който си избрала и дава резултати. Не си спомням, коя книга цитираш, но ако е важно за теб и други майки, бих превела най-важните неща по мое усмотрение (нали все пак се печем на един и същи огън?!)  Hug

# 256
Точно това беше едно от последните изследвания, които четох. 65% от група с определени симптоми (регрес) и диагностицирани с аутизъм се оказали с мито проблеми. И извода беше, че мито проблемите се оказват много по-чести отколкото са предполагали изобщо и всяко дете с аутизъм трябва да се тества за тях.

Бтв проблема на лекарите е че са завършили преди н на брой години и са останали замръзнали в онова време. Тогава и аутизма е бил 1 на 1500. Сега по последни данни за САЩ е 1 на 50.
Къде ти е аналитичния мозък сега?

# 257

Където му е мястото.  Party

# 258

Където му е мястото.  Party
   Хаха ,Констанца ! Според някои източници , хуморът е най-верният признак на интелигентността !
    thumbsup

# 259
  • София
Тази книга . Има много хубави упражнения за СИД, който при Гого е ясно изразен.
Констанца, ти като медицинско лице, еднакака, като прочела много - може ли да ми обясните нещо. Извинявам се предварително - руса съм Rolling Eyes Как лапането на предмети доказва липса на цинк? И по какъв начин точно катеренето на високо е предпоставка за диагностика на наличие на паразити и гъбички в корема newsm78 . Понякога се учудвам на подобно тълкование и не разбирам взаимовръзката Embarassed Примери подобни - дал Господ... Притеснението ми идва от там, че темата и не само нашата се чете и от хора, които не пишат...Някои започват самолечение с медикаменти по подобни признаци...и накрая да не стане заради печатна грешка в еди кой си форум да стане сакатлък Wink Питам, защото искам да си дам някакво обяснение за нещата...Покрай дорка си дадох обяснение за връзката глутен Б12...ще ми се и за тези неща...
Божеее, пък такъв тип литература така да ненавиждам да чета, а напоследък друго не пипвам. Чете ми се хубава и неангажираща книга Rolling Eyes

# 260
момичета
хайде да проявим търпимост към мнението на вски. Не е необходимо да се нападаме и да се отбраняваме ако няма съвпадение.

Навремето наистина според данните случаите бяха обявени като по-редки. но дали това беше така. Ако се замислите във всеки един клас имаше по един чудак или един на който учителите пишеха тройки по милост и му лепваха прозвищя хулиган а не хиперактивн с дефицит на внимание. Както и имаше училище за бавноразвиващи където според мен е имало доста деца от спектъра.

Обмисляйки всичко това си давам отчет че първо цедката се е променила , нещата се гледат под различен ъгъл, възможностите са различни, родителите сме по информирани и амбициозни. Смятам че нито тогавашните 1:1500 нито сегашни 1:50 са обективни. Това е като дългожителството в Япония- разчвенчаха го позорно. По настоящем често  се слага етикет "от спектъра ! " - но по-добре етикет и стреснати родители с опити за терапия, отколкото главата  в пясъка.  Ако синът ми се беше родил преди 15 -10 години сега просто не ми се мисли с каква диагноза щеше да бъде сега .

# 261
  • София, Борово
Точно това беше едно от последните изследвания, които четох. 65% от група с определени симптоми (регрес) и диагностицирани с аутизъм се оказали с мито проблеми. И извода беше, че мито проблемите се оказват много по-чести отколкото са предполагали изобщо и всяко дете с аутизъм трябва да се тества за тях.

Бтв проблема на лекарите е че са завършили преди н на брой години и са останали замръзнали в онова време. Тогава и аутизма е бил 1 на 1500. Сега по последни данни за САЩ е 1 на 50.
А когато не е имало регрес, а плато?

# 262
_re_ge, учителките  с по-дълъг опит споделят ,че ако преди са имали по един двама "чудаци" на клас (ако са имали изобщо ) , сега им се случва да имат по половин клас такива .

Да , няма спор ,и цедката се е променила, и информираността е на друго ниво ,но и ..... новото поколение си е по-различно ,колкото изтъркано и да звучи .  Peace

Последна редакция: нд, 31 мар 2013, 21:02 от Селма

# 263
Доника каква е връзката глутен Б12?

# 264
_re_ge, учителките  с по-дълъг опит споделят ,че ако преди са имали по един двама "чудаци" на клас (ако са имали изобщо ) , сега им се случва да имат по половин клас такива .

Да , няма спор ,и цедката се е променила, и информираността е на друго ниво ,но и ..... новото поколение си е по-различно ,колкото изтъркано и да звучи .  Peace

Да да (!) съгласна съм с теб Селма.
Осъзнавам че са повече , всички осъзнават. Извън това което го е причинило при нас предполагаемо  и аз се питам какво го предизвиква в глобалем мащаб. И от там тръгват размишленията - генни мутации, храна, природа и още една дузина фактори.

Освен това учителите / възпитателите понастоящем споделят че децата като цяло са се променили- като поведение като информираност като ценностна система - всички деца и тези в норма включително . Както казваше леля ми която е учител с 30 годишен стаж като предучилищен педагог - аз такова чудо като съвременните деца не съм виждала  Joy.

# 265
.........Както казваше леля ми която е учител с 30 годишен стаж като предучилищен педагог - аз такова чудо като съвременните деца не съм виждала  Joy.
   Мдамм.....  Crazy Истинско чудо са си  Joy

# 266
Е, аз вече реших - ще кажа на майката, че мисля, че детето й има Аспергер синдром, и е добре да провери това мое съмнение.
Преди 5 години една лекарка ни каза, че съпругът ми (тогава пиещ алкохол значително по-малко от средния българин) има цироза. Беше ужасно заради стигмата - ти си алкохолик. Стегнахме се, защото знаехме, че не е алкохолик, и разбрахме защо има цироза. Разбрахме и какво да правим от там нататък. Тази лекарка му спаси живота (или поне ни даде още 5 хубави години дотук).
Така че и аз ще си кажа какво виждам и ще се надявам да имат хубави години.

# 267
# 268

Май ми пращаш линк към сайт, който аз ти изпратих преди няколко дни и който изчетох от началото до края. Но ми е чудно, защо си решила, че имам нужда някой да ми възлага домашни? Аз, както писах мисля днес, отварям всички линкове, пуснати в темата от когото и да е. Това в съчетание с научните сайтове, които следя, ми носи различна информация и допринася за  предотвратяване "замръзването на мозъка ми".  
    Това, което цитира по-рано, беше пуснато от svinia007 и го прочетох преди да бъде изтрито. Ето линкът http://www.ageofautism.com/2011/02/molecular-psychiatry-medscape … ed-to-autism.html. Но аз винаги се опитвам да стигна до оригинала на преразказаните неща и успях да намеря въпросната статия. Тя може да се свали безплатно и е много информативна. Двадесет и пет страници, с графики, таблици и схеми - прекрасна за домашна работа http://www.nature.com/mp/journal/v17/n3/full/mp2010136a.html На любезността с любезност, нали?! Grinning

# 269

Общи условия

Активация на акаунт