Аутистичен спектър. Аутизъм - тема 21

• 61 090
  • 745
  •   1
Отговори
# 315
Здравейте,
искам да Ви попитам дали някоя майка има проблем със съня на своето дете аутист.Имам племенник който не мигва през ноща.И през деня не спи.Двате ли нещо за сън на децата които не спят?Предварително благодаря.

# 316
Здравейте,
искам да Ви попитам дали някоя майка има проблем със съня на своето дете аутист.Имам племенник който не мигва през ноща.И през деня не спи.Двате ли нещо за сън на децата които не спят?Предварително благодаря.

Сина ми започна да спи като спряхме глутена.

# 317
Здравейте,
майка ми вчера гледала някакъв материал по тв за аутизма и ми се обажда.
Само да допълня,че тя никога не се е интересувала от моето семейство и дете.Както и никога не ми е помагала.
Обажда се разтревожена,колко мъчно и станало като гледала материала и как казали ,че генерализирано разстройство на развитието било по тежко,от аутизма.Защото на моето дете диагнозата е ГРР.
Аз я успокоих,че е точно обратното.
Според мен.
Моето дете,гледа в очите,търси контакт и започва да говори все повече и повече.На него проблема не му е толкова в говора,колкото поведението.Не се подчинява особено навън,на улицата.Изключително нервен и сприхав е.И хипер чувствителен.
Както и да е.

Аз знам ,че ГРР е от аутистичния спектър.
Но кое е по -лошо според вас ГРР или аутизъм?

# 318
  • София, Борово
Марги, сравненията за твое успокоение ли са?  Страшното е, ако не правим нищо и чакаме да отмине само.
Stifani721230, при моето дете изключването на глутен и захар също подобриха съня. Тя реално не  е имала голям пробелм със съня, но в период на пълнолудие се будеше и си играеше по 2-3 часа.
Мами, да се похваля, че Дари има напредък в разбирането на речта. Изпълнява прости инструкции и сочи с пръстче, но само когато обекта е близо Heart Eyes

Последна редакция: ср, 03 апр 2013, 17:46 от Diana

# 319
Марги, сравненията за твое успокоение ли са?  Страшното е, ако не правим нищо и чакаме да отмине само.

Мислиш ли че чакам Simple Smile
Та ,аз осъзнах че детето е такова декември 2012г.Т.е на 5год и половина.
Да, за мое успокоение.

# 320
  • София, Борово
Марги, сравненията за твое успокоение ли са?  Страшното е, ако не правим нищо и чакаме да отмине само.

Мислиш ли че чакам Simple Smile
Та ,аз осъзнах че детето е такова декември 2012г.Т.е на 5год и половина.
Да, за мое успокоение.
не съм казала, че чакаш, а кое е страшно. Аз вярвам, че всяко нещо с работа винаги има резултат. Peace

# 321
Моето внуче пък плюска глутен, казеин и шоколад на провала, въпреки че се опитвам да го ограничавам и спи яко. Сега, когато са във ваканция - непробудно по 9-10 часа на нощ. Преди години от време на време заспиваше по-трудно и на няколко пъти се е будил в 2-3 часа с желание за игра, но това отмина. Така че, всичко е индивидуално. Crazy Party

# 322
Моето внуче пък плюска глутен, казеин и шоколад на провала, въпреки че се опитвам да го ограничавам и спи яко. Сега, когато са във ваканция - непробудно по 9-10 часа на нощ. Преди години от време на време заспиваше по-трудно и на няколко пъти се е будил в 2-3 часа с желание за игра, но това отмина. Така че, всичко е индивидуално. Crazy Party

Не забравяй да слагаш и възрастта като пишеш такива ентусиазирани постове. На колко е, на 8? Какво е било състоянието на 4?

Ние сме на 4 и до колкото знам ползи от диетата има до около 4-5 годишна възраст. Преполагам след това организма израства проблема и ако мозъка не е много увреден с много работа се стига до някъде.
Предполагам че звуча лаишки но не сравнявай 4 годишно дете с 8 годишно. Разликата е огромна.
Също не забравяй да споменеш, че си давала пробиотици и кефир. Защото тези неща възстановяват червата и когато червата работят глутена не вреди.

# 323
  • София, Борово
Констанца, той хиперактивен ли е? Дари е хиперактивна, нейната захар до януари беше по 1 до 2 близалки на ден. Мислех си, че не е много захар, но резултата от спирането им е голям. Сега и давам сироп брейн бъстар също. Очаквах от него да стане още по- хиперактивна, но за щастие няма подобно действие при нея.
Някои деца нямат нужда от диета без глутен. Казеина не съм го спряла, давам рядко, но ми прави впечатление, че получава обривчета от прясно мляко. Тя пие по не повече от 30-50 мл.
Мисля да пусна тези дни изследвания за тежки метали и токсичност на храни.

# 324
Констанца, той хиперактивен ли е? Дари е хиперактивна, нейната захар до януари беше по 1 до 2 близалки на ден. Мислех си, че не е много захар, но резултата от спирането им е голям. Сега и давам сироп брейн бъстар също. Очаквах от него да стане още по- хиперактивна, но за щастие няма подобно действие при нея.
Някои деца нямат нужда от диета без глутен. Казеина не съм го спряла, давам рядко, но ми прави впечатление, че получава обривчета от прясно мляко. Тя пие по не повече от 30-50 мл.
Мисля да пусна тези дни изследвания за тежки метали и токсичност на храни.

Къде ще правиш изследванията? Можеш ли да дадеш малко повече информация по въпроса?

констанца ето ти четиво, ще ти хареса
http://www.autismweb.com/forum/viewtopic.php?f=4&t=30251

Знаеш ли къде може да се тества за Clostridia Difficile?

Последна редакция: ср, 03 апр 2013, 18:45 от ednakaka

# 325
  • София, Борово
ednakaka, в детокс ценър. http://www.detoxcenter.eu/bg/products/diagnostiki-1-1/laboratorn … ikroelementi-1-47
За тежки метали ще дам коса, понеже Дари е с памперс още. Този с урина е най-нов.

# 326
ednakaka, в детокс ценър. http://www.detoxcenter.eu/bg/products/diagnostiki-1-1/laboratorn … ikroelementi-1-47
За тежки метали ще дам коса, понеже Дари е с памперс още. Този с урина е най-нов.
Благодаря много!

# 327
И аз без да искам да натрапвам подхващайки темата за диетата, но да кажа , че кравешкото прясно мляко е особено вредно. Пропускам това, че образува слуз и т.н, хормоните и прочие. За тези, които не могат да го изключат да опитат козе сирене. Синът ми не яде , но за нас купувам козето на Маджаров. Най- малкото козите се хранят по различен начин от кравите и не ги ваксинират ... Освен това козето мляко е най-близко до човешкото и има по-голяма вероятност да не създава големи храносмилателни проблеми. Хубавото е , че казеина се изчиства бързо - за 4 дни. Нищо не пречи за седмица да се спре напълно и после да се види реакцията при прием. Това не е толкова трудно , а си заслужава да се опита.. Наистина различните организми реагират различно. Чела съм в американски форуми как при силна болка деца се обезболяват след изпиване на чаша мляко. За слузта от глутена , особено от рафинираните бели хлябове ... мълча. Simple Smile Там си трябва упоритост- 6 месеца се изчиства...

# 328

ednakaka

Мисля, че не съм написала нищо ентусиазирано, защото не съветвам никого да прави това, което правим ние, като не спазваме никакви диети и не даваме никакви добавки. Две изречения - гола констатация, които написах след кратък размисъл да не би да предизвикам бурна реакция от някои мами. Така че, минете го метър.  Peace Момчето е на 10,5 години. В миналото съм писала откъде сме започнали и през какво сме минали, но не мисля, че представлява някакъв особен интерес.  Бих добавила само, че са ни казвали, когато беше на 4 години, че няма да проговори, ако не направим БГБК диета, но той не само проговори, макар и на 5г. и все още с някои грешки в личните местоимения, но и не спира да дърдори:) Simple Smile Simple Smile

За C.difficile би трябвало да може да изследва всяка голяма, уважаваща се лаборатория, но със сигурност Националния център по заразни и паразитни болести, които правят изследвания срещу заплащане. Ако се поровиш, можеш да намериш и ценоразпис.

Diana, в миналото беше по-хиперактивен, а сега има такива моменти, особено вечер преди лягане.  Simple Smile

# 329
  • София

Това, че храниш детето нездравословно не е повод за хвалба  ooooh! Дори циганките вече понаучиха за вредата от генномодифицираните храни и хормоните, които приемат с млечните продукти. Дори свекърва ми спря да купува шоколади на децата, а само натурален черен шоколад с над 70 процента какаова маса  Crazy .

За съжаление ме ядоса и не мога да подмина метър какво "плюска"???  детето и особено начина по който го написа.

Еднакака - хубаво е , че се образоваш и храниш детето си здравословно.

Общи условия

Активация на акаунт