Q&A
Обобщени въпроси и отговори от темата *
Каква е важността на терапията при деца с аутизъм в сравнение с диагнозата?
Какви са някои методи за работа с деца с аутизъм?
Как могат родителите да работят с децата си у дома?
* Предложените въпроси и отговори се генерират машинно от автоматизиран езиков модел на база потребителските мнения в темата. Генерираното съдържание може да е непълно, неактуално, подвеждащо или неподходящо. Вашите оценки спомагат за подобряване на модела и неговото усъвършенстване.
-
Каква е важността на терапията при деца с аутизъм в сравнение с диагнозата?
-
Какви са някои методи за работа с деца с аутизъм?
-
Как могат родителите да работят с децата си у дома?
-
Какви са някои методи за стимулиране на вниманието и обучението на деца с аутизъм?
-
Каква е идеята зад заснемането на дете с камера?

. Много е натоварващо да се грижим за аутистите. Положението се усложнява от емоционалната ни привързаност към тях. Има моменти, когато не издържаме психически и трудно излизаме от емоционалната криза. Една съсипана майка в никакъв случай не е от полза за децата си. В такива моменти е добре майката да се отдели емоционално за известен период от време от ситуацията за да се " рестартира" Когато напрежението спадне - ще е по ефективна за детето си от момента на кризата. Как се отразява тази "раздяла" на детето е въпроса? Би могло да се усложни положението и да върне назад - да! Но би могло и да е от полза за него. Моето дете има нездрава привързаност към мен. Все още е зависим емоционално от майка си и това му се отразява негативно. за него аз съм целия свят и всички останали са просто присъстващи в живота му.
Преди това 5г бях в нас по майчинство и още повече бях луднала и само мисълта за не ходене на работа ми дава сили да издържа сега

). Сегашният му режим формирахме в рамките на година и половина като постепенно прибавяхме по някое занятие. Специалистите в началото ( той беше на 3 г. и 4 месеца ) дори не бяха сигурни дали ще може да работи по един път седмично с логопед и специален педагог. Обаче той се справи, добавихме още един път логопеда , после ресурсното и няколко месеца по късно още един специален педагог.Тази година махнахме едното от занятията със специален педагог и добавихме психолог. Всички признаха че при него тази схема ( 5 +3 ) работи перфектно, като всички го обстрелват с различни неща от различни сфери които трябва да се овладеят в дадената възраст и така полека лека се трупа като след време количественото натрупване преминава в качествено.
.