Аутистичен спектър. Аутизъм - тема 21

• 60 892
  • 745
  •   1
Отговори
# 675
А кой е лекарят направил неволната грешка, че не става ясно? Не може лекар имащ се за компетентен да прави подобни грешки, относно наименованието на заболявания, пък било то и от недоглеждане, защото това говори, че не си е направил труда да погледне какво как е превел.  Tired Ами, нали утре някой ще погледне на 1-ва страница и ще се чуди на какво е това съкращение. Ако нямаше да се слага в началото на всяка тема този превод нямаше да се обадя, но нали искаме нещата да са казани с правилните им имена.

# 676
svinia007 от къде си прочела, че S.boulardi не могат да се пият продължително време? Някакво изследване?

По принцип тези дрожди са много близо до бирената мая, толкова близо че учените не виждат разлика. А бирена мая може да се пие доста време.

# 677
А кой е лекарят направил неволната грешка, че не става ясно? Не може лекар имащ се за компетентен да прави подобни грешки, относно наименованието на заболявания, пък било то и от недоглеждане, защото това говори, че не си е направил труда да погледне какво как е превел.  Tired Ами, нали утре някой ще погледне на 1-ва страница и ще се чуди на какво е това съкращение. Ако нямаше да се слага в началото на всяка тема този превод нямаше да се обадя, но нали искаме нещата да са казани с правилните им имена.

Много грубо.

Който наистина иска да има информация  по темата може или да си занесе текста за превод на професионален преводач или да научи английски.

# 678
svinia007 от къде си прочела, че S.boulardi не могат да се пият продължително време? Някакво изследване?

По принцип тези дрожди са много близо до бирената мая, толкова близо че учените не виждат разлика. А бирена мая може да се пие доста време.

Saccharomyces fungemia can occur in immunocomprised patients, especially those with certain digestive disorders, or patients with a central venous catheter. Administration of an antimycotic (antifungal) usually leads to patient recovery from this systemic infection. Patients with yeast allergies are not encouraged to take S. boulardii. In particular, highly concentrated form, marketed as probiotic supplements for the treatment of Clostridium difficile colitis, can possibly cause fungemia in critically ill patients.[24]

Saccharomyces фунгинемия може да се получи ... при имуно компрометирани пациенти
или критично болни пациенти, а също така с определени  храносмилателни разстройства ...

Whistling

Прочети какаво пише в началото за Saccharomyces boulardii в wikipedia -

Saccharomyces boulardii (тропици) - http://en.wikipedia.org/wiki/Saccharomyces_boulardii

Кактво виждаш учените виждат разлика ...

Saccharomyces cerevisiae (пивоварни) - http://en.wikipedia.org/wiki/Saccharomyces_cerevisiae

Whistling

Saccharomyces boulardii, ако го вземаш прекалено дълго престава да действа достатъчно добре,
механизма не ми е напълно ясен, но така става при някои хора и за това един от вариантите е
да се взема един - два месеца и после да се направи поне един месец почивка преди следващ курс.

Последна редакция: нд, 05 май 2013, 01:47 от svinia007

# 679
А кой е лекарят направил неволната грешка, че не става ясно? Не може лекар имащ се за компетентен да прави подобни грешки, относно наименованието на заболявания, пък било то и от недоглеждане, защото това говори, че не си е направил труда да погледне какво как е превел.  Tired Ами, нали утре някой ще погледне на 1-ва страница и ще се чуди на какво е това съкращение. Ако нямаше да се слага в началото на всяка тема този превод нямаше да се обадя, но нали искаме нещата да са казани с правилните им имена.

Аз също видях веднага сбърканата буква, но реших да пиша на д-р Ал на "лични", за да я поправи. Това е един добър начин да се избегне чуденето на някой, който ще прочете и т.н.
   За съжаление, ти ме превари. Не знам, дали осъзнаваш, че си необосновано груба. Може и да е преднамерено. Ти си знаеш.
    Сега, извън коментарите, дали д-р Ал се има за компетентен лекар или е, дали успешно се пробва да превежда или превежда добре, бих искала и аз да го поздравя за това, че се включи в разискването на нещо много важно за родителите на по-големите деца от аутистичния спектър.  Grinning
    А тази тема е посветена на проблемите на аутистичния спектър (не на ОКР).  Разбира се, че разграничаването на състоянията от спектъра от някои психични заболявания е много важно. Това е работа на психиатрите, а не на общопрактикуващите лекари, които само насочват към специалистите и след това спазват указанията им. Но всеки общопрактикуващ лекар, а и всеки родител на дете от спектъра, трябва да бъдат информирани, да наблюдават децата и да ги консултират при нужда. В тази връзка мисля, че предоставения материал е доста информативен.
     На този фон, даването на квалификации за една сбъркана буква, вместо да се поправи тази буква по начина, за който споменах , е най-малкото дребнаво. Това е според мен. А дали ще възприемеш добронамерената ми критика, си е твоя работа. Но ако се замислиш върху това, може да ти е от полза и в други случаи.  Stop  Simple Smile

# 680
svinia007 пробвала ли си риган в някаква форма? На английски е oregano. При нас определено има ефект на тема хиперактивност.
Сложих суров риган като подправка и после детето пощуря меко казано. Така не съм го виждала от 3 месеца насам от както започнахме всичките тия биомед глупости. Хубавото е, че ефекта е краткотраен - за няколко часа и ми се струва, че голямо количество кофти бактерии дават фира и освобождават токсини.

Последна редакция: нд, 05 май 2013, 11:05 от ednakaka

# 681
# 682
svinia007 пробвала ли си риган в някаква форма? На английски е oregano. При нас определено има ефект на тема хиперактивност.
Сложих суров риган като подправка и после детето пощуря меко казано. Така не съм го виждала от 3 месеца насам от както започнахме всичките тия биомед глупости. Хубавото е, че ефекта е краткотраен - за няколко часа и ми се струва, че голямо количество кофти бактерии дават фира и освобождават токсини.

Моят не яде нищо зелено и заради това едно време варях безглутенови макарони с
риган, какво ли не съм опитвала. Хубаво нещо е ригана, особено на пица Laughing
Има антисептични, антимикробни и антиоксидантни свойства.

Последна редакция: пн, 06 май 2013, 08:45 от svinia007

# 683
Христос Возкресе! Честит имен ден на празнуващите!

А как да го приготвем ригана? Като чай ли да го даваме?

# 684
Христос Возкресе! Честит имен ден на празнуващите!

А как да го приготвем ригана? Като чай ли да го даваме?

Ами аз си го поръчах и на чай сега. Още не ми е пристигнал и още не сме го почнали така че повече от еднократно не съм ползвала. Струва ми се, че масло от риган много препоръчват при хиперактивност.

Уффф имаме напредък ама много бавно върви. Как ми се иска да има вълшебно хапче и готово. Като се обърна назад много неща сме променили, но има много пъти повече да оправим. Вчера станаха точно 2 месеца от както е ял глутен.

Тогава се будеше в 2-3 през нощта и дивееше и тичаше безконтролно. Сега спи по цяла нощ и спи и следобяд.
Нямаше много много очен контакт - инцидентно и рядко. Сега те гледа в очите настойчиво. Като му говориш в зависимост от това какво казваш се усмихва. Примерно като му обяснявам, че ще го цункам и той се усмихва. Това го нямаше.
Не иска да си играе сам. Идва и ми сяда на краката като стоя на компа.
Преди тичаше от стена до стена или скачаше с часове пред прозореца махайки с ръце.
Жестовете с ръце изчезнаха на 90% вчера за малко се появиха с ригана.
Започна да разглежда книжки - преди не ги поглеждаше.

За говора нещата са малко странни. Дай, не, ам ги ползва по много пъти на ден. Чуват се и малко други. Примерно татко му брои - казва едно и малкия казва след него "де" (две). Чуват се и неща които не разбирам, но са някакви думи явно. Първия път като спряхме глутена се появи ехолалия - повтаряше всичко шепнейки. Сега не повтаря.

А да добавим и гърнето. Вкъщи вече сме с гащи и пишкаме в гърне прави. Имаме и доста пропуски, но идеята като цяло я е схванал.

Това е за два месеца без логопеди и психолози. Тези дни обаче започваме да ходим, записали сме се.

Не мога да преценя това малко ли е? На мен ми се струва малко, искам повече думи.

# 685
ednakaka , МНОГО Е!  Peace  Не бъди нахална!  Wink Дано все с такива темпове да продължава да се подобрява детето. И се опитай да спазвате диетата много строго поне до шестия месец, щом виждаш, че реагира така добре, за да не стопираш процеса. Много се радвам! А ти се въоръжи с търпение!  Hug

Последна редакция: пн, 06 май 2013, 10:32 от nadejda.v.l

# 686
Днес ме хвана музата... Cry

Специална майка

Ту строга съм с теб,
ту прекалено добра.
Бушуват се в мен понятия...
Дали така да се държа?

Съдбата ми прати детенце
специално, с мисия една:
Да обичам безрезервно,
да плача от тъга.

Безсилна съм пред теб,
мое малко дете.
Отивам на обучение
и казват:
"Готова рецепта
за щастие няма."

Аз търся своя път
през трънливи поля.
И падам, и ставам,
но никога не ще спра.

Да бъдеш специална майка
е толкова по-различно,
но когато очите ти се смеят,
ми е вече безразлично.

И лягам, и ставам,
с надежда една:
Да бъдеш щастлива и здрава
преди да заспя... 

# 687
Днес ме хвана музата... Cry

Специална майка

Ту строга съм с теб,
ту прекалено добра.
Бушуват се в мен понятия...
Дали така да се държа?

Съдбата ми прати детенце
специално, с мисия една:
Да обичам безрезервно,
да плача от тъга.

Безсилна съм пред теб,
мое малко дете.
Отивам на обучение
и казват:
"Готова рецепта
за щастие няма."

Аз търся своя път
през трънливи поля.
И падам, и ставам,
но никога не ще спра.

Да бъдеш специална майка
е толкова по-различно,
но когато очите ти се смеят,
ми е вече безразлично.

И лягам, и ставам,
с надежда една:
Да бъдеш щастлива и здрава
преди да заспя...  

Дайте нещо за секс, ако може Laughing
hardcore sex,  Hardcore метал,
Hardcore chemistry -

http://www.youtube.com/watch?v=dzjp_-SPJWQ

#Crazy Laughing

Якоооооо Twisted Evil

The Masochist - Chemistry - http://www.youtube.com/watch?v=VrzSjRmE--8

2012 TOP Best Chemistry Experiments -

http://www.youtube.com/watch?v=SXC5iZ1MNIo

#2gunfire hahaha  newsm78  

Последна редакция: вт, 07 май 2013, 01:28 от svinia007

# 688
  • София, Борово
Христос Воскресе! Много здраве желая на всички Hug
 n_alex76, хубаво е много, но усещам, че си била тъжна.  Hug
Доктор Ал, аз също благодаря за превода.
Дари развали малко диетата по наше невнимание - заминахме за 3 дни и забравихме чантата с нейните храни и добавки. Детето обаче изкара прекрасни 3 дни на море. Не излезе от водата.  Simple Smile Първия ден беше малко ревлив, но е нормално според мен.
искам да попитам дали някой е давал DMG  и какви резултати е наблюдавал. Дари още пие брейн бъстер, но от другата седмица включвам DMG. Oпитите с тоалетната продължават.
Искам да попитам и за терапиите. Пише, че за да имат ефект, примерно ABA трябва да е 25-40 часа седмично. Има ли някой, който достига тези часове? Аз едва успявам до 8 да ги направя. Хубавото обаче е , че вече за награда иска социална игра, а не нещо за хапване. Simple Smile и пее, много пее и почти всички думи се разбират. Опитва се да каже и "Р", но за сега само под формата на песни.
Хубав ден желая на всички Hug

# 689
......... Пише, че за да имат ефект, примерно ABA трябва да е 25-40 часа седмично. Има ли някой, който достига тези часове? Аз едва успявам до 8 да ги направя. ......
    Дали имат предвид чистата АБА ,тест 25-40 часа занимания ? Или се говори за практикуване на подхода поне по толкова ?
    Ние имахме 1 - най-много 2  часа седмично . През останалото време прилагахме подходите на логопедката (а те не са само АБА) вкъщи , по най-рутинни поводи . Бащата на детето играеше с него навън на игри , които ни показваше или даваше като идея логопедката .... Аз прилагах и продължавам да прилагам подходите й и за всичко останало ....

n_alex76, много чувство носи стихотворението !Много!
Благодаря ти !  Heart Eyes Hug

Общи условия

Активация на акаунт