Нашите любими торти ... глазури, покрития и фигурки за тях 130

• 99 068
  • 750
  •   1
Отговори
# 255
  • София
Мацки, благодаря на всички за благодарностите!!  Laughing Беше една шега от моя страна, а и последва една реакция къде очаквана, къде не съвсем, ама... Mr. Green Както и да е, съжалявам и прекланя-м глава публично (не на лични) пред всички засегнати страни, повече няма да спамя темата (евентуално... то и министри подават-оттеглят оставки та аз ли...), отивам да прочета правилата!  Mr. Green
Ани-Д, сори, наистина не видях въпроса ти за лалетата.  Rolling Eyes От истинските гледах, затова ги направих затворени, че не ми се правиха и “вътрешностите“. Laughing
Дитс, аз на семинара няма да ходя тази година.  Simple Smile

И мерси за идеите за тортата, ама реших да не я правя... Rolling Eyes

# 256
Момичета, случвало ли ви се е да искат да си поръчат от вас фигурка за торта, с обяснението, че ще я сложат евентуално върху тортата, поръчана при друго момиче, ако евентуално то не се справело с фигурката /, защото то било изразило леко съмнение в уменията си - това ми обасниха/.....бях супер стресната като го чух!!!  Twisted Evil И много нелоялно ми изглежда.... Само споделям впечатленията си с вас.  Rolling Eyes  Rolling Eyes Аз естествено не се съгласих,...но сега чакам да видя какво ще се случи..../ако си покажат тортата..../ Не мога да поварвам, че някой може да разсъждава така.... Вие имали ли сте такива куриози?  Rolling Eyes

# 257
  • Vaudreuil Canada
Я да питам може да дадете някоя мъдра идея как да се предпазим от власинките в бялото тесто - еееее няма спасение.

# 258
  • Русе
Я да питам може да дадете някоя мъдра идея как да се предпазим от власинките в бялото тесто - еееее няма спасение.
А аз си мислех че само на мен се случва и съм мърлячка Mr. GreenТези власинки направо ме убиват,мия си ръцете,обърсвам ги в кърпа и власинките от кърпата ги виждам в тестото или плота свети ,вадя идеално чисто тесто от кофата докато го размеся и готово пак има....Сега като пиша и се сетих,ако използвам бяла кърпа поне няма да се виждат...или домакинска хартия тя няма власинки.... newsm78

# 259
  • Пловдив

Аз си бърша ръчичките с хартиена кърпа. Тя е бяла и почти не пуска власинки. Ръцете след това ги напудрям с нишесте и чак тогава започвам да меся. Ужасно е като се работи с  бяло тесто.

# 260
За власинките - забелязала съм, че имам дрехи, които повече пускат власинки и обличам един бял памучен анцуг като работя:) Освен това като си измия ръцете задължително ги бърша не в хавлиена кърпа, а кухненска хартия. И най-важното - отделям си едно топче тесто, което размачкавам с ръце непосредствено преди да докосна бялото тесто - в него оставят власинките и така си го пазя в едно пликче за почистване от власинките през целия ден.

# 261
Здравейте!
Тони, много сладко торте.Харесвам ги такива изчистени....а моите ги"накичвам"....
Ани-д,много свежа и хубава торта.Може би позволяваше още малко да изтъниш листата на лалетата
Дитсанще се помъча да обясня за букета.Първоначално се притеснявах,че това ще е една много малка торта, а трябваше да изкарам  15-ина парчета.Излезнаха над 20 бр.Стремях се общо взето тортата да е по ниска,за да не стои грубо "опаковката".Направих я от три блата,като в най-горната част,където са розите дадох частична височина и веднага след това скосих,за да мога да подредя розите.Формата на букета беше почти триъгален,като в долния край триъгълника продължи с около5-6 см.дръжка.Покрих отделно  тортата и отделно дръжката.Върху снадката поставих панделката.Дано си ме разбрала,но ако нещо не е ясно,ще се помъча пак да обясня.То хич ме няма по обясненията.

# 262
  • ГОре на черешата...
Eй, Ани, страхотна е станала тортата с лалетата, много ми харесва Peace! Панделката е много хубава, лалетата ти не са от никакъв странен вид, ами са си баш лалета. Забележки/ако приемаш/ - тичинките им са малко по-големи и шнурчето, с което е привързана картичката ми стои много дебело и грубо. Но като цяло - справила си се перфектно!

А, и кой там ме заслепи с един слюноотделящ разрез на Червено кадифе Rolling Eyes? На диета съм, бре ей Crossing Arms...А, Блюто била, ни тЪ е срам...

Ай изчезвам, че ме гонят...

# 263
Момичета, За съжаление тортата с готината пингвинка и калинката стана цялата на целулит и ще спестя снимките тук....в тортата с блатове от по 1,5  и 2 сантиметра дебелина, кремът между тях е цели 4-5 сантиметра дебелина....от това стана белята!!!...Твърде много крем сложих и при височина на тортата 14 сантиметра /без фигурките/ реално не блатът поддаде, а кремът. Вложила съм в тази торта 1 литър течна сметана, 1 килограм заквасена и 500 грама маскрапоне......са съжаление няма как да коригирам вече.....  Embarassed Confused Cry  Реално все ми повтарят всички, че искат торта с много крем /дори щерката само кремът изяжда/....и накрая стана наистина много кремът Sad Не съм сиропирала, но това не променя лошия ефект - тортата се изсипа..... знам вече, че прекалих с крема. Ако някой се сеща за евентуална корекция да предложи, моля?

# 264
  • Русе
mamaeli8000 Пробвай да я облечеш още веднъж с по-дебело тесто,аз лично не съм пробвала,но съм чела тук,по тази тема.Леко навлажни първия фондан,преди да сложиш втория,мисля,че трябва да стане и да е добре охладена .

# 265
ilariana тортата е изсипана в долната част само, като пънче е...долу е по-широка - горе по-тясна...реално не знам как би се коригирало това с втори чаршаф...явно кремът между първите два блата е изкочил и е раздул фондана.....така си го обяснявам... Мерси за съвета!  Heart Eyes

# 266
Аниииии,значи си запазвам правото за летният семинар на басейн и частен урок.

Мама ели,
Не е проблема във количеството крем.Аз съм правила торта само със два блата ,дъно и капак останалото крем.Не съм слагала отстрани лента блат и пак не е потдавал.
Един единствен път ми е потдал крем но не заради него а заради замразените плодове,които не прецених че като се размразят ще разводнят крема.Според мен си прецакала  консистенцията на крема.Тая сметана е много за 0,500гр маскарпоне.Дефакто има 2л сметана от които 1 л квасена която отпуска ако няма какво да я държи.Ако към това нещо беше добавила,крем Ижел,голди микс или оле нямаше да има проблем.
И как правите тия торти без да сиропирате.Моите клиенти ще ме убият ако не сиропирам,не спират да повтарят блатовете да са сиропирани а не кекс.
А за фигурки са ми искали но за купешка торта.Или да им направя фигурите а те да си правели тортата че щяло да им доиде по евтино.Разбира се никога не съм се съгласявала.

# 267
Ани, ето тортата изядена - та дойде време да покажа и снимките. Mr. Green Ръбовете и сега са ми такива ужасни..не успявам да загладя още добре. Sad Искрено се надявам с времето да задобрея достатъчно, че сега хем са ми криви тортите, хем ръбовете не са добре, хем напукани /като на последната днешна торта/, хем още 100 кусура. Cry

Брех, тази твоя красива династия - много е хубава, а лалетата ти са като истински! Много реални изглеждат. Peace

ditsan, ако видиш днешната ми торта ще кажеш, че е още по-странна и безидейна, ама поръчващата госпожица това иска - Мини, крава и слон...и Принцеса и Мини...искаше и Барби, ама лекинко я убедих, че няма как всички да натрупам отгоре на тортата. Mr. Green Та такива ще са безидейни тортите ми....извинявам се за което. Embarassed

Шемет, представа си нямам за какво говориш? Blush

весанка,  Hug

Ето я и днешната торта за партито на Рая - тук принцесата още я няма, но снимка само на тортата и с нея нямам. Blush Иначе съвсем безидейно я пльоснах на първия блат зад Мини и пак стърчеше...ама като ми се получи толкова голяма. Embarassed

и още снимки, на който му се гледат.

Последна редакция: ср, 20 фев 2013, 23:41 от Tony_st

# 268
Здравейте всички!
Най-после имам достатъчно време за коментар на тортичките от последната тема.
_Пепи_ прекрасни торти, особено ми допадна тази с жиравчето - много цветна и жизнерадостна.
Бадем- Покахонтас е уникална.Много реалистично изглежда всичко.А с бременната торта направо ме разби -невероятна идея, прекрасно съчетание на цветовете.
marulka_s -Трифонската торта е супер- гроздето е много реалистично.
мегало- розата на тортичката ти е прекрасна- като истинска , а като видях разреза направо ми потекоха лиги.
ilariana-тортата за юбилея ме грабна от пръв поглед с невероятния акцент от цветните топчета.Гениално хрумване и прекрасно изпълнение.
Tatitt-много са хубави всичките ти торти.Тази с Рапунцел като идея много ми хареса(не е в кулата), но малко ме дразнят очите и.Тази с детелинките изглежда много свежа и късметлийска.
ani_d-много хубави лалета,чудесна тортичка-пролетна и нежна.
Ето ги и моите последни тортички.
Първата е по модел  на Мина.Вътре е шоколадова вита торта.

и оригиналът

Втората- шоколадов блат със сметаново-маслен крем.
Тази е шоколадов блат с шоколадов маслен крем.

Последна редакция: ср, 20 фев 2013, 22:52 от benomiti

# 269
Добър вечер!
Записвам се на стр. 18 , много зле!

Коментирам тортите отзад напред. Ще ме извинявате, че няма да коментирам всичките 18 стр., но ако започна вероятността да осъмна пишейки е доста голяма.

benomiti
, хубави са ти тортите, последната най-много ми допада. Чисто изпълнение и много топло усещане ми дава. Кофата е добра, а кутията с розите ми харесва, но не е трябвало да слагаш оргиналът на Мина до нея защото и се губи"силата" ако мога така да го кажа. Тази на Мина е доста по-нежна. Липсата на огърлица в твоята се набива на очи. Абе с две думи, хубава торта, но махни тази на Мина за да не се влияем Simple Smile .

Tony_st, идеята е нежна. Имам забележки по изпълнението. Ти сигурно и сама си си видяла кусурите, но понеже тук сме се събрали с цел градивна критика ще ти кажа какво мисля. Не си загладила добре, доста е ръбчеста и направо си има целулит. Може би някъде назад си писала по темата, но признавам, четох само последните страници отгоре отгоре. Защо си метнала така несиметрично блата? имам чувството, че ще се изсипе напред. Мини е симпатична, но ако следващия път вдлъбнеш очите навътре, а не ги лепиш отгоре ще е по-добре. Продължавай все така и с всяка торта ще ставаш все по-добра.

Ани, прекрасни са ти лалетата и панделката също. Така изчистена тортата е много нежна, само леко формата ме дразни, но това само ние тук го виждаме.  Hug

Мишоче, много пищен букет. Готино решение. Харесва ми. Има едни торти, които се джуркат из нета "букет ама по дръжки и с джувка" Ми не ме кефят много. Това с хартийката отгоре е много по-добре!!!

Танчееее, аз мила моя те следя изкъсо във фб.  Тези торти съм ги виждала там. Всичките като че ли. Ми какво да ти кажа. Ти работиш чисто и с хъс. Много ме кефиш!

С коментарите съм дотук. Имам торти за показване, но няма да е сега. Не съм на кеф, болна съм и току що довърших един концерт. Нямам сили да ровя снимки. Утре, вдругиден....някога!
ЦелЮФФФФки!

пп. Освен това не си ги харесвам много, но това е друга тема

Последна редакция: ср, 20 фев 2013, 23:20 от доня КОПРИВА

Общи условия

Активация на акаунт