Училищата в район Младост, София- ІІ част

• 61 941
  • 962
  •   1
Отговори
# 750
  • нейде там, където ....
jd, разкажи, моля те, какво прамят учениците на 10-то след края на учебната година в училище?
Аз малко като даскалица го давам, но понеже не моето дете учи там, е хубаво някой като теб да разкаже.  Simple Smile

Заниманията по "Успех" за първи клас се провеждат след края на учебната година. Затвърждават и надграждат наученото - четат, пишат, рисуват (по теми, които не са учени в клас). Ще ходят до интересни места, като зоопарка и някои музеи.

За другите - не знам, но може да е пак свързано с програма "Успех".  newsm78

# 751
Наистина няма почти никаква информация за Луис Карол и 10то.  Rolling Eyes
Дано повече майки с деца там да се включат с информация. Основно се интересувам от госпожите... макар че с тези 2 нови класа ПУ май все още не са ги наели...  newsm78

Записахме се, надявам се да сме доволни.  Praynig

# 752
Върнах се в темата, за да гласувам. И то не за 125-то. Останах разочарована и ме е яд, че се подлъгах по разни приказки, че видиш ли 125-то било най-доброто училище в Младост. Вярно, че ни е в квартала и трябваше да се пробваме. Но начинът, по който се подиграха с родители и деца, е ... Едно "добро", "елитно" и т.н. училище не може да си позволява такива неща. И накрая паралелките ще са по 30 деца минимум. Ами честито на печелившите. Ще спра до тук, че едни такива думи напират да напиша, а не искам.
Гласувах за 118-то.  Заради отношението, обстановката, пропусквателния режим, и куп други неща, които не видях в 125-то. И за да не съм толкова зла, учителката на руската паралелка в 125-то ми направи добро впечатление. Единствено тя беше спокойна, отзивчива и усмихната.

# 753
  • София
... Но начинът, по който се подиграха с родители и деца, е ... Едно "добро", "елитно" и т.н. училище не може да си позволява такива неща. И накрая паралелките ще са по 30 деца минимум. Ами честито на печелившите. Ще спра до тук, че едни такива думи напират да напиша, а не искам.

Хип, какво се е случило? Как са се подиграли с децата? Паралелките тази година са с по 28 деца, вкл. и руската, което е странно... Thinking

# 754
  • София
28 са по първоначлните списъци, тепърва предстои уплътняването. Но дори и да не приемат повече, за мен 28деца в първи клас са безумно много.

# 755
Много са, но зависи и от училтеля. На дъщеря ми учителката се справяше чудесно 4те години с 28 деца. Сега малкият за късмет и той е приет при нея и за разлика от преди 4 години сега изобщо не се притеснявам от броя деца в клас. Важен е учителят! Peace

# 756
  • София
То зависи и от 28те деца Simple Smile

# 757
Деца като деца - ученолюбиви и не толкова, палави и не толкова палави. Все пак не  ги подбират по някакъв критерии за да се сложат всички под общ знаменател.

# 758
  • с/у ОколоМръсТното
Огромен късмет, че и двете ми деца до 4ти клас бяха под 20 деца в клас. Чудесно беше...
След това при щерката, в 5ти кл. бяха около 28, както и сега, след 7ми пак са толкоз. Но тя в 5ти беше доста стресирана и трудно свикна с толкоз народ.
Та не е все едно и не зависи нито от децата, нито от класния. Просто това са с 1/3 повече деца в един клас.

# 759
  • София
Останах разочарована и ме е яд, че се подлъгах по разни приказки, че видиш ли 125-то било най-доброто училище в Младост. Вярно, че ни е в квартала и трябваше да се пробваме. Но начинът, по който се подиграха с родители и деца, е ... Едно "добро", "елитно" и т.н. училище не може да си позволява такива неща. И накрая паралелките ще са по 30 деца минимум. Ами честито на печелившите. Ще спра до тук, че едни такива думи напират да напиша, а не искам.
Подкрепям с 2 ръце  Peace
И аз така.
Таз годишният прием беше пълна пародия и подигравка.

П.С. Честито на печелившите.

# 760
  • София
Добре де, моля ви, разкажете по-подробно! Какво се е случило, каква е тази "пародия и подигравка" ? Опашките ли, номера, тестове-какво?

# 761
Добре де, моля ви, разкажете по-подробно! Какво се е случило, каква е тази "пародия и подигравка" ? Опашките ли, номера, тестове-какво?

И аз щях това да попитам...Специално пък за 125-то, подигравка от страна на училището не съм видяла... Циркът и висенето по нощите идва от самоите нас - родителите.  Напротив, много съм доволна от организацията по приемането на документите.

Aunt Ogg, какви тестове имаш предвид?  newsm78

Относно броят на децата - да, може би е чудесно да са ппо 16-20, но наистина не виждам как би могло да стане. А и ние навремето сме били почти по 40 и пак сме оцеляли и сме се изучили.

# 762
  • София
Ами ако са измислили някакви тестове при кандидатстването, например, това за мен би било подигравка. Или някакви допълнителни условия при записване. Опитвам се да разбера какво е станало, защото и на мен ми предстои тази истерия догодина. А това, че паралелките са по 28 деца-да си призная и аз бих искала да са по 20, но не виждам как ще стане. А между 25 или 28 деца разлика няма, поне така си мисля.  Peace

# 763
  • София
Добре де, моля ви, разкажете по-подробно! Какво се е случило, каква е тази "пародия и подигравка" ?

пълната пародия и подигравка явно се състои в това, че не са приели на първо класиране децата на двете дами...

# 764
Понеже се забавих с отговора, виждам вече гадаете какво имам предвид. Ще се опитам да го обясня кратко и ясно, но не знам дали ще ми се получи в този късен час.
Пародията започна още на 1 април. Защо махнаха критерия време според вас? За да спестят на родителите висенето дни наред пред училището. А дано, ама надали! Ще приемат на случаен принцип. Някой разбра ли какъв е случайният принцип, защото аз мисля, че разбрах.
И да, детето ми не е прието, и след последните случки, се радвам, че стана така.
И да, кандидатствахме за руска паралелка, когато подавах документите имаше не повече от 15 подали. А сега дори не искат да ми кажат колко са били желаещите и защо сме вън от класиране. Да не говорим за това коя резерва е.
Свободните места, които се появиха от нищото на второ класиране, са за децата на родителите,които вдигнаха грандиозни скандали и ги заплашиха, че всичко ще излезе наяве. И хоп, някакси ги наместиха. А аз отидох и спокойно поисках информация, която така и не получих. И резултатът  е ясен. Отново го няма моето дете в списъците.
А за критерия "Младост 1" пък да не говорим. Колко от приетите реално живеят в младост 1. Сигурно 50%.
А някой разбра ли колко от приетите са с предимство - брат или сестра или пък дете на служител. Няма и да разберем. Аз лично познавам 2 деца, които имаха това предимство и умишлено не го ползваха и ще учат другаде.
Ако на някой от неприетите му се занимава и държи детето му да учи там, може да се поразрови, доста е гнило всичко. Аз не държа и затова няма да се занимавам.
Aunt Ogg, ако догодина това ви чака, уговори си нещата преди класиране, за да не те изненадат неприятно след това Simple Smile
Е опитах се да бъда кратка, ама не ми се получи, съжалявам.

п.с. ще ми е интересно да науча колко деца ще са в паралелка в 125-то след цялата тази истерия по приема. Ако някой реши да сподели, разбира се

Общи условия

Активация на акаунт