Училищата в район Младост, София- ІІ част

• 61 928
  • 962
  •   1
Отговори
# 765
  • СОФИЯ
Коментирам, как е било миналата година, но някои неща важат и за тази година.
Имаше страхотни списъци, висене на опашки, всеки си пази реда, както е всяка година.
Критерият местоживеене важи само за английската паралелка. Както за тази година го имаше, така и миналата.
За английска паралелка приемат първо всички от Младост 1 и след това всички останали по входящ номер(за това и родители от други квартали не подават молби, просто е безсмислено). За тези които кандидатстват руска и немска паралелка важи само входящ номер, дори и дете от Младост 1 да дойде, но да е 200 номер  няма да е приет(освен, ако не парашутист разбира се).
Миналата година излезнаха списъците(първо класиране) и бяха близо 30 деца.
На второ класиране бяха отпаднали 5-6 деца и само едно имаше новоприето и общата бройка остана 25 деца. Не са приемали допълнителни деца.
Единствено за английските паралелки ги бяха направили с по 28 деца.

# 766
И тази година приемът премина така, както го е описала Жани. Критериите за предимство - също.  С тази разлика, че още на първо класиране, бяха обявени по 28 деца в клас.

ХИПП, не искам да се заяждам, но "времето" не е критерий за предимство. Критерии са брат/сестра, дете на служител, адесна рег.в Младост 1 (и то само за английските паралелки). Просто при еднакъв брой точки и по-голям брой желаещи, то кой ще бъде класиран се определя от поредността на входящия номер.
Другото което е, ти как разбра, че има не повече от 15 желаещи, заявили руски?
И при положение, че второто класиране излиза днес, как разбра какви и колко места са се "появили от нищото"?  newsm78
При подаването на документи, номерата и имената на децата се записваха в една тетрадка, в която се записваше и получения входящ номер след подаването на документите. Точно за да няма "наместени". Можеш да провериш и в нея.  А ако не си получила информация, за това кой, как и защо е класиран, мисля, че можеш да пуснеш жалба срещу ръководството на училището.

Пак казвам, че не питам всичко това с цел заяждане, а просто искам да си изясня ситуацията. Защото добър или лош, не ми се струва, че е имало нередности при приема тази година и би могло лесно да се провери какво и как се е получило.

# 767
каква е тази програма "Успех"?

# 768
  • София
За друго няма да коментирам, но това с даването на входящ номер беше безумно, защото от номера, който ми дадоха по никакъв начин не мога да разбера коя по ред съм, имаше тирета, букви и т.н. Нищо поредно нямаше в него. Така, че това с влизането по номер е малко мъглява работа.

# 769
За друго няма да коментирам, но това с даването на входящ номер беше безумно, защото от номера, който ми дадоха по никакъв начин не мога да разбера коя по ред съм, имаше тирета, букви и т.н. Нищо поредно нямаше в него. Така, че това с влизането по номер е малко мъглява работа.
Да де, точно затова, всеки си записваше дадения от училището входящ номер срещу името в тетрадката с реда. За да може да се направи после проверка при необходимост. Сигурна съм, че ако се разпита и разтърси, ще се разбере къде в момента е тетрадката.  Мисълта ми беше, че има как да се провери кой къде е бил. И ако нещо не е наред и от училището откажат да дадат обяснение, то тогава може да се пусне жалба.

# 770
  • София
Аз не съм се редила пред училището и не смятам, че номер от халваджийска тетрадка, даден незнайно от кого би трябвало да има повече стойност от този, който се дава от съответната институция. Това не може да бъде обяснение и оправдание.

# 771
Аз не съм се редила пред училището и не смятам, че номер от халваджийска тетрадка, даден незнайно от кого би трябвало да има повече стойност от този, който се дава от съответната институция. Това не може да бъде обяснение и оправдание.
За кой да бъде обяснение и оправдание?? Казах само, че ако някой се съмнява в далавери и парашутисти от страна на ръководството, има как да провери дали е така и да предприеме съответните стъпки... А не само да се пеняви по форумите. Виж, ако не му се занимава да търси къде е истината, то това е друг въпрос. Но не да обвинява, че някой се е подиграл с него.
Пак казвам, не защитавам никой, опитвам се да бъда обективна. 

# 772
А моята мисъл е, че регламентът тази година остана неясен. За мен. Добре че не ми се налагаше да се редя три нощи по-рано, за да може детето да ходи в училището до блока си.

Като казвам неясен, имам предвид, че конкретно за руската и немските паралелки не стана ясно кои деца се приемат с приоритет- от Младост 1 или извън района на първа част на комплекса.
Както става ясно от разказа на ХИПП май са били тези извън първа част. А преди две години не беше така....

Последна редакция: пн, 10 юни 2013, 11:02 от Касита

# 773
  • sofia
За английска паралелка приемат първо всички от Младост 1 и след това всички останали по входящ номер(за това и родители от други квартали не подават молби, просто е безсмислено). За тези които кандидатстват руска и немска паралелка важи само входящ номер, дори и дете от Младост 1 да дойде, но да е 200 номер  няма да е приет(освен, ако не парашутист разбира се).
Това, само по себе си е безумие. Квартално училище предлага и нещо друго, освен английски, но пък децата от квартала са аут!
И както е казала Бубчето15, по номера, който са й дали няма как да се разбере категорично кой по ред е.

Найс, не знам дали ти се е налагало да проверяваш дали има "далавери и парашутисти", особено пък за прием в първи клас......звучи като научна фантастика.
С определянето на условията за прием, самото училище си оставя вратички за подобни неща (не само това у-ще, по принцип). Неясни условия - много въпроси.

# 774
  • София
Nice, според теб пред коя точно институция някаква тетрадка с незнаен създател и незнаен писател би била доказателство. Ми аз сега мога да седна и да напиша една такава тетрадка според, която детето ми е 3ти номер. Нека не се заблуждаваме, това няма как да мине. Факт е, че както каза Касита, приема беше неясен и никъде не беша написано как точно е се приемат децата с еднакви критерии.

# 775
  • София-Младост
И тази година приемът премина така, както го е описала Жани. Критериите за предимство - също.  С тази разлика, че още на първо класиране, бяха обявени по 28 деца в клас.
Като гледах списъците с приети...в англ. паралека има прието дете от нашият блок, Младост-4...това означава, че всички желаещи деца от Мл-1 са били приети... newsm78

# 776
  • София
Като гледах списъците с приети...в англ. паралека има прието дете от нашият блок, Младост-4...това означава, че всички желаещи деца от Мл-1 са били приети... newsm78
Не са, гарантирам ти.

# 777
Е, то преди две години имаше такова разминаване в номера, получен долу, при нареждането му от самите родители и входящият, получен горе. При мен разликата беше половин паралелка.
Изводите за вас.

# 778
  • София

Може да е от вашия блок, но да имат регистрация в Младост 1. Масово така се прави.

# 779
Nice, според теб пред коя точно институция някаква тетрадка с незнаен създател и незнаен писател би била доказателство. Ми аз сега мога да седна и да напиша една такава тетрадка според, която детето ми е 3ти номер. Нека не се заблуждаваме, това няма как да мине. Факт е, че както каза Касита, приема беше неясен и никъде не беша написано как точно е се приемат децата с еднакви критерии.

Честно казано, не знам защо на никой не му е било ясно как се класират децата в случай, че са с еднакъв брой точки. На мен ми беше и тъй като държах много да е в точно тази паралелка, направих каквото можах - ходих, редих се отчитах се и т.н. А в халваджийската тертрадка най-малкото можеш ТИ да провериш дали  има разминавания или само си мислиш така.  Ако имах съмнения за нередности - щях да подам жалба.

Общи условия

Активация на акаунт