Училищата в район Младост, София- ІІ част

• 61 828
  • 962
  •   1
Отговори
# 915
 Да, така е, единия срок физическото е плуване, но може да се освободи дете по медицински причини винаги. Там ще сме ние и не очаквам някаква извънредна натовареност откъм учение, понеже наблягат на изкуствата.
  На 39-то предимството му е, че е пък по-малко и спокойно училище, и като местоположение, и въобще.

# 916
  • с/у ОколоМръсТното
Само там ли има басейн? По предварителните ми проучвания се колебая засега между 144-то и 39-то.
Ами за другите не знам, но в 144то има и единия срок вместо физкултура децата имат плуване.

аз съм забравила вече, но в 144то май имаха и физическо и плуване. Не отпада ФВС, заради плуването.

# 917
  • София
В момента единия срок е физическо, другия плуване. Говоря за първокласници, които тръгват тази есен. За другите класове не знам.

# 918
  • sofia
Физическо + плуване е. Едното не замества другото. Физическото е по задължителен хорариум за съответния клас, а плуването е екстра, която предлага училището. Затова и освобождаването от него не е проблем. Моят син ходи точно два пъти и се отказа, защото не му хареса. Уведомих класната и това беше.
Между другото отначало на плуване тръгна целия клас и започнаха един по един да се отказват. В крайна сметка на края на срока ходиха на плуване по-малко от половината клас.

В 131-во също има басейн.

# 919
Между другото отначало на плуване тръгна целия клас и започнаха един по един да се отказват. В крайна сметка на края на срока ходиха на плуване по-малко от половината клас.
Това го наблюдавам в едно друго софийско училище, където е безплатно, самите родители явно нямат интерес, то била студена водата, то треньорите били лоши, то не можели децата сами да се събличат, обличат и сушат косите ooooh! а аз моето дете го влача в студ и пек, и си плащам, култура за плуване няма и това е, а едно време беше безплатно, но задължително за софийските училища и никой гък не казваше, много съм озадачена.

# 920
то била студена водата, то треньорите били лоши, то не можели децата сами да се събличат, обличат и сушат косите ooooh!

А могат ли? Мен това много ме безпокои. Също и дали водата няма да е наистина студена, все пак зимни месеци са, а става въпрос за първокласници, довчера бяхме на "ти" с ангините, дали няма да остава с мокра коса в часовете...
  Детето ми обожава водата, и много се радвам, че ще имаме задължително плуване и басейн, но все пак имам и опасения.

# 921
  • sofia
evhen , не знам какви са мотивите на другите родители да се откажат от плуването, но моите са, че на сила хубост не става. Като не иска, не иска. Нищо, че е безплатно. Тренира футбол и скоро ще започне и волейбол. За първото плащам такса, предполагам, че и за второто ще е така, но това иска да тренира и ходи с желание. Това е най-важно според мен.

# 922
Няма да се откажа от възможността да ходи на басейн, само ще му поръчам специални очила. Аз лично съм ходила от 6 годишна сама на тренировки и се оправях сама с всичко - от ходенето до басейна до "прането" и сушенето на банските у дома. Пък той ще е с година по-голям все пак, ще се справи.

Много ли е натоварването с писане и четене в първи клас?

# 923
  • София
Моето определено не може да се облича и да съблича... Ще си махне дрехите - кой ще му помогне после? А на мокрото тяло как се слага дрехата? И като е алергичен към хлор - трябва да се измие добре, и като постоянно сме с болни уши... Мани... Някои ще кажат, че не научих - да, не съм... А водата е действително е по-студена от платените басейни и по-мръсна доста (дъщеря ми казваше така до преди 3 години е ходила там), а треньорите са прекрасни, опитни и имат доста шампиони!

# 924
Съжалявам, ако някой се е засегнал, но не мислите ли, че и децата преиграват, ами и мен би ме мързяло да събличам и обличам 5 ката дрехи посред зима, там от където са ми наблюденията, никой не оставаше с неизсушена коса, по коридорите ги гонеха треньори, чистачки, отговорници на басейни , за да си изсушат косите.

Все пак е и въпрос на светоусещане, в нашето семейство държим на плуването, но никога то не е било насила, не че синът ми ще стане някакъв плувец, просто няма данни, тежък и масивен кокал, а за плуване трябва грациозна структура, леки кости, поне така ми обясни един специалист.

# 925
  • София
Няма да се откажа от възможността да ходи на басейн, само ще му поръчам специални очила. Аз лично съм ходила от 6 годишна сама на тренировки и се оправях сама с всичко - от ходенето до басейна до "прането" и сушенето на банските у дома. Пък той ще е с година по-голям все пак, ще се справи.

Много ли е натоварването с писане и четене в първи клас?

Октоподче, засега не знам, а и сигурно ще зависи от дете - едно ще напише за 30-на минути всичко, другите(като нас) ще пишат с часове с рев, с уговорки... ooooh!

# 926
  • София
Съжалявам, ако някой се е засегнал, но не мислите ли, че и децата преиграват, ами и мен би ме мързяло да събличам и обличам 5 ката дрехи посред зима, там от където са ми наблюденията, никой не оставаше с неизсушена коса, по коридорите ги гонеха треньори, чистачки, отговорници на басейни , за да си изсушат косите.

Все пак е и въпрос на светоусещане, в нашето семейство държим на плуването, но никога то не е било насила, не че синът ми ще стане някакъв плувец, просто няма данни, тежък и масивен кокал, а за плуване трябва грациозна структура, леки кости, поне така ми обясни един специалист.

В 144 няма страшно от неизсушените коси, защото има топла връзка и веднага ще са в коридора на СОУ. Освен това ще ходят веднъж седмично... Както са ни казали на родителска среща - двата часа ще се обединяват, иначе няма как да успеят да свършат за 35 минути...-

# 927
  • София
Ми да кажем, че е възможно нещо да не съм разбрала, но доколкото схванах първи срок имат физическо, втори плуване. Убедена съм, че първия срок няма да имат плуване. И не останах с впечатление да е по желание плуването, защото в списъка с неща за купуване си фигурирах и нещата за басейна.

# 928
  • София
При нас има - очила, шапка, бански, хавлия, джапанки...

# 929
В 131 СОУ водата в басейна е студена. За другите училища в квартала нямам наблюдения  Peace
Моята си е шубе - в басейн не влиза. Виж, в морето може да се кисне по цял ден. Между другото аз в басейни също не влизам след една гъбична инфекция преди години. Така че и пример няма как да й дам  Mr. Green

Luss, ако детето е алергично към хлор, няма смисъл да го пращаш на плуване. Мое мнение  Peace

Общи условия

Активация на акаунт