Училищата в район Младост, София- ІІ част

• 61 945
  • 962
  •   1
Отговори
# 735

В 3ти клас, в 144то, АЕ е 3 пъти седмично, БЕ е само 2. И после защо децата по чуждия език се справят по-добре, отколкото по родния си.  Laughing

Шани може ли да се види някъде на сайта програмата  по класове? И в училището на сина в Панчарево в 3 клас БЕЛ е 8 часа седмично.

# 736
........Хи, хи, ако знае детето каква програма съм му приготвила от септември: ако ще за косата да го влача, продължаваме с плуването, все пак три години в дъжд и пек, кога пеша, кога с кола, но основно с градски транспорт съм го водила на плуване, та сега ли, замислила съм шахмат в ЦСКА и тенис по някое време, не знам дали знаете 125-то се включват втора поредна година по някаква програма на спортното министерство за безплатен тенис в Дема-спорт, да не говорим, че и за пеене се оглеждам.

evhen в 125 шаха като извънкласно занимание се води от треньор от ЦСКА в самото училище -  води ги по съзтезания и т.н.
Безплатния тенис в Дема е един час седмично... та не очаквай чудеса.  Wink , но все пак е спортно занимание.   Peace
Заниманията обаче са по време на занималнята и се оказва трудно за работещи хора да организират взимането от занималня, водене на тенис през улицата, 1час кафе и разходка, връщане в занималнята и след 1-2ч взимане от училище.... Офертата е валидна само за  клас и миналата година ходеха само няколко деца.  
Ох и за пеене ги зарибяваха децата - уж ги избрали на кастинг ...  ooooh!

# 737
  • София-Младост
Аз знам, че два чужди езика писмено не се учат едновременно.
В 125-то не го знаят.
Имам впредвид два езика нови писмено(включвам и българският), иначе навсякъде в първи клас учат български и чужд език, но вторият писмено се почва от втори клас.
Това го знам от педагог, сега вече всеки си решава за детето как и какво да учи Simple Smile 
А аз имам предвид (без "в" отпред), че в 125-то, в първи клас се учат да пишат и българските и английските букви и думи на български и на английски.
За това си права, взимам си бележка. За другото...спирам да коментирам, но когато дъщеря ми беше в първи клас не учеха двете азбуки в една година.

# 738
  • СОФИЯ
Между 125 СОУ с немски и 118 СОУ с английски кое бихте избрали?

Първо ти самата трябва да си прецениш детето какъв език искаш да учи. Ако разчиташ на език в училище поне за първи клас(а предполагам и за по нагоре) да научи ще бъдеш излъгана.
В немската паралелка почнаха да учат азбуката едва края на април, когато вече децата бяха усвоили българската азбука и вече се предполага, че могат да четат. През цялата година за учили по картинки. Мисля, че това е най-добре за децата(масовката имам в предвид). Изключвам децата на които им се отдават да учат езици и за тях не е проблем да се захванат с 2-3 езика наведнъж. За това, ако има интерес и време разбира се има курсове.
Но руския в 125 ще се повторя и ще подкрепя тук пишещите е на доста високо ниво и няма недоволен родител от моите познати и приятели.

# 739
  • sofia
Шани може ли да се види някъде на сайта програмата  по класове? И в училището на сина в Панчарево в 3 клас БЕЛ е 8 часа седмично.
Не съм Шани, но ето учебния план за начален курс
http://144sou.bg/?content=reception_det&id=50&lang=bg

Задължителната подготовка за всички класове, във всички училища е една и съща като учебни предмети и хорариум. Разликата идва в разните СИП-ове и ЗИП-ове.
В трети клас, в 144 СОУ, синът ми учеше БЕЛ 7 часа седмично разпределени така - 2 часа БЕ(може би Шани е искала да каже, че само тогава се учи граматика) + 2 часа Развитие на речта(преразкази, съчинения и т.н.) + 3 часа Четене(Литература).

Последна редакция: пт, 07 юни 2013, 09:19 от мирта

# 740
мирта   Hug

# 741
  • София
Здравейте, интересувам се от сдружението Луис Карол, бившето Послушковци. Много малко информация има  в интернет (предимно са реклами). На разговор с тях са много любезни и говорят едва ли не, че са доста добри, но по липсват отзиви за тях. Може и сега да набират популярност, но ако някой има мнение нека да го напише.
Благодаря

# 742
Като гледам какъв е наплива за 125то почвам да добивам чувството, че в другите училища в Младост нещо се минаваме Laughing
Ох, че ме разсмя.  Joy
Jam, не съм от Мл.1, но 125-то ми е най-близо и удобно.  Simple Smile
Жани, благодаря за информацията за обучението по немски. Добре ми звучи в началото да учат само по картинки.  Peace
Аз предпочитам да знае 2-3 езика, но не държа да е от 1-4 клас още. Макар, че чувам за доста амбициозни деца и родители, та сигурно ще трябва да се впишем в общата картинка и да не изоставаме от наборите.

# 743
  • с/у ОколоМръсТното
- 2 часа БЕ(може би Шани е искала да каже, че само тогава се учи граматика)

точно това съм искала да кажа, мерси мирта  Hug
... нали си говорим за часове само по БЕ и по чужд език... Не за "Четене", не за "Развитие на речта" и т.н.

Нали и Валя* прочете това  Grinning

# 744
  • София
Ние сме приети в 125то при г-жа Весела Георгиева с английски език.Има ли някакви отзиви за нея,аз лично я видях,стори ми се усмихната и любезна.

# 745
Здравейте, интересувам се от сдружението Луис Карол, бившето Послушковци. Много малко информация има  в интернет (предимно са реклами). На разговор с тях са много любезни и говорят едва ли не, че са доста добри, но по липсват отзиви за тях. Може и сега да набират популярност, но ако някой има мнение нека да го напише.
Благодаря

аз от доста време търся информация за тях, в смисъл на отзиви. макар и трудно, се намира малко тук там... попадала съм на няколко отзива, включително и някъде в средата на тази тема, впчеатлението, с което останах е, че хората са доволни като цяло, въпреки че имат някои забележки, но те са по-скоро към училището (10-то) и материалната база. моето мнение е, че тепърва се развиват, въпреки че съществуват отдавна. тази година в 10-то ще има 3 подготвителни групи, за 1-ви клас не помня 1 ли 2 бяха. явно са се амбицирали да стват по-големи. на мен лично ми харесва повече от шилер, най-вече защото не искам детето ми да се занимава с немски (има други заложби, към които бих предпочела да насоча енергията и вниманието му). надявам се и качеството да е наистина такова, за каквото го представят.

от гледна точка на лошата репутация на 10-то - неслучайно са избрали това училище. заради въпросната си репутация то е почти празно и има място за сдружение, за разлика от 125-то, примерно, където няма място за занималня за 3-ти клас... 145-то също е с лоша репутация, но като се каже шилер, никой не го свързва с лошата репутация на училището Simple Smile остава да видим дали луис карол ще успеят да изградят същия имидж, към което явно се стремят.

# 746
  • нейде там, където ....
А колкото до лошата репутация на 10-то - повечето хора, които я разнасят, не познават много деца/учители/родители от там.  Grinning Лично аз, до 7-ми клас, имам забележки само към 2-ма учители. И от материалната база има какво да се желае, но се надявам, че настоятелството ще може да направи нещо по въпроса.

От паралелките на "Послушковци" познавам 3 дечица и техните родители. Доволни са, а едните искат да запишат и по-малкото си дете, когато му дойде редът за ПК. Другите - избраха "Послушковци" пред 81-во. На мен ми направи впечатление, че децата работят в екип много добре - имали сме общи мероприятия с един от класовете им.

# 747
jd, разкажи, моля те, какво прамят учениците на 10-то след края на учебната година в училище?
Аз малко като даскалица го давам, но понеже не моето дете учи там, е хубаво някой като теб да разкаже.  Simple Smile

# 748
  • София
Само искам да вметна по повод 10 СОУ, че моето дете не е прието на първо класиране там за 2013/2014 г. Т.е. уж не го предпочитат, ама явно тази година си има доста деца, които са подали документи за първи клас там.  Simple Smile

# 749
  • София
Само искам да вметна по повод 10 СОУ, че моето дете не е прието на първо класиране там за 2013/2014 г. Т.е. уж не го предпочитат, ама явно тази година си има доста деца, които са подали документи за първи клас там.  Simple Smile

явно се вижда ефектът от по-големия набор. 3 паралелки по 24 деца приети (вярно, част от тях вероятно няма да се запишат, виждам в списъка имена, които са приети и в 125-то и това им е резервен вариант), а миналата година са били май 2 паралелки по 18 дечица...

така ще е до набор 2010 включително.

Общи условия

Активация на акаунт