ВТОРИ клас- втори срок - 4

• 43 957
  • 737
  •   1
Отговори
# 105
  • София
Момичета, ще ходим на ски, а имаме право на 3 дни отсъствие по дом. причини. Не искам да вземам бележка за отсъствие по болест, кажете как да го направя.
Ние също. Заминаваме на ски на Пампорово.
25.+26.02.
Пишеш молба до класният ръководител. Peace

# 106
  • София
Кейси, списъка е страшен.  Laughing
В коментарите под него има интересни съвети.

# 107
Но той е много сложен на хранене - яде много малко неща и всъщност не това ме притеснява, а по-скоро, че не иска да повтаря и се виждам чудо от малкия избор какво да готвя, та чак и да е разнообразно  Rolling Eyes Добре, че винаги без протести яде паста, дори и само с масло Mr. Green

Редувам пил. супа, телешко варено, свински вратни пържоли, картофена крем супа, фрикасе. Това е всичко, което яде и не иска да опитва нищо друго.
С нетърпение чакам да ми се случи номер 10 от списъка  Laughing
Валенце, дай рецепта за тези любими сиренки и саламки на лични, ако не те затруднявам, разбира се  Peace

# 108
  • София
Който както си ги научи за яденето. И вкъщи не искат нещо, което скоро е готвено.  Mr. Green Няколко пъти се опитах да обясня, че има майки, които не готвят или в краен случай веднъж седмични, но не ми вярват. Мислят, че ги лъжа и това е.  Crossing Arms Паста под всякаква форма, разбира се, могат да ядат денонощно.
Ние днес имам празник, става на 8 и е много щастлива! Няма да ви слагам виртуални почерпки, но довечера пийнете по едно за наше здраве (най-вече за детето).  Wine Glass

# 109
Klemy,
Скрит текст:
за детето, за децата, и за всички нас:)

# 110
....Ние днес имам празник, става на 8 и е много щастлива! Няма да ви слагам виртуални почерпки, но довечера пийнете по едно за наше здраве (най-вече за детето).  Wine Glass
Наздраве! И за детето и за родителите му. Много здраве и късмет!   bouquet

Редувам пил. супа, телешко варено, свински вратни пържоли, картофена крем супа, фрикасе. Това е всичко, което яде и не иска да опитва нищо друго...
Явно, този проблем не е само при вас. Моето и то е същото - "зациклил" е на 2 вида супи / супа топчета и крем-супи/ и  няколко вида готвено. Колкото и да се стремя да му предлагам разнообразна храна, не успявам да го накарам да яде нещо друго, извън неговото меню. И по-лошото е, че е готов да остане гладен, отколкото да яде нещо, което не иска, но пък и аз не бих го карала да яде насила. За това, прибягвам до някои хитрости, като например : Сготвих пилешка супа и след като получих отказ, нещо повече, дори я нарече "отвратително нещо", предложих крем-супа с кротони. Предложението беше прието с охота и докато се занимаваше с неговите си неща, аз отидох в кухнята и пасирах пилешката супа, поръсих с кротони и тя бе изядена с апетит. Дори синчето каза, че това било супа, а не онази отвратителната, която съм му прелагала.  Mr. Green Обаче, за салатите просто не намирам начин. От тях яде само "Снежанка".  ooooh!

# 111
  • Чикаго / София
Klemy да ти е живо и здраво порасналото момиче! Много щастие и успех й пожелавам.  bouquet

Редувам пил. супа, телешко варено, свински вратни пържоли, картофена крем супа, фрикасе. Това е всичко, което яде и не иска да опитва нищо друго...
Явно, този проблем не е само при вас.

И при нас положението е същото. Ядат се два вида супи и 2 - 3 вида готвени яденета.

Ще поастнат и ще си оправят апетита. Моята второкласничка е 121см. и 21кг. Напоследък расте като гъба. Панталоните й стават къси за 1 месец. Явно ще догони връстниците си скоро, че е една от нисичките в класа й. Но пък ние с баща й сме високи, така че съм сигурна, че скоро ще се издължи.

# 112
  • Варна
Аууу,като ви гледам мерките и почвам да се стресирам. Моят син е 140, 40 кг....
Не се стресирай. Моят син е 145, 45кг  Blush

Моят юнак е 130см, 35кг Embarassed Много трудно яде готвено - пил. супа и "топчета" с много уговорки и "заплахи", пиле с ориз - без пилето, карт. салата, боб и леща яхния, но всичко що е "бърза закуска" е любимо  Sick От 2 седмици е на стол, давам 1лв. за следобедна закуска  Crossing Arms

Klemy да ти е живо и здраво порасналото момиче! Много успех й пожелавам и по-малко да я тормозиш. Добро и умно ти е детето, радвай му се   bouquet

# 113
  • София
 Hug Благодаря ви!
(Не я тормозя много, само така звучи  Mr. Green!)

Малкото е така - ако може ще яде само спаначена супа от супите, забравих да я причисля и нея. Но виж, всяка друга манджа не трябва да е готвена в близките две седмици.  ooooh!

# 114
  • София
Klemy, Честита ви рожденичка!!! Много здраве, щастие и късмет!

За яденето и ние сме с ограничен набор от храни. Все едно сме меню от френски ресторант, събира се на един лист Simple Smile

Ние продължаваме да драпаме по грипа. Днес я водих пак на лекар. Направиха всички изследвания и снимка и казаха, да се въоръжим с търпение, че ще мине.

# 115
Klemy, честито на девойката. Голяма да порасне!

За яденето, моята яде всичко с изключение на свинско. Било й твърдо. Яде дори бебешки плодови пюрета и Хумана. Вкусно й било. Ще рече човек, че имам бебе вкъщи! Simple Smile

# 116
Klemy, честито на рожденичката!

Ох, успокоихте ме за яденето. Нашият списък е крем-супа, пилешка (много рядко), боб, леща, копривена супа, пиле с ориз, пиле с картофи, дроб сърма, пълнени с кайма канелони, понякога кебапчета, ориз и царевица във всякакви форми, банан, ябълка и разбира се, пица (поне правя домашна), всякакви зърнени и тестени закуски, всякакви видове паста (стига да е с масло, или със сирене, или със сметана), сирене и кашкавал и топено сирене също са на почит, яйца в различни форми... Понякога им правя наденички в тесто и това също се харесва, но напоследък не намирам от Стара Планина на Тандем и не смея да взимам всякакви други боклучави. Аз "крия" разни неща в крем супите - тиквички, карфиол, броколи, тиква, морков, лук, пащърнак... Също "крия" домати под формата на пасата в пицата или яйцата. Правя и печени на фурна филийки със зехтин и пасата и чедър отгоре също... В шейкове крия праскови лятото Simple Smile, някой път ми минава номера и с боровинки в шейка... Мда, сигурно после ще се чудя как да го изхраня в пубертета Simple Smile

# 117
Явно в тази възраст всички са капризация Twisted Evil

Скрит текст:
Честита да ви е рожденицата, Клеми! bdbaloni

# 118
  • при моите деца .....
Моята дъщеря хапва добре, но само определени неща  Sad
Пиле с ориз, селска пилешка супа, пилешко.... бисквитена торта.... и още няколко  Sad
Хапва сандвичи, дюнер, но само с месо и картофи  Grinning....
За мен е с нормално тегло - 138 см - 33 кг
Спортува доста - 2 пъти волейбол, 2 пъти народни танци, 2 пъти спортни танци....
В училище яде принцеса или пица.... На обяд - основно хляба и десерта..... Или от яхниите си хапва, но малко....
Klemy, честит празник!!!

# 119
Моят син е висок и слаб- 150 см. и 30 кг. Яде предимно месо, тестено много малко, сладко почти никакво( изкл. бонбони) . Преди много обичаше млечни продукти и това беше радост за мен, сега почти нищо освен прясно мляко.
На обяд вече отказва да се храни в стола, а аз не съм сигурна, че един сандвич който му приготвям му е достатъчен за целия ден. Тренира доста, за това просто не знам как да обогатявам менюто му след като ми отказва доста неща. Не мога да "крия" разни полезни неща в крем-супите, например, отказва ги и това е. Уви, предпочита боклучави храни.

Общи условия

Активация на акаунт