Бременни майки в чужбина - тема 46

• 24 383
  • 740
  •   1
Отговори
# 60
Фешънмама,един съвет и от мене-не гледай че сега се чувстваш добре,нещата се променят,аз мислех по същия начин като тебе,щом ям здравословно значи всичко ще е наред,виках си за какво да ги пия тея синтетични витамини,ще си хапвам и ще съм добре.И на мен отначало хемоглобина ми беше добре,сега бая е паднал вече,не мога да ти опиша колко е гадно всеки ден да мислиш какво месо или нещо,съдържащо желязо да ядеш!Имам приятелка,която е учила медицина,е каза ми че в момента колкото и да ям не мога да си набавя необходимите неща от храната.И я послушах,пия ги,не мисля,че от тях съм качила нещо!Недей да правиш моята грешка и да не ги пиеш,защото колкото повече напредваш със седмиците,толкова повече ще имаш нужда от тях.Не искам да те поучавам,ти си знаеш,просто ти казвам от опит.Тия витамини,за които си питала въобще не ги знам,тука май масово се пие Прегнакеър.

Ивели,същото четох и аз за фонтанелката,това беше и една от причините да ги спра,недей да четеш много,то информация много и все е различна.Всичките ще си родим по едно хубаво и здраво бебенце,ще видиш!

Офелия,матерната даже ги бяха спрели в Бг преди няколко години.

Дяволче,честита годишнина!

# 61
  • Монреал
Къде да намеря повече информация за тази Матерна? Аз с предишната бременност и сега пия тях, досега не бях чувала, че били канцерогенни  Shocked Да не е нещо за източно-европейския пазар да е имало гаф нещо?

# 62
Уф,Тарили незнам къде може да  прочетеш повече,само си спомням че бяха открили нещо в тях,май генномодифицирана соя беше,забравила съм.Е ти сега не се плаши,то беше отдавна,каквото и да е имало е вече в миналото.

# 63
И аз съм ЗА витамините!Пия си ги още от преди да забременея,всичко ми е в норма!Даже мисля да пия после и за кърмачки-Живот и здраве!Повечето ми приятелки пиха през цялата си бременност и си имат здрави дечица.Но всеки си преценява,аз мисля че с нищо не са ми навредили  Simple Smile
Тарили щом още ги има на пазара,явно или е било нещо с определена партида или  newsm78 не знам.Не се притеснявай!

# 64
  • Paris, France
Благодаря на всички за съветите  Hug

Ще се посъветвам със доктора да ми измисли някакви други витамини, защото сега из нета се зачетох, че имало и други бременни във Франция с оплаквания от тоя Тардиферон и всичко се оправило като го сменили. Да видим при мен какво ще стане.
Иначе аз си хапвам месо всеки ден, сутрин съм на омлет задължително + още нещо, така че явно заради това са ми ок все още резултатите, но както вие казвате, после нещата загрубяват и се стига до неприятни последствия.

Хайде, лека вечер от мен! Simple Smile

# 65
Мой съвет е да слушате лекарите за това желязо, много е опасно ! Аз лично не пия витамини, а пия хапчета които съдържат само желязо ! И дори в болницата, когато лежах ги взимах 3 пъти дневно, сега резултатите ти можа и да са добре, дори да са добре и до края на бременността.. Но след като родиш спадат рязко и се развива страшна анемия, ако не пиеш желязо... Все пак колко кръв губиш при едно раждане  Peace .. Една мама в нашата тема сподели, че преди да роди хемоглобина и бил 115, веднага след раждането паднал на 90, отделно при кърмене също се губи !!!  Peace

# 66
А иначе, има ли мами дето са предотвратили анемията с пиене на витамини и/или желязо или се получава винаги?
Имах преди 2 години и пиех желязо, за съжаление много бавно се усвоява и възстановява в организма, трябваше ми близо година + хранителен режим. И май трябваше и витамин С за абсорбацията му.

Сега пия Префолик, за който док ми обясни не само, че има фолиева и калций, а предпазва от желязодефицит (не знам как, не съдържа желязо). Мисля, че всичко е до организъм!
Не знам при вас как е, но аз не смея да погълна и не съм, никакво хапче освен тези (дори и при силното главоболие) и дано не ми се налага.

# 67
И аз в началото бях като теб отказвах всичко, докато не се влоших, наложи се 3 или 4 пъти да съм на антибиотик заради инфекции в бъбреците, пиех парацетамол, витамини, може да има и още нещо, което да съм взимала, но не помня... Няма никакви усложнения нито с плода нито с мен, по-добре е да пием хапчета и антибиотици дори, от колкото да вредим и да мъчим бебенцата вътре, а и самите нас... Според мен  Peace

# 68
и аз съм за лекарства когато се налага,сега всеки ден пия по една шепа хапчета,чувствам се като наркоманка,но знам че тези хапове ми помагат да запазя бебо,така че ако трябва ще се тъпча с тях,само и само да е наред всичко.Фешънмама,аз пия Омнобионта пронатал с рибено масло,не знам дали го има и във франция,знам че Белгия и Франция имат доста сходни продукти,имам една приятелка която живее там,мога да я попитам какви витамини пие,ако ли не защо просто не попиташ в аптеката за друг вид витамини,тези които взимам са най-разпространени тук,съдържат желязо,фолиева киселина и естествено витамини,започнах да ги пия след като спря гаденето,че преди това те го засилваха,доки каза че това се дължало на желязото.Аз с тази бременност изобщо не мога да ям месо,не само че не ми се яде,но ми става и лошо,за сметка на това хапвам бъркани яйца със спанак и сирене,почти всеки ден

# 69
Здравейте момичета,аз да се оплача ,снощи ме почнаха едни болки ниско долу постоянни ,тази сутрин и таза се включи имам чувството ,че болката отива към срамната кост.Уплаших се да не започва раждане,затова се обадих в болницата днес ,очаквах да ми дадат час ,да ама не,казаха ми че било нормално,разтягала се матката и ставни връзки,да съм почивала ,и ако много ме заболи да пия парацетамол  Rolling EyesНеискам да преувеличавам,но смятам че това е безхаберно отношение.Моля ако някоя от майчетата раждали вече,да споделят дали това е нормално.Благодаря ви предварително,че се чувствам доста притеснена.

# 70
  • Монреал
Iveli1, не се притеснявай - хората си знаят работата. Според мен това наистина е разтягане на сухожилия. Щом болките са постоянни, не са контракции. Контракциите са на приливи и отливи. Усещаш ли бебето да шава? Имаш ли възможност да отидеш до спешното отделение поне да те прегледат там за твое успокоение?

# 71
Не съм раждала, но и аз имах такива болки по-рано... И все още от време на време си ги имам Peace

# 72
TariliMom Да усещам бебето...ако ме заболи повече ,отивам в спешното.Благодаря ти.

# 73
Ивели,аз не съм много наясно,но  newsm78 като полежиш-не чувстваш ли подобрение?!Ако болката продължава и днес,според мен отивай в болницата и настоявай да те прегледат!Поне да чуят тоновете на бебето.И аз им се ядосвам как въобще не се впрягат...надявам се да е временно неразположение и да си по-добре вече!Може и бебчето нещо да притиска.

# 74
Напротив като лежа ,повече ме боли,опитвах днес да лежа,но като стана да се разходя се чувствам по добре,все едно имам камък в корема си(като тежест).

Общи условия

Активация на акаунт