Бременни майки в чужбина - тема 46

• 24 389
  • 740
  •   1
Отговори
# 90
ДжейДжей браво за хубавите новини и честити розови гащи Simple Smile
Ива,ти работиш ли още?Ще ти пиша на лични да се разберем за кафе или разходка някой ден,за да не спамя темата Simple Smile Ще ми е приятно да се запознаем!

# 91
Да се отчета и тук от вчерашния преглед при матрона..Изследванията на кръвта са добре, хемоглобина ми е 109, не знам дали е добре, но доктора е доволен.. Загледах се в записките на кръвното ми от всеки път като ми го е мерил... 90/50  Mr. Green всеки път как го правя не знам !  Crazy Тоновете на бебо също са добре и за първи път ми мери корема с метърче хах  Crazy , по-късно съм на ехо и ще се отчета отново  Simple Smile

# 92
Имам нужда от съвет  Thinking не съм купила още http://www.amazon.co.uk/Tommee-Tippee-Closer-Nature-Healthcare/d … 454303&sr=1-1 не знам как се казва на български.. но ми казаха че на томи типи е боклук.. вие насочилили сте се към такъв комплект.. или ще си вземете нещата поотделно  Thinking

# 93
MIVA06 , преди 2-3 месеца и аз се бях засилила да купувам същия комплект , привлечена от ниската цена , но след като прочетох коментарите се отказах. Реших да си направя мой си комплект , така съм сигурна в качеството на нещата  Peace

Аспиратор за нос си взех на Baby Vac , тук във форума твърдят , че е най-добрият. Четка за коса взех дървена с естествен косъм (тази на Т.Т. изглежда с пластмасови косми и доста груба).
Нокторезачка за нокти взех светеща , за да се вижда какво точно режеш , ето тази : http://www.pakostnik.com/bg/productdetails.php?id=7893&cat=48 , но пак тук четох , че повечето майки предпочитат да режат ноктите с ножичка , а не с нокторезачка , затова си взех и малка бебешка ножичка с изкривен връх (марка не помня - Титаниа или Солинген май беше  Thinking )
Термометри взех два - един инфрачервен за чело и ухо , измерва също Т на водата и на въздуха , и един дигитален на Омрон , евентуално за мерене на Т анално (казват , че така е най-точно)

Четка за зъби ще ни трябва живот и здраве по-нататък , та като дойде време ще купя пак на някоя добра марка   Peace

канарска-маймунка , браво за резултатите . Моят хемоглобин от началото се върти все около 109-110-111 , последно беше 109 и почнах да пия желязо.
Вас в Испания май най-много ви следят от цяла Западна Европа. Всеки месец ли гледат бебето на ехограф при вас ?

# 94
+1 за мнението на The_Sunrise[\b].Аз взех също по отделно-аспиратор Baby Vac(по препоръка на приятелки),Термиметър за стая и вода Avent,Обикновен ел.Термометър за Т на бебето,Ножичка и нокторезачка,само четка за коса и гребенче не съм намерила.

# 95
  • Монреал
От горе-показаният комплект, само нокторезачката би свършила работа. Аз четка за коса или гребен не съм ползвала сигурно до 2-годишната им възраст, че и сега, но те са момчета все пак и са с къси прически. Четка за зъби ползвахме в началото силиконова. Термометър и аспиратор за нос - това са неща, в които бих инвестирала за добра марка. А тази ножичка не знам за какво може да се използва?  newsm78

# 96
The_Sunrise аз желязо си пия от месеци, че бях и с много тежка анемия..  ooooh! Иначе да, всеки месец ни гледат...Но сега накрая вече става още по често, този месец имам 3 прегледа и днес беше втория..

Та сега се върнах от ехо малкия е 2,419 кг. , за 2 седмици е наддал с 400 гр. и мама е много доволна, главичка, краченца всичко си върви по седмица.. Водите и плацентата са добре, тоновете също, няма опасност от по-ранно раждане  Crazy Имам чувството, че ще си откараме до термин, само дано не се проточи повече  Tired ...

Утре съм при матрона и в понеделник пак на ехо...

# 97
Ножичката и нокторезачката вървят комплект обикновено.Аз мисля,че ще ми е по-удобно да режа ноктите на бебето с ножичка,пък да видим  newsm78 Взех обикновен бебешки ел.термометър от Теско,пак по препоръка на приятелки.Братовчедка ми си взе този http://m.johnlewis.com/mt/www.johnlewis.com/brother-max-3-in-1-t … ?un_jtt_v_pdp=yes и въобще не беше доволна,каза ми че обикновения е по-точен.

# 98
  bouquet на всички

# 99
Здравейте и от мен.

Аз също взех всичко отделно и единственото нещо,което не съм взела е термометър за бебето. Първо исках да взема този за в ухото,но пък ревютата хич не са хубави,а и приятелки твърдят,че всеки път измерва различна Т,а този който се допира до челото също не измервал точно вътрешната Т.Това,което прочетох е,че най-точно измерената Т на бебето е в дупето и за това се ориентирах към този http://www.amazon.co.uk/Vicks-V934-Baby-Rectal-Thermometer/dp/B0 … 467715&sr=8-2, но още не съм го взела.Ще помоля мамите с опит ако се включат да коментират.
ДжейДжей честити розови гащи и от мен Simple Smile

# 100
  • Монреал
Нашият термометър е комбиниран за чело/ ухо. Ние мерим в ухото, отнема 1-2 секунди и прибавям 1 градус ориентировъчно. Не бих ползвала анален термометър, може да мери точно, ама идеята хич не ме кефи. Иначе големият ми син вече ползва термометър за под мишница, който си е точен.

# 101
Благодаря на всички!  Hug

Термометър - ползвам такъв за ухо. Имам и един, който ползвах като ректален със сина ми. Трябва да видя дали още работи. Ноктите режа с ножичка, не можах да свикна с нокторизачка. Ще ползвам и сега ножичка. Четка и гребен ще купя при нужда. Синът ми беше гологлав до близо 2 годишна възраст.  Joy А и сега много, много не ползва гребен.

# 102
Ей,момичета браво бе,много хубави новини!Джей-джей,честита бонбонка!Маймунке,супер ти е хемоглобина за тези седмици,които си!

И аз днес с хубавите новини,много бях радостна,вдигнах го гадния хемоглобин,и то без хапчета,от 104 предния път сега е 113,продължавам с месото и цвеклото,обаче след 2 месеца съм сигурна,че няма да ги погледна!Бебето още се врътка,тя каза че ако седи така ще трябва пак скан,ама аз съм сигурна че за 2 месеца ще се обърне.

Аз такива комплекти още не съм купувала,няма и да купувам всичко от изброените,незнам дали ще ми трябват въобще.

Ние пък такова чудо като Коско нямаме,само Теско.

# 103
Diemdi,един въпрос как акушерката разбра в каква позиция е бебето ,само с напипване ли? newsm78Аз днес следобед съм на консултация,за кръвните резултати от 28г.с. И ще попитам за позицията на бебето,че ми се струва още не се е обърнало надолу.За бебешките комплекти съм напълно съгласна с Diemdi ,не мисля че са необходими всички инструменти,четка за зъби?та те имат 4-5зъбчета на годинка,да не говорим за косата Joy.Аз бих купила само термометър и ножичка за ноктите,всичко останало се продава поотделно и ще си ги купя когато има нужда.

# 104
Да,само го напипа,че да му премери тоновете и ми каза къде му е главата.Обаче от вчера си седи така,нещо спря да се върти,а на мен така много ми пречи,понеже като съм седнала направо му усещам главата как ме притиска.

Кофеинче,и  всички,които им предстои де,акушерката ли ви  дава списъка за болницата?Дали ще има възможност някоя от по знаещите да напишете горе долу какво ще трябва,защото въобще не съм ориентирана Joy?

Общи условия

Активация на акаунт