Бременни майки в чужбина - тема 46

• 24 404
  • 740
  •   1
Отговори
# 105
diemdi на мен никой не ми е давал списък, от всичко си сложих  Crossing Arms ММ като видя сака вика ще се местим ли  ooooh!
2 чифта ръкавички
2 шапчици
няколко бодита дълъг/къс ръкав
космонафтче , че като гледам какъв клинч е навънка  #Crazy
дебело одеало/тънко одеало
3 готови млекца на тази марка  ooooh! как и беше името със синята кутия..
1п памперси на хъгис тея с място за пъпчето
3 биби  Crazy
2ч чорапки
лигавниче
и  Thinking май е това
а за мен:
3 пак превръзки  Crazy все едно отивам на заколение  Whistling
тея протектори които се слагат на гърдите..  Blush
1 пак бельо си взех от праймарка
анцунг, чехли,тениска, и ношница
това е май..  Thinking

# 106
Iveli1 само с напипване разбират в каква позиция е бебето.От 32ра сед на мен започнаха да ми  пишат колко надолу е слезнала главата,а сега на последната консултация в понеделник писаха точната позиция-надолу с главата и изправено.
Diemdi на мен списъка ми е прикрепен към зелената тетрадка,но не съм го спазила точно.Почти като на MIVA06.Аз за бебето сложих:
3 бодита с къс ръкав
3 sleepsuits ( всички имат ръкавички и чорапки)
1 чифт ръкавички
1 чифт тарлъчки
1 космонафт
1 одеалце
3бр.млека на ХИП
1п.памперси
1п.мокри кърпи
1 хавлийка
2 шапчици
Май това беше.
За мен:
3бр.стари тениски на мъжа ми Simple Smile)-за процеса на раждане ( след което ще отидат в коша,както и всичко останало)
3бр.потници да са ми удобни за кърмене
1 ношница с копчета отпред,но една приятелка ме посъветва,че ако са ти големи гърдите не са удобни за кърмене и за тази цел взех потниците.
еднократни гащи няколко пакета и 3 чифта нормални
2 п.превръзки за след раждане
тампони за гърди
сутиен за кърмене
хавлия
джапанки
тоалетни принадлежности
Мисля,че е това ако има нещо ще допълня.

MIVA06 кога ти е термина?

# 107
the light добре си допълнила аз хавлийки забравих да напиша.. ами на 26ти сега ама мадамата май си и харесва вътре, никакви признаци да иска да излиза.. от време на време контракции, ама леки  Crossing Arms може да чака баба си, че ще идва в неделя  Crazy

п.с нямам сутиен за кърмене.. чудя се да си взимам ли, или да карам без..

# 108
Хехе MIVA06 и аз на моята мадама съм й казала да чака баба си,а тя идва на 6ти.Дано твоята бебка тръгне тези дни,че знам че с предизвикване боли повече.А и то не е задължително до колкото знам да имаш контракции дни преди това-може би ще стане изведнъж:)
А за сутиен не мисля,че е толкова нужен ако ще стоим в болницата един ден само,защото тя кърмата не е слезнала,но аз понеже имам два и сложих единия за всеки случай.Но има ли кърма за в бъдеще ще е много практичен според мен.

# 109
хахах, това е, бабите чакат да знаеш  Crazy , в коя болница си ти, коя дата.. аз може по нататък да си взема един сутиен..  Thinking

п.с. дано не се стига до предизвикване на раждането, не знам дали боли, но не ме кефи идеята .. ама то пък кой ли ме пита...

# 110
Здравейте!
Аз трябваше в сряда да ходя на една лекция за родители,на която акушерката щеше да ми даде списък за болницата,но забравих и не отидох. Blush
Приготвила съм всички,като the light,само без хавлийка за бебето(те не ги къпят,доколкото знам) и за мен съм си взела допълнително един халат,горнище на бански(за водното  Mr. Green ), чорапи.Ако ми потрябва още нещо мъжо  Heart Eyes ще донесе.А взела съм и мин.вода и ще сложа нещо за хапване  newsm78
Аз днес се събудих от първата си болезнена контракция и си викам-ако се повтори звъня на мъжо,че работи на 2часа път от вкъщи,но нътцки...това беше Simple Smile Явно ще си почакам още!

# 111
  • Монреал
,четка за зъби?та те имат 4-5зъбчета на годинка,
Е трябва си четка за зъби, те се мият от първото зъбче, само че в началото е по-удобно със силиконов накрайник, вместо с четка.

Сутиена за кърмачки е много, ама много удобен, препоръчвам го обезателно. Иначе е голяма хамалогия.

Аз за болницата смятам да взема само превръзки и бельо за мен и подплънки за кърма, няколко памперса, няколко кърпички, възглавницата за кърмене и дрешки за изписването, може и 1-2 пижамки.

# 112
И аз вече почнах да стягам моето багажче малко по малко , че никога не се знае Simple Smile

При нас не искат нищо за бебето - единствено столчето за кола и собствени дрешки при изписването. Иначе памперси , кърпички и други такива -не .

За майката пише единствено да се вземе : чехли , халат (но не такъв за баня , а такъв , с който да се намяташ евентуално , пеньоар май се води на български  Blush ) ама аз такова чудо нямам и никога не съм ползвала , и тоалетни принадлежности.

Нощници , превръзки и тем подобни ти осигуряват от болницата.

Една жена , която е раждала тук ми беше разказвала , че голямо потене пада след раждането и е трябвало да си сменя нощницата (служебна  Laughing ) по 3 пъти на ден. Първо защото тялото изхвърля задържаната през бременността вода , а и в болницата било много топло. Предполагам че и заради хормоните след раждането , на мен откакто съм бременна постоянно ми е горещо .

Иначе съм си сложила и 2 сутиена за кърмене , еднократни бикини , един ангунг и един клин за след раждането , както и 2-3 потника , като вече на място ще преценям дали да стоя със тяхна нощница , или ще си нося мои си дрехи , все пак зависи и от кръвотеча , че и анцунгът и клинът ми са чисто нови и да не им се случи случка  Laughing
Отделно съм си приготвила едни превръзки за мен , 4 памперса за бебо и едно пакетче мокри кърпички , ако трябва да се сменяме по пътя на връщане , че все пак болницата е на час и половина път.

# 113
MIVA06 и аз само се моля да не е с предизвикване,че и процеса май се протаква ама както казваш никой не ни пита Simple Smile Аз съм в Кройдън-Мейдей и само отрицателни отзиви чувам,но аз имах една операция там преди около 2 години и много добре се отнесоха с мен,пък да видим сега.За сутиените-провери в Mothercare има няколко на оферта,но като отидеш там хвани една асистентка за ушите и да влезне с теб в пробната-измерват те и ти дават точния размер,защото аз така в началото с тези сутиени преживях големи драми.Една камара пари дадох и всички са в коша докато не ме премериха.Те са им без банели всички сутиени и е много важно да си нацелиш размера.
Кофеин на мен в списъка ми пише за хавлийка за бебето и за това сложих и да, не ги къпят,само ги бършат.Ти сега ме подсети,че и аз метнах един халат,но той ми е от преди да забременея и не мога да го закопчавам,а и не мисля,че ще е нужно.На мен в началото в болницата ми казаха,че ако всичко е наред максималният престой е 6 часа от което останах шокирана,но ще видим.Също се присетих,че и чорапи имам 2 чифта,фотоапарат,зарядно за телефона,блуза за изписването-за всеки случай.Ние живеем близо до болницата,така че не е проблем и нещо да забравя.

# 114
Много ви благодаря момичета,аз защото се чудех дали трябва от тия нощници с копчетата да купувам,че такива работи не нося и затова.Вие наистина бая неща сте приготвили,а помпа няма ли да вземате?И ако вземате как знаете кога трябва да се стерилизира,или в болницата дали ще могат да я стерилизират?О,а пък за сутиени не знам,аз не мога да ги понасям в момента,май само с потници ще карам,то и без това какво ли имам да слагам вътре Grinning.

MIVA,ти не се притеснявай от предизвикване,те хората си изчакват да станат естествено нещата,не ми се вярва да те човъркат.А и си боляло казват...

# 115
The_Sunrise вие там сте добре,ама тук в Лондон има много говеда и според мен няма как на всеки да осигуряват памперси и превръзки според мен Simple Smile И аз понеже постоянно ми е топло от както съм забременяла съм сложила 3 тениски и 3 потника и даже сега се сещам,че имам и 2 пижамки-къси панталонки.Аз ще карам със стария анцуг поради същата причина Simple Smile

# 116
и на мен ми казаха 6 часа  #Crazy , едва ли не да видят беба че се е нахранила 2 пъти и това е  #2gunfire .. ще отскоча до хароу събота или неделя да видя тея сутиени аз  Thinking пфуу ама много студено.. не смея носа да си покажа  ooooh!

п.с аз спрях да чета вече фийдбеци из нета, че така никое място няма да е подходящо, нормално е да има и хора недоволни..  какво да се прави, тук пак ти дават няколко варианта да си избереш къде изкаш да родиш, че ако си бях в добриич какво ли щях да правя Simple Smile хаххахах

Последна редакция: пт, 22 фев 2013, 17:19 от MIVA06

# 117
На мен ми казаха,че препоръчват нощници,защото и след като родиш постоянно идват да те преглеждат и затова не е удобно с пижама с панталонки,иначе и аз ги предпочитам.Халата не е задължителен,може и просто някакъв суитчър за над нощницата,ако ни е студено. Ако сме забравили нещо,мъжете ще носят и така...Дай Боже всичко да минава нормално най-много ден ще сме в болницата!

# 118
и на мен ми казаха 6 часа  #Crazy , едва ли не да видят беба че се е нахранила 2 пъти и това е  #2gunfire .. ще отскоча до хароу събота или неделя да видя тея сутиени аз  Thinking пфуу ама много студено.. не смея носа да си покажа  ooooh!

п.с аз спрях да чета вече фийдбеци из нета, че така никое място няма да е подходящо, нормално е да има и хора недоволни..  какво да се прави, тук пак ти дават няколко варианта да си избереш къде изкаш да родиш, че ако си бях в добриич какво ли щях да правя Simple Smile хаххахах

Аз до колкото разбрах от приятелки,изчаквали бебенцата да се изпишкат и изакат и айдеее кой от къде е Grinning
То и аз отдавна не чета,ама приятелки,където раждаха тук ми казаха,но винаги ще има доволни и недоволни.А в началото когато забременях и отидох да кажа на личния,той ми вика -избра ли си болница и аз викам-ми да,Мейдей.Ама кой да ми каже,че мога да избирам,даже ако искам и на север мога да ида :Dnewsm78 То нали в началото криехме,че съм бременна и когато ми казаха,че мога, вече ме беше малко страх да се преместя,че не знаех колко време ще отнеме документацията.

# 119
Кофеин аз за това имам и ношница,но не вярвам 4ак пък толкова да ни преглеждат,все пак да не забравяме къде сме Shocked
Помпа в болницата няма да взимам,то за толкова кратко време няма да ми е тръгнала кърмата.

Общи условия

Активация на акаунт