Бременни майки в чужбина - тема 46

• 24 415
  • 740
  •   1
Отговори
# 120
здравейте и от момичета и  приятно бременеене ви желая:)искам да ви питам зрънчо или от рода на Фундуния хапвате ли си или е вредно за бебчето?Simple Smile
А да вляза и аз в темата,в 19 г.с съм с 4 кг отгоре:)

# 121
Ооо за помпата щях да ви пиша-Казаха ми,че в болницата имат специална помпа(по-голяма и мощна),дават ти накрайник и шишенца и си я ползваш,ако има нужда.А и няма как да си подготвя моята помпа да е стерилна  newsm78 или трябва в болницата да я стерилизирам...Та,аз няма да нося.
Бибанка добре дошла!Леко бременеене!Аз съм хапвала зрънчо,не знам дали е вредно  newsm78

# 122
здравейте и от момичета и  приятно бременеене ви желая:)искам да ви питам зрънчо или от рода на Фундуния хапвате ли си или е вредно за бебчето?Simple Smile

Добре дошла bibanka пожелавам ти по-лека и от моята бременност,защото аз не я усетих Simple Smile
Съжалявам,но за храна не мога да помогна,защото може би аз съм една от най-не здравословно хранелите се бременни Grinning Пица Хът и Нандос са ми любими Grinning Диемди май се храни здравословно и тя ще ти каже като се включи Wink

# 123
Благодаря ви много:) Мисля да си похапвам  зрънчо но с мярка Joyа иначе внимавам и се опитвам да се храня здравословно:)
На вас ви пожелавам леко раждане,като гледам тук повечето сте в напреднала бременност:)

# 124
Pizza Hut olee   Mr. Green osobeno s kashkavelenite kraicheta Heart Eyes

# 125
Pizza Hut olee   Mr. Green osobeno s kashkavelenite kraicheta Heart Eyes

Хаха е тая де,тая-Cheesy Bites мммммм

# 126
ами вие много неща ще носите,при нас,нито дрехи за бебо(освен за изписването),нито памперси,нито нощница за раждането,нито превръзки,носих само дрехи за мен и хавлия за мен,и козметика пак за мен,
Бибанка,добре дошла,ние сме заедно като гледам Hug

Последна редакция: пт, 22 фев 2013, 21:25 от fentazi

# 127
  • E-CLM & CH-VD
здравейте и от момичета и  приятно бременеене ви желая:)искам да ви питам зрънчо или от рода на Фундуния хапвате ли си или е вредно за бебчето?Simple Smile

Joy Имаше един период, в който като ми се гадеше, само царевични пръчици ядях  hahaha Скоро след това си правих изследвания и всичко си ми беше в норма.
По принцип уж се стремя да се храня здравословно, не само откакто съм бременна, но сега имам едни атаки да ям джънк фууд... разбирайте макдоналдс най-вече...  Crazy Гледам по-често от веднъж на 2 седмици да не се поддавам на изкушение   Laughing

# 128
Да,да Диемди направо се храни здравословно,само май се опитва вече и не и се отдава Rolling Eyes.Е аз сега ако не си отпусна душичката няма кога,ама яде ми се какво да направя!Преди 2 ябълки ми стигаха следобед,сега само още повече ме раздразват.Аз зрънчовците и производните съм ги спряла,не зная каква е тая фундуния,ама като ядеш надали ти дава нещо полезно.Иначе да,няма съмнение,че като е с мярка,не е вредно,ама само си пълниш корема с въздух.Ха-ха,атаки от гадни храни и аз имам,ама не им се поддавам,особено пък за тия пици,дето ги говорите,после така тежка се чувствам,че не знам къде се намирам.Ох хора,днеска толкова много ритници поех,че вече искам да свършва...

# 129
6 часа Shocked ?! Ами ако след изписването на бебо се появи жълтеничка, пак трябва да се връщате или ?!
Защото май всяко бебче я кара, или поне повечето...

# 130
И аз да се отчета,бях на консултация днес,бебо още не се е обърнал,а и аз го усещам колко много се върти постоянно,направо се плаша.Днес ми се падна акушерка полякиня студентка 2 курс ,питах я кога се обръща бебето обикновенно,каза след 34 г.с.,имах въпрос и за списъка за раждането,отговора беше -"Ами каквото прецените" newsm78.Нищо конкретно.Аз като ви казвам ,че нямам късмет с персонала в тази болница Sad.Добре че сте вие ,че да се информирам.

bibanka добре дошла,и леко бременеене.

# 131
Привет момичета Hug
bibanka добре дошла Hug
  Аз вчера ходих по спешност на преглед,обади ми се стара инфекция на бъбреците Cry сега пък се оказа възпаление на уретрата и трябва да пия антибиотици 10 дни Sad Така исках да ги избегна тея антибиотици,но доктора каза че нямало нищо опасно за бебчето.
  Между другото от последния преглед ми измести термина с две седмици и сега е на 26август,което много ме зарадва,защото е около моя рожден ден Mr. Green
 Като ви чета списъците така мило ми става,като че ли нямам търпение и аз да започвам да пазарувам,но има доооооста време.
Айде приятен ден от мен Hug

# 132
ive не се притеснявай имаш още 9 седмици, бебо си знае работата ще се обърне  Stop недей да се притесняваш за това..
мацинка лека бременност ти пожелавам, дано да не се налага да пиеш повече хапове. Hug
завиждам благородно за лятното бебенце  Peace

аз.. още нищо беба се кефи вътре, снощи като сънувам че ми изтекли водите  ooooh! викам на ММ я стани бързо светни  ooooh! той скача все едно има габърка под дупето  Crazy хахаха какво да правиш не беше нарочно  Whistling

# 133
Записвам се тихичко при вас момичета и се връщам да чета.. Simple Smile

# 134
Да попиша и аз че от моето диваче нямам време за форумите  #Crazy

Честито на всички нови мами.
За витамините говорите аз имах голям проблем с желязото преди 28 седмица и пиех до последно хапчета желязо и отделно витамини Pregnacare, защото те са с силно съдържание на желязо.

За памперсите моето дете се роди 4060 и изкарах с 1-чката горе долу 3 седмици, но от дете до дете си зависи аз ползвам памперс не знам за други разновидности как са. И прах за пране изплзвам течен Fairy non- bio.
За къпането бяхте коментирали, ние като си дойдохме от болницата не го бяхме къпали както трябва сигурно седмица, но го почиствах с памучни тампончета на всеки 2-3 дена. За козметиката ползвах, но сега сме на зехтин защото има пъпчици и се увеличиха от козметиката, а иначе си ползвам за вана.
Само да кажа по въпроса със спора от предишната тема, гледат те в 12-13 седмица ако нямш проблеми. Аз както имах зацапвания във втори и трети месец си ходих на скан и ако имаше проблем щеше да се види, така че не са безотговорни. Аз не бях недоволна от моята акушерка защото тя си беше патка, иначе получих прекрасно отношение в болницата.
А дали пъпната връв е усукана мисля, че правят бърз скан преди раждането (на мен ми направиха за да видят главата как точно е разположена и мисля, че се вижда, но не съм сигурна дали го правят при всеки, защото аз бях с предизвикано раждане).
За комплекта на томи типи имам ножичката много е кофти клати се от всякъде, но още не ми се е налагало и нокти да режа те са мекички и се чупят.
За болницата трябва принадлежности за майката, аз носех дрехи за детето защото исках няколко комплекта, превръзки, но такива които са дебели от неприятноте не примерно always нощтни ами хубави плътни превръзки (защото аз се излъгах купих едни ужасни и така и после не можах да обясня какви да ми донесат и само ходех да си искам от акушерките). Кърпа за къпане и дрехи за изписване, мисля че това са най-важните неща и памперси си носите. Дрехи за изписването на бебето плътни и стол закола, който можеи  после да дойде като ви изписват. шапчица да 1 ръкавички моето дете и до сега не ги иска, биберони не иска, а адаптирани млека не носете, ако ще кърмите. Първите три дена и да ви изглежда гладно не е взима си всичко от коластрата не правете грешката да давате АМ. Само в краен случай и то следконсултация с акушерка, защото иначе ще си прецакате кърменето.
По принцип се седи само 24 часа, ако не преценят да ви оставя повече, така че си пригответе дрехи за вас и бебето не много (мен ме базикаха, че съм отишла на курорт там, а не носех кои знае колко неща).
За нощниците моя бюст е голям и заради кърменето порасна още два пъти и нощницата с копчетата ми е най-удобна, но копчетата са дълбоки и е удобна.
Това е за сега от мен. Приятно бременеене и ще се включвам по- често.

Общи условия

Активация на акаунт