Бързи въпроси и отговори по темата КЪРМЕНЕ - тема 4

• 43 693
  • 978
  •   1
Отговори
# 915
  • София
С големия ми син се цедях след всяко негово хранене. Само това ми помогна да запазя лактацията, защото в началото той сучеше вяло, на големи интервали. Пиех и лактогонни чайове. Успях да кърмя 1,5 м. и той се отби сам. С второто дете, не съм се цедила. Нямаше нужда, изключително лаком и гладен е. Кърмим се и до днес.

И аз съм пила фолиева киселина в комплекс от витамини за кърмачки.

# 916
Еndira , когато бебето е като една мощна помпичка, филмът е съвсем друг.  Peace  Grinning

# 917
  • София
Да, къде по-приятен  Heart Eyes

# 918
Въпросът не е много за тук, но искам да питам по колко пъти сучат на ден кърмачетата ви по- големи от годинка. Само вечер и през нощта или имате и дневни хранения?

# 919
Въпросът не е много за тук, но искам да питам по колко пъти сучат на ден кърмачетата ви по- големи от годинка. Само вечер и през нощта или имате и дневни хранения?

Моята скоро направи годинка,но си суче стабилно-над 8 кърмения за денонощие.Нямаме заместено хранене все още.

# 920
здравейте и от мен.
Имам ?-с който може да не са за тук,но никъде не намерих да ги задам.Ако може някой дами отговори ще съм много благодарна.....и така.....
1-во--казаха ми че за да си съхраня кърмата във фризер 1-во трябва да я преваря на водна баня а тук
разбирам че не е така???????
2-ро скоро с бебо ще започнем да излизаме а не знам дали ще се реша да го храня навън....та ако се изцедя и кърмата я приготвя в шише и я сложа в термобокс дали ще се запази и колко време......

# 921
здравейте и от мен.
Имам ?-с който може да не са за тук,но никъде не намерих да ги задам.Ако може някой дами отговори ще съм много благодарна.....и така.....
1-во--казаха ми че за да си съхраня кърмата във фризер 1-во трябва да я преваря на водна баня а тук
разбирам че не е така???????
2-ро скоро с бебо ще започнем да излизаме а не знам дали ще се реша да го храня навън....та ако се изцедя и кърмата я приготвя в шише и я сложа в термобокс дали ще се запази и колко време......

Никаква водна баня. Цедиш, в пликчета и във фризера.
Ето за съхранение на кърмата по втория въпрос:
http://www.bg-mamma.com/index.php?action=article;id=1047

# 922
  • София
f(x), на годинка нямахме заместено хранене. То и сега трудно бих казала, че имаме  Wink

# 923
f(x), на годинка нямахме заместено хранене. То и сега трудно бих казала, че имаме  Wink
Моичкия от месец изведнъж започна да проявява много голям интерес към храната.
В момента режима е:
- 7-8 суче за нещо като закуска
- 9-10 малка закуска (жълтък, няколко лъжици кус-кус, просо) или ако не иска плод в 11
- обяд към 1-2, суче в 2-3
- в 4-5 плод
- в 6-7 нещо като вечеря
- след това суче в 9, 12 и още веднъж по малките часове

Чудя се това достатъчно ли е да се поддържа лактацията, защото мляко и млечни няма да яде още поне половин година, а АМ хидролизирано не иска да пие?

# 924
Моичкия от месец изведнъж започна да проявява много голям интерес към храната.
В момента режима е:
- 7-8 суче за нещо като закуска
- 9-10 малка закуска (жълтък, няколко лъжици кус-кус, просо) или ако не иска плод в 11
- обяд към 1-2, суче в 2-3
- в 4-5 плод
- в 6-7 нещо като вечеря
- след това суче в 9, 12 и още веднъж по малките часове

Чудя се това достатъчно ли е да се поддържа лактацията, защото мляко и млечни няма да яде още поне половин година, а АМ хидролизирано не иска да пие?

Напълно достатъчно е, според мен, особено щом имате и нощни кърмения.За съотношението кърма - твърда храна  се водя по памперсите на малката  Laughing.Много пъти ще менят ритъм и количество кърмения - когато са болни, прохождат или заучават нещо ново.Кърми си спокойно  Hug.Счита се, че ако детето се остави да се кърми толкова, колкото то иска и няма някакви други фактори, то самостоятелното отбиване може да стане след 1,6 - 2 години.

# 925
Благодаря за отговора.
Единственото, от което се притеснявам, че е с много нисък хемоглобин (100, реф 105) и поднормено желязо в кръвта (5.8, реф не знам за деца, за жени 6.6 долна). Съзнателно го ограничавам от сукане единствено преди обедното хранене, за да е гладен. Иначе яде само няколко лъжици и до вечерта повечето дни кара почти само на кърма и плодове.

# 926
Имай предвид, че желязото в майчината кърма има много висока усвояемост в порядъка на 55-75 %, което е в пъти повече от другите храни,било то животински или зеленчукови.Може да предлагаш храни, богати на желязо в комбинация на такива, богати на витамин Ц, който спомага за усвояването на желязото.Кърменето след хранене също помага за по-доброто усвояване на желязото от храната.И ние сме с нисък хемоглобин, сега чакам изследванията за след годинка, но мисля, че с една добре балансирана диета и често кърмене, всичко ще влезе в норми много бързо.

# 927
  • Пловдив
За ниското желязо може и ти да наблегнеш на месцето в комбинация с моркови и броколи например Peace

# 928
Sylvana, знам че желязо се усвоява и от кърмата, но за съжаление явно не стига, защото ПКК му правим почти всеки месец по други причини и тенденцията е трайно към спад. От друга страна чужбинските майки казват, че хемоглобин никой не се занимава да мери до 3 години поне.
В крайна сметка, май е най- правилно да се водя по него.

За ниското желязо може и ти да наблегнеш на месцето в комбинация с моркови и броколи например Peace
Консултант по кърмене ми каза, че това какво ям аз няма да увеличи съдържанието на желязо в кърмата или да подобри усвояемостта му.

# 929
  • Пловдив
Абе и на мен така ми казваха, но е факт, че след 2 месеца на предимно месна диета, Хб на дреб се беше покачил с 10 единици Peace Педиатърката сметна, че е от капките, които така и не купихме hahaha

Общи условия

Активация на акаунт