Бързи въпроси и отговори по темата КЪРМЕНЕ - тема 4

• 43 646
  • 978
  •   1
Отговори
# 930
f(x)

Синът ти е голям и имаш много варианти за храни, богати на желязо - месо, броколи, просо, елда, дроб и въобще, каквото се сетиш. Консултантът е бил прав, че ако ти приемаш богати на желязо храни или препарати, това няма да повлияе на приема на желязо от детето.Аз, чак другата седмица, ще разбера как са изследванията на малката, но след ниския Хб на 6 месеца, наблегнах на кърмене и богати на желязо храни.

# 931
f(x) вярвам, че нещата ще се наредят и няма да имаш повод за притеснение.
Аз ти препоръчвам за вдигане на хемоглобина- "зелени" зеленчуци в комбинация с месце. Аз честичко давам спанак, телешко (готови пюрета), както и елда. Досега сме нямали ниски стойности.

# 932
Благодаря момичета!

# 933
  • на последния етаж
f(x), и моето момче е почти основно на кърма. Хемоглобинът, също като при вас е нисък още от 6-ия месец: 86-88. Моето желязо също е ниско: 4.1. Ние не успяхме да вдигнем хемоглобина и желязото по естествен начин (моето момче почти нищо не яде - хапва само малко пресни плодове и зеленчуци), така че ни изписаха капки (за малчо) и таблетки за мен. В момента сме в почивка от прием за 1 месец и в началото на септември - на контролна ПКК.

# 934
Момичета, здравейте. Имам като че ли малък проблем, свързан с кърменето. Детето си суче и от двете гърди, но едната имам чувството, че се пълни много повече от другата. Чувам, че и от двете суче-заслушвам се, но едната имам чувството че ще се пръсне, ако не яде от нея или пък ако не я изцедя. Какво да направя, за да ги изравня по някакъв начин? Това всъщност нормално ли е? newsm78

# 935
Момичета, здравейте. Имам като че ли малък проблем, свързан с кърменето. Детето си суче и от двете гърди, но едната имам чувството, че се пълни много повече от другата. Чувам, че и от двете суче-заслушвам се, но едната имам чувството че ще се пръсне, ако не яде от нея или пък ако не я изцедя. Какво да направя, за да ги изравня по някакъв начин? Това всъщност нормално ли е? newsm78

Аз съм така още от началото. Видимо дясната ми гърда е по-голяма, а и е по-твърда от лявата. И аз имах притеснения, но честно казано имам чувството, че се наяжда дори повече от лявата, която е мека. Така и не успях да ги уеднаквя напълно, но не ми е създавало трудности по никакъв начин.

# 936

Здравей.Често едната гърда е по-"млечна" от другата и наистина в нея може да се усеща напрежение през първите седмици.Обикновено нещата се регулират след време и не трябва да се правят някакви особени неща.Би ли споделила как ви е организирано кърменето и какво е поведението на детето ти на гърдата?

# 937
Ами кърмим се през деня през около 3 часа, а вечерта го храня, когато ме събуди. Но като цяло за денонощие ни се събират около 7 хранения. Така ни каза и лекарката, че е нормално за новородено. Всъщност ние на 17-ти този месец ставаме на един месец. Иначе детето според мен няма предпочитания към някоя от гърдите, просто се вижда, че на тази, която се пълни повече според мен той поглъща на всяко засукване, ако мога така да се изразя, а на другата поглъща различно-на по 2-3 засуквания( но вечерно време примерно, когато пропускаме по едно хранене и тя се пълни доста, но просто е по-мека за разлика от другата, която става много твърда).

# 938
Ами кърмим се през деня през около 3 часа, а вечерта го храня, когато ме събуди. Но като цяло за денонощие ни се събират около 7 хранения. Така ни каза и лекарката, че е нормално за новородено. Всъщност ние на 17-ти този месец ставаме на един месец. Иначе детето според мен няма предпочитания към някоя от гърдите, просто се вижда, че на тази, която се пълни повече според мен той поглъща на всяко засукване, ако мога така да се изразя, а на другата поглъща различно-на по 2-3 засуквания( но вечерно време примерно, когато пропускаме по едно хранене и тя се пълни доста, но просто е по-мека за разлика от другата, която става много твърда).

Привет.Бебетата на тази възраст се хранят начесто и по малко - около 8 - 12 пъти в денонощието.Ако храненията са по-малко на брой и детето прави повече от 4 часова пауза през нощта би следвало майката да поеме инициативата и да кърми по-често.Това спомага за по- доброто изпразване на гърдата и стимулиране на лактацията, но и за по-хубавото наддаване на бебето.Добре е бебето да се храни при ранните признаци на глад , включително и през нощта така кърменето се улеснява, защото не се налага да успокояваш гладно и плачещо дете.Така гърдите се изпразват по-ефективно и чувството за дискомфорт и "пълни гърди" изчезва.Препоръчва се изключително кърмене през първите 6 месеца  за постигане на оптимален растеж- без даване на вода, сокове или пюрета.Въздържането от биберон - залъгалка през първите 6 седмици спомага за установяване на  добро количество кърма и добро наддаване.Тук има повече информация за бибероните - залъгалка.

# 939
Здравейте пак от мен. Малката суче много често през деня. На 1-1,5часа! Вечер се кърмим понякога през три часа, понякога през четири, а понякога прави и една пет-часова пауза. Но през деня не й се спи! Татко й я разсейва понякога за да мине половин час, че поне на час и половина да я кърмя. А в гърдите си все едно нищо нямам. А й суче кратко. За 5 минути и се унася за 15!
Надявам се да мине с времето, защото през деня се виждам в чудо! Поне вечер си заспива! За сега!

# 940
Здравейте пак от мен. Малката суче много често през деня. На 1-1,5часа! Вечер се кърмим понякога през три часа, понякога през четири, а понякога прави и една пет-часова пауза. Но през деня не й се спи! Татко й я разсейва понякога за да мине половин час, че поне на час и половина да я кърмя. А в гърдите си все едно нищо нямам. А й суче кратко. За 5 минути и се унася за 15!
Надявам се да мине с времето, защото през деня се виждам в чудо! Поне вечер си заспива! За сега!

Здравей, това, което описваш е естествено поведение на кърмаче.Има бебета, които са спокойни и предпочитат да спят повече, има други, които са любопитни и активни и будуват много.Ако пълните редовно пелените - по 5-6 добре напишкани и по 2-4 добре наакани пелени за денонощие, значи всичко е в рамките на нормалното.Много често бебетата минават през скок в растежа ,който се случва на 3 и 6 седмици, след това на 3 месеца и 6 месеца.Тогава, те сучат често, почти без прекъсване.По този начин стимулират производството на мляко, за да може тялото на майката да откликне на нарасналите нужди от храна и енергия.Нещата преминават за няколко дни и всичко и идва след това на мястото.Контакт кожа до кожа и носене в слинг на чист въздух също могат да са от полза, особено след като е и по-топло напоследък.

# 941
Мерси, Силвана! Просто човек когато е уморен губи вяра, че нещата са нормални и има нужда от подкрепа  Hug   Акаме и чуркаме добре, това ми е пътеводната светлина. А и сега сме вече в третата седмица, а номера с честото сукане го прави от 3-4 дни, някъде.
Мерси отново   bouquet

# 942
Мерси, Силвана! Просто човек когато е уморен губи вяра, че нещата са нормални и има нужда от подкрепа  Hug   Акаме и чуркаме добре, това ми е пътеводната светлина. А и сега сме вече в третата седмица, а номера с честото сукане го прави от 3-4 дни, някъде.
Мерси отново   bouquet

Знам, че началото е трудно, но когато малкото заякне, а кърмата се регулира, всичко става далеч по-леко Hug.

# 943
  • Бургас
Момичета, дъщеря ми /на 3мес и 22 дни/ и само на кърма от няколко седмици /преди това се е случвало в единични случаи да я дохранвам малко/ започна от около 20-ина дни по няколко часа /около 4-5/ през деня да се опъва, да се извива на дъга назад и да пищи още докато се опитам да я гушна в позата, в която обикновено я кърмя. През останалото време от деня и нощем  Mr. Green яде нормално. Когато я хване кризата - се опъва и се обръща на другата страна и почва да реве като се опитам да ѝ дам да суче. Обикновено се случва следобед или вечер, но понякога и сутрин. Чува се и коремът ѝ да къркори.
Някакви колики ли са това? Не ми прилича на т.нар. кърмаческа стачка... не знам освен колики какво друго може да е  Thinking Направо не издържам вече, хем е гладна и крива, хем не яде... нито на разходка можем нормално да отидем, нито нищо... /нямам притеснения да кърмя навън, просто с това опъване е направо невъзможно нормално хранене навън/... а и вкъщи едва се издържа гладна и крива...

# 944
Мон... децата имат един такъв период на около 4 месечна възраст, точно както ти го описа.И моята беше така, хубавото е, че преминава.При нас помогна кърмене в затъмнено помещение, бял шум (нея я успокояваше като правех шъшкащ звук).Носене и люлеене в изправено положение и когато вече се унесе или изгладнее много, бързо я придвижвах към гърдата.Кърмене в просъница.По време на люшкане и кърмене подскачах леко, незнайно защо помагаше.Кърмене в различни позиНяма защо да се шашкаш, просто трябва да стиснеш зъби, докато мине.

Общи условия

Активация на акаунт