Бързи въпроси и отговори по темата КЪРМЕНЕ - тема 4

• 43 732
  • 978
  •   1
Отговори
# 135
  • София
Цвети М прекрасно е, че се кърмете!
Чета, че връща след кърмене, значи се е нахранила добре.
Можеш да изцеждаш едната, но само ако ти прачи и я чустваш напрегната. Има майки, които кърмят само от едната дълго дълго време. Нормално е преди кърмене да течат. Ако има пълни памперси надали ти намаля. Но ако забележиш, че памперсите са малко или рязко намалят предлагай и другата.
Лично аз кърмя и от двете, като чакам бебето само да си пусне едната и предлагам веднага другата.
Нямала съм много кърма, но е била достатъчна. Трудно е да се каже кога кърмата свършва.
Добре е, че ги чустваш меки, а не твърди, напрегнати и създаващи чуство, че все едно ще гръмнеш. Grinning

# 136
  • София
Забравих да кажа, че винаги когато бебето започне да суче на големи паузи, значи скоро ще пусне гърдата, може да ти е от полза!

# 137
Здравейте,
имам един въпрос,надявам се,че не се повтарям тъй като не съм чела темите назад.
Имам голямо кърмаче на почти 2 години.Искам да започна да пия пчелен прашец.Дали това би му навредило по някакъв начин?

# 138
  • София
Ако до сега детето не е имало такива алергии, към мед примерно, не мисля че ще има.
И аз пия разни такива и нямам проблеми.

# 139
Здравейте, искам и аз да попитам нещо относно кърменето Simple Smile Моя син е вече на 7 месеца и е изключително кърмен, но въпроса ми е, дали след като започна само сутрин и вечер да го кърмя( а през останалото време сме на пюрета и попари) кърмата ми няма да спре?За сега съм заместила само 1 хранене. Гърдите ми са вече меки и не усещам напрежение, както преди 2 месеца да кажем. Това знак ли е, че вече спира, защото не искам. Не мога да преценя дали преглъща бебо, събужда се през 3 часа през нощта да суче.Благодаря предварително

# 140
С намаляването на кърменето ще намалее и кърмата. Количеството ще се регулира според търсенето.

# 141
Сигурно се събужда нощем заради зъбките.
Няма да ти спре кърмата, само ще намалее, все пак си започнала да захранваш и кърмиш по-рядко. Зависи колко кърмения си заместила. В началото на денонощие бебето поема около литър течности, после към 500мл, другото пюренца и кашички (поне така ми го обясни педиатърката). Hug

# 142
Момичета налага ми се във вторник да пътувам и няма да мога да кърмя, нито да се цедя около 6-7 часа, за малкия ще оставя изцедена кърма. Искам да попитам това задържане на кърма за 6-7 часа, дали ще окаже влияние после на производството - дали ще ми намалее кърмата или няма да е проблем такова еднократно задържане на кърма.

# 143
Еднократно не мисля, че ще повлияе, но те съветвам да имаш помпа на разположение. Напълно е възможно да се наложи да изцедиш малко, за да намалее напрежението в гърдите от дългата пауза.

# 144
Да, задължително си вземи помпа. Когато кърмех каката ходех и по изпити и направо умирах от дискомфорт и напрежение в гърдите какво не бих дала да съм се сетила да си взема помпата тогава ама на акъл и нямах търпение да се прибера и да я накърмя, за да ми олекне.

# 145
Момичета, ще ви помоля за съвет, че нещо ЛЛЛ на моите постове никакви ги няма.
Така!Преди 10 дни мерихме Камен, беше наддал само 100 гр. за 2 седмици.Последните 10 дни е акал само 2 пъти, по-малко напишкани памперси.Започна да се буди нощем и да яде по 100 пъти, а досега спеше по 12 часа само с едно хапване.Майчинския инстинкт го знаете!!!Сега го водих да го мерим пак.След 10 дни от последното мерене.Резултата е, че не е наддал нищо! Пораснал е 2 см., иначе, общо за тези 3 седмици, ако това има значение.
Ей така съм. ........
Педиатърката ни, която е уникален специалист, не се притесни.Каза, че има 2 варианта.
1- дохранване само вечер с 60мл АМ, Хип АH1, след кърмене.
2- захранване с картоф, който ще му засища.
Остави ме да избера аз де, но ми препоръча вариант номер 1.
Проблемът ми е, че  не искам никой вариант.Искам само кърмене, поне още месец.Но пък сигналите са ясни- гладен е, нямам избор.Преди 10 дни писах на ЛЛЛ за този проблем, но не ме отразиха.А може и да е имало мерки, които е могло да взема тогава.

# 146
  • София
Момичета, ще ви помоля за съвет, че нещо ЛЛЛ на моите постове никакви ги няма.
Така!Преди 10 дни мерихме Камен, беше наддал само 100 гр. за 2 седмици.Последните 10 дни е акал само 2 пъти, по-малко напишкани памперси.Започна да се буди нощем и да яде по 100 пъти, а досега спеше по 12 часа само с едно хапване.Майчинския инстинкт го знаете!!!Сега го водих да го мерим пак.След 10 дни от последното мерене.Резултата е, че не е наддал нищо! Пораснал е 2 см., иначе, общо за тези 3 седмици, ако това има значение.
Ей така съм. ........
Педиатърката ни, която е уникален специалист, не се притесни.Каза, че има 2 варианта.
1- дохранване само вечер с 60мл АМ, Хип АH1, след кърмене.
2- захранване с картоф, който ще му засища.
Остави ме да избера аз де, но ми препоръча вариант номер 1.
Проблемът ми е, че  не искам никой вариант.Искам само кърмене, поне още месец.Но пък сигналите са ясни- гладен е, нямам избор.Преди 10 дни писах на ЛЛЛ за този проблем, но не ме отразиха.А може и да е имало мерки, които е могло да взема тогава.

Adelayda успокой се Simple Smile Разкажи ми как колко често ядете през деня, виждаш ли да смуче активно и да преглъща много мляко, когато суче, имаш ли кантарче с което да го мериш след преди и кърмене, в каква остановка го кърмиш, давала ли си биберон, колко е родено бебето, от колко време забелязваш, че няма памперси? Съжалявам за многото въпроси, но по някога се налагат!

Adelayda

# 147
Мuhmututurka,
1- хапваме на 3 часа, понякога и повече.Няма как да давам повече, защото след ядене той поиграва малко и после заспива, събужда се точно за следващото кърмене или понякога с много спанета, пропуска ядене.6 хранения се събират, като едното е нощно.
2- суче си екстра, имам кърма, изсмуква я всичката до дупка и от двете на всяко  хранене.Но е явно не е достатъчно.
3- кантар имах до преди месец, но го върнах.Дотогава положението беше ок, с малки изключения, когато ядеше с 20-30 гр по-малко, но е имало и случаи с 20-30 гр да яде в повече.
4- обстановката ни е екстра- удобна, тиха и любяща- Heart Eyes
5- да, давам биберон за приспиване само.
6- роден е 3,455гр.
7- 2 седмици горе долу е това с памперсите

# 148
На тази възраст нааканите памперси вече не се гледат, защото някои кърмени бебенца акат доста рядко и това е нормално. Мисля, че два пъти за десет дена е в рамките на допустимото, но нека все пак консултант се изкаже. И все пак наистина горещо ти препоръчвам да се свържеш с някой по телефона. Така ще имате възможност да обхванете повече страни и да ти зададе повече въпроси.

Моят също напоследък не наддава особено около 100-200 за две седмици (малко ми е трудно, че са на друга скала тук и постоянно трябва да смятам), но те и сега вече забавят по принцип. Нашият доктор каза, че расте прекрасно и въобще, ама изобщо не се впечатли.

Hug

# 149
  • София
Мuhmututurka,
1- хапваме на 3 часа, понякога и повече.Няма как да давам повече, защото след ядене той поиграва малко и после заспива, събужда се точно за следващото кърмене или понякога с много спанета, пропуска ядене.6 хранения се събират, като едното е нощно.
2- суче си екстра, имам кърма, изсмуква я всичката до дупка и от двете на всяко  хранене.Но е явно не е достатъчно.
3- кантар имах до преди месец, но го върнах.Дотогава положението беше ок, с малки изключения, когато ядеше с 20-30 гр по-малко, но е имало и случаи с 20-30 гр да яде в повече.
4- обстановката ни е екстра- удобна, тиха и любяща- Heart Eyes
5- да, давам биберон за приспиване само.
6- роден е 3,455гр.
7- 2 седмици горе долу е това с памперсите

Adelayda не виждам нищо нередно във вашето положение. Но бих ти препоръчала да има повече  нощни кърмения. Нищо, че не се събужда, ти предлагай. Чета, че си суче добре, това значи че кърма имаш, не е нужно да са ти напрегнати гърдите, за да я усетиш.
Бих ти дала съвет да НЕ ДАВАШ АМ или картофи или каквото и да там, няма смисъл бебето е много мъничко, ти имаш мляко.
Казваш, че искаш да го кърмиш, за което те поздравявам!  bouquet
Трябва да знаеш, че лактацията най-много се стимулира вечер към 4-5 часа.
Това от опит го знам, суче ли през нощта-има и през деня, памперси и т.н.
Трябва да знаеш за биберона - сученето от биберон и от гърда не е същото!
Възможно е бебето да суче с биберона така както и от гърдата т.е. мързеливо.
Езика не го прави по същият начин, не се мъчи да дърпа. Използвай го с внимание!
Заспи ли през деня, пак предлагай. Тогава най-много сучат и си наваксват така за през другите часове.
Казваш, че се събужда през нощта, при нас подейства това със сученето през деня, когато спи, събуждаше се по-рядко.
Защо лекарката прави проблем, че за 2 седмици е наддал толкова, това е лудост, понякога качват и в края на месеца. Понякога качват много малко за един месец, а другия си го наваксват.
Възможно е да ака рядко и да има запек, по-честото кърмене оправя тоя въпрос!

Общи условия

Активация на акаунт