Бързи въпроси и отговори по темата КЪРМЕНЕ - тема 4

• 43 748
  • 978
  •   1
Отговори
# 885
Дами, чудя се над това: кърмачето е над годинка, на гърдата се върти, щипе другата гърда и въобще бърника, щипе и драска наоколо нон стоп, обаче не пуска и си суче. На практика  е доста дразнещо, пък и болезнено! Постоянно му махам ръката, направо трябва да я държа (тогава пък се дразни).

Защо го прави това? Нормално ли е? Не изглежда да има проблем, но мен вече много ме дразни! Като конска муха е, която постоянно нещо ръчне там...   Sick Трябва ли да съм строга, и как точно да въведа дисциплина с тая свободна ръка?

# 886
  • на последния етаж
И моето кърмаче е същото. Любимо му е да ми човърка в пъпа - вече имам рана.  Tired
Според мен си е съвсем нормално поведението им - играят си. Но си права, че е доста болезнено.

# 887
  • Пловдив
Кармелита, това е така, защото за него кърменето вече е игра и навик, а не за нахранване. При мен беше същото след годинката. Да не говорим колко пъти бях нахапана.

# 888
Кармелита, абсолютно същия случай и при моя син. Като дъвче едното зърно стиска с пръсти и драска другото. Иска да са извадени и двете гърди и цока малко едната, после захапва другата и така може да играе с часове. Изнервя ме страшно, но пищи като го дръпна. А е и доста болезнено, както сте писали.

# 889
И моят се опитва да прави такива неща, но не го оставям. Най- лесно се справям, ако сме легнали, тогава няма достъп да рови и човърка. Ако съм седнала му хващам другата ръка и си играя аз с нея. Ако се опъва и не е съгласен, значи просто не е гладен. Прибирам 'сергията' и го заигравам нещо, за да забрави.

# 890
  • София
... Прибирам 'сергията' ...
това от какава възраст помага, защото и при нас сергията е за игра, то са подскоци, нещо ми говори, дърпа ме за косата, щипе  ooooh!
като прибера сергията обаче почва да реве и пищи, гладен си е все пак.
на 5 месеца е почти, има ли някакво решение или да си търпя  newsm78

# 891
... Прибирам 'сергията' ...
това от какава възраст помага, защото и при нас сергията е за игра, то са подскоци, нещо ми говори, дърпа ме за косата, щипе  ooooh!
като прибера сергията обаче почва да реве и пищи, гладен си е все пак.
на 5 месеца е почти, има ли някакво решение или да си търпя  newsm78
При теб по- лесно. Слагай един шарен гердан с топчета и подобни. Гарджетата на шарено се радват  Laughing

# 892
Благодаря ви, момичета, значи не само моето е "повредено" Simple Smile. И при нас го има това с пъпа - даже с ранички от одраскано там... Няма връзка дали е гладно или не - ако не е в режим "сън", си го прави.

Еми, ще си търпим. Гердан, или по-скоро интересен медальон, помага понякога да се занимава ръчичката. 

# 893
Karmelita, и ние сме така Peace При нас е нов номер да дърпа другата гърда с ноктенца и да хапе. Не го оставям много, особено да ме хапе. За мен е знак, че е на гърдата не защото е гладен, а от скука. Да видиш като е наистина гладен как бързо и жадно суче Grinning
Станал е много силен, понякога прекалено силно смуче вече и ми е малко болезнено. Имам чувството, че ще ги вдлъбне тези цици Mr. Green

# 894
  • Бургас
Благодаря ви, момичета, значи не само моето е "повредено" Simple Smile. И при нас го има това с пъпа - даже с ранички от одраскано там... Няма връзка дали е гладно или не - ако не е в режим "сън", си го прави.

Дъщеря ми е на 3мес и малко, и тя прави подобни неща, ако не е много сънена или много гладна, все по-често се случва да ме щипе, държи ме за пръстите, гледа с ококорени очи към тавана и настрани /като опъвайки главата си в тези посоки не пуска зърното, а се дърпа с него в уста  ooooh!/, дърпа ми блузата, скубе ми косата и т.н. Не мога да разбера от колики и къркорене на корема ли се опъва или просто не е достатъчно гладна и си играе и разглежда наоколо...
Проблемът е, че ме разранява така и после с дни не мога да се оправя и изпитвам зверски болки в началото на всяко кърмене...

# 895
При такова малко бебе може би наистина се дърпа от дискомфорт някакъв, стомашен, и при нас имаше такива периоди. Ще мине. За да не ти дръпва зърното силно и самосиндикално - може би да й придържаш главата, като видиш, че мърдучка...

Но при годиначетата си е глезотийка. Всъщност, пак има дискомфорт - от растящите зъби...

# 896
  • София
Здравейте  Hug Ние сме вече на месец и 6 дни и се кърмим... Но тази сутрин малката изцока дясната гърда и уж я дохранвам на лявата (на дясната получих мастит и още се опитвам да регулирам лактацията... слаба струя ли имам, малко кърма ли имам...но факт е, че суче от нея много малко) Обаче докато я захранвах на лявата гърда, тя не спира да се мръщи и да реве... А като стисна гърдата, се стича кърмата..  Tired Да не би да са от коликите? Макар че аз й давам капките, които я успокояват? А често има такива изпълнения и ми се е случвало да я храня с АМ  Sad само и само да е спокойна и нахранена... А имам огромно желание да премахна АМ...

# 897
  • Пловдив
Гери, не свиквай детето на АМ от биберон, щом имаш кърма. Биберонът пуска по-лесно и бебетата стават мързеливи и не им се "мъчи" да сучат от гърдата. По-добре сменяй по-често гърдите, докато се нахрани детето. Моето също предпочиташе лявата гърда и от нея сучеше по-често. С времето всички канали ще ти се отворят и няма да имаш проблеми с мастити, смо давай на бебчето да суче - то е най-доброто средство срещу мастит.

# 898
  • Бургас
Гери, не свиквай детето на АМ от биберон, щом имаш кърма. Биберонът пуска по-лесно и бебетата стават мързеливи и не им се "мъчи" да сучат от гърдата.

Не винаги е така, налагаше се да дохранвам с по 1 шише АМ мляко на ден дъщеря ми преди известно време, без проблем сучеше и от гърдите, и от шишето. Вода също пие от шише. Цедила съм ѝ кърма като излизам без нея, която също яде от шише.
Успях да регулираме кърмата и сега е само на кърма, без дохранване, това, че съм ѝ давала АМ в шише известно време не ѝ е попречило по никакъв начин.
Синът ми също го кърмих 7 месеца като дохранвах с шише. Бил е и само на кърма. Ял е и кърма в шише. Пак нямаше проблем с редуването на гърда и биберон.
Така че ако и дъщерята на Гери е така, това не е проблем. Просто някои деца нямат проблеми с редуването на гърда и шише. Мит е това, че всички стават мързеливи и се отбиват сами заради шишето  Peace

И още нещо, Гери, не преживявай толкова дълбоко даването на малко АМ, на пазара има прекрасни АМ и ако се наложи да дадеш малко на детето не е чак такава драма или нещо лошо Peace Освен това, за да ти се нормализира количеството кърма едно от най-важните условия е да си спокойна и да имаш достатъчно време за почивка. За яденето на храни, стимулиращи лактацията, разните чайове, слагането на бебето често да суче /без да следиш стриктно часовника/ и т.н. предполагам си наясно.
Успех Hug

Последна редакция: чт, 08 авг 2013, 12:34 от Мон...

# 899
А как да бъда сигурна, че вече гърдата е празна? Гледам да го държа и на двете, но сякаш то като суче много по-бързо чувствам облекчение отколкото ако се мъча с помпата да изцедя останалото... Опасно ли е ако остава мляко в гърдата след кърмене и как да разбера? По принцип започвам да тека, когато мине доста време от едното до другото хранене, а и доста често ме болят като се напълнят много и след като засуче вече ми е по-спокойно???? newsm78

Общи условия

Активация на акаунт