ОКТОМВРИйче иска да играе, а майка му за сън мечтае!

• 24 484
  • 730
  •   1
Отговори
# 315
Здравейте и от мен!
За нощното хранене: Кристиана е задължително с две; едно в 3 часа и едно към 6 часа...а беше си направила режим-мечта с 7-8 часов сън без събуждане. Та аз си чакам по-добрите времена, в които няма да е толкова гладна  Joy Иначе пък наддава чудесно: вече е 7.300 и 65 см...баща и щял да я прави баскетболистка  Laughing Въртяла се е няколко пъти от корем на гръб и обратно, голямо удряне на пети прави, мята ръце, не може да прави ''боц'' и въобще не знае, че има палци на краката  Joy но..всяко дете е различна индивидуалност. Започна да ака и по два пъти на ден понякога, което ме кара да мисля, че почти двумесечната терапия с лактулоза е раздвижила червата. Нашият татко много я гледа, храни, облича, приспива...много съм доволна  Heart Eyes И аз не съм опитвала пащърнак, но нямам против да го направя. Иначе имам зелена светлина от педито за захранване, но смятам да изчакам до 6-я месец (въпреки че се дохранваме понякога). Да ви кажа за нейните сухи петна по кожата: мажем с олио на мустела, но забелязвам, че когато сложа от колд крема (пак на мустела) много по-добре овлажнява. Затова засега мисля тези участъци с него да третирам...Чакам малко да се вдигне тази мъгла в Бургас и да излизаме, че не ме свърта вкъщи. Хубав ден, мами!

# 316
Здравейте,
Моят мъж снощи беше дежурен в посолството и ние останахме сами. Горе-долу добре вървяха нещата до момента, когато ги нагласих да легнат и започнах да кърмя Мина. Тогава Бобо го прихвана нещо и почна да плаче, че не искал да ходи на детска градина. Какво ли не му говорих, не и не - реве това дете и не се успокоява. Сетих се да звънна на баща му да си поговорят и чак тогава малко се кротна. Нервите ми обаче много се опнаха, схвана ми се половината гръб и не можех да лежа. В 2 ч. Бобо взе, че се напика и трябваше да ставам да го преобличам - явно от нерви и превъзбуда. В 4.30 Мина се събуди за кърмене. Чак в 5 ч. съм заспала, но в 7.30 Мина вече беше гладна. И сега едва гледам. А гърбът все още си ме боли зверски, нещо трябва да направя, но още не съм го измислила как точно да се организират нещата. При хазяйката идва масажистка, освен и аз да я търся, ам то с един-два масажа няма да се оправят нещата, пък за повече ще ми дойде нагорно с финансите. Но ще видим, така не може да продължава.
Пащърнак никога не съм яла, то в България не се и намира особено по пазарите, но тук си го има като "редови" зеленчук и сигурно трябва да се престрашим да го пробваме. Елдата също тук я отглеждат, продава се брашно от елда, както и хляб от елда. Така че и тя ще присъства в менюто на бебка.
За уменията и научаването на бебето на разни неща честно с първото дете и аз не се сещах. Но в момента, в който отидехме при моите родители, Борис веднага научаваше някой нов маймунджелук. Първо беше боцкането, после го научиха да дава сила (стиска юмручета и се напъва), след това да "духа" лампичката, а на една година някъде вече доби и малко астрономически знания, защото все му показваха луната и звездичките, а той умираше да ги гледа и наричаше спътника "Ампа Божи", ще рече "лампичката на дядо Боже". Аз пък му виках "на мама лунатичето".
По повод пинчерчето и ние имаме подобен епизод. Бобо на годинка и нещо вижда едно пинчерче отдалеч и казва: "Мамо, иж бау-бау". Доближаваме животното, а той разочаровано: "А не бау, мау-мау".
Ние ядем по седем пъти - реално пропуска само едно нощно хранене и най-дългата й пауза е 6 часа без храна и при добър късмет - с непрекъснат сън. Не знам колко изяжда, но пък акането по 3-4-5 пъти и мноооого напишканите памперси ме навеждат на мисълта, че не е гладна. Надявам се като почнем да се захранваме, нощният сън да стане непрекъснат за поне 8-10 часа и да разредим броя на храненията. Пухкавка е, но понеже последният месец беше наддала 400-500 грама не посмях да я откажа от още едно кърмене и така си караме на три часа без едно нощно ядене. То затова и гърбът ми взе да отказва, неспането се отразява кофти на нервите.

# 317
  • София
Поли, много неприятно  Sad Дано се оправиш бързо  Hug

Момичета, аз с един безумен въпрос: струва ми се, че на Зарчето едното око му е по-малко от другото. При вашите деца как е?  newsm78

Сега като го написах, ми стана страшно смешно, но все пак да питам.

# 318
Поли, много неприятно  Sad Дано се оправиш бързо  Hug

Момичета, аз с един безумен въпрос: струва ми се, че на Зарчето едното око му е по-малко от другото. При вашите деца как е?  newsm78

И при нас е така, но това се оправя с времето, това е от притискането в корема, не ме тревожи особено  Grinning
И благодаря за рецептите ще пробвам и аз по този начин кашата. А това с накисването го знам от една приятелка, по-здравословно е и запазва всички полезни вещества, ама ми беше гадно признавам си, едвам я ядох. Майка ми например накиснатата елда я хапва със сирене надробена като попара, а аз както писах с мед и орехи.

# 319
Привет, тъй като имам да наваксвам с последните 2 дни се връщам назад да чета, но първо да ви питам.БЦЖ ваксината от вчера е зачервена и все едно е възпалена.При вас как е?

# 320
  • София
Поли, много неприятно  Sad Дано се оправиш бързо  Hug

Момичета, аз с един безумен въпрос: струва ми се, че на Зарчето едното око му е по-малко от другото. При вашите деца как е?  newsm78

И при нас е така, но това се оправя с времето, това е от притискането в корема, не ме тревожи особено  Grinning
И благодаря за рецептите ще пробвам и аз по този начин кашата. А това с накисването го знам от една приятелка, по-здравословно е и запазва всички полезни вещества, ама ми беше гадно признавам си, едвам я ядох. Майка ми например накиснатата елда я хапва със сирене надробена като попара, а аз както писах с мед и орехи.

Мерси, много ме успокои  Hug Да идва вече четвъртък и да отидем на невролог, че нещо съм на тръни  Tired

Тази накисната каша за мен е абсолютно сурова храна, все едно да ям накисната от предната вечер леща  Simple Smile Но аз и мюсли не мога да ям по същата причина.

Забравих да се похваля: вчера подариха на Зарчето от тези играчки с въженцето отдолу - плюшено слонче. Но е изключено сам да дръпне въженцето, то и аз го правя с доста голяма сила  Tired

# 321
Ами аз така ям и лимеца, но той е адски вкусен и фин, а елдата ми мирише на нещо гадно местно казано...., също и житото ям накиснато, привърженик съм на вегетарианството и суровоядството. Макар че сега съм една торба, която яде пълни боклуци, защото се боя заради кърменето да не би нещо ограниченията на определени видове храна да не ми влияе добре.

# 322
  • София
Милинка (и всички, които се борят с АД), на вас каква точно козметика ви предписаха (крем, лосион етц.)?

Уинкс, в петъка дерматоложката изписа на Ла Рош Позе продукти. И за косата на Uriage (не знам как точно се произнася  Embarassed). Конкретните продукти са La Roche Posay Lipikar Baume AP за мазане и La Roche Posay Lipikar Syndet за измиване. Няколко пъти я питах за Мустела (не че съм им особен фен, но в безизходицата...), но тя прескочи да отговори и трите пъти. Явно не ги харесва. Питах я за бузките какво да мажа, когато излизаме навън, отговорът беше - и за бузки, и за дупе, само това, никакви други продукти. И докато изчезнат раните, ще мажа и с кортикостероидния крем. 
Само да уточня, че Андрей е с диагноза АД, а не склонна към АД кожа. Каза да използва само и единствено тази козметика, да отложа максимално захранването, като почна от 7ми месец, а не от 6ти.

Светле, стига чела. Hug И Андрей от събота вечер се научи да се обръща от гръб по корем и само с това се занимава денонощно. В буквалния смисъл на думата. И понеже не може да се върне, започва да пищи. И подскачам на всеки 20 минути да го връщам по гръб. Преди това близо 3 седмици се пъна като грешник да се обръща и го докарваше до половината. Аз вече почти не знам къде се намирам от недоспиване, защото предната седмица будувах заради обривите и сърбежите, а сега - заради обръщането. Обездвижвам му ръцете с един колан против колики, но гадът се изучи как да се освобождава от него. И като започне да пищи, е ясно, че пак се е измъкнал.

Поли, пробвай с Невробекс (ако има откъде да го купиш/ да ти го донесат). Витамини са и хем ще те поуспокоят малко, хем ще облекчат болката в гърба. Аз съм го пила за плексит, който пак се обажда, покрай това, че основно аз отнасям грижите за наследника.

# 323
Деси, много се смях за игрите smile3532. Явно и ние имаме същия албум? Пуф-паф???, дзяк???, сега като се изкоментираха ми се проясни. Пуф-паф аз го правя за гимнастика. Боц не прави, а посяга да ми хване пръста. Ние имаме друга игра. Слагам между двама ни една възглавница, зад която се крия и се подавам всеки път от различно място. Много се радва.
Just a dreamer, то и нашите планове не бяха за захранване след 4-тия месец, ама като ми намаля доста кърмата се наложи. Не се притеснявай толкова, в крайна сметка детето ще ни води. На моя Иво му харесва да си хапва пюренце.
Акаме по 2-3 пъти на ден. За нас е нормално.
 Иво не се обръща още. Играчките ги лови здраво и си ги премята от едната в другата ръка.
За сега толкова newsm51

# 324
Здравейте, момичета!

Почивните дни нито съм чела, нито съм писала, че ходихме на гости на майка ми и баща ми, та сега едвам смогнах да наваксам и да се включа и аз по темитe:

За цеденето
: Както бях споделила, кърмата драстично намаля след боледуването на Ели. Преди се цедях 3 пъти на ден (сутрин, следобяд и вечер преди лягане), резултатът беше минимум 200 мл. на гърда. Сега обаче започнах много по-начесто - на всяко хранене - изкарвам по около 100 мл общо, само сутрин е около 300 мл., защото през нощта не мога да се цедя, спи ми се и предпочитам да съм спокойна и наспала се, отколкото да се цедя спяща  newsm62 А иначе за количеството кърма, което Ели си хапва - сутрин не е много гладна и хапва по 100 мл. После яде през 3 часа по около 150 мл. За сега ми стига кърмата, само веднъж размразих за едно хранене

За лигичките: много са  newsm62 Зъбки не виждам да излизат, но все нещо си пъха в устата.

Баща и много се грижи за нея, а тя като го види вечер като се прибере, направо се размазва - усмивка до ушите, радост голяма. Между другото питах го дали има някакъв проблем, та не ми обръща много внимание и той ми каза, че искал да ме остави да си почина малко поне вечер. Та се разбрахме и сега нещата са както преди да се роди малката  newsm10

stefalina, Ели също много трудно заспива вечер, понякога по 3-4 пъти я приспивам , преди да заспи окончателно, но пък после си спи спокойно  newsm53

За праха за пране: Ползвам Бочко, много съм доволна, до сега неизпрани дрешки не съм вадила от пералнята. А като са изцапани с ако - първо отмивам акото и накисвам с бебешки сапун, докато си дойде баща и, за да пусна пералня.

За акането: на 1-2 дни по веднъж ака, изобщо не съм се притеснила, намирам го за нормално, при положение, че е на кърма.

За захранването: ние го спряхме. Бях започнала да и давам картофче, харесваше и, но след 5тата лъжичка много се изнервя и започва да реве. Реших да спра, ще пробвам пак като навърши 5 месеца.

За обръщането: Онзи ден за сефте се обърна от гръб по корем. Е много беше смешна. По принцип не обича да седи по корем и като се обърна сама и се кокори и се чуди какво става. А иначе като я оставя аз по корем или започва веднага да плаче и да мрънка, или се отпуска и си зацоква веднага ръката  newsm62

За режима: Няма такова бебе - вчера е спала до 11,30 сутринта  newsm62 Обикновено става около 9,30 - 10,00; час и половина след това придремва за половин час, следобяд пак спи олоко час и половина - два, привечер пак дремва и заспива около 12 часа. Около 4 започва да шава и аз тичам с шишето и я храня в спящо състояние, после заспива и чак до сутринта. Така си се наспивам, дано само да не и се омотае режима  smile3503

На нашето куче (бигъл) изобщо не му обръща внимание, но пък и него като че ли го е шубе от бебето. Като заплаче и той бяга в другата стая, за да не решим, че той я е разплакал.

Ели сега си седи в шезлонга и така мляска, че сигурно от асансиора се чува  smile3532

# 325
Фуста, нормално е ваксината да се зачерви или дори да загнои. Не се притеснявай. Дори от сега мога да ти кажа, че при такава реакция, няма Манту да ви направят и няма да има реимунизация за БЦЖ. С други думи - имаш повод за радост.
милинка, хубаво ме подсети за Невробекса, и аз съм го пила. И без друго мисля да поръчвам на майка да ми прати Седатиф ПС, да взема да й кажа и един Невробекс да прати.
Мина нещо почна да се стряска и плаче насън. Тъй както няма подути венци и според мен й още рано, да не вземе пък да ни изненада и тя с някой зъб.

# 326
  • София
Като казахте кучета... Тази сутрин пинчерът идва да види Андрей и застава до него. Анрей му се усмихна, хвана го за козината (нашинкият е космат) и му отскубна един сноп. Горкото животно отлетя на мига и след това респектирано се въртеше в радиус от 1.5 м. около бебето. Simple Smile Направо не ми се мисли като стане малко по-голям какъв ще е купон вкъщи с двата песа...  Crazy

Поли, поръчай й. На мен добре ми се отрази на гърба, даже сега мислех пак да си взема, макар половинката да настоява да ме води на доктор, че на моменти вече трудно се "разгъвам" от наведено положение.

# 327
Привет, момичета!  Hug
Първо да кажа за мъдреците. Пробиват от 18г. нататък, до края на живота. Mr. Green Може и да не пробият никога ако нямате зародиши или пък да са дълбоко в челюстната кост и да си стоят така без да създават проблеми. Но може и да правят проблеми, тогава вече ще трябва да се търси стоматолог, то е ясно. На мен започнаха да ми пробиват от 14-15 годишна, пробиха и четирите без никакъв проблем.
За "дзак" и другите игри с бебето: преди време някой беше пуснал линк с игри с бебето до 6месеца. При мен той не се отвори, но по друг начин ги потърсих и намерих някои игри. Това с криенето и показването е полезно, защото бебето си мислело, че предметите съществуват само докато ги вижда. Освен, че вие може да се криете, може да криете и играчка под завивката на бебето и да го питате: къде е играчката (котката, кучето), след това я показвате, като я изваждате. Целта е детето само да започне да я търси под завивката. Другото е да приближавате играчка и да казвате: близо, отдалечавате играчката и казвате: далече. Така детето придобивало представа за пространството.  Peace
Кучето и детето: все още не си обръщат внимание. Но аз обяснявам на Катрин как се казва нашето куче, какво прави. Той живее на балкона и много-много не са се срещали. По-нататък ще ги запознаем.  Simple Smile
Елда не съм яла никога. Може да пробвам, покрай детето.

# 328
момичета  и ние сме а АД лекарката ни изписа продукти на А-ДЕРМА ексомега още след второто къпане и изчезнаха много съм доволна

# 329
към момичетата който са на АМ Ангел го къпем към 20,00-21,00 и вече към 21,30-22,00 е заспал като е ял интересно ми е че не увеличава на количество яде по 130мл най много и това е не може да изяде на веднъж повече.
Въпроса ми е той се буди към 3ч става с мрънкане гушкам го отиваме правим ядене и му давам да яде и заспива и след това се буди в 6ч и и пак правим ядене,но не заспива.Преспива му се след 3ч някъде мисълта ми вие вдигате ли като ги храните и при вас в стаята ли правите АМ дали ако го направа преди да се събуди и като се раз мрънка да му дам Thinking Thinking Thinking Thinking ще поспи повече

Общи условия

Активация на акаунт