ОКТОМВРИйче иска да играе, а майка му за сън мечтае!

• 24 285
  • 730
  •   1
Отговори
# 645
  • София
...
Явно всички сте на разходка, щом от обяд никой не е писал.  Grinning

дамм, от 15 до 17:30, а после до 18:30 в колата, че имах работа, и като никога спа през цялото време, дори и в колата - три часа и половина, което май й е личен рекорд за дневен сън.

И аз чакам на шест да се сдобия тази или другата седмица с летния кош, че наш'та Любопитка хич не търпи да е будна и лежаща в количката вече и само се сърди и реве. А след като хапне навън (което е задължително при по-дългите разходки), по правило не спи, а напротив: иска да се социализира, не и да лежи  Crazy

Да попитам пак, че все съм неразбрала - ходенето при ортопед след 4-тия месец си е полагаем преглед, както беше този за луксацията след втория ли?

# 646
При мен още по-странно с болничните. Моите и трите болнични са внесени в НОИ на 08.01. Изплатиха ми първите два, а третият не. И след това започнаха да ми изплащат парите, които са по декларацията. Вчера вече пратих запитване защо така го бавят третия болничен - да не би пък нещо да е сгрешен и като не могат да ме открият на българския адрес и телефон, просто да не правят нищо. Макар че аз лично няколко пъти ги проверявах за грешки тези болнични, има кой да ни проверява пощенската кутия в София, а и работодателят може да бъде уведомен. Ще видим какво ще излезе.

Абе Поли не ги надценявай тия в НОИ. На мен от декември не ми плащат. Питам в офиса, съответно те в счетоводството ни (което е външна фирма) - имаше някаква позабравена декларация. Пуснах я, пари пак йок. Чаках, чаках пак питах и уж всичко е наред, подадено по надлежния ред, та офис мениджърката ни ходи до НОИ лично да ги пита какво се случва. Та имало според тях проблем, но се оказало недоглеждане от тяхна страна и щели да ми преведат парите. Но да се обади някой някъде  Naughty  Вчера са ми превели обаче само за 1 месец ... ще почакам да видя ще ми преведат ли всичко или ще ходя до там за смотания ПИК  ooooh! Просто сега съм сама с Бузан и не ми се ходи с него там. Sad

# 647
Здравейте Simple Smile
Fortuna и аз забелязах че Мишо мрънка в количката и не иска да спи вътре. Надигах облегалката, но той пак е легнал и явно му е скучно да зяпа тавана. Затова намалих времето на разходката на около 1 час, но се разхождаме в кенгурото. Излизам около 11 и се прибирам около 12ч преди обед. Така му е много интересно, гледа какво става наоколо, а после като се приберем е каталясал, хапва и заспива  Party Така спи цели 2 часа през деня а с мойто злато се борим за всяка минута сън. Ако е хубаво времето следобед пак излизаме около 4 часа за обиколка на квартала. Лятната количка не знам кога ще започна да я ползвам, дали не трябва първо да започне да стои стабилно седнал  Thinking Тя нашата уж има пълно легнало положение, ама  newsm78

# 648
  • София
Уфф, Поли, много гадно с тези болнични Tired Да чукна на дърво, не съм имала проблеми с НОИ, освен когато ми върнаха единия болничен, но може би много зависи и от самия работодател.

При нас с количката е кофти - имаме напълно легнало и напълно седнало положение, няма го това под 45 градуса. Не иска подпрян на възглавница, държа го легнал и в момента, в който количката спре, отваря очи и започва да мрънка, тикането напред-назад не върши работа. Да не споменавам, че за да задреме, трябва да тичам и съм страшна гледка просто!  ooooh!

# 649
Да не споменавам, че за да задреме, трябва да тичам и съм страшна гледка просто!  ooooh!

Ох, извинявай Деси, но се разсмях с глас като си те представих бегом с количката и Зарчето дремещ вътре Joy
Иначе да те успокоя и Бузан автоматично регистрира, ако поспра или променя ритъма на бутане ... да не говорим, че е принца и граховото зърно и дори от неравности се пробужда, а такива има много дори и в парка.  Tired

# 650
Нико яде през 2 часа през ноща и нищо не може да го залъже. Изяжда 140-160 мл на кърма, но педито каза да заменя последното вечерно с адаптирано мляко. Но колко да му направя?!

# 651
  • София
Да не споменавам, че за да задреме, трябва да тичам и съм страшна гледка просто!  ooooh!

Ох, извинявай Деси, но се разсмях с глас като си те представих бегом с количката и Зарчето дремещ вътре Joy
Иначе да те успокоя и Бузан автоматично регистрира, ако поспра или променя ритъма на бутане ... да не говорим, че е принца и граховото зърно и дори от неравности се пробужда, а такива има много дори и в парка.  Tired

Аз си представях съвсем друга, доста по-идилична картинка - спокойна разходка с количката и кучето, а после аз - седнала на някоя пейка и четяща книга, докато Зарчето кротко спи няколко часа  Crazy Е, както винаги при нас сметките са без кръчмаря  Tired
А Зарко точно обратното - колкото е по-друсащ маршрутът, толкова по-хубаво спи. Добре, че живея в Люлин, тук е доста пресечена местност  Simple Smile

Нико яде през 2 часа през ноща и нищо не може да го залъже. Изяжда 140-160 мл на кърма, но педито каза да заменя последното вечерно с адаптирано мляко. Но колко да му направя?!
Аз не виждам причина да заменяш кърмата, особено ако имаш достатъчно  newsm78 Не пишеш колко е голямо детето и колко тежи. Ако горе-долу е 5 месеца и тежи 6-7 кг, то на ядене трябва да изяжда около 150-170 мл АМ, но пак много зависи от кое ще вземеш - някои са по-хранителни ("Аптамил"), други по-блудкави ("НАН"), от всяко мляко може да се запече или продриска. Не съм сигурна също така дали изведнъж можеш да замениш цяло хранене с АМ, при това нощно newsm78 Тук трябва да се включат дохранващите момичета  Peace
Мен ако ме питаш - по-безобидно е да го захраниш, отколкото да дадеш АМ  Peace

# 652
Благодаря за бързият отговор, Cveteto. Истината е, че се чудя кое от двете е точно -зъби или захранване. Има много от признаците, които посочваш, макар и не всички. Наддава добре, не рязко. За момента се храни само от едната гърда, но тя винаги е хапвала по малко и начесто, така че се задоволява и с малко, след час или два мама пак предлага. Понякога предлагам вода, но веднъж в седмицата, пие по 10-15 мл. Основното, което ме притесняваше е изхождането и течната му консистенция. Макар да зная, че при поникването на зъбите маже да е налице разстройство, реших че не е това понеже не е особено често, както казах до 4 пъти на ден максимум. Тотално съм объркана вече кое какво е, понеже и не иска да спи много, и мисля че преумората си казва думата и при мен. Извинявам се за глупавия въпрос и благодаря отново. Педиатърът ни препоръча да изчакам, макар и незапознат с последните факти.

Привет Reneta_87 ,
 Нормално е като майка да се притесняваш за детенцето си. Би могла просто да поговориш с педиатъра относно това, което си споделила за изхождането на бебето. Относно захранването някои бебета са готови на 5 месеца, други проявяват признаци на готовност и интерес например на 7 или 8 месеца. Вярвам, че ти най-добре би могла да усетиш и прецениш, наблюдавайки бебето си дали този момент е дошъл. Често бебетата сами показват това и ако не са готови  може да отказват предложената им храна, а ако са готови  дори и да не чакат да им се предложи, а направо да си грабват от храната на мама Simple Smile Би могла да опиташ да поставяш бебето до масата на която всички вечерят и  да наблюдаваш дали проявява явен интерес и готовност . Захранване водено от бебето(BLW) например е споделен от много майки като  плавен метод на захранване , който се води от самото бебе, неговата готовност и интерес към храните.  Освен него има и педагогическо захранване, както и други варианти на захранване, като често майките се случва да изберат и някакъв междинен вариант. Би могла да прочетеш и прецениш дали ги намираш подходящи за вас конкректно.
 Ние също сме насреща, ако изникнат още въпроси или имаш нужда от допълнително информация! Надявам се скоро да сте по-спокойни и ще се радвам да пишеш как сте!  Hug

# 653
Да не споменавам, че за да задреме, трябва да тичам и съм страшна гледка просто!  ooooh!

Иначе да те успокоя и Бузан автоматично регистрира, ако поспра или променя ритъма на бутане ... да не говорим, че е принца и граховото зърно и дори от неравности се пробужда, а такива има много дори и в парка.  Tired
Аз си представях съвсем друга, доста по-идилична картинка - спокойна разходка с количката и кучето, а после аз - седнала на някоя пейка и четяща книга, докато Зарчето кротко спи няколко часа  Crazy Е, както винаги при нас сметките са без кръчмаря  Tired
Хахаха, Деси и аз имах някакви такива идеи... Само дето моето чеденце докато си спеше в количката, отваряше очи в момента в който спре количката. Ако някой искаше да говори с мен трябваше да върви на бърз ход с мен  Laughing Сега вече отказа съвсем да спи в количката... А заради представата че чета блажено на някоя пейка си купих и електронен четец, бях си планирала и книгите които ще чета... Ех мечтиииииии

# 654
И аз с Бобо бях така - никакво спиране, само движение, а той буден, изправен (седнал) и зяпа наоколо. Как един път не можах да седна някъде да си приказвам с приятелка и да си пия безалкохолно, а той да си спи кротко. Ако съм имала моменти на сядане на заведение, той задължително е бил буден и в ръцете ми, за да кротува. Мина е друга работа. Тя си лежи дори да е будна.

# 655
Цитат
Да не споменавам, че за да задреме, трябва да тичам и съм страшна гледка просто! 

Споко, Деска.Аз освен това тичам, правейки осморки и подсвирквам Lullaby на Брамс. Смятай мен как ме гледат #Crazy

# 656
Ааааааааааа, на мен пък ми се визуализираха мечтите Simple Smile Вече реализирах няколко разходки по образец - бебето спи, баткото рита топка, аз чета на Киндъла (подпрян на дръжката на количката, че също трябва да съм в движение:))) Вече съм преполовила Ана Каренина, значи - върви работата Simple Smile Имам още няколко набелязани от изтърваните интересни книги. Надявам се и с тях да имам същия успех и ритъм Simple Smile

# 657
Здравейте мами, минавам да кажа здравейте и лека нощ, днес работих целия ден и бебка я гледаха тате и баба, със АМ, цели 3 хранения. Беше яла на първото хранете - 20 мл, на другите по 100 мл. Иначе всичко друго беше ок. Като се прибрах гърдите ми щяха  да експлодират, но след като я кърмих вече няколко пъти съм горе-долу ок. Днес за пръв път се отделих от нея за толкова часове, липсваше ми много.
За количката - също сме със зимния кош, който е изцяло легнал и се каня да вадя другия. Извеждам я към 13.30 - 14, за да спи до към 15.30 - 16, иначе в къщи спи само по 20 минути. НО!!! Спи само докато разхождам или друсам количката. Затова я разхождаме и като се уморя и заспи сядам да пия кафе и през цялото време бутам количката напред назад.  Joy
Сладкиша с майонеза го направих и ми го одобриха, но не с шоколадова глазура а така - изпекох сладкиша и го срязах на две, като 2 блата за торта. Крем - малка заквасена сметана, 1 пакет крема сирене и крем ягода на д-р Йоткер без варене, заедно с малко вода на око - всичко разбито. Намазвам първия блат слагам и 2-рия и отгоре останалия крем. Стана супер лека и красива - в кафяво и розово.
Деси, сетих се че преди време ме пита за дрешките от сайта Ла бамба - ок са, взех около 6 гащеризона за 6-12 месеца, всички са ок и някои ни стават сега, а други ще й стават догодина. Има 2 поларени, 2 плюшени и другите са трико. Доволна съм, излязоха по 2-3- лв.
 ... LaughingКато бутам количката и тя мрънка аз й говоря непрекъснато утешително, хората ме гледат доста странно. Е, не тичам, но правя едни резки движения напред и назад докато бутам, не знам дали си го представяте. В парка има още една такава майка дето с нея разбиваме мозъците на децата на айран  Joy

# 658
Сребрина, ти си приготвяше сама пюренцата, нали? От къде купуваш продуктите?

Да,права си slavip.Сама си ги приготвям пюренцата.Продуктите ги купувам от пазара, но гледам повечето да са сезонните:тиква,картофи,пащърнак,моркови,ябълки, круши,броколи,карфиол.Гледах,че имаше и тиквички,но не посмях да взема.Та, когато искам да разнообразя вземам от готовите пюрета,ама Коко не е много въодушевен от тях,домашните сякаш по го кефят.Не се втелявам много на темата откъде са продуктите(гледам да имат добър вид и съответния мирис,може да звучи смешно,ама ги душа  Simple Smile).Така или иначе аз ям неща, които не знам дали  са "био" и давам кърма,пък и Коко все някой ден ще се сблъска с такива.Та, давай смело, slavip!
И аз утре ще давам за пръв път каша.И аз се чудя кога да я давам,че Коко се събужда по различно време.Май ще я давам след обяд.Сутрин все още спя и не знам как ще се справя с приготвянето й.
И

# 659
Деси, беше споменала за един хубав вид елда от руски магазин(надявам се да е Берьозка), кой е по-точно  Hug

Преди време вкарваха една много хубава, но вече не внасят. Сега взимаме една в жълта опаковка, по спомени пише "Греча ядрица", за фирмата не мога да се сетя, но е единствената в плик с жълто по краищата  Peace
   Деси, мерси  за отговора   Hug

Общи условия

Активация на акаунт