ОКТОМВРИйче иска да играе, а майка му за сън мечтае!

• 24 282
  • 730
  •   1
Отговори
# 660
И аз не правя  разходки по образец, но пък си имам компания - приятелка с количка. Бебка мирува, дори и да е будна. Понякога обаче се налага да минавам само по офроуд алеи, тъй като колкото повече й се клати главата - толкова по-дълбоко спи. Simple Smile   Баща й се радва, че от малка обичала да куфее   superuu  superuu  superuu Ще я водим лятото по стадионите май.   Laughing

# 661
  • София
Деси, беше споменала за един хубав вид елда от руски магазин(надявам се да е Берьозка), кой е по-точно  Hug

Преди време вкарваха една много хубава, но вече не внасят. Сега взимаме една в жълта опаковка, по спомени пише "Греча ядрица", за фирмата не мога да се сетя, но е единствената в плик с жълто по краищата  Peace
  Деси, мерси  за отговора   Hug

Вчера минах оттам, ето за тази говоря, струва 3,99 лв, макар че този път ми се струва, че е по-тъмна   Thinking Ще купя една от "Кауфланд" и ще давам по-светлата. В този магазин, в който бях (след БНР), имаше само от тази фирма + зелена елда, другите фирми не ги били зареждали вече от доста време  ooooh!  
Скрит текст:

В парка има още една такава майка дето с нея разбиваме мозъците на децата на айран  Joy

Мнооого се смях на това  hahaha

# 662
Здравейтеееее сладкишиии! Ние сме добре, Дани, откак е хубаво времето сме все навън и по обяд, взе да поспива. Затова и е малко по-спокойна ама и ние сме голяма картинка. И аз бягам много акo е по-равен терена, иначе сме офроуд и е ок. Обаче като й скимне, че иска да гледа или да си заспи на гърда и вече не реве, а крещи. И тогава хората ме гледат странно  Joy. А вечер взехме да я къпем в 8:30 вместо в десет и засега е по-добре, освен че днес в 4 реши, че е поспала и ми спретна един двучасов купон. Ама здраве да е, понякога ще има и такива моменти.
Дани е решила да пълзи, все надига дупе, обаче много няма още синхрон и забучва глава  hahaha. Което ме докара до съня с невероятно бързото пълзящо бебе тази сутрин  Crazy.
Cveteto, благодаря отново. Ще сме на консултация следващата седмица и ще го обсъдя по-обстойно с педиатъра   bouquet.
Отивам, че вдигна блока на главата си, пак крещим  #Crazy.

Ама при нас lyllaby na brams никак не действа, колкото и да съм настоятелна.

Последна редакция: чт, 07 мар 2013, 09:52 от Reneta_87

# 663
Привет, момичета!  Hug
Досега не съм имала проблем с изплащането на болничните. Винаги са  ги привеждали навреме, най-късно до 20-то число, когато в един месец са се застъпвали два болнични. А сега, не знам какъв е проблема, според счетоводителката разглеждали декларацията образец 6. Ще ги почакам и днес и пак ще ходя при счетоводителката.
За разходките: явно не само ние сме така. Понякога си будува кротко в количката, но много се сърди когато слънцето я напече в очите. А като ревне по улиците и хората гледат съжалително. Даже онзи ден една съседка я чула да плаче и каза, че за първи път я чувала да плаче и си помислила да не е болна (много мразя такъв негативизъм и и` казах, че не е болна, а си общува така - при Катрин не е точно рев ами нещо като мрънкане и викане, което понякога прилича на плач). За летния кош и аз си мислех, че трябва да започне да седи (пробвах я в кошчето за кола, там е в полу-излегнато положение, но много се смъква напред, макар и да е вързана, та затова може би ще изчакам още малко, докато навърши 6 месеца).
късметче, този сладкиш наистина търпи вариации и без глазурата може би става по-лек. Ще му дам още един шанс, та дано да го хареса ММ, че само за себе си не искам да го правя.  Grinning

# 664
 Привет Hug
В хубавото време всички сме се възползвали да изведем зверчетата. И Ив веднага наостря ухо и око като усети че спираме. Слава богу до сега чак такива чалъми на разхождане не съм прилагала, но да не казвам голяма дума.Продължават да ни морят нощни газове newsm78.
Някой пробвал ли е храносмилателен чай Хип?
Дали няма да му олекне на коремчето?
Reneta_87, и ние надигаме дупе и се тътрим, но не е ли рано за пълзене. Всъщност нямам и представа кога пропълзяват дребосите.?

# 665
  • София
За разходките, повдигнала съм матрачето на зимния кош на 45 градуса (нашето освен легнало има три позиции - 30, 45 и 60 градуса) и сега си гледка кротко и не се сърди много  Grinning При нас първите 3 месеца бяха кошмар, ама откак се поосъзна си е направо като голям човек, интересно й е да гледа и да пипа всичко, радва се като й говоря, като ревне се успокоява за максимум 10 минути и най-вече вече повечето време седи кротко без да реве като е будна. Родих се направо, вече мога и на кафе да седна, а и да се размрънка вече знам, че като я взема и поразнасям ще се успокои, а започна и доста често да поспива навън. Иначе преди и аз препусках по неравни терени и събирах около мен всички баби да ми цъкат защо така реве това дете и да ми дават акъл какво не ми е наред в отглеждането му. То и не само за разходките се отнася това, вече и вкъщи мога да седна да се нахраня като бял човек, да измия, да изгладя, само за чистенето на цялата къща все още гледам да има и някой друг да я наглежда, че повечко време отнема, а като спи вече гледам да не пускам прахосмукачката, че взе да се буди.

С храненето обаче е много зле положението  Sad Върти се като пумпал, извива се назад, дърпа всичко с ръцете, цокне по малко и пуска, а като се ядоса, че продължавам да правя опити да я нахраня започва неистов рев и тръшкане. В общи линии само нощем яде като хората, като й се спи и не проявява интерес към нищо наоколо. Гледам да не я насилвам, разчитам, че като огладнее достатъчно ще се наяде, а и с тези 7.5кг няма да заслабне особено, но повече ме притеснява, че това все пак й е и приемът на течности, а вода не иска, плюе я веднага. Вчера вечерта изключително много се нервеше при всеки опит да я нахраня, не искаше да цокне даже и малко. Намазах я с Дентинокс и не знам дали от него имаше ефект или просто наистина се измори, но след това се наяде като хората, та днес пак ще пробвам да я мажа да видим как ще е.

# 666
Да, с порастването би трябвало да се поуспокояват нещата при по-неспокойните бебоци. При нас обаче май ефектът е обратен, та сега се притеснявам след първите три месеца, когато Мина само яде и спа, да не ни очаква един доста по-дълъг непослушен период. Нещо все сме кривички напоследък. Но все пак бебе е, не може да се очаква абсолютно да е безпроблемна.
На нас вчера ни спря тока, в резултат на което се прецака нещо газовият котел и нямаме парно и топла вода. Днес ще чакам техник да дойде да види дали може да го поправи. Кофти е, ама се оправяме някак.

# 667
Поли, и аз забелязвам подобно нещо при Катрин. Преди още като излезем на разходка и заспиваше, единственото условие беше да сме в непрекъснато движение, после започна да не усеща спиранията, сега будува в количката, по някое време като и` омръзне започва да реве. Добре, че в къщи е все същото спящо бебе, вечер прави пауза от 7ч., през деня си поспива доста. И при возенето в колата има промени - преди докато тръгнем и заспиваше( пак искаше непрекъснато да е в движение  Mr. Green), но в понеделник ходихме във Варна, по магистралата беше добре, не спа, но и не плака, като влязохме в града, може би от спирането по светофарите, започна да мрънка, взех я в себе си и издаде весело възклицание, разглеждаше наоколо, радва се. Расте детето и е любопитно за околния свят. Grinning

# 668
Азария, в интерес на истината незнам кога точно трябва да започнат да пълзят дребосъците. Аз съм пропълзяла на шест месеца, Дани прави опити от три седмици, така че не бих се учудила да ме последва. Тя не е от най-кротките деца, да стои и да си играе с нещо, все нещо се напъва -я да става, я да пълзи, или пък да си пъхне невъзможно големи играчки в устата. Дано последното не успее да го свърши  Joy.
Следобедите нещо взе много да пустее тук, явно всички сме по разходки. И ние ей сега излизаме, че чакаме тати. Без асансьор и място за съхранение на количката, сама не успявам да изляза. Да бяхме като нормални хора, да си оставям количката във входа, че е с малко апартаменти входа, ама все ме притеснява, че някой ще намери приложение на количката ми  Embarassed.

# 669
Здравейте!Ние днес обявихме ден за почистване на цялата къща и ще пропуснем разходката, че чистенето без мен няма как да стане.
Рени, изобщо не я оставяй количката без надзор,че имало мода сред клошарите да взимат бебешки колички,нали в тях мъкнат разни железа.
Иначе по разходките, колкото по-неравен е терена,толкова по-добре спим.

Нико яде през 2 часа през ноща и нищо не може да го залъже. Изяжда 140-160 мл на кърма, но педито каза да заменя последното вечерно с адаптирано мляко. Но колко да му направя?!
Ами, аз съм от майките,които дохранват,но да ти кажа при нас нямаше особен ефект като му давах изцяло АМ на последното хранене.Щом изяжда 140-160 мл.,направи му толкова и виж колко ще изяде.

# 670
Бързам да споделя че почти съм готова с колажа но не на всички снимки има имена на бебета, понеже не всички са ми писали.  Така че , който не ми е писал в писмото с снимката как се казва неговото дете може да ми пише, но на личната ми поща.
Аз тази тема съвсем я изтървах и колко пъти почвам да пиша и все нещо ставам и не успявам да си публикувам писанието.

# 671
Кукуруку ей ме на и мен с 5 месечен Бузан. Как лети времето само ...  Whistling Бяхме на бърза разходка, после консултация и сега нахранен пищи в люлката. Ама пищи ви казвам ... от 2 дни е страшно у нас  ooooh! Бързам и да се похваля малкият сумист е намалил темпото и е само 8.560 кг, но пък 71 см. Може и да не се търкаля като проходи все пак  Mr. Green И да похваля педиатърката този път - пита ме захранихме ли го? Аз: Не. Тя : Кога? Аз: Другия месец и тя само каза ОК, тогава ще говорим Simple Smile Явно предния път нещо не е била на кеф, че се опита да настоява за захранване преди 5-ия месец Simple Smile
Аз май все пак ще сложа ротавирусната  newsm78 Поли сетих се за вашите перипетии с ваксината, ако искаш да ти пратя втората доза? Трябва да има куриери и до Босна.

А за количката без асансьор как процедирам аз - свалям количката празна до долу, аз съм вече облечена, Бузан полуоблечен да се не вкисне на топло. Дообличам го и слизаме двамата и го слагам в количката. Досега за тия 10-15 мин докато е долу количката сама нищо не ми се е случвало да чукна на дърво. Но все пак е във входа не навън, където може да мине някой клошар или по-съмнителен субект.

Иначе няма да споделям колко е кротък Бузан и вкъщи, и нощем, и навън, че да не го урочасам  Mr. Green  (майтап е това де, да не вземе някой да ми обяснява за светена вода и червени конци, че ако има някой, който не вярва в тия ... да го кажа меко неща, то това съм аз  Peace)

Последна редакция: чт, 07 мар 2013, 17:19 от Птиците ...

# 672
Рали, тъкмо ти пуснах мейл и аз със снимка. Дано не съм закъсняла, че много искам да се включим в колажа и ние. Ама пусто време, все не достига. И ние сме все по разходки, изкарваме си страхотно, нямам никакви проблеми нито с бебето, нито с баткото. Дано да е все така. Ама всички сме зажаднели за слънчевото и топло време. Днес даже на плажа бяхме, голяма игра беше.

Иначе няма да споделям колко е кротък Бузан и вкъщи и нощем и навън

Моят също  Grinning

И Сави днес става на 5 месеца  Heart Eyes  А все едно вчера беше като се раждаше.....  пък сега се боричкат с батко си в кошарката  Heart Eyes

Скрит текст:

Последна редакция: чт, 07 мар 2013, 17:18 от dion

# 673
Ние пропуснахме разходката, но поне техникът се появи и оправи газовото котле. Аз нещо се захванах да чета и се оказа, че не е невъзможно. Мина си дремуца до мене в шезлонга, а аз си чета книжката. И аз имам пропуснати заглавия от класиката, така че съм на Дванайсетте стола в момента - хем се и забавлявам.
Птиците, благодаря за предложението и че мислиш за нас, но ваксина по куриер е несигурна работа, защото трябва да се пренесе в хладилна чанта, а не може да сме сигурни, че ще спазят изискванията и не искам да рискувам. Иначе и аз го обмислях този вариант. До 28 април, когато трябва да поставим втората доза, има вероятност голямата щерка на мъжа ми да идва и тя ще свърши тази работа, а ако не - все някой от колегите от посолството ще пътува до БГ. Ще се оправим.   bouquet
Бобо е много ентусиазиран от детската градина днес, защото имат едно момиче, което идва да им свири на виола, да им пее, а и им раздава лепнеки с Мечо Пух. Освен това синчето спи с две девойки в читалнята и е влюбен и в двете -  понеже едната била по-красива, а другата по-умна.

# 674
Включвам се само с питане (дано не съм много нахална) : От днес ми се налага да използвам и АМ.
Може ли момичетата, които дохранват, да кажат как се случва при тях? Аз днес направих 70 мл. АМ и първо дадох него, а после още 70 мл. кърма. Докарах количеството, което Кирил принципно си изяжда. Мисълта ми е, че ми се иска просто едно цяло хранене да е АМ, а не непрекъснато да тичам с 15 шишета, води, кърми, помпи и т.н. Притеснява ме, че все пак за неговите кг и месеци количеството АМ, което трябва да изяде на едно хранене не е 140 мл. и не знам ако искам да му дам само АМ, дали ще се получи. Сигурна съм, че няма да изяде 200 мл. примерно, ама пък ако е по-малко, да не би да не е достатъчно хранително? Малко каша ми е в главата, ама туй то. Моля, HELP.

Млякото е Аптамил ХА - яде го ,е мога да кажа, че е впечатлен от вкуса, но според мен замразената кърма има почти същия вкус. Нещо ми се струва, че е по-гъсто спрямо кърмата. Вие различни биберони ли ползвате? Освен това, колкото и да клатя, нещо като го пресипя в шишето за хранене, по дъното на това, в което съм разтваряла, остават като че ли малко частички. Колко градуса макс. може да е топла водата за АМ? На една кутия видях 40.

Общи условия

Активация на акаунт