ОКТОМВРИйче иска да играе, а майка му за сън мечтае!

• 24 495
  • 730
  •   1
Отговори
# 330
mirados, възможно е и да поспи повече ако се храни полузаспал, а не тотално разсънен. По-добре като го усетиш, че се размърдва, да му тикнеш шишето и така хем ще цока, хем ще си спи. Не трябва въобще да го вдигаш, да сменяш памперс, да го разнасяш, щото те вече са по-големи, впечатляват се и се разсънват от такива действия. Аз дори нощна лампа не пускам, само вземам бебето, слагам го на гърдата, след това оригвам и я поставям обратно на леглото. А сутрин само я придърпвам към гърдата и двете си спим, а тя си суче. С шише по подобен начин трябва да се процедира.

# 331
   бях забравила да благодаря за мненията за помпа   bouquet, благодаря.
Имах възможност да пробвам една и с нея изцедих толкова колкото и на ръка, така че за сега няма да взимам.
  пера с тео бебе, почнах и нашите дрехи чат пат да пера с него, но не знам дали от него или от пералнята/стара е доста/ ми прави впечатление, че не изпира много добре...Омекотител за нейните дрехи не ползвам,за нашите ползвам и за да не и пречи като я прегръщаме, започнах да ползвам омекотител на Тео бебе, много добре омекотява.
  като захраня надявам се като навършим 6мес/за моя радост количеството кърма пак ми се нормализира - дали от пресните сокове, дали от фурмите, дали от ядките...важното е че я има Simple Smile/ смятам поне до към 10-11 месец да не измествам цялото ядене. Така е било и при баткото. Давала съм малко пюре на обяд после АМ. Сега като се кърмим ще видя как, дали първо кърма или първо пюре, трябва да почета.
 stefalina и нашият татко не е от най-ангажираните с децата, все обвинява бебето, че плаче и той не можел да си почине от работа, което е пълна тъпотия...ама..Определено времето и стоенето вкъщи си казва думата. Да се затопля вече, че да може повече да се разхождаме на въздух и да гоним лошите мисли...
   ciao-ciao  това, което вече е прието като зеленчук, от предните дни спокойно може да даваш смесено с новия.Въпросът е да не се дават смесени два нови продукта, комбинация от нов и опитан вече е ок. така съм процедирала с баткото
Не ме пуска сама, защото го е страх, че някой ще открадне бебето  Mr. Green Ще му мине, първоначално беше така и с кучето  Simple Smile
  hahaha hahaha
 Като стана въпрос за умения Ния пък се опитва да прави коремни преди Simple Smile Явно е някакъв опит да се поизправи/все още не я подпирам само легнала я държа/ или пък да се завърти Simple Smile Много е смешна милата като започне да се пъне и чак почервенява. Другото което прави докато сменям памперса опира петички и надига дупето и корема, все едно ще прави мост. Притеснявам се дали пък не я боли нещо коремчето.. newsm78
  Елдата е безглутенова, така че също става за началото на захранването, който е решил да почва с кашите, според мен. Само да се има предвид, че е разхлабваща. Въпрос е да се попадне на хубава, защото в бг се продават и много гадни разновидности. Дори аз, която я обичам съм купувала такава, която не бих яла и просто изхвърлям. Майка ми е рускиня и у нас си се яде открай време и сладка и солена. Е,мъжът ми за жалост не възприе голяма част от руската кухня, за това сега ще уча децата, да са ми съмишленици Twisted Evil
 ние все още нямаме нощна пауза... Sad
  Поли неприятно е това с гърба, дано се оправиш по-бързо. Иначе историята с двамата...позната. Имаме голям проблем с приспиването на баткото наобяд/то и вечер, де/ и като съвпадне с огладняването на беба става интересно..
  Исках и още да пиша...ама много се отплеснах и стана дълъг поста. Ама така е като пиша рядко.. с двама вкъщи няма как...

# 332
 Poli BK ще пробвам довечера а според тебе за да не го вдигам в каква поза да му дам шишето за да съм спокойна да не се задави нещо

# 333
към момичетата който са на АМ Ангел го къпем към 20,00-21,00 и вече към 21,30-22,00 е заспал като е ял интересно ми е че не увеличава на количество яде по 130мл най много и това е не може да изяде на веднъж повече.
Въпроса ми е той се буди към 3ч става с мрънкане гушкам го отиваме правим ядене и му давам да яде и заспива и след това се буди в 6ч и и пак правим ядене,но не заспива.Преспива му се след 3ч някъде мисълта ми вие вдигате ли като ги храните и при вас в стаята ли правите АМ дали ако го направа преди да се събуди и като се раз мрънка да му дам Thinking Thinking Thinking Thinking ще поспи повече
Хм до колкото разбирам искаш да го храниш в леглото, за да не се разсънва, така ли? Аз лично си я взимам, понеже  ме е страх да не се задави. Сияна яде в 21ч. и после чак в 6. Когато я чуя че се размрънква, отивам и приготвям млякото, мия я и после пак си заспива, така че си е до дете, твоето бебче явно не е от поспаливите.

# 334
а имате ли нощна лампа в стаята или спите без интересно ми е защо така прави все си мисля че нещо друго има

# 335
mirados, аз Ели я храня в леглото докато спи. Като започне да мърка ставам, давам и бибата, за да не се събуди докато и топля млякото. После махам бибата и тя започва да си върти главата и да си я търси. Подавам и шишето така, че като го захапе да е с главата на една страна. Никога не се е давила! А като си изпие млякото давам пак бибата и заспива и не мърда повече  smile3503
Нощна лампа не паля - само на светлината от коридора.

# 336
mimeto_slavova и в колко лягате и кога се събужда да яде Crossing Arms

# 337
а имате ли нощна лампа в стаята или спите без интересно ми е защо така прави все си мисля че нещо друго има
Всички лампи пускаме, че и тв Mr. Green

# 338
mirados последно яде към 10,30-11, заспива 11,30-12 часа, събужда се най-често 4-4,30, давам и да хапне както ти описах, а сутрин най-рано в 9,30 се събужда, но не реве веднага да яде, а просто се е наспала и започва да си гука  smile3503

# 339
може би много добре си спи детето ами ляга рано и се наспива ляга към 21,00-22ч и до 6ч се е наспала но аз като го изкъпем дам да яде и той хоп заспал и да искам по късно трябва да го къпем по късно #Crazy

# 340
  • София
Mirados, синът ми си ляга в 21ч. и има няколко нощни хранения. Когато усетя, че леко прискърцва, веднага тиквам бутилката с мляко. До към 1-2ч. е светната една лампа в банята и светлината в спалнята е много приглушена. След това го храня в пълна тъмнина. Никъде не го разнасям, за да не го разбуждам. Случва се да си изпие млякото и почти заспал.
Не го разнасяй никъде, нищо не пали, не шуми, не го буди.

# 341
ще пробвам довечера може пък да го разсъмвам и след това заспива но не чак толкова дълбоко довечера даже си взимам термоса шише и млякото и така да ми е под ръка и да видим newsm78 newsm78 newsm78 baby_neutral

# 342
Привет, момичета.
Отдавна не съм се мяркала насам и вие сте изписали не само предишната тема, но сте преполовили тази  Laughing
Много е красиво оформена първата ни страничка - браво на творците   bouquet
ShySun - малката щерка си бе изградила сама режима и спеше по цяла нощ между 6 и 8 часа, до навършването на 3.5м. Миналия месец върна нощното хранене. Причината се оказа, че не наддава достатъчно. Беше качила само 400гр. и предполагам, че този също, защото продължава да си цока по 2 пъти на нощ. Дано съм ти била полезна  Hug

Аз се загубих от полезрението, т.к. режимите на двете съкровища тотално се разминаха и не ми остава много свободно време.
Малката се върти спокойно от гръб на корем още от както навърши 3м.3седм. Но мисля, че каката има пръст в това - само скача около нея и я провокира. Голяма любопитка се извъди малката Laughing
Педи, като видя, че миналия месец не е качила достатъчно, каза да давам сокче и познайте дали някой ги иска  Whistling - опита 2-3 дни и почна да плюе биберона и да бута шишето. Не, че ме учуди, защото и каката бе същата. Изчаках няколко дни и отново опитах, но ефекта бе същия. Та сега в петък сме на преглед и ще видим как е този месец с грамчетата. Много е жизнена, няма вид на недохранена, но знам ли...
Иначе двете с каката много си играят заедно или по-точно казано, каката много я забавлява. Подава й дрънкалките, слага активната гимнастика и играят заедно под нея, дава й свои играчки, дори на няколко пъти се опита да я захрани с парченце ябълка, бисквитка и солета  Laughing - много е грижовна. Та не смея и за 2 сек. да ги оставя сами, че колкото и да е разбрана голямата, все пак е полу-бебе и тя.
За излизането - излизаме всеки ден, с изключение на тези, когато вали дъжд.
Зъбчета още не са се показали, венците са сравнително спокойни и предполагам, че първото ще ни изненада най-рано след около месец.
Честито на тези бебчета, които вече приличат на малки зайчета с първите си зъбчета   bouquet

# 343
  • на Русе
Mirados, аз правя така: Размърка  ли се, тикам бибата /обикновено я плюе/, светвам една малка нощна лампа, правя АМ с вода от термоса, гася лампата, вземам я, сядам в леглото и давам млякото. Ако не е изплюла бибата, я махам преди да я взема. Докато храня, играя на играта на моб.телефон  Blush Доколкото знам бебето не бива да се храни от шише в легнало положение, трябва да му е поне леко повдигната главата. Защото освен риск от задавяне, има вероятност млякото да отиде в късата евстахиева тръба и в средното ухо и понеже е чужд протеин, може да предизвика възпаление.  Peace
Ходих до Кауфланд за пюрета, но взех само от намалените каши  Crossing Arms Всички пюрета, които бяха намалени, не бяха еднокомпонентни, а даже и повечето бяха с месо.
Баткото се прибра от ДГ, отиваме да правим мартеници  Simple Smile

# 344
милинка а като му дадеш шишето главичката на една страна ли newsm78

Общи условия

Активация на акаунт