ОКТОМВРИйче иска да играе, а майка му за сън мечтае!

• 24 300
  • 730
  •   1
Отговори
# 630
Бяхме на консултация днес и последната ваксина от тройката. Часовете ни са обикновено в 11 часа. Похили им се на докторката и сестрата, даже след кратко сърдене от боцканията пак взе да се радва  Grinning. Тежи 6,250кг. (+600) и е 64см. (+2). Бяха доволни! Нас на ортопед изобщо не са ни пращали, миналия месец направо дадоха направление за рентген. Заключението от снимката беше, че всичко е наред и чак днес я занесох на педито – тя също каза, че е супер и даже няма никакви данни за рахит, защото вече се виждало... нещо си   newsm78. Реших да не ги мисля тия ортопеди, вярвам, че ако имаше нужда щяха да ни пратят... Говореха ми захранване пак – картофче... и нататък спрях да слушам за масло и обезсолено сирене. Няма значение - и без това започнах с тиква преди 2 дни. Хапва и пита за още. Но сега ще прекъсна за малко покрай ваксината. Разходихме се хубаво и ние после.
Още връща кърма след всяко хранене, по няколко пъти. Тика всичко в устата и не се е обръщала освен 2-3 пъти случайно. Чешем венците и се плюнчи безкрайно. Взех й гелче Бочко – не мога да преценя дали помага, но иначе й е вкусно.
Бях писала, че пробвах памперси на Ганчев – ами не са ми пропускали, дори и за цялата нощ, мисля че не са лоши.
За сладкиша ползвах майонеза Краси и май си бях взела „Лека“.
Милинка – дали не трябва да свалите градусите по-плавно? Дано след взетите мерки има бърз положителен резултат. стискам палци! И на мен ми се иска да пробваме такова плуване, много забавно, а и полезно ми изглежда Simple Smile.
ShySun – зъбки?

# 631
  • Бургас
ShySun, и Иво снощи беше така след дълга разходка. Или е от разходката, или зъби. Аз съм склонна да вярвам, че е второто.
Милинка, да не го простудиш с температурните аномалии (от много топло на студено). Иво го държа през деня на 20 градуса и му е добре, а вечер на 18-19. Претоплям го само ако спи в мен. Ох, дано по- бързо мине всичко  Praynig
Ние днес направихме една двучасова разходка и се прибрахме, но цял следобед искаше да го нося и сега много ме боли кръста. 
Лека, момичета. Моите мъже вече хъркат Simple Smile

# 632
Добро утро,мами:) Ние вчера бяхме на консултация, вече тежи 8,200(+700гр.) и е 66 см(+2). Направо си гледам прасенце  Laughing И това е само на кърма.. С пюретата нали я почнах уж, 4 дни яде тиква и пак не подейства на проблема с акането. Резултата е,че нещо много пръцка. Направо и по времето на коликите не е била така. Даже през нощта започва да се върти, пръцка и пак заспива  Sad Мисля днес да искам пробиотик, дали ще помогне? От тези газове и режима си нарушихме, абе ужас!
Аз да ви питам по колко капки Вигантол давате? Аз до сега по 2, но за 5 дни  ми казаха да увелича на 3. Нямало никакви данни за рахит, но е по-тежичка и профилактично..
Дадоха ни направление за ортопед, та в петък мисля да ходим.
Хубав ден!

# 633
Снощи цяла вечер  Дани поддържаше температура 36,8-37,3  . Доизпивам кафето и отлитаме към педиатъра  newsm78 схемата е голяма..  Няма хрема, не кашля, жизнена е , НО не знам дали си въобразявам или не, но отказва биберон. А по принцип се приспива с него.  Thinking  Стискам палци да е зъби, а не болест.

# 634
Ама температура около 37 градуса нали е нормална за бебе?
Аз да си призная не му меря хич температурата на Кирил. Достатъчно ми е като си допра бузата в него, да ми се стори ОК. Може и да е малко безотговорно от моя страна, знам ли...

Nana, тиквата по принцип не е задължително да разхлабва. Тя по-скоро се води диуретик и като ефект евентуално регулира изхождането, но в никакъв случай не е равностойна на сливи или круши. Пробвай с плодово пюре, ако искаш. Препоръчвам Gerber, защото са без никакви добавки.
Иначе за пробиотиците - Кирил отскоро пие Infants Dophilus - купих го от Ремедиум.
Последните 3 дни ака всеки ден, което ми се струва направо чудо. Не знам дали е от смяната на пробиотика (бяхме на Биогайа) или е от пюрето от сливи, но явно се регулира. Все пак аз пюре от сливи му дадох веднъж 2 лъжички, така че едва ли ефектът все още е от него. Вигантол си давам по 2 капки аз, но Кирил все пак не е 8 кг. Сигурно е с около килограм по-лек. Принципно моята педиатърка е казала по 1 капка даже. Сега покрай неакането беше казала за 10 дена да увеличим на 2, но аз си давам по 2 така или иначе.

милинка, а дано някакъв ефект имат взетите мерки. Аз не мога и да си помисля да сложа Кирил във ваната, защото там мием кучето и после с каквото и да я излъскам, ще се притеснявам, че няма да съм я измила достатъчно добре. Няма ли вариант примерно да вземете по-голям от тези надуваемите басейни и да го пльокнете някъде из хола например? Може би сега трябва да го обличаш малко повечко от преди, за да не е голям температурният шок  newsm78 Пък после да го разсъблечеш отново? Педиатърката все ми вика, че е топло в нас, ама какво да направя. На спрян радиатор в стаята е 21 градуса, а понякога 22-3. Тя ми вика: ще отваряте от друга стая прозорец през нощта. Да бе, ей сега веднага, та в хола да стане 5 градуса и после да трябва да надувам там радиатора. Още малко ще се стопли и ще отворим терасата. И без това така правим заради кучето.

dion, аз пък изобщо не съм го и опитвала този сладкиш Grinning

# 635
Привет!
Не съм ви чела 3-4 дни но бяхме извън града и нямах време покрай децата и големите разходки Grinning,та сега ще наваксвам!Иначе при нас нищо ново..не искаме да ядем  вече пюрето от морково и долу-горе ядем пюрето от моркови и картофи..ама  не и е много на сърце..виж пюре от банана опитахме една лъжичка...ооооо облизва се и търси още.. Laughing Laughing Laughing LaughingНа 12-ти сме на консултация и се надявам педи вече да разреши плодовите пюренца и сокчета както и по-вкусни кашички а и също да намалим вече този вигантол на по-нормални капки..Баткото ни още кашля,лекарката пак повтаря да изолираме някъде малката..,е и да искам няма как да стане това.. Whistling
Лек ден на всички и бързо оздравяване на болничките!!!  bouquet

# 636
  • София
Добро утро,мами:) Ние вчера бяхме на консултация, вече тежи 8,200(+700гр.) и е 66 см(+2).
Аз да ви питам по колко капки Вигантол давате? Аз до сега по 2, но за 5 дни  ми казаха да увелича на 3. Нямало никакви данни за рахит, но е по-тежичка и профилактично..
Дадоха ни направление за ортопед, та в петък мисля да ходим.
Хубав ден!

Зарчето е 8500 кг, нашата педиатърка каза, че понеже е доста едър, да продължим "Вигантола" още 1 месец, но да си остане на 2 капки както досега  Peace

# 637
  • София
Моята Дзуфълка се опитва да ме умОри последните нощи, но засега не смятам да се дам  Naughty

Заради вируса се отказах да водим борба да си възстанови нощния режим (беше точно такъв блажен, какъвто го описа Poli BK) и сега се буди в 2-3, цока здраво по 30-40 мин и след това в 4-5 се буди и реве точно час от куркащи черва и гръмовни пръцкания. 'Начи явно организмът й хич не понася добре нощно хранене по никое време, кат новородено, но нашата така настоятелно си го иска, че а съм се опитала да пробутам биба, вода или да я дундуркам и за 10сек ни е чул целият блок  ooooh! ... и после пак яде в седем... При нас не става кърменето легнали и с тва будуване се чувствам кат зомби  Confused

# 638
Здравейте.   Nature Sun With Face
Утрото е чудесно при нас, за съжаление не може да се каже същото за нощите. Благодаря за съветите, пробвам да слагам Ив при мен да спинка, но пак се върти и събужда. Идеите ми напълно се изчерпаха, както и нервите и търпението ми. Хубавият ни режим се превърна в мираж.
shy-sun според мен любимото на докторите, щом видят температура, е да кажат- Зъби!
Деси, искам да те питам кога (по кое време на деня) се дава оризовата каша? Ние за сега си хапваме зеленчукови пюрета. Ти много хубаво ми беше обяснила преди време за плодовете, но преди тях ще въведем каша, та се чудя педи обед ли да му я предложа?
За стресници моят лек е http://aptekadara.com/product/1344/indekstol-ung-5gr.html. Много ми помага.
Milenita, няма се даваме. И нас целия блок ни слуша панаира ама много им здраве от мен. Ако някой не му харесва да дойде да го приспи. smile3507

# 639
  • София
Деси, искам да те питам кога (по кое време на деня) се дава оризовата каша? Ние за сега си хапваме зеленчукови пюрета. Ти много хубаво ми беше обяснила преди време за плодовете, но преди тях ще въведем каша, та се чудя педи обед ли да му я предложа?

Аз съм решила така (още повече, че от месец Зарчето яде в едни и същи часове): зеленчуковите ще ги давам в 10.00, а после като въведа кашата, ще давам нея в 10.00, а зеленчуковото ще преместя в 14.00. Като въведа и плодовите, кашата ще я давам сутринта към 7, зеленчуковото - на обяд в 10.00, а плодовото - в 14.00. Разбира се, ако дотогава не се променят тези часове  Peace

# 640
Така... Дани е здрава и с температура!  Rolling Eyes  Подут й е венеца и ми отказва биберон от вчера следобед.   Педиатърката реши да се подсигури с  една торба илачи - вит Ц, калциев глюконат, биозин, осцилококцинум.  Днес изпускаме прекрасното време, нещо  ме притеснява да я  лангъркам по улиците с тази температура.
 Умря си от смях педи.... отидох в кабинета с торбичка с наакан памперс, да ми каже това разстройство ли е или не  е  Laughing 

# 641
  • на Русе
Здравейте, момичета!
И ние вчера бяхме на консултация. Вече е 7.5кг (+700) и 64.5см (+2). Сложиха ни втората доза ваксини. Без реакция сме засега. Профилактично дадох панадол. За захранването каза след два дена да дам сок от ябълка с лъжичка и да стигнем до 30мл, а след две седмици да давам картоф, домашно приготвен с консистенция "малко по-гъсто от боза". Мисля да пропусна сока и окол 20ти да почвам пюрета. Чудя се още дали да е картоф, че нашите бяха с кълнове и не ми се ще да давам такива картофи.
Сребрина, ти си приготвяше сама пюренцата, нали? От къде купуваш продуктите?
Чудя се днес дали да не отида до работата. Имам да вземам ваучери за храна. Обаче не знам дали ще сколасам за 3 часа, че е далеч, а не ми се ще да я храня навън.  newsm78
И при нас биогаята действа разхлабително, затова почнах да я давам през ден.

# 642
Здравейте,
Ние сме добре. Вчера направихме двучасова разходка край реката. Вечерта обаче Мина беше мноооого крива - рева, пищя, скъса ми нервите. Нещо определено я мъчеше. Дадох й панадол, инфакол и  да суче. Успокои се и заспа. После си легнахме към 23ч. и чак в 6 ч. се кърмихме. Днес май е добре.

# 643
Привет, момичета!  Hug
Явно всички сте на разходка, щом от обяд никой не е писал.  Grinning
И ние ходихме преди обяд, но напоследък не знам защо Катрин си поплаква по време на разходките.  Sad Преди си спеше през цялото време. Не знам, топло ли и`, студено ли ` е?  newsm78 Пробвах и с по-тънки дрехи, че и времето е вече по-топло. Мисля си, да не би пък да и` е скучно в коша (още сме със зимния кош, изправих частта под главата, но общо взето е в лежащо положение). Мисля от края на този месец да започна да използвам лятната количка. Вие как разхождате бебоците?
Аз пък нямам още превод на майчинството.  Cry На 11.01.13 ми изтече третия болничен, предоха ми за тези дни парите, а за другата половина от месеца ги няма още. Питах счетоводителката, каза, че са занесли документите за отпуска (около 10-ти февруари), тези от НОИ какво се бавят, не знам.
Да кажа и аз за сладкиша с майонеза. На ММ не му хареса, на мен ми хареса, макар че ми беше доста сладък, та когато пак го правя ще намаля захарта. За глазура ползвах същия кувертюр. И тъй като в рецептата пишеше 200гр , сложих всичкия (определено и той е много), та следващия път бих го намалила на половина. Ползвах майонеза "Краси" лека, краве масло "Пилос" (аз съм доволна от него).

Последна редакция: ср, 06 мар 2013, 18:45 от Fortuna

# 644
При мен още по-странно с болничните. Моите и трите болнични са внесени в НОИ на 08.01. Изплатиха ми първите два, а третият не. И след това започнаха да ми изплащат парите, които са по декларацията. Вчера вече пратих запитване защо така го бавят третия болничен - да не би пък нещо да е сгрешен и като не могат да ме открият на българския адрес и телефон, просто да не правят нищо. Макар че аз лично няколко пъти ги проверявах за грешки тези болнични, има кой да ни проверява пощенската кутия в София, а и работодателят може да бъде уведомен. Ще видим какво ще излезе.
Ние днес не излязохме, защото в Сараево беше кофти времето - силен вятър с прехвърчащ дъжд.

Общи условия

Активация на акаунт