КОЗУНАЦИ 2013г. - сезон пореден, тема 1

• 63 822
  • 740
  •   1
Отговори
# 255
Неиздържах само да гледам и вчера замесих едни козуначета  Crazy

# 256
Да се запиша и тогава ще се върна да ви чета.
И аз поднових уикендовите репетиции за великденските козунаци. Дори и снощи правих поредните си два/единия донесох да почерпя колегите/. Изяждат се за деня.

Надявам се тази година да си подобря опита и да увелича колекцията от любими.

# 257
Благодаря на всички за съветите и мненията  Hug

nas, много добре изглеждат козуначетата  newsm10 Едното с орехова плънка ли е?

Скрит текст:
В момента в Метро има промоция на брашно София мел - 5 кг. за 4,62 лв.

# 258

nas, много добре изглеждат козуначетата  newsm10 Едното с орехова плънка ли е?

Не, с течен шоколад  Wink

# 259
nas , страхотно изглеждат! Чак ми се прияде. Simple Smile

# 260
Да ви покажа и моите от снощи. Нещо не мога да усъвършенствам плетенето на кръглите.

http://hrisia4o.snimka.bg/cooking/vkusno.717481.29850879

# 261
  • София
Хрисима, супер са!  newsm10

# 262
  • БГ
Здравейте! Днес, благодарение на вашите рецепти и съвети се престраших за втори път и направих първият си сполучлив козунак. Първият изобщо не втаса, явно захарта му беше твърде много, затова заложих днес на рецептата на alpha_beta и резултата е чудесен!    bouquet  Работих изцяло в хлебопекарната, непременно ще опитам печене и във фурната, но следващия път.  Ето малко снимки:

Скрит текст:

Имам няколко въпросчета:
Моля, тези които пекат козунаците си в хлебопекарни да споделят и при тях ли се получава странична и долна коричка от 5-6мм? Колко минути печете, аз прекъснах печенето на 55мин, може би трябваше по-рано да го направя?
Козунакът се получи много мек, ароматен, коричката не е твърда и трошлива, но недостатъчно сладък. Четох в една от рецептите за добавяне на течен подсладител, бихте ли ми препоръчали такъв и в какво количество да го използвам, като не изключвам захарта, това би ли попречило на втасването?
Благодаря предварително на всички за отговорите!   Hug

# 263
  • Балчик
Подсладителят няма как да попречи на втасването.

# 264
  • София
Знам, че подсладителите са вредни, може би не всички, но в тази връзка се сетих за стевията, тя май е напълно безвредна и ниско калорична, дали е възможно да се ползва за козунаци, някой пробвал ли е? И дали въобще търпи термична обработка?

Ето малко инфо, тук пише, че може да се готви
http://--reklamen-spam--/n5-24390-%D0%92%D1%80%D0%B5%D0%B4%D0%BD … D1%8F%D1%82%D0%B0

линка го отхвърля като рекламен, но е в готвач.бг

май съм виждала стевия в Кауфланд   newsm78

Последна редакция: чт, 07 мар 2013, 21:59 от alpha_beta

# 265
  • Sofia
И аз съм с негативно мнение за подсладителите и не съм чула за безвреден такъв.
Алфа, да, има стевия в Кауфланд.

# 266
все от нещо ще се мре , така че ... Laughing  аз използвам Суитли. на шишето трябва да пише 1 мл на колко захар отговаря. ако в рецептата са 150 гр захар аз слагам 100 гр и допълвам със Суитли-то до към 200 гр.  вкуса е малко по-различен отколкото само ако се използва захар.
за мен  баш козунака не трябва да е много сладък откъм тестото. това се компенсира от обилното му поръсване отгоре със захар, както и от по-сладката плънка - мармалад , локум , стафиди. не трябва да се забравя ,че при тяхното производство също се използват подсладители.  Laughing

пп. опитвайте захарта преди употреба. има "не сладка" захар.

Последна редакция: пт, 08 мар 2013, 00:17 от bongo_2007

# 267
И аз съм с негативно мнение за подсладителите и не съм чула за безвреден такъв.
Има натурални подсладители, направени от натурални продукти, които нямат нищо общо с аспартама.
Захарта може да се замени с мед, в съотношение 1 ч ч захар се заменя с 1/2 ч ч  мед.
Други натурални подсладители:
сироп от агаве
стевия
ечемичен малц
оризов сироп
кленов сироп
меласа
петмез от грозде
петмез от фурми
ябълков сироп
сироп от камут
натурална кафява захар, не тази оцветената по магазините

# 268
Момичета, аз още за козунак не съм се престрашила, но пък наминавам за да ви поздравя за празника. И тъй като не е по темата ще скрия поздрава си:

Скрит текст:

# 269
Този козунак ми стана фаворит миналата година и смятам пак на него да заложа  bouquet

http://passionscooking.blogspot.com/2012/04/blog-post_10.html

Общи условия

Активация на акаунт