КОЗУНАЦИ 2013г. - сезон пореден, тема 1

• 63 779
  • 740
  •   1
Отговори
# 360
Привет и от мен! Grinning

Темата е сбъднат сън. Аз от години правя "класическия " 6 яайца , 250гр. масло, чаша пр.мляко...
Ще опитам нова "разцепка" тази година.

Приятен и усмихнат ден  newsm76
Ира

# 361
  • Sofia
Не ми е спешно и мога да пробвам.
А трябва да е през ноща защото съм на работа до 20ч. и сутрит съм от 8ч. Козунаците трябва да са ми готови до 7ч.
Смятам, че ще е втасало и по рано от 7.00ч. само си предвиди разбира се достатъчно голям съд, да има място за втасването.  И сподели впечатления, моля, ако изпробваш.

# 362
Джемма за 6тицата говоря. Аз сега ще правя козунак в кръгла форма и един в продълговата, та още разучавам за кръглия. Никак не ми е ясно Simple Smile Само дано ми се получат фитилите!

# 363
# 364
  • София
Джемма, сега ти видях панетонето, стра-хот-ноооо! Поздравление, голяма си майсторка!
И да не хапнеш даже ....... каква воля ooooh! Е това не го мога, ....., то и онова де ...... панетонето

# 365
  • Балчик

alpha_beta, благодаря. Не аз съм майсторка,ами закваската е страхотна, преди 3 часа я активирах и вече е втасала, ще пека хляб:

# 366
  • София
Джемма, това вуду-магьосничество със закваските описала ли си го някъде, може ли линк?

# 367
  • Балчик
Ето темата, моята е т.н вечна закваска, като първоначало я направих с ръжено брашно, а после я превърнах с магия с бяла закваска с брашно тип 350 и тип 500:
 http://www.bg-mamma.com/index.php?topic=382463.0

# 368
Джемма, много се радвам за теб! Поздравления за Панетонето!  Hug

Отговорила си ми на въпроса, че може и без малц, така че ще пробвам рецептата. Тъй като ми беше малко тъмна Индия закваската, питах чичко Гугъл и той ме препрати към темата, която и ти си посочила в последния си пост. Ще прочета пак, че имам някои неясноти, като напр. какво правя с остатъка от закваската от втория и следващите дни?
И още един въпрос: видях от снимките, че си пекла козунаци във форми от йенско стъкло (имаш и една форма, която е кръгла и наподобява форма за кекс), доволна ли си от тези форми? Благодаря!

# 369
Искам да питам някоя от вас ползвала ли е готова смес за козунаци? Каква и дали е доволна от нея?

# 370
Направо не ми се коментира. Като ви гледам шедьоврите, като ви "слушам" на какво ниво си говорите... На светлинни години съм от вас момичета... Поздравявам ви до една   bouquet

# 371
  • Балчик
Fortuna, останалата закваска, можеш да подхраниш пак и да ползваш за хляб или друго. Аз например снощи пробвах кифлички със закваска.
В йенското стъкло козунакът се изпича превъзходно, аз ги харесвам,защото виждах и долната кора как е. Peace

Genoveff, аз много обичам да пробвам нещо ново и особено ако не ми се удава не мирясвам докато не го постигна, та затова така се вглъбих в тия закваски.  Simple Smile Но традиционният козунак за Великден -само с мая ще си правя. Закваската определено дава друга структура на тестото.

# 372
  • Sofia
... готова смес за козунаци?
Аз пък даже не съм виждала и чувала за такава. Не че и бих ползвала де.  Wink

# 373
Джемма,
а йенското стъкло какво го правиш - намазваш само с мазнина ли!? Аз пекох веднъж, но слагах и хартия и пак нищо не се виждаше!? Mr. Green

А с тази закваска ще ме зарибите и мен - вече усещам как мъжа ми ще ме изгони от вкъщи! Mr. Green (хич не обича да се занимавам с разни тестени! Crazy)

# 374
  • Балчик
Намазвам йената с масло, но и хартия ползвам. Откакто имам сегашната си фурна неми трябва да виждам дъното, знам точно как ще се изпече. А сега и като разбрах температурата за иглата,изобщо не ме интересува нищо, включва и отивам вадя готовия продукт след сигнала. Simple Smile

Общи условия

Активация на акаунт