Екскурзиите - втора заплата?

• 21 206
  • 497
  •   1
Отговори
# 375
 За детето е супер комплексиращо родителя да е с него на тези мероприятия.
Пък една от задачите е - самостоятелност

# 376
Независимо от дистанцираното и " учителско" поведение на майка ми към мене по време на екскурзията и на лагера, не ми беше приятно.Никога не бих го причинила на детето си- или ще ходи сам с деца и учителки или с нас. Но аз да тръгна с него на училищни мероприятия- никога.

За детето е супер комплексиращо родителя да е с него на тези мероприятия.
Пък една от задачите е - самостоятелност

Не бих придружила мое дете на училищна екскурзия не за друго, а защото то няма да отиде, ако аз съм там. Без друго си ги водим с нас по няколко пъти годишно къде ли не. Ако искат да бъдат с родител- имат достатъчно възможности. Ходенето с класа не цели това.
Такава позиция са заявили и други деца, когато такова предложение /да се появи техен родител/ е било обсъждано.
Разбирам ги. И аз не бих отишла, ако мой родител идваше с класа ми.

# 377
А как би се чувствало едно дете, ако баба му е с него? Rolling Eyes

# 378
Защо тогава трябва да им го причиняваме питам се аз?  newsm78 Те (дечицата) съзнават ли защо са там?

Joy Joy Joy Стига де, "причиняваме на дечицата екскурзия"??? Искрено се надявам това да е някаква ирония, защото ако е сериозно...  Joy Joy Joy

Не бих придружила мое дете на училищна екскурзия не за друго, а защото то няма да отиде, ако аз съм там. Без друго си ги водим с нас по няколко пъти годишно къде ли не. Ако искат да бъдат с родител- имат достатъчно възможности. Ходенето с класа не цели това.
Такава позиция са заявили и други деца, когато такова предложение /да се появи техен родител/ е било обсъждано.
Разбирам ги. И аз не бих отишла, ако мой родител идваше с класа ми.

Peace Естествено, какви родители, какви лели и бавачки  ooooh!

# 379
  • София
Преди малко ми се обади нашата класна.
Прочела е темата, след като нейни колеги са я известили.

Тя не разбира защо съм пуснала тема, а не съм отишла да говоря с нея. Припомних й, че съм говорила с нея и то в присъствието на останалите родители.
И отговорът тогава бе: не може така да се сменя фирмата, която е проверена и се ползва с доверието на училището от години.
Реакцията на останалите родители бе унизителна: с насмешка ми обясниха, че като ми било скъпо - да не го пращам и изобщо как мога да си помисля да повдигам този въпрос.

Водихме емоционален разговор, от който стана ясно, че наистина има корупционни практики, но според нея не са в "такива размери".

Ще се радвам ако и тя се включи и освен разочарованието си от "нелоялността" ми, сподели какви в действителност са практиките, за които знае. Вярвам, че е възможно тя да не е една от корумпираните, но това не променя факта, че болното явление го има и че случаите не са изолирани.
За което е и темата.

# 380
Освен това някак си мислим за еднодневна екскурзия, а ако е 2-3 дневна - кой родител ще си вземе отпуска, за да придружава други деца - може да си го заведе индивидуално. Но нали и на тези придружаващи трябва да се плащат разноските. Идеите почват да стават малко или много абсурдни.

П.П. Има логика в това да се използва една и съща фирма постоянно, не само заради корупционни практики, но просто защото се е доказала, че е добра в организирането на този вид туризъм. Както по-нагоре бях писала - не мислете, че има толкова много фирми, които се занимават с това, защото е много труд за малка печалба. Този вид туризъм не бих нарекла пазарна ниша - по-скоро подпомага оцеляването на по-малките фирми - туристически и транспортни.

# 381
Освен това някак си мислим за еднодневна екскурзия, а ако е 2-3 дневна - кой родител ще си вземе отпуска, за да придружава други деца - може да си го заведе индивидуално. Но нали и на тези придружаващи трябва да се плащат разноските. Идеите почват да стават малко или много абсурдни.

П.П. Има логика в това да се използва една и съща фирма постоянно, не само заради корупционни практики, но просто защото се е доказала, че е добра в организирането на този вид туризъм. Както по-нагоре бях писала - не мислете, че има толкова много фирми, които се занимават с това, защото е много труд за малка печалба. Този вид туризъм не бих нарекла пазарна ниша - по-скоро подпомага оцеляването на по-малките фирми - туристически и транспортни.
[/b]

Абсолютно подкрепям.

# 382
Ще се радвам ако и тя се включи и освен разочарованието си от "нелоялността" ми, сподели какви в действителност са практиките, за които знае. Вярвам, че е възможно тя да не е една от корумпираните, но това не променя факта, че болното явление го има и че случаите не са изолирани.
За което е и темата.

Ако това е така и наистина не е била замесена, постъпила си зле, като си я набедила. Аз останах с впечатлението, че има доказателства? Ето затова по принцип е хубаво първо да се изясни една ситуация, а след това да става достояние.
Ако не си сигурна, че е замесена, дължиш й извинение. Гадно е ако нямаш общо с такива практики, да ти замесят името.

Жалко за ситуацията, в която си била поставена. Реакцията на родителите е несериозна. Явно не осъзнават, че в едни такива практики проблемът не е в парите...

Надявам се класната ръководителка да е професионалист и тази ситуация да не се отрази на детето ти.

# 383
Е, чак пък "името"...
Аз, поне, не помня да съм чела в темата ни за кое училище иде реч, ни за кой учител. Освен ако съм пропуснала налична информация.
Споделено е нещо, което може да се случи буквално навсякъде. Дори учител се съгласи и писа тук, че се случва. 
Родителите най- често постъпват именно така- или мълчат и мрънколевят после или се обявяват открито в защита на "ръководството" /а вътрешно или в тесен личен кръг негодуват/, да не би случайно нещо дип да пострадат. Психиката ни си е такава. Пък и оправдание си има за такова поведение, то не е като да няма.

# 384
Ето, че са я разпознали, Judy. За мен и теб класната ръководителка остава лице X, но вече се знае за казуса от колегите й (сигурна съм, че ще се разпространи), родителите също знаят, не бих се учудила да хвърлят по един поглед. Ще има един кръг от хора, които много добре ще знаят за кого става въпрос, това имах предвид, иначе е ясно, че името не е използвано.

# 385
  • София
Говорих с хора от ръководството.

Най-вероятно ще се въведат следните задължения:
- да се предоставят поне 3 оферти;
- класният ще бъде длъжен да отказва да дава препоръки коя от трите фирми да бъде избрана (дори при молба от родителите).

# 386

- класният ще бъде длъжен да отказва да дава препоръки коя от трите фирми да бъде избрана (дори при молба от родителите).

Ти сериозно ли мислиш, че след случилото се, класният ще има желание да води децата някъде? Да поема такава отговорност и да е с единия крак в затвора? Така и не ни убеди във вината на му. Ако не е виновен? След такова отношение, аз никъде не бих водила децата. Да се обзаложим ли, че и той  ще постъпи така?

# 387
  • София

Не е лоша идея това!

# 388
Говорих с дете от същото училище, върху него не се упражнява натиск. Вече не е начален курс.

# 389
Пепеляши, когато пусна темата не мислеше така:

Вярвам, че е възможно тя да не е една от корумпираните,

Съвсем целенасочено обвиняваше класната, а не системата на огранизиране на екскурзиите -

А и прибирането на пари под масата. Аз на ченгета не бутам, на нея ще давам. Ще си платя, каквото е решено да се плати. Бакшиши - на сервитьорката и на домашния майстор - официално.
Да си размърда задника за регламент - ще плащам с кеф. Официално, не мижитурската.

Права е Нес, че не си си подготвила добре домашното.

Общи условия

Активация на акаунт