Студенти в чужбина - 3

• 73 177
  • 804
  •   1
Отговори
# 60
Здравейте! И аз с въпроси към мамите ветеранки. Синът ми кандидатства за Англия и Уелс. Уелс е по-голямото му желание и за там вече получи двете си условни оферти. При това положение другите не го вълнуват особено. Значи ли това, че можем да ги игнорираме и да продължим със следващата стъпка? Първото желание е Кардиф, второто Ейбъритуист /звучи като нещо подобно де/. Все пак офертите са условни - може ли при това положение да кандидатстваме вече за общежитие, че то много ме притеснява? Ако успехът му падне и не може да отговори на условията? Според мен само при крайна оферта може да се уреждат битовите проблеми или греша?

# 61
  • някъде из облаците
Здравейте! И аз с въпроси към мамите ветеранки. Синът ми кандидатства за Англия и Уелс. Уелс е по-голямото му желание и за там вече получи двете си условни оферти. При това положение другите не го вълнуват особено. Значи ли това, че можем да ги игнорираме и да продължим със следващата стъпка?  - - да може , щом е сигурен в избора  Laughing. Първото желание е Кардиф, второто Ейбъритуист /звучи като нещо подобно де/. Все пак офертите са условни - може ли при това положение да кандидатстваме вече за общежитие, че то много ме притеснява? Ако успехът му падне и не може да отговори на условията? Според мен само при крайна оферта може да се уреждат битовите проблеми или греша? - това трябва да проверите на сайта на университета. Някъде може да се регистрирате, щом направи избора на университет, при други става регистрацията след получаване на безусловна офертата, трети отварят регистрациите на определена дата. Има една мама във форума с детенце в Кардиф, дано се включи с информация за общежитията там.
Поздравления за офертите   bouquet

# 62
Поздравления за офертите. Каква специалност ще учите? И ако не е тайна какви условия ви поставиха?

# 63
# 64
Честита Баба Марта на всички!
Да отговоря на интересуващите се - маркетинг и мениджмънт е специалността. Кардиф искат успех над 5,50, минимум 5 по математика , и английски над определени точки - За IELTS, който е държал той май беше над 6,5т.
Сега и аз пак да питам нещо, че точно вчера получихме инфо от Кардиф за настаняването - сякаш ми четат мислите Grinning - Firm Applicants, Insurance Applicants - уж съм добре с английския, но как точно да ги разбирам тези понятия - първи и втори избор или условна-безусловна оферта?

# 65
Да отговоря на интересуващите се - маркетинг и мениджмънт е специалността. Кардиф искат успех над 5,50, минимум 5 по математика , и английски над определени точки - За IELTS, който е държал той май беше над 6,5т.
Сега и аз пак да питам нещо, че точно вчера получихме инфо от Кардиф за настаняването - сякаш ми четат мислите Grinning - Firm Applicants, Insurance Applicants - уж съм добре с английския, но как точно да ги разбирам тези понятия - първи и втори избор или условна-безусловна оферта?
Кандидати с първо желание, кандидати с резервно желание означава. Сигурно има значение за тях, щом ги разделят.

# 66
  • София - Варна

Здравейте. Честита Баба Марта и честито за офертите. Синът ми е в Кардиф, първи курс. Назад съм писала доста за там. Има много българи. Почти всички учат икономически специалности. Има по 1-2  нещо друго / моят е строително инженерство/. Това е групата: https://www.facebook.com/groups/71965546795/. Пишете firm Кардиф и incurance - другия. Вижте общежитията дали се намират  до съответните факултети преди да запазите, защото факултетите са отдалечени. Синът ми е в общежитие на гърба на инженерния факултет и за 2 мин. е там. Но е отдалечен от приятелите си, които учат икономика. Те са на общежития по-далеч от центъра доколкото разбрах. На 15-20 мин. Ако мислите, че ще изпълните условията за успех, смело запазвайте общежитие. И самолетни билети по-рано. Ние чакахме да стане безусловна офертата, за да си запази общежитие, но нямаше проблеми. Ако сте с Интеграл ще почакате повече време за безусловна оферта. Успех!

# 67
  • някъде из облаците

# 68
# 69
Честита Баба Марта! Много щастие и късмет на всички!  За общежитието и за Интеграл да ви кажа и аз... Миналата година така ни забавиха (още ме е яд, че се вързахме с тях), че едвам успяхме с общежитие, а купихме безумно скъпи билети. Тогава не бях открила този форум да чета полезна информация. За това оправяйте сами нещата рано, пишете - хората отговарят. Не разчитайте на Интеграл.

# 70
# 71
Много добра статия .... не знам дали сте я чели. За жалост показва грозната истина за положението на нашите деца във Великобритания.

# 72
Ох, много тъжна статия. Дано се промени положението, че ми се свива сърцето. Синът ми живи и здрави тази година ще замине за Англия. Но не съм изобщо обнадеждена, правителството и външния министър в частност не вземат никакви мерки. Не искам да използвам обидни думи, слабо ще е. #2gunfire

# 73
Моят пръв любимец външният министър / в оставка/ днес пак беше при Лора Крумова. Изказа компетентното си мнение по въпроса за ЕРП-тата, за външната политика нищо особено не каза. Стигнах единствено до извода, че се гласи да бъде министър и след изборите.

# 74
Стигнах единствено до извода, че се гласи да бъде министър и след изборите.

То това от нас зависи. Вече все по-сериозно се чудя дали да не направим пртия на мамите и да се кндидатираме на изборите, мда ...

Общи условия

Активация на акаунт