Студенти в чужбина - 3

• 73 429
  • 804
  •   1
Отговори
# 150
  • София
И ние се интересуваме от обучение в чужбина, но засега само запис и се връщам да изчета всичко Simple Smile

# 151
Имам нужда от малко помощ и съвет. Напоследък със се спряла на фармация, но се чудя струва ли си да я изучавам във Великобритания? Не знам какво точно ще се учи там, но някъде четох в интернет че при изучаване на фармация в България не може да работиш веднага в чужбина. Също така какво трябва да гледам от entry requirements тук http://www.rgu.ac.uk/health-professions/study-options/undergradu … ull-time/pharmacy
Нещо не мога да се ориентирам дали ще ми искат оценки от някакви допълнителни матури.

# 152
  • Варна
И ние се интересуваме от обучение в чужбина, но засега само запис и се връщам да изчета всичко Simple Smile

welcome

christyy, в темата няма студенти с точно тази специалност, но adorable™ учи в същия университет , но Компютърни науки . Но поне за входящите изисквания ще може да ти каже нещо. А дали ще искат допълнителни матури , може би трябва да пишеш имейл на самия университет и да попиташ , по мои наблюдения в чуждестранните университети са много любезни и отговарят сравнително бързо.

# 153
  • Русе
И тъй като вероятно става дума за кандидатстване след септември'2013, времето е предостатъчно за размяна на имейли със съответния университет, с цел  уточняване на всякакви подробности и изисквания относно желаната специалност. Simple Smile Peace Simple Smile

# 154
Съученичка на дъщеря ми учи фармация в Абърдийн. Не знам подробности, но майката ми каза, че плащали семестриални такси, нямало финансиране.

# 155
  • Русе
Съученичка на дъщеря ми учи фармация в Абърдийн. Не знам подробности, но майката ми каза, че плащали семестриални такси, нямало финансиране.

О, дааа....и аз си спомням, че на безплатната консултация в Интеграл, това ни го бяха казали ooooh!
Между другото, майчета на "шотландчета" - наистина можете да смятате децата си за късметлии, и да се радвате на успехите им и  възможността да учат в шотландски университети. Само за справка - във форума на бгхелп се появи момиче, което се жалва, че от 5 кандидатури - вече има четири отказа. Cry

# 156
Защо така тези шотландци почнаха да ни режат? Само за справка - в Абърдийн има около 300 българи в университета, отделно в Робърт Гордън. Миналата година приеха около 100. Много завишиха критериите или кандидатите са прекалено много...

# 157
  • Варна
Защо така тези шотландци почнаха да ни режат? Само за справка - в Абърдийн има около 300 българи в университета, отделно в Робърт Гордън. Миналата година приеха около 100. Много завишиха критериите или кандидатите са прекалено много...

Предполагам , защото от България има много кандидати с диплома пълно 6 , докато в другите държави не е лесно да се постигне подобна оценка. И тъй като, каквато и оферта да предложат , тя ще бъде изпълнена / макар ,че скоро четох, че някакъв университет искал оценка в дипломата  6 и нагоре / и са решили директно да отхвърлят част от кандидатурите. И другата причина - броя на китайските студенти в Шотландските университети се е увеличил за последната година с около 23 % , а те плащат такса за обучение между 12 000 и 16 000 паунда. Тъй ,че всеки може да си направи изводите сам  Wink

В новините на БТВ дадоха, че някакъв унгарски депутат направил забележка на Дйвид Камерън, че се отнася дискриминационно към българите и румънци и да се спре с кампанията срещу нас . Докъде я докарахме, нашите евродепутати и политици си мълчат и търпят да ни смятат за втора ръка хора , а чуждите да ни защитават  Twisted Evil

http://btvnews.bg/svetut/es-predupredi-deivid-kameran-che-riskuv … -ksenofobiya.html

# 158
Наистина до къде стигнахме - чуждите да ни защитават ... А относно китайците, права си, и индийци много има в шотландия, а те също плащат големи такси.
Скоро някой писа, че има познато дете в Абърдийн, което учи фармация и плаща такси. Моля за повече информация - за кой университет става въпрос, колко плащат... И аз имам близко дете, което догодина иска това да учи, за да предам информацията. Благодаря!

# 159
Аз го бях написала за фармацията, но не знам кой знае какви подробности. Мисля, че ставаше въпрос за 1800 паунда годишна такса.

# 160
Благодаря за отговора. Ще разпитаме.

# 161
Копирам си поста и тук с молба за отговор:
От известно време дъщеря ми говори за медицина в чужбина. В 10 кл. е ,ЕГ -английски ез.
Моля за информация ,какви са възможностите ,изискванията за успех и език и таксите за следване? Има ли възможност за заем, стипендия, работа по време на следване?

# 162
А относно китайците, права си, и индийци много има в шотландия, а те също плащат големи такси.
Доколкото знам на китайците и индийците държавата ги поема разходите по образованието. Както беше при нас при социализма. Съответно очакват от студентите си отличен успех и т.н.

# 163
  • някъде из облаците
Аз го бях написала за фармацията, но не знам кой знае какви подробности. Мисля, че ставаше въпрос за 1800 паунда годишна такса.
да не би това да е подготвителна година, такава такса  newsm78

При някои специалности изискват подготвителна година, н-р медицина, а подготвителната година нямат право на заем за таксата.

bgroza, честно казано не съм много запозната с медицината във Великобритания, май си имат някакви допълнителни изпити, някои карат подготвителна година, н-р малката ми дъщеря разказваше за едно момче, българче в техния университет, подготвителна година медицина.  Имат и някакви специалности като биомедицина и после можело да продължат медицина да учат, ама как и какво е newsm78 не съм запозната. Но като цяло съм чула, че доста трудно приемат. Аз бих те посъветвала да видиш на първа страница линка към бгхелп, образование в УК, порови се там имаше преди години няколко теми за медицина, другото което отидете в някоя консултанска фирма, колкото и да не ги харесваме, те може би ще ви дадат някаква полезна информация, пък дано да попаднете на компетентен служител и изложенията за образование в чужбина, ама те май минаха за тази учебна година.
В Германия е доста добро образованието по медицина, но пък вие сте с англ., иначе доста българчета заминават там да учат медицина.
За другите страни не съм запозната, в САЩ май учеха нещо общо и след бакалавърска степен записваха медицина.

За таксите в Англия 9000 паунда на година,тегли се  заем... в Шотландия- правителството опрощава заема, нищо не се връща, но пък наплива е много голям и много деца получиха откази тази година от университети, които преди години бяха като 100% сигурни, т.е. по-ниски изисквания имаха. За работа - имат право на 20 часа седмично.

Доколкото знам на китайците и индийците държавата ги поема разходите по образованието. Както беше при нас при социализма. Съответно очакват от студентите си отличен успех и т.н.
  Peace, определено университетите имат сметка да имат повече китайци.

Последна редакция: вт, 02 апр 2013, 15:56 от valha

# 164
valha ,мерси за отзивчивостта, доста сложно е с тази медицина , ще търсим информация и в консултантски фирми.

Общи условия

Активация на акаунт