Студенти в чужбина - 3

• 73 346
  • 804
  •   1
Отговори
# 270
Имаш право на пет избора, например пет университета по една специалност, или грубо казано един университет с пет специалности. Комбинациите можеш да ги избираш до общо пет. Можеш две сходни специалности в едно уни и още три други университета. Ако специалностите са сходни спокойно минаваш с едно мотивационно писмо. Например в IT сферата има такива и ако държиш на един университет можеш да изброиш повече от една. Моят съвет е да заложиш на повече университети, защото критериите за прием и броя на кандидатите всяка година се променят и така имаш шанс да те приемат на повече места.

# 271
Сега прочетох отново за кои специалности говориш. Тези са наистина абсолютно различни и е малко трудно да опишеш в мотивационното писмо, че хем искаш журналистика, ама и архитектура, но може и дизайн да учиш. Помисли наистина в коя сфера ще се насочиш? Аз ти споменах за сходни специалности.

# 272
В UCAS можеш да напишеш едно мотивационно, така че няма как да се кандидатства за коренно различни специалности.

# 273
Благодаря за отговорите. Тези специалности ги дадох само като пример точно защото се чудех не рискуваш ли да не те вземат за никоя от всички, ако кандидатстваш с нещо прекалено различно. Но сега разбирам, че явно повечето с такъв случай се насочват към някакви сходни специалности. Иначе аз съм си избрала-моден дизайн, има ли някой с деца, учещи такава специалност или поне информирани? Интересуват ме някои неща относно портфолиото, вече писах писма на желаните университети за информация, но ми се иска и да чуя от личен опит мнения.

# 274
Писах на един университет, за да разбира какво точно ми трябва да кандидатстването, и накрая на писмото са ми отговорили: We will make an offer based on what you are doing at college with the addition of an IELTS score of 6.0 with no element below 5.5
Не мога да разбира какво имат предвид с това based on what you are doing at college? Свързано с курсът, който избирам ли или..?

# 275
  • Русе
Писах на един университет, за да разбира какво точно ми трябва да кандидатстването, и накрая на писмото са ми отговорили: We will make an offer based on what you are doing at college with the addition of an IELTS score of 6.0 with no element below 5.5
Не мога да разбира какво имат предвид с това based on what you are doing at college? Свързано с курсът, който избирам ли или..?

Според мен означава, че ще ти изготвят индивидуална оферта на базата на годишните ти оценки от 9 до 11 клас, т.е. обичайното, което се случва на всеки кандидат-студент, като офертата задължително ще включва и посоченото вече изискване за IELTS.

# 276

Според мен означава, че ще ти изготвят индивидуална оферта на базата на годишните ти оценки от 9 до 11 клас, т.е. обичайното, което се случва на всеки кандидат-студент, като офертата задължително ще включва и посоченото вече изискване за IELTS.
Тоест това си е обичайната процедура, получаваш някаква конкретна оферта, нищо по-особено? Това based on what you are doing at college малко ме беше объркало. Между другото, нали може да кандидатствам, преди да съм държава изпит за доказване на владеене на езика (IELTS,TOEFL...), т.е. евентуално да ми направят conditional offer, като едно от условията е да имам определен резултат на съответния изпит, и чак тогава да държа изпита? Или трябва задължително да съм държала изпита, преди кандидатстването?

# 277
  • Стрелбище-в пряк и преносен см
Можеш да кандидатстваш преди да имаш сертификат за езика. Те ще ти поставят условие и когато им изпратиш сертификат и дипломата, която покрива изискванията им, ще ти направят офертата       UNCONDITIONAL . Това трябва да се случи до август някъде.

# 278
Можеш да кандидатстваш преди да имаш сертификат за езика. Те ще ти поставят условие и когато им изпратиш сертификат и дипломата, която покрива изискванията им, ще ти направят офертата       UNCONDITIONAL . Това трябва да се случи до август някъде.
Благодаря! Simple Smile Ако ми поставят conditional offer и изпълня всичките изисквания, съм вътре, нали?

# 279
Благодаря! Simple Smile Ако ми поставят conditional offer и изпълня всичките изисквания, съм вътре, нали?
Да, приемат те ако изпълниш условията. Разликата е, че ако представиш сертификат за език и покриваш изискванията, няма да ти поставят условие за езика, а само за оценките от дипломата и матурите, понякога, т.е. Случвало се е да поискат допълнителна матура за определени специалности.

# 280
Може ли някой да ми каже с коя фирма изпращате документи за student finance

# 281
Може ли някой да ми каже с коя фирма изпращате документи за student finance
За Англия ли? Не е задължителна фирма. От Интеграл му бяха взели 50 лв.на приятеля на сина ми, аз му ги пуснах за 7 лв. в пощата. Формуляра го има в нета.

# 282
Здравейте на всички и от мен!  Hug

Записвам се в темата и аз, тъй като в момента кандидатствам за магистратура и всичко, които дискутирате силно ме интересува. Аз обаче съм се насочила към Брюксел и по-специално Vrije Universiteit Brussels. Изпратила съм документите и (вече доста време) чакам отговор. Молбата ми към вас е да споделите опит за това местенце, ако сред вас има такива, които са завършили там, деца, роднини, познати... Макар, че изчетох доста по темата, личното мнение и опит ще ми помогнат много повече.

Ще следя...   bouquet

# 283
gal94, благодаря за бързия отговор!
Имах предвид по коя куриерска фирма изпращате формуляра или попощата. Второто не ми се струва много сигурно.

# 284
  • Русе
gal94, благодаря за бързия отговор!
Имах предвид по коя куриерска фирма изпращате формуляра или попощата. Второто не ми се струва много сигурно.

Сигурен или не - начинът е само един. По пощата. Няма как да стане чрез куриер, тъй като куриерските служби изискват телефон за връзка и точно име на получателя. В случая, адресът, до който се изпраща формуляра, освен град и област, съдържа само номер на пощенска кутия.

Последна редакция: ср, 15 май 2013, 19:17 от nikoleta68

Общи условия

Активация на акаунт