ВМ-НВХ - част 56

• 36 278
  • 726
  •   1
Отговори
# 210
аааа,тони Hugаз обожавам свинска мас
но няма такава,като на баба newsm45
една смрадлива намерих и я хвърлих
и сланина няма Crossing Armsот тази бялата и като я резнеш е розова вътре
и дори пресна сланина няма
ще ходя да живея на село,където има прасета
само да се пенсионирам
сега съм събрала рецепти да си правя и сланина и мас Wink
за Байкова,как може някой да й вярва като вижда как изглежда Thinking

# 211
Байкова през последните години май се е цанила за рекламно лице на разни продукти и идеологии Rolling Eyes На моменти е прекалено явно и нагло. Този път е по-завоалирано, но пак в същия дух... Естествено, жената остарява, сигурно гледа да си подсигури старостта. Но много хора й вярват #2gunfire

Тези дни има нови положителни истории в блоговете Simple Smile От Швеция дойде история на жена с поликистоза, която, след години безплодие, започнала да се храни ВМ-НВХ, свалила килограми и забременяла. На снимката във вестника е с детенцето си Simple Smile

И друга история - за жена с диабет тип 1 от 60-ина години. Само преди месец си променила храненето към ВМ-НВХ и вече резултатите й са много по-добри от всякога - и гликирания хемоглобин, и захарта, и холестерол, и триглицериди... И се чувства много по-добре.

Хубаво е да има такива истории Simple Smile

И пак аз с нещо много любопитно от това проучване: http://www.ncbi.nlm.nih.gov/pubmed/?term=PMID%3A+++++23334113 При жени с ендометриоза, след като са спазвали безглутенова диета 12 месеца, 75% са посочили, че имат намаление на болката. Не се казва как иначе е изглеждала диетата, само това - без глутен. Но това е още едно доказателство, че има значение глутенът (или нещо друго в зърнените култури) за възпалителните процеси.

Последна редакция: чт, 28 фев 2013, 20:07 от Cioccolata

# 212
  • Пловдив
Момичета,благодаря ви много за съветите за моя проблем с WC-то,реших да си купя ленено семе,защото като гледам него най-много хора го препоръчват.А при мен топлата вода не действа,дали защото преди пиех много често и вече организмът ми е привикнал,дали поради друга причина не знам.Както и да е,благодаря ви още веднъж!

# 213
# 214
агнеш верно срамота как ни заряза тука от една година вече. Дано не си яла вафли до сега там някъде  Laughing . Айде идвай тук е най-хубавия подфорум в цялото интернет пространство не разбра ли?

# 215
От какво се срамувате, моля? Hug Както каза една любима приятелка наскоро, "Да се срамуват крадците!" Simple Smile

Честита Баба Марта на всички! Да сте здрави, весели, румени, бели и червени! И да си осъществите всички желания и мечти! Hug

# 216
За зърнените храни ми е ясно, че трябва да се избягват на 100%, но как стои въпроса с бобовите ? Могат ли да се включват в менютата от време на време  Thinking ? А граха и зеления боб за зеленчуци ли се считат или за бобови  newsm78 ?
И Честита баба Марта на всички с пожелание за много здраве и усмивки на лицата и в душата   bouquet

# 217
Здравейте момичета и Честита Баба Марта!   bouquet
Надявам се да приемате нови попълнения във вашата задружна групичка  Praynig.
Преди години отслабнах с Точковата диета (според мен е почти същия режим като вашия), но сега реших да се пробвам при вас. Надявам се да помагате Simple Smile
Снощи изчетох текущата тема и естествено имам много въпроси.
Като за начало - за отслабване какво трябва да спазвам като количество?
Какво ви е мнението за домашно приготвените - суджук, пастърма и т.н. ?

Отивам да чета рецептите и да се снабдявам с продукти  Laughing

# 218
dani1712, откъм съдържание на въглехидрати най-малко препоръчителен е старият фасул, след това лещата. На мен те и най-малко ми понасят Rolling Eyes Следва грах, после зелен фасул. Тези двете ги ям от време на време. Разбира се, всичките са нискогликемични, но просто фасулът и лещата са значително по-въглехидратни. Освен това са доста богати на лектини (те нарушават целостта на чревната лигавица), а също и на фитинови киселини (те пък пречат на усвояването на минералите). С две думи, не са оптималната храна. Другите зеленчуци са далеч по-добър вариант. Но от време на време става.

danisio, домашни колбаси стават. Разбира се, и купешките може да се каже, че до голяма степен стават, но при тях лошото е, че са пълни с какви ли не боклуци, на които не им е там мястото, а не са само от месо. И захар има, и нишесте, и химия... Затова по-добре домашни. Естествено, всички хапваме и купешки, но е добре да преобладава истинското месо под формата на пържоли, ребърца, вътрешности, кайма от смляно месо без други добавки и т.н.

# 219
Добра вечер момичета !
Наблюдавам детето ( упорит и целенасочен...много е чел , а и доста ми помага с преводите ) .
За 3 дни в които не е спирал да тренира има някаква промяна в корема . Не знам колко % са му мазнините , но изобщо не са много...
Малко повече спи , но инак е жизнен и с голяма охота хапва масло . Заредила съм с кокосово мляко ( наистина е много намалено в ЛИДЛ май 50% а е супер ) .  Хареса ми  шоколадовия мус на Аги  . Може да му направя . Тази вечер беше на кокосова палачинка с масло и голяма шопска салата с много сирене и зехтин . Сега ми е по лесно готвенето - ядем едно и също , а и изкушенията за лакомията в къщи са по - малко Simple SmileМисля за "Снежанка" със сметана , много е вкусна . Интересно че не му се яде сладко . Абе справя се детето .

Последна редакция: пт, 01 мар 2013, 19:41 от tonyduve

# 220
  • Пловдив
И аз ходих днес в Лидъл да търся кокосова сметана и кокосово мляко,не можах да намеря,а служителите не бяха и чували за такива продукти.В крайна сметка и двете ги намерих в Кауфланд и си направих шоколадовия мус,но вместо кокосово масло,сложих кокосова сметана.Какаото ми пък не беше пълномаслено,а на д-р Йоткер 10-12%,но стана такава вкусотия,че се чудя защо съм се лишавала досега от режимно сладичко.Купих си и кокосови стърготини и утре ще си правя кокоски или нещо друго,ще разгледам пак рецептите.

# 221
Браво на детето! Simple Smile

Да похваля едно крема сирене, защото наскоро стана въпрос: много харесах крема сиренето на Родопея. Сравнявам го с това на Милтекс (други български май не съм яла) - то седи по-мазно, а това на Родопея седи по-сухо, като извара, но на вкус е страхотно. За съжаление не пише какъв процент мазнини е, а само, че е натурално Rolling Eyes

Скрит текст:
А пък аз днес си купих розова жилетка Party После излязох с нея и само се оглеждах във витрините на магазините Laughing

# 222
Аз пък все между някакви спорове се навирам- сега в чуждестранен форум битката е има ли в киселото мляко карбс или са по-малко. Половината свят казва има 2-3гр в една чаша, другата половина казва има си 12гр независимо че бацилите са изяли захарта Whistling. И едните и другите се обосновават с факти.  Еди че яж мляко от тук насетне.  Laughing Wink newsm78

# 223
vici75 , според тези данни Yogurt, plain, whole milk, 8 grams protein per 8 ounce , в една чаша от 245 грама наистина има 11,4 грама въглехидрати, а в 100гр. са 4,7 при 3,3 гр.мазнини. Такива са стойностите и на българските кисели млека.

Последна редакция: сб, 02 мар 2013, 07:57 от ГАЛИ_ГЕ

# 224
Така е, така ги пишат стойностите и на нашите млека. Но за мен това не означава, че киселото (или пък прясното) мляко е прекалено високовъглехидратно... Т.е. зависи. Има хора, при които не може да започне отслабване, докато консумират млечни - каквито и да било. Има и такива, на които не им пречи. При трети е въпрос на количество. Така че зависи и от организма, и от целите, които човек си поставя. Зависи и от останалите храни през деня. Ако през останалото време ще се ядат само зеленчуци като източник на въглехидрати, една чаша кисело мляко не е проблем за повечето според мен...

А киселото мляко го препоръчват и заради бактериите. Макар че винаги стои въпросът за пастьоризацията. Пастьоризира се прясното мляко, което променя свойствата му и на много хора не понася точно по тази причина, а и не само прясното, а и други млечни продукти от пастьоризирано мляко. Но в днешно време пък е трудно да се намира непастьоризано и продукти от непастьоризирано...

Не знам. Мисля си, че все пак, поне от гледна точка на съдържание на въглехидрати, киселото мляко не е голям проблем за повечето.

Общи условия

Активация на акаунт