ВМ-НВХ - част 56

• 36 274
  • 726
  •   1
Отговори
# 225
Шоки, аз и преди съм писала, че за мен млечните не са проблем, с изключение на прясното мляко.
Понякога се водят спорове като се бъркат процентно съдържание и количество грамове на дадена съставка ( в случая в 1 cup).
Скрит текст:
Аз преоткрих розовото миналото лято. Не знам защо, може би да се противопоставя на някакви стереотипи, не обличах дъщеря ми никога в розово. Съответно и аз не носех. А сега, ела и ме виж  Wink

# 226
Да, много често се понасят ферментиралите продукти (кисело мляко, сирена), а прясното не. И аз, в периода, когато не понасях прясно мляко, нямах проблеми с другите.

Скрит текст:
Розовко аз си нося Sunglasses Зависи от нюанса, разбира се, но съм си купувала летни блузки в розово. Но чак жилетка досега не бях, а вчера направо ми напълни душата, като я видях Simple Smile Много сиво ми е станало от зимата, искам цветове Embarassed

# 227
Раздвижете се малко и ще ви изчезнат всякакви мисли за преяждане  Hug

# 228
Хей Дружина сговорна, да знаете, че съм си режимна, нищо , че не пиша много ..е, имам си и малки криввания, но са Ок. Шоки, отговорила съм ти в другата тема, виж да не се повтарям... Laughing
Скрит текст:
Аз пък съм полудяла на тема оранжево.. Имам страхотен чепик ,елегантен оранжев. Утре съм на парти и съм мернала една рокля с едни китки в оранжево,вълто, ама красота.... сутринта ще я закова !  Joy Това с оранжевото вече продължава 3-4 месеца , дори имам и оранжеви дънки , блузи с  топли и слънчеви цветове накупих.. Реших, накрая , че не ми е чиста работата и сигурно нещо  някоя от чакрите не ми е в ред, че така неистово да искам тези цжетове....та ходих да чета ,какво ли ми липсва?  Ами липсва ми, да... чанта към оранжевите обувки...това ми липсва .. ама ще си взема , то е ясно....лелееее, а може и да е от възрастта ха ха ха Носят ми се пак къси панталонки....Спирам, че ще ви изплаша с моите желанияя...

# 229
Аз тези дни съм на свинско (без винско) и заквасена сметана. Нещо не ми се пие  Thinking .
Скрит текст:
Пинки, и при мен е така, сигурно наистина е от възрастта. Май сме започнали обратно летоброене  Party.
Нали Линда Гудман имаше теории за цветовото ядене и обличане- за отслабване да се ядат оранжеви, червени, бели храни и да се носят такива дрехи. Ама тя отрича свинското и телешкото и затова мога да приема само част от теорията и (тази, която ме устройва )  Joy

# 230
Я да поразпитам за кокосовото мляко от Лидл   Simple Smile Значи на стайна температура се втвърдява и се отделя на масло и течност, така ли? Разфасовката му литър ли е и колко струваше? И къде да го търся, на кой щанд, че в Лидл не съм въобще ориентирана? Питам, защото си мисля дали не е по- изгодно да си купувам мляко и да ям маслото, а не да давам повече пари за кокосово масло, как мислите  newsm78

# 231
 на лидъл кокосовото е 400 мл мисля, не е литър, до азиатските сосове беше при нас на отделен щанд, иначе обикновено го слагат до компотите.. Peace

# 232
  • София
Добро утро, момичета.
Забърках едно хлебче по тази рецепта http://fitnesinstruktor.com/hliab-bez-vaglehidrati/ , което се пече в момента. Питането ми е: какво друго мога да използвам освен ленено и бадемово брашно, подходящо за този режим?
После ще кажа какъв е резултата, ако не сте го пробвали.
Приятен почивен ден.

Чести празник

# 233
Петяя, зависи какво ще правиш. Аз постнах във ФБ миналата седмица рецепта за орехово-морковени мъфини - при тях "брашното" беше смлени орехи, така че и това е възможност. Разбира се, мъфинчетата си бяха по-влажни, не като от тесто, но все пак много вкусни и ароматни и съвсем лесно се отделиха от силиконовата форма, не се разпадаха - абе, резултатът беше доста добър според мен. Но наистина ленено и бадемово брашно, наред с кокосово, се ползват най-често в рецептите, а и най-добре се постига "хлебна" консистенция с тях, предполагам.

Благодаря за рецептата за това ленено хлебче!  bouquet Мисля си да пробвам, евентуално в по-малка доза, и да го предложа на баща ми вместо хляба, който си купува Embarassed

Честит празник и от мен! Simple Smile

# 234
Честит празник на всички българи! Да сме живи и здрави и нека да вървим към просперитет!   bouquet

Аз да се похваля - окончателно имам минус още 1 килограм. Мислех, че е заблуда на кантара, но днес пак се претеглих в разстояние от 2 седмици, и резултатът е налице. Другото е, че влязох (малко със зор, де, ама все пак) в едни дънки от 2011г.! И всичко това без никакви тренировки, само ходене пеша когато мога по 1-2ч или повече. Причината е изчистеното хранене, което най-накрая успях да изпълнявам правилно.  Mr. Green

Скрит текст:
Най-хубавото е, че не броя изобщо калории, а само следя да имам необходимото кол-во протеин и зеленчук и добавям малко закв. сметана, която се оказва ми действа супер. Освен това не се насилвам да закусвам веднага след като стана и се оказа, че някои дни просто пия само кафе с мляко. При мен открих, че наистина трябва да се намали общото кол-во мазнини и няма нужда храната ми да плува в мазен сос, за да има ефект. А и явно имам нужда и от доста протеин.

П.П. Тези дни ме изкуши едно билково хлебече и си отчупих хапка да опитам. Беше ужасно на вкус, въпреки хубавия аромат, и директно го изплюх. Единствените хлебоподобни неща, които ям са от смлени ядки и яйца и са далеееч по-вкусни!

# 235
Петяя, зависи какво ще правиш. Аз постнах във ФБ миналата седмица рецепта за орехово-морковени мъфини - при тях "брашното" беше смлени орехи, така че и това е възможност. Разбира се, мъфинчетата си бяха по-влажни, не като от тесто, но все пак много вкусни и ароматни и съвсем лесно се отделиха от силиконовата форма, не се разпадаха - абе, резултатът беше доста добър според мен. Но наистина ленено и бадемово брашно, наред с кокосово, се ползват най-често в рецептите, а и най-добре се постига "хлебна" консистенция с тях, предполагам.

Благодаря за рецептата за това ленено хлебче!  bouquet Мисля си да пробвам, евентуално в по-малка доза, и да го предложа на баща ми вместо хляба, който си купува Embarassed

Дали не може и тук рецептата за мъфините или в темата за нвх рецепти?   bouquet  Редактирам се - видях рецептата!

Последна редакция: нд, 03 мар 2013, 14:13 от gug40

# 236
Здравейте! Първо Честит празник!
Силно съм мотивирана да започна режима (думата диета ма дразни). Родих в края на септември, а от бременността имам голямо наследство за сваляне  Confused Преди години бях на Дюкан, но си докарах алергия.
Дано имам успех  Praynig Отивам да преспя малката

# 237
Честит празник !
Желая на всички ни да останем българи . Независимо от облаците на хоризонта и мисълта че тук не се живее...
Дано успеем ...всички , които оставаме ,

# 238
gug40, рецептата я има на стр. 7 в темата с рецептите - от блога на Марк Сисън е (Carrot Walnut Bread). Аз направих мъфини, а не хлебче, защото имам силиконова форма с 6 гнезда за мъфини и ми е най-удобно да пека там и кокоските, и всичко, което иска печене Sunglasses Направих по-малка доза - със 100 грама орехи, 300 грама моркови (настъргани на ситно, почти на пюре), 2 яйца и 40-50 грама масло (трудно ми е да кажа колко точно, защото беше на око - целих се в посоченото количество, но дали беше толкова... newsm78). Орехите ги смлях в кафемелачката, маслото го разтопих в микровълновата. И смесих всичко. Излязоха 6 мъфинчета - отвътре си остават леко влажни, нормално е, но имаха много приятен вкус и аромат на орехи, а от морковите имаха лека сладост. И се харесаха дори на някои хора с по-консервативен вкус Sunglasses А на мен ми харесаха много, така че бих правила пак, само дето ми отмаля ръката да стържа морковите, та май няма да е скоро Laughing

О, също да споделя: вчера за първи път пробвах карфиоления "ориз" Embarassed В комбинация с грах и копър беше, като гарнитура към агнешко, и се получи страхотно Simple Smile

Аги, браво на теб! Simple Smile Hug

Пипи, ако решиш да започнеш, мисля, че няма да сгрешиш Simple Smile И ти желая успех!

Аз искам да се похваля, че вчера имах страхотна среща с W'A'S'P'  Hug Много ми беше приятно!  bouquet

Последна редакция: пн, 04 мар 2013, 09:50 от Cioccolata

# 239
  • София
Здравейте,

Минавам, за да кажа колко е вкусно хлебчето от вчера. Направих си сандвич с кашкавол и масло и с много малко се заситих. Надявам се да ми помогне и за  smile3550 , че напоследък имам проблеми.
Успешна седмица.  bouquet

Общи условия

Активация на акаунт