ВМ-НВХ - част 56

• 36 232
  • 726
  •   1
Отговори
# 480
Да, Тим Ноукс говори за себе си, но като него са огромна част от хората Rolling Eyes И със сигурност всеки трябва да определи сам за себе си, след като изпробва лично, кой хранителен режим как му действа.

А в САЩ има много повече затлъстели (и по-висок процент патологично затлъстели) хора, отколкото другаде по света, и причините са три:
1. Царевичният глюкозо-фруктозен сироп, който се слага във всичко, а е известно колко много храни и напитки, подсладени с него, се консумират ежедневно от много хора
2. Насърчената от държавните органи висока консумация на пълнозърнести и всякакви нишестени продукти
3. Страхът от мазнините, особено наситените такива. Low-fat anyone? Rolling Eyes
Допълвам с точка 4. Сляпата вяра в ефективността на броенето на калории Rolling Eyes Това се нарича calories in - calories out (CICO) и всички знаем каква е идеята - трябва да изразходваш толкова калории, колкото приемаш, иначе напълняваш или отслабваш. Това е и втората причина за страх от мазнините - те са много калорични Twisted Evil Да, но хората отдавна показаха, че съзнателно никой не може да спазва калориен баланс - за справка Гари Тобс и Зоуи Харкъм. На тях вярвам много повече отколкото на всякакви държавни и правителствени източници Rolling Eyes

За трите горни точки причините са чисто комерсиални - търговските интереси и на американското земеделие, и на американските производители на тестени изделия, и на американската сладкарска индустрия, а също и на американската фармацевтична индустрия.

А за "ползите" от фибрите вече доста сме си говорили Rolling Eyes

Жижи, на мен ми се струва доста малко това количество, което изяждаш, а и доста едностранчиво откъм състав на консумираните храни.

# 481
Жижи, малко е. То накъде намаляш изобщо. Увеличи приема на храна по-добре. Даже според мен, като е в застой човек по-добре да увеличи за малко храната и после като си мине на нормално има раздвижване. Но аз да гладувам не мога Simple Smile ставам зла и само храна ми е в главата Simple Smile

# 482
  • Пловдив
Това меню,което съм написала е когато ограничавам калориите,както е в момента.Приемам обаче,че е твърде малко и ще премина пак към нормално хранене.Ще напиша след ден-два пак няколко менюта да си кажете мнението.

# 483
  • Пловдив
Маями, аз лично не можах да разбера какво точно искаш да кажеш с тези цитати... newsm78 А и с предишните си постове. Че човек трябва да има критично мислене, да не изпада в крайности и да намери своя си начин на хранене ли? Че ВМ НВХ не е единственият и универсално правилният начин на хранене ли? newsm78
Специално на мен статията на Тим Ноукс много ми допадна точно заради тези уговорки/уточнения, които се правят. Човекът споделя личен опит и не казва, че той е 100% приложим към всички, напротив. Повечето пишещи в тази тема са тук точно защото са установили, че въглехидратите не им влияят добре/че имат някаква зависимост/че зърнените храни им създават усещане за дискомфорт и стомашни проблеми. Никой не отрича, че може да има хора, които само хляб да ядат и да са си здрави и щастливи. Но пък ми се вижда неоправдано да се отрича, че човек може да не яде хляб и пак да е здрав и щастлив.  Mr. Green
А и ясно е, че ябълките не са отровни и че в тях има все пак НЕЩО полезно, това, смятам, никой не отрича.
Жижи, и аз смятам, че трябва да увеличиш храненето. А можеш ли да сложиш менюта от преди намаляване на порциите? Все пак задържането започва тогава, така по-добре ще се прецени и ще можем да те насочим.

# 484
Този текст разбърква подреността и радостта в настоящата тема и беше изтрит!

Последна редакция: пт, 15 мар 2013, 13:48 от Miami_beach

# 485
  • Пловдив
Значи не съм разбрала какъв е смисълът да го казваш.  Mr. Green
А, може би искаш да кажеш, че ние тук разбираме статията на Тим Ноукс както ни изнася, че не я интерпретираме обективно и че тя всъщност не насърчава хората да са на ВМ НВХ, а напротив, казва, че за някои това е режим на хранене, който носи ползи, докато за други няма да е така.
Извинявай, че така малко като малоумна се обяснявам, но държа, като чета, да разбера.  Mr. Green  newsm78

# 486
Чета и не разбирам Маями какво иска от нас в тази тема с тези изтъркани и остарели доводи
Явно съм тъпа и не загрявам

Да се похваля, че и домашният кантар отчете намалението
Да видим тази година до къде ще стигна

Снощи във втория самолет раздаваха пакетчета с ядки
От цялото пакетче само 5 фустъка, 1 бадем и 1 лешник ставаха за ядене
Останалото беше стафиди и някакви неща, дето приличаха на палмови ядки, а се оказаха нещо като сладки оризови пуканки
Но аз си носех контрабанда Линд 99%%, та замезих с кафето
 Laughing

# 487
Този текст разбърква подреността и радостта в настоящата тема и беше изтрит!

Последна редакция: пт, 15 мар 2013, 13:48 от Miami_beach

# 488
yulinga - Нека отново кажа, макар и в рамките само на 20 минути, че ти си разбрала какво исках да покажа с цитатите. Wink Ако трябва да продължа със същото темпо, то повтаряйки горното до залез Слънце броя потворения би се вдигнал от 2 на около 23  Flutter

Няма нужда! Ако искаш хората да те разбират и да те слушат, говори ясно, а не с недомлъвки. Трудно ми е да схвана мненията ти, защото са пълни със сигнални цветове на странни места, прекалено много патос и арогантен тон на многознайко и намигвания колко всички освен теб са много тъпи.

Та, да си дойда на думата: това, че някой спортист докато "спортува" не му става "нищо" от 60% въглехидрати в храната не означава нищо.  Wink Защото дори този атлет да е слаб и с мускули, ако непрексънато е контузен, ако е в болки, не може да се възстанови и има върхове и спадове в енергията, не може да се концентрира и да е психически стабилен на състезанията си, тогава за какво говорим? Ми то нищо не му е наред на този спортист! Значи има очевдина въглехидратна непоносимост. Нормалното тегло и слабостта не са показател за здраве. А и спортистите са известни с ниската продължителност на живота.  Wink

Аз имам непоносимост към въглехидрати и към лактоза. Ще трябва да внимавам с млякото в кафето. Освен това не ми понася и глутен. Установих го с времето, защото преди си мислех, че е нормално да се чувствам като парцал след хранене и да припадам от глад на всеки 3 часа. Но откакто открих този режим се чувствам коренно различно.

Трябва много ясно да се обясни кое всъщност е проблема: симптомите за дискомфорт, които сме приели за нормално. А това значи, че има грешка! Не може дете на 11г. да има целулит. Не може като обядваш и би трябвало храната да ти е дала енергия, ти да се чувстваш като ударен по главата. Не може след следобедна закуска (масовата е от няколко кифлички) да получаваш спазми в корема от болка. Значи има нещо в хр. ни навици, което довежда до тези проблеми, които с годините се превръщат в диабет, рак, алцхаймер и прочее заболявания.

Който може да издържи на пост и молитва, нека действа, но едва ли ще има сили да прави нещо смислено с живота си, освен да пости и да се моли. Извинявам се за острия тон, но ми е писнало да чета мнения на "авторитети", които са пълни глупости и нямат нито един научен аргумент. И това, че лекарите третират хората като тъпаци и незаслужаващи обяснението и истината за нещата.

За амер. организации изобщо няма да коментирам. Те са ясни, защото са финансово свързани с големите корпорации. Това е всеизвестно и даже не го крият.  Защото е разрешено от законите им. ooooh!

# 489
  • София
Да не бързам да не бия барабана, но дали заради дъмбелите, ограничените млечни или за това че разкарах маргаринената кръчма, от началото на годината досега -2.4 килограма, от които 2.6 мазнини Twisted Evil (според калипера). Остана 1.5 до края.
Та дотолкова отвикнах от сладкия вкус, че най-голямата сладост, която която ми е вкусна е тази на лука. Преди малко отписах дори една лютеница уж набедена за домашна (от бгбакалия). Еми чиста захар, дори не и усещам чушките! Тия шоколадовите десерти дори не искам да си ги представям.

Като споменахте пости - все по-голяма част от приятелите ми постят, май модерно било. Ужасно горди са, че свалят по две кила, но две седмици след края стават много сладко пухкави Simple Smile. И понеже си знам, че в тоя си период  стават леко заядливи освен досадни (при избора на кръчма, например) внимателно ги избягвам.

Жижи, направих си труда да ги сметна и като проценти храненето ти е горе долу добре (Fat  61%, Carbs  20%, Protein  19%, това без обяда). Калориите ти излизат ~1,400, ти си прецени дали са ок.
Моят съвет е да намалиш млечните, поне при мен заработи. 

# 490
Цитат
Трябва много ясно да се обясни кое всъщност е проблема: симптомите за дискомфорт, които сме приели за нормално. А това значи, че има грешка!

Аги, абсолютно те подкрепям! Нормалното храносмилане не е болезнено, не причинява дискомфорт, подуване, газове, диария или каквото и да е. И ако цял живот някоя храна ни е причинявала дискомфорт, това не означава, че "това е нормално - просто [фасулът/лещата/грахта/хлябът/царевицата/овесът/млякото и т.н. - попълнете според случая] така действа на всички" Rolling Eyes С тези твърдения са ми излизали винаги за бобовите - да, всички се подували, всички получавали газове, на всички им ставало тежко, ама въпреки това бобовите били много полезни за организма, вкл. предпазвали от рак на дебелото черво Shocked И трябвало да се консумират #2gunfire Да, ама не! Нищо, което причинява какъвто и да било дискомфорт, не е нормално и не трябва да се консумира. Това е предназначението на този дискомфорт - да ни покаже, че точно тази храна не е за нас, без значение колко полезна се води Rolling Eyes

# 491
  • SA
Жижи, струва ми се, че в менюто ти не преобладават правилните храни и това може да е причина за застоя ти. Мисля, че неща като кисело мляко, ядки, сметана трябва да се ядят в не особено големи количества, по-скоро за разнообразие, а не да бьдат основна храна в две от храненията ти за деня. При някои хора голямото количества ядки , сметана , млечни, пречат на отслабването. Ако няма да обядваш например, защо по-добре не хапваш закуска с яйца, бекон, или нещо подобно? 100 гр. бадеми наведньж са доста голямо количество. Аз повече от 20-30 грама рядко ям на едно ядене. С една дума, пробвай да увеличиш количеството на яйца, риба, месо и зеленчуци в храната си, като намалиш ядките и сметаната. Надявам се нещата да трьгнат!
Miami, спокойно бе човек! Преценили сме добре какьв ни е метаболизма.  Peace Ще поживеем още някоя годинка, няма да се тревожиш и за нас сега, я!   bouquet

Цитат
Който може да издържи на пост и молитва, нека действа, но едва ли ще има сили да прави нещо смислено с живота си, освен да пости и да се моли.

Ааааа, някои дори и с проповеди се занимават, недей така!  Joy
Иначе, AGLIKKA, ето това много ми допадна в постинга ти. Подписвам се под него!   bouquet
Цитат
Трябва много ясно да се обясни кое всъщност е проблема: симптомите за дискомфорт, които сме приели за нормално. А това значи, че има грешка! Не може дете на 11г. да има целулит. Не може като обядваш и би трябвало храната да ти е дала енергия, ти да се чувстваш като ударен по главата. Не може след следобедна закуска (масовата е от няколко кифлички) да получаваш спазми в корема от болка. Значи има нещо в хр. ни навици, което довежда до тези проблеми, които с годините се превръщат в диабет, рак, алцхаймер и прочее заболявания.

Assos, браво! Поздравления за добрите резултати!  Hug

Последна редакция: пт, 15 мар 2013, 13:36 от kameloth

# 492
Тук са се вихрили страсти Simple Smile
Казвам ви че беше взело да ми става едно неуютно и нравоучително Simple Smile
  Cioccolata
В LIDL има и много други хубави неща .
Освен сметануте , сирената , маслото , замразените зеленчуци , месата , кокосовото брашно и мляко...
Напоследък се пристрастих към кафето им - 2 в 1 . Уж е с обезмаслено мляко , ама е подозрително вкусно . Не вярвам по 2 кафета да ме сринат , но може и аз да започна да си слагам течна сметанка...имам си Simple Smile
Жижи , аз не съм от най - успешните в момента ( ама знам защо ) Simple Smile
Зависи колко имаш да сваляш , как тренираш и все пак...доста момичета казват че имат стъпаловиден ход на сваляне .
Така че направи си едно определяне на калориите все пак и не се отчайвай .

# 493
Тони, видях и масла, и сирена, и кисели млека, но се бях натоварила с друг багаж и сметанката ми беше приоритет Laughing Профучах през магазина вчера, но специално млечния щанд го огледах малко по-внимателно. Видях и някаква кашкавалена извара в едни стъклени бурканчета, но нямаше никакви стойности на нея, а на мен ми се иска поне процент масленост да видя newsm78 Не обичам обезмаслени извари. Тази, като е кашкавалена, сигурно не би била обезмаслена, ама не знам. И затова не купих.

# 494

киселото мляко в лидл е отврат всичкото
има един кашкавал по БДС, много истински вкус има
а буркана с фъстъчено масло замина за 2 дни (сама си го изядох)  Embarassed

браво, Assos  Peace
и аз обмислям разкарване на маргариновата кръчма,
нашата и все по картофена става
ще измисля друг начин за социализиране с колегите

Общи условия

Активация на акаунт