ВМ-НВХ - част 56

• 36 228
  • 726
  •   1
Отговори
# 495
аз от люлинския ЛИДЛ си взимам винаги:
* гръцко сирене (нещо като ЛИВАДИ му е името, ако правилно съм прочела завъртулките)
* ементал
* масло
* квасена сметана

# 496
  • София
Зверче, какви стари ужасни мисли?  Embarassed Не се обвинявай, на всички се случва да правим грешки Hug
Ужасните мисли от сорта на "чакай сега да хапна само 1 път ей това, че от утре пак няма..." Най-лошото е, че се чуствам супер зле, тежко ми е, гадно ми е, обаче си го причинявам...Нещо ми бяха тежки седмици, семейни проблем и т.н., както и да е, вземам се в ръце Rolling Eyes

Чиколата, супер статии, както винаги Hug

От Лидл често пазарувам, кръглата извара е обезмаслена. Кашкавалената не съм я виждала. На пък киселото мляко ми харесва, взимам си 4.5%. Сметана също само от Лидл взимам. Имат и един кашкавал, нарязан, на две като купчинки кръгли парчета наредени, само 0.1г въглехидрати Mr. Green
Сирене, кашкавал и масло иначе си взимаме от една мандра извън София, та скоро не съм купувала други.

Приятни почивни дни от мен Hug

# 497
]Да се върна на ЛИДЛ-ската тема Simple Smile
Ливади е сиренето и е хубаво , но не колкото Тертер ( и цената е доста по -ниска) , Като кашкавал най - харесвам " Cachiota ) , италиански е и има вкуса на нашия едновремешен кашкавал . Мляко не съм купувала защото откровено си пишат че добавят сухо мляко ( мл. протеин демек ) . Купвам оттам и зехтин и кокосово мляко и какао . И онзи кашкавал на малки слайсове за който казва Зверчето .
Zzvercheto , и аз имах често подобни изстъпления . Интересното е че с времето намаляват , а и не посягаш към сладките .
Фъстъченото масло Ок ли е ?

# 498

не е ОК, има 18% въглехидрати и буркана е голям  Joy
маскарпонето е хубаво

# 499
Нещо за ниацина - или по-точно за медикамент, в който е комбиниран ниацин с още едно вещество: http://www.drbriffa.com/2013/03/14/cholesterol-modifying-drug-th … hdrawn-from-sale/ Този медикамент е бил предписван за намаляване на "лошия" холестерол. Но се е оказало, че не само не намалява риска за инфаркт, инсулт или като цяло смърт, а и повишава риска за кървене, инфекции, развитие на диабет, мускулни увреждания обриви, стомашночревни оплаквания. И сега медикаментът е изтеглен от пазара. Не знам дали това ще се отнася и само за ниацина, но не звучи добре Sad
О, това за ниацина направо ме разби! Хранителната добавка "Липибор" на "Борола", за която Ви питах, съдържа Ниацин 10g, Поликосанол 10 mg Бета Глюкан 300 mg. Моля, дайте мнение да я пия ли, снощи изпих една капсула, днес още не съм, но сега ужасно се уплаших и ме е страх да я пия. И с инсулинова резистентност съм, за която не пия лекарства, само хром и "Глюкоравнин".  В стремежа си да не пия лекарства, а само "хранителни добавки", се опасявам да не оплескам нещата

# 500
  • SA
Фея, нищо няма да ти стане от този Липибор на Борола. Ниациньт самостоятелно отдавна се използва за регулиране на холестерола и триглицеридите и то в много по-големи дози от 10 мг. Най-честият му страничен ефект е зачервяване на лицето, ушите, в резултат на сьдоразширение. Тези усложнения, за които е писала Шоки се отнасят за медикаменти , в които той се сьчетава с друго лекарство за уж по-добьр и силен ефект. Сьставките в Липибора са някакви растителни екстракти и не става вьпрос за тях. Така, че според мен няма да ти навреди да си го пиеш, но и доколко ще има очаквания ефект, не сьм сигурна. Малко скептично гледам на подобни препарати, а пьк личен опит нямам никакьв с Липибор.

# 501
Тук са се вихрили страсти Simple Smile
Казвам ви че беше взело да ми става едно неуютно и нравоучително Simple Smile
  Cioccolata
В LIDL има и много други хубави неща .
Освен сметануте , сирената , маслото , замразените зеленчуци , месата , кокосовото брашно и мляко...
Напоследък се пристрастих към кафето им - 2 в 1 . Уж е с обезмаслено мляко , ама е подозрително вкусно . Не вярвам по 2 кафета да ме сринат , но може и аз да започна да си слагам течна сметанка...имам си Simple Smile
Жижи , аз не съм от най - успешните в момента ( ама знам защо ) Simple Smile
Зависи колко имаш да сваляш , как тренираш и все пак...доста момичета казват че имат стъпаловиден ход на сваляне .
Така че направи си едно определяне на калориите все пак и не се отчайвай .

Това къде го има, Тони? Защото в нашия Лидл всичко е от първа необходимост. Аз харесвам квасената сметана и унгарските колбаси, както и консервите с чисто месо. Имат и хубави чужди сирена, маскарпоне, масло. Но другото не ми допада особено. Месото им е ужасно скъпо, в сравнение с кварталните ни магазини и Билла, където св. врат сега е по 6.90 за кг. А и течната сметана е хомогенизирана и нещо не ми понася.

Моите любими неща са: кашкавал, сирене Дунавия и кис. мляко на фирма Сирма Приста (едни русенски производители - продуктите им са невероятни, а никак не са скъпи), заквасена сметана Юпер (пак на местна фирма от едно село - това е най-невероятната сметана, която съм яла и е много по-маслена от Лидлската, а пак е 20%, освен това и леко киселее), месото от Билла - всякакво месо е със страхотно качество, вземала съм дори рагу и е мнгоо хубаво, месо от местните ни месарници (джолан), риба от рибния ни магазин, зеленчуци от пазара и замразени зеленчуци от една русенска верига супермаркети, които също продват хубаво месо и страхотни яйца, както и печено месо (пилешко филе) с много добро качество.

И аз си купих алабаш от Билла и ще го сготвя на тиган като картофки с малко къри. Да видим какво ще стане!  Mr. Green

# 502
Феичке ,
Tredaptive се нарича лекарството , съдържа никотинова киселина и  ларопипрант / витамин В3 носи още названието РР- никотинова киселина / ,  За промяната на съдовата адхезия роля има ларопипрант , а никотиновата киселина дилатира аретериолите .
В3 се използва в комбусциологията ...по - скоро при конгелацио . Измръзване т.е . Работих няколко години в клиниката по термична травма във Варна .  Вит В 3  е компонентата , която дава вазодилатация в препарата , а лапоприлант потиска адхезията на тромбоцити към артериолната стена .
Така че вит. В 3 е  невинен Simple Smile

AGLIKKA , идвай във Варна Simple Smile Тукашния ЛИДЛ  , а и в Провадийския също ги има .
Пък носи насам малко алабаш...че са ми го изяли .

# 503
Аз пък много харесах заквасената сметана Пилос Embarassed Течната също ми харесва, но със сигурност е хомогенизирана и с карагенан... Вече не знам с тези сметани. И ЕлБи ми харесва, тя е с по-висока масленост, но напоследък като че ли й поразвалиха вкуса. На вкус ми харесва и Бор-Чвор, но все си имам едно наум за марката. А иначе харесвам и сметаните на Родопея и Ралица. Но някак всичките са различни. А аз нямам представа какъв вкус и консистенция трябва да има истинската сметана Embarassed

Единствения път, когато ядох сметаната на Хармоника, беше точно в датата, когато й изтичаше срокът (затова беше и намалена) и на вкус си беше много добре почти цялата, само на дъното киселееше. Ами, докара ми стомашни проблеми и оттогава не съм повторила Embarassed Предполагам, че на дъното е била започнала да се вкисва и това е била причината, но някак си останах с едно наум и за нея Thinking Трябва да пробвам пак, когато не изтича крайният срок, но нали е по-скъпа... Embarassed Но някой път ще се прежаля.

Фея, много си се разтревожила Hug Не се притеснявай толкова, наистина нямаш основания! Hug

Последна редакция: пт, 15 мар 2013, 19:21 от Cioccolata

# 504
Никой не е по-способен да ти изкара акъла от един лекар, на когото имаш доверие...

# 505
fata_morgana , преди няколко дни каза че също си лекар , не греша нали ? Или поне споменаваше за лекарската си практика  .
Вярно , отговорно си е ...
Cioccolata , тъкмо за заквасената PILOS говоря - по 1 кофа от 450 мл. изяжда моят момък . Супер е , а с нея правя и "Снежанка"...само кисели краставички , орехи , чесън и сметана , Ммммммм

# 506
Не, напротив  Peace
Бях постнала част от едно интервю с лекар - по повод на холестерола - там той говореше за неговата практика.
Някой ме беше помислил за лекар, но обясних, че не съм.

# 507
Сори , не разбрах че е цитат ..нито на кой лекар е .
Значи от позицията на пациент си стигнала до този извод . За изкарването на акъла де  Joy

# 508
  • SA
 Simple Smile аз останах с впечатление, че разказваш случай от личната си практика. Беше интересен случай, потвьрждение на максимата, че дозата прави лекарството ( и отровата).
Иначе сьм достигнала до извода, че човек на никого не би трябвало да има 100%- во доверие.

# 509
О, идеята за снежанка от заквасена сметана ми хареса Sunglasses Аз напоследък я правя от биволско кисело мляко, но със сметана ще бъде много по-добре.

Общи условия

Активация на акаунт