ВМ-НВХ - част 56

• 36 206
  • 726
  •   1
Отговори
# 510
Кам , много пъти повтарям . Лекарите са репрезентативна част на обществото ни , Има всякакви .
За съжаление много от нас си остават на студентско ниво и не четат много много .
В името на пзциента всичко се прави след  "информирано съгласие "  .
Когато нещо те притеснява или не ти е ясно...или се дввоумиш за ползата от някакво изследване или инвазивна манипулация лекарят е длъжен да ти обясни за какво иде реч , какво са ползите/вредите и рисковете .
Лекарят и болницата съществуват за теб , а не ти заради тях , пациентът е важният .

# 511
Цитат
Лекарите са репрезентативна част на обществото ни , Има всякакви .
За съжаление много от нас си остават на студентско ниво и не четат много много .

Това май важи за всички професии Peace За моята със сигурност също важи.

А иначе за другото, че пациентът е важният - ами, и аз си мисля така и се опитвам да убедя баща ми, че не е нормално да изпитва толкова голям дискомфорт от метформина, какъвто описва, и да не настоява поне да се преразгледат нещата Embarassed Той бил казал, ама лекарката настоявала на висока доза. И той си пие лекарството, но не спира да мърмори. А понеже имал лош вкус в устата, затова започна да пие бира и да яде чипс към нея по 2 пъти на ден - само те му оправяли вкуса Rolling Eyes

# 512
Ами моя е грешката, че не съм сложила кавички...  Embarassed  Доктора, който цитирах е Гайдурков.
Иначе преди години не съм се замисляла много и чинно си ги слушах, но сега проверявам всяка дума и всичко, което изпишат! Щерката водя на хомеопат, педиатърката знае и не ми се бърка - последния път каза да продължавам в същия дух - явно добре сме се справяли щом не боледува. Пък моя ЛЛ го видях последно като вземах направление да се записвам за ЖК  Laughing
На мнение съм, че здравето е лична отговорност на всеки човек, а не на докторите. В смисъл, че ние сами си градим здраве, имунитет - наш и на децата ни - чрез храна, закаляване, спорт...

# 513
Чоки , и моят татко се държи като послушен ученик в бонлицата , ама в къщи разбирам че нищо не му е станало ясно (спокоен е че аз ще обяснявам ....ама моята специалност е мноооого далеч от радиологията . Как да е,
fata_morgana
адмирации за ориентацията към хомеопатията , много разумно решение  . С времето ( и с избора на добър хомеопат естествено ) разбираш колко големи могат да  са ползите .

# 514
Попаднах на нещо интересно - кетогенна средиземноморска диета (за почитателите на средиземноморската, но напр. с диабет): http://advancedmediterraneandiet.com/images/KMD_version_2.3.pdf Интересното е, че храните са кажи-речи същите като в кетогенно ВМ-НВХ Laughing Само дето се цели по-висок дял на рибата и мазнините са повече от зехтин отколкото от масло. И не видях да има сметана, но има сирене. Ядките са по 30 грама на ден. Включено е и вино в количество до около 2 чаши на ден, като може да се замени с 20 грама тъмен шоколад или 360 мл бира, или пък повече зеленчуци, ако човек не иска вино. Въобще... просто лека модификация, но с по-лъскаво заглавие. Реших да я постна, ако някой реши, че му харесва повече този вариант.

Разбира се, традиционно свързваната със средиземноморската диета паста не фигурира в никаква форма, нито някакви пълнозърнести храни Wink

# 515
Такааа, сефтосах алабаша - много е приятен на вкус, хареса ми. Има нещо приятно сладко в него. При задушаване става кафяв, нали Шоки? Сложих му чесън и копър и стана като сотирани картофи, с тази разлика, че е по-сочен  (ммм) и носи на мноооого мазнина.

# 516
tonyduve, обнадеждаваш ме за хомеопатията, при все си лекар! Настина не очаквах да видя някога лекар, който да подкрепя хомеопатията. Peace

# 517
Тук май има доста разкрепостени лекари Simple Smile
Аз съм дипломиран хомеопат .
И лекар , естествено .
Не мисля че хомеопатията може да се практикува  от всеки .

# 518
Такааа, сефтосах алабаша - много е приятен на вкус, хареса ми.

Вчера си купих и аз алабаш, но все още не съм го пробвала. Обиколих един голям софийски пазар, търсейки гулия /земна ябълка/ и всички ме убеждаваха, че търся алабаш и не ми вярваха, че това са две различни неща.  Mr. Green

Някой може ли да ми даде идея откъде мога да намеря и земна ябълка?

# 519
tonyduve   bouquet
Аз пък напоследък срещам такива лекари хомеопати и много се радвам. Определено не е за всеки хомеопатията. Доколкото знам, ако не си лекар, след класическата хомеопатия трябва да учиш и две години медицина, за да практикуваш.
Но не знам защо в представите на хората хомеопатите нямат нищо общо с медицината.

# 520
Хе-хе, алабашът стана хит Laughing Да, като се изпече, на вид е общо взето като печени картофи, вкусът също е сходен, но леко сладни и е по-сочно и хрупкаво, така че в моята класация резултатът алабаш:картофи е 1:0 Sunglasses

# 521
ооо да и зехтин от ЛИДЛ винаги, от онзи в стъклените бутилки

виж, яйцата им не струват, имат само от подово отглеждани кокошки
но при първото ми пазаруване нямаше как и взех от тях

иначе лятото гледах, че имат и добри вина, не бълг (тях не ви уважавам вече, слагат им доста алкохол и ме хваща от глътка)

вчера гледах колраби тук, ами 4 евро за кг няма да дам
ще го дебна да му падне цената и тогава ще го пробвам печено
досега само сурово съм го яла

иначе взех тиквички и ще ги пържа днес в зехтин, да станат на чипс

взех си и една глава целина, може да я пробвам и нея малко как е пържена след тиквичките

# 522
ооо да и зехтин от ЛИДЛ винаги, от онзи в стъклените бутилки

вчера гледах колраби тук, ами 4 евро за кг няма да дам
ще го дебна да му падне цената и тогава ще го пробвам печено
досега само сурово съм го яла

взех си и една глава целина, може да я пробвам и нея малко как е пържена след тиквичките

Целина на кубчета със свинско на кубчета в тавата с каквито подправки обичате и малко винце евентуално. Идеално.
Колраби, аз чета колбаси и си викам ее, че накъде да падат от 4 евро  Crazy

Моравско село имат гулия, ама така и не съм поръчала още. А яйцата им са прекрасни и не са чак толкова скъпи.

# 523
Здравейте Simple Smile

Малко късно се включвам към тази тема, но покрай грижите за новото ни семейно попълнение съвсем не ми остава време Simple Smile Тази диета я бях направила миналата година и свалих умопомрачителните 16 кг за 4 месеца направо ....УАУ ..... после забременях и като станах един Тлъстозавър ужас Simple Smile ама сега пак я почвам и се надява да постигна същите резултати Simple Smile)) И се надявам на вашата подкрепа Simple Smile))

добре дошла и успех
много ме впечатли аватарът ти
аз съм голям почитател на френския макарон и не мирясах, докато не се научих да го правя, въпреки първия неуспешен опит  Embarassed  Crazy
сега покрай Великден, ако ми остане време, пак ще пека

# 524
С риск да ви разваля хубавото настровение от топлото посрещане вчера и с риск и този ми коментар да ъде изтрит, да ви отправя още един "необоснован" и "ненужен" съвет - разбийте за себе си и излезте от парадигмата "ВМ" и "само М" (цитирам от съветите от първа страница тук: Ако не отслабвате със семена, орехи, плодове, риба - ги намалете до НУЛА. Т.е. оставете само маслото и олиото). Доказано е, че организмът може сам да се справи с редица болести като диабет, които всички искаме да избегнем, но за целта трябва да си дадете шанс с храни от по-пъстър спектър от само М.... Това според мен е важен ключ, който вие тук пренепрегвате НЕзаслужено, а обратно - всеки ден са зареждате с отрицателна информация за диабета и естествено - дори и да не сте предразположени към него - се завъртате в неговата пагубна спирала по психо-химичен път.

Нали четете д-р Гайдурков - http://www.spiralata.net/kratce/index.php/zdr-lekuvane/342-gaidurkov - надявам се: ДА!  Peace

Общи условия

Активация на акаунт