ВМ-НВХ - част 56

• 36 199
  • 726
  •   1
Отговори
# 525
Маями, по-често трябва да поглеждаш нашата тема май Laughing Никой тук не съветва да се консумират плодове, семена и ядки всеки ден. Естествено, че и плодовете, и семената и ядките пречат за отслабването при много хора. Големите количества млечни също пречат Rolling Eyes

Олиото пък напълно го отричаме Rolling Eyes

И кой е казал, че тук се ядат само мазнини? Или по-добре да те попитам: ти какво разбираш под мазнини? Или какво мислиш, че ядем ние тук? А? Напиши едно примерно дневно меню, което според теб спазваме.

За справка какво предполага ВМ-НВХ, моля, погледни моя пост на стр. 9 от темата "Отслабване без глад, може ли?", защото не знам как да линкна точно него тук.

# 526
Добро утро !
Няма да се включа в този спор , не и в тази тема  Simple Smile
Мисля за сега да понамаля семената и варивата ( Гайдурков да ме прощава ) и имам питане :"Откъде да си купя яйца ?
 W'A'S'P' , тъкмо от ЛИДЛ си купувам .яйчицата . Знам какъв е вкусът на истинско яйце , една санитарка ми носи от време на време , че и вода не пият нейните кокошки , само цвиг Simple Smile
Но откъде да намеря нещо прилично , доста яйца изяждаме тук .

# 527
# 528
Подкрепям!    Peace
Когато кокошките не "са на протест" и снасят, само тях ползвам.  Grinning

# 529
Тони, аз купувам яйцата на Ангелов от Пикадили и Била. Знам, че не са най-добрите (със сигурност не са био), но се водят поне от свободни кокошки.

# 530
Подкрепям!    Peace
Когато кокошките не "са на протест" и снасят, само тях ползвам.  Grinning
Да, имат си и те моментите Simple Smile ама като протестират пак дават по някое яйце, само трябва малко да се изчака. Събират ми хората и съм доволна. При нас 24 отиват за около седмица. Ако останем без и аз като Шоколата вземам от свободни кокошки, май Ангелов, ама не съм сигурна, ако са по 12 в кутия, сигурно са точно те.

# 531
А Гайдурков изобщо лекар ли е да питам? Мнооого съм скептично настроена към него, чела съм разни статии, отрича солта на 100% и т.н.

# 532
Маями, продължавам да не разбирам за какво се бориш тук?
Зъб на Шоки ли имаш та не спираш да и опонираш?
Досега само разбрах от всичките ти изтрити постове, че си нямаш грам понятие от нашия режим, а се хващаш за един цитат и почваш да стреляш с него
Явно грам не си наясно как функционират телата ни и въпрки, че всичко е много индивидуално, все пак в тях протичат едни и същи процеси, които за теб май са черна материя

А Гайдурков да си го четат веганите, аз на неговите простотии не се връзвам

# 533
  • SA
Цитат
(цитирам от съветите от първа страница тук: Ако не отслабвате със семена, орехи, плодове, риба - ги намалете до НУЛА. Т.е. оставете само маслото и олиото). Доказано е, че организмът може сам да се справи с редица болести като диабет, които всички искаме да избегнем, но за целта трябва да си дадете шанс с храни от по-пъстър спектър от само М.... Това според мен е важен ключ, който вие тук пренепрегвате НЕзаслужено, а обратно - всеки ден са зареждате с отрицателна информация за диабета и естествено - дори и да не сте предразположени към него - се завъртате в неговата пагубна спирала по психо-химичен път.

Не знам кой е този Гайдурков и за какво точно се бори, ама това за спиране на рибата и наблягане на олио, от неговото творчетво ли е цитат? И това за диабета негови мисли ли са, или са твои разсьждения, Маями?
Аз пьк намирам, че е полезно да чете и пише в нашата тема Miami_beach , от една страна научава разни неща, от друга провокира от време на време някой да даде информация , която не че не е писана, но е потьнала назад в темите.  Peace

# 534
Кам  , права си , в спора се ражда истината .
Само да е спор , да няма нравоучителен елемент . Умни хора пишат и четат в сайта .
И все пак да напомня , че преди да приемем ВМ НВД за правилно всеки от нас доста е прочел , видял...т.е този спор за правилното хранене всеки от нас вече го е решил за себе си .
Тук сме единомишленици Simple Smile

# 535
 tonyduve, трябва да призная, че разбрах само първото и последното изречение от информацията, която ми даде за ниацина Grinning. Но схванах, че мога да го пия спокойно. Благодаря на теб, Шоки, Камелот и другите момичета, които ми помогнаха. Започнах да го пия-по 20 mg дневно. За съжаление обаче се налага да нарушавам храненето-пектин, трици...Много ми е кофти, но ще опитам да видя как ще се чувствам и холестеролът как ще е. Много ми е интересно всичко, което пишете, и ви имам голямо доверие.

# 536
Фея, най-напред - не се притеснявай! Hug А пектина и триците не ги мисли и преживявай, не са толкова страшни. Според мен нямаш нужда от тях, но щом си решила, не си го слагай на сърцето Hug

Маями може да ми се е разсърдил, че се намесвам понякога в тяхната тема Embarassed Laughing Естествено, че не е лошо да се обменят мнения, да се дава информация, линкове, различни гледни точки Peace Просто ми омръзна да дъвчем едно и също, но в крайна сметка аз чета и съм склонна да вярвам на определени автори, а на не на официални източници - оттам идват и споровете Peace

# 537
Маями, ненужно груб и назидателен си  Peace
Чета много неща, което не означава, че съм съгласна с всичко прочетено. Имам много приятели вегетарианци, уважавам избора им, намирам логика и в суровоядството, но някак не се вписват в настоящия ми мироглед, потребност и ежедневие. Спряла съм напълно млечните, а вече и глутена, старая се да ограничавам всякакви пакетирани или обработени храни и се чувствам по-добре от всякога  Flutter

# 538
Феичке , , щом не съм била разбираема...лошо говори за мен Simple Smile
ППрепаратът , за който става дума има 2 съставки . Нкотиновата киселина ( т.е вит В3 ) е добавен с цел разширяване на артериолите .
Съставката , която пречи на адхезията ( т.е прикрепянето на клетки към съдовата стена ) е другата - лапропилен .
Вит В3 си е съвсем ОК. Аз и детето пием В комплекс , защото той се притеснява че нямаме източници на вит . В в храната .

иглуб , благодаря за инфото , може би ще поръчвам и аз , много яйца ядем тук .
Да кажа какво съм готвила днес ( нали не е нахално ? )
На обяд зелен боб , наложисе да добавя 1 картофче , инак нямаше как да сгъстя яденето , щеше да стане като чорба . Не мисля че е било над 100 гр .
Вечеря - пиле в плик и шопска салата .
Хубава вечер Simple Smile

# 539
Тони и другите докторки в темата, искам да ви питам какво да правя при мускулни крампи? Знам, че това означава недостиг на магнезий, но трябва ли и още нещо да приемам? Менюто ми се състои основно от воднисти и зелени зеленчуци, пилешко и свинско, яйца отвреме навреме (нещо нямам натсроение за тях посл. месец), закв. сметана, малко кашкавал, плод от врмее на време. Тези дни малко ядох въглехидрати - бял земел вчера и преди това картофи, както и някаква торта в нач. на седмицата. Та, какво да вземам? Имам вкъщи магнерич и мултивитамини от ДМ с всичко в тях.

Установих, че и млякото не ми понася, освен ако е малко или в десерт, т.е. не е чисто. Иначе другите млечни са ми добре. Simple Smile

Да се оплача: още не ми се е оправил крака. Болакта се премести надолу по мускулите. Не ходя на тренировки, защото ме е страх да не стане по-лошо. Като сгъвам крака си няма нищо, но като се изправя след клякане и усещам напрежение в коляното и мускулите. Лекарят ми няма идея какво е и съм напълно отчаяна, а си бях направила план до 01.08.2013г. да бъда -10см от талията и да мога да правя 1 набиране. Но с невъзможността м ида тренирам, няма как да стане. А и на работа ме занимават с всякакви истории, ама тях ще ги преживея.  ooooh!

Кажете нещо, имате ли представа какво може да е? Много съм отчаяна.  Cry

Общи условия

Активация на акаунт