ВМ-НВХ - част 56

• 36 602
  • 726
  •   1
Отговори
# 90
  • София
Добро утро Hug
Това с бебешката течна пудра на Бочко е добра идея, имам у нас, утре ще пробвам Mr. Green
Аз рядко се мацам с каквото и да е, обикновено след кола маска със зехтин Mr. Green
Иначе чат пат си правя домашни неща, примерно за махане на грим, розова вода+масло от жожоба, много добре, след това дори няма нужда от крем за лицето Mr. Green Тялото чат пат с кокосово масло, е имам и Нивея де, ама пак рядко се мажа...
На мен всичките ми проблеми с килограмите започнаха именно от Щатите (след едно лято на бригада там...и особено след още 2 такива лета...), така че изобщо не ми се коментират... #Cussing out

За кафето с масло, трябва да пробвам, ама трябва да си нося на работа, пия кафе само следобед (тоест докато съм в офиса)...то другия проблем е сладостта, нещо не мога без мед още...

# 91
Добро утро и успешен ден !
За работа не рядко си нося палачинка ( кокосова ) със сирене и масло . Понякога омлета със сланинка ...Понякога месо и салата някаква .
Не съм съвсем на линия , но в момента се случват много неща и в семейството ми , и в работата ми....може би още месец ще е много напрегнато . Дано всичко е ОК .

оооо мило, дано
 Hug Hug Hug

Скрит текст:
моето майче пак е зле
след като се съгласи да и прелеят платина
сега от месец не знае къде е
аман значи от някои твоу колеги

Ассос, от доста време сме в ИТ средите, вече в три държави
до човек си е
не до професия

# 92
Като чета за битовата химия и козметиката ми настръхва косата. Аз на тази тема съм голям маниак и не мога без силни миризми, ароматизатори, омекотители, мазила, спрейове, прахове, препарати. Опитвала съм био неща - нищо до момента не ми дава желаните ефекти, нито прах, нито почистващ препарат, нито козметика. А и колко са био нямам идея. Сигурно съм толкова отровена от собствената си глава, да не говорим, че имам и алергия и ме дразнят миризмите. Не мога да си представя истински чиста къща без помощта на доместос и т.н. Май в това отношение съм на 180 градуса от вас. Замислям се, ядосвам се, но и няма как да превключа. То вече и ми идва натоварващо - тая храна кофти, препаратите кофти, въздухът мръсен, газове, изпарения, боклуци...все нещо е крайно неполезно. Още повече, че ми е много трудно да разбирам кога нещо е наистина чисто и био и кога е просто шменти-капели. Пример - купувам био сметана заквасена на Хармоника  и специално обикалям да си я намеря, голяма схема. Хубаво, обаче преди се вкисваше в деня на изтичане на срока или най-късно на следващия, а понеже при мен много храна увисва и ми прави впечатление втори - трети път вече, че си стои в перфектен вид и вкус дъъълго след датата. Та, био био, не е био това. Поне е по-мазна.

# 93
W'A'S'P'  Hug  , Тони  Hug , стискам палци всичко да е наред.

Според мен професията много влияе на здравословното състояние в една или друга посока. Разбира се човек винаги има какво да направи за да се противопостави на негативните тенденции, но ако работиш във вредна среда или с прекалено много стрес напр., това рано или късно ти се отразява по някакъв начин. Аз не съм програмист, но работя на стол пред компютър. Казвала съм и друг път 12-часови дневни и нощни смени. Отпуските си покриваме взаимно смените с колегите и стигаме понякога до 240 часа работни на месец. Направо е убийствено. В началото обикалях в стаята като див звяр в клетка, но постепенно започнах да се заседявам все повече на стола. Лятото докато се наспя навън вече е 40 градуса и не мога да се разходя. От шантавия непрекъснато сменящ се денонощен график и от умора започнах да хапвам повече и то боклучава храна. В един момент за 4 години качих трайно доста кг и започнаха здравословни проблеми. Именно здравословните проблеми ме стреснаха и започнах да правя въпреки всички пречки каквото мога, за да не стане прекалено късно. Разбира се по-добре е да не се чакат проблемите, но хората сме различни и реагираме по различен начин на стреса. По добре късно, но важното е че сме намерили правилния път.

В България на еко/био етикети много не вярвам. Освен това ми идват и доста високи цените. Трябва да си купувам нов тиган, зачетох се в темата за здравословни съдове за готвене, ами то е нещо страшно. За кое по-напред. И в крайна сметка пак няма гаранция че е безвредно.

Иначе храненето ми върви добре, почти не се изкушавам вече. Мерки ще си взимам на около месец, теглилки веднъж седмично.

# 94
  • В Балкана
Скрит текст:
Аз пък въобще не съм по темата, но понеже ми се иска да споделя някъде, идвам тук..

Да ти е кеф да работиш с професионалисти!!!!  #Cussing out
И искам, ама много искам боксова круша!!!!

Ей това е.. Иначе за довечера мися да пека ребра.
Стъргани моркови със сок от лимон, зехтин и сирене..  Crazy
Мен понеже ме мързи да стържа - в робота. Пак стават.  Flutter
И сиренето да не се моря да го стържа, само го начупвам.  Laughing

Тахана го спирам, за кой ли път спирам нещо  ooooh! защото взех да прекалявам. И без нищо мога да си го ям.. с голямата лъжица, направо от буркана.. Не, не, ич не е за хвалене.

# 95
  • SA
Мьжьт ми пьк е голям фен на Макдоналдс и даже твьрди, че това била най-вкусната храна на света.  Sick Слава богу, че най-близкият Макдоналдс е на 80 км от мястото, кьдето живеем, та не го посещава особено често. Аз там обикновено пия само кафе, или си нося печено пиле от някой щанд за готова храна в магазина. При последното ни посещение на сьседната маса имаше едно семейство с две малки момченца. Ами родителите и двамата тежаха минимум по едно 200 кг. Та като си трьгваха си взеха и за в кьщи хамбургери. Чак ми трудно да повярвам, че има хора , които толкова да не се интересуват от здравето си.  ooooh!
vici75,  Heart Eyes , потресаващи картини описваш! Да се похваля, че вече си имам пудовка и изпробвам различни комлекси, от тези, които ме посьветвахте.    bouquet
W'A'S'P' , малко на око слагам оцета, но горе-долу на литьр по 1 с.л. Ако е необходимо добавам допьлнително, докато течността, в която плува изварата се избистри.

Скрит текст:
z.2012, да, от говорящите видове е папагалчето. Направо е на пьт да стане полиглот даже  Simple Smile. Мьжьт ми го купи от едни африканери, които заминавали за Австралия, та освен английски думи знае и някои фрази на африканс. Сега и на бьлгарски я учим, хехе. Като й даваме храна, която особено много й харесва казва невероятно сладко " Like it" .
W'A'S'P' , на почти 4 години е птицата, от почти 1 година е при нас. Но предвид, че този вид живеят до 30-40 години, си е мьничка още. Мьжьт ми го е взел доста изгодно за около 1200 $, заедно с много голяма клетка и една дьрвена стойка , на която го изнасяме навьн. Не е проблем като пьтуваме, оставяме го в нещо като хотел за животни - в една ферма в околността предлагат такава услуга. Тук повечето хора отглеждат различни домашни любимци и тези "хотели" са разпространени.  Simple Smile

# 96
  • София
Като казахте салата от моркови се сетих, че снощи бях на гости на една приятелка и ме черпи много вкусна салата Mr. Green Настъргани моркови, портокал (малко като количество), лимонов сок, заквасена сметана и малко мед Mr. Green Много вкусно  Flutter

Мен пък най ме кефят американците като си поръчат в МакДоналдс supersize menu + Coca Cola Light, обаче Mr. Green

Последна редакция: пт, 22 фев 2013, 13:18 от Zzvercheto

# 97
Рейнче  Hug и на теб. То за това сме на това дередже, защото е пълно навсякъде с "професионалисти". Съжалявам ама не знам как се крие текст, а и май доста изписахме извън темата така, че не се притеснявай.
И искам да те помоля по-често да си пишеш менютата, имаш много ценни и лесни идеи обикновено, пък и пишеш много вдъхновяващо  Heart Eyes .

Прави ми впечатление последните години, че масово жените след 35г. някъде заформят много неприятен "пояс" около талията (всъщност започващ от под бюста до талията). Предполагам, че се дължи на хормонални промени, но не е ли твърде рано още. Когато напълнях в началото най-много ме дразнеше образувалият се корем, преди това никога не съм била кльощава но корем нямах изобщо. При нашето хранене определено се прибирам, но при хапване на нещо силно въглехидратно се подувам най-вече в коремната област(както сподели и някой по-нагоре).

kameloth браво за спорта. Имате си ВМ-НВХ папагалка полиглотка и красавица при това  Laughing . Ще пробвам и аз да си направя извара, много обичам.

# 98
Аз съм в западните щати и изобщо не мисля, че 90 кг жени ги смятат за слабички ...Ако беше така, значи аз съм анорексичка... Joy   Има си и много хора,  които спортуват и се грижат за телата си , и здравето си.. Не слагайте всички под един знаменател !  Вие ги изкарахте, че всичките  се търкалят  по улиците един връз друг.... hahaha 

Пинки Simple Smile Wink верно не сме влизали във всяка къща за да знаем точната бройка на търкалящите, но щом на Г-жа ни Обама са и направили впечатление хранителните навици на нацията и се беше захванала да ги промена от училище още значи работата е много зле. Не знам какво стана с плана и, най-вероятно нищо. То все едно да духаш срещу торнадо. Да много ясно че хора различни ще има и такива които се гижат за себе си и ще спортуват и ще ядат нормално, говорим за големия процент. Например в нашата комапния сме 1000 човека ( е тях вече ги познавам индивидуално) няколко човека се храним в столовата и май само ние сме с нормални килограми. Всичко друго поръчва или излиза на обяд и естесвено можеш да го водиш по телата им.

# 99
Мен лично не ме интересуват американците, да си се търкалят колкото си искат техен си избор. Исках само да кажа, че тук усещам разликата и според мен тя е финансова и от липса на култура. Например по-бедните квартали, по-бедните и слабо образовани хора, ядът боклуци (за съжаление тук включвам и българите Sad ). Защото са евтини, имам слава богу късмета да работя с много интелигентни хора, и те не се хранят така, напротив и спортуват. Имам само двама колеги които се тъпчат с джънк, и към тях всеки петък се присъединяват още няколко за Бъргър кинг петък. Не са всички дебели, но масата е затлъстяла, точно заради ниска култура и високата достъпност на храната. В същото време фитнеса е пълен, и нон стоп гледам тичащи хора. Лятото в парка до нас, има сцена, където се организират танци, много е весело и е пълно с хора. И тук който има малко мозък прави нещо за здравето си. Не зависимо какъв режим ще избере, важното е да не е боклук  Sick
Гледах преди един филм от серията здравословни, та там питаха едно семейсто латиноси, мъжът с н-на брой болести, децата и те и майката, всички затлъстели, та те се хранеха основно във веригите за бързо хранене, и даже в колата, не и в къщи , та дадоха въпросното семейство в магазина, взеха зеленцчук въртяха го, а скъпо е, върнаха го, взеха нещо друго и така. Накрая зарязаха всичко и се върнаха да си поръчат джънк.
Та поне тук е ясно, джънк се яде от бедните и недостатъчно информирани, докато в България е признак на лукс, това е жалко.
Аги, да ти кажа, малко ми се промени стериотипа, не всички Американци са тъпи, напротив,  не им е лошо образованието, и са амбициозни и пробивни хора, учат яко и работят. Много са отворение към всякакви нови неща, толерантни и изсушващи. На някои хора шапка им свалям просто, ние сме закърмение сякаш с вярата, че сме най-прекрасните, но на, лоша несправедлива съдба, а другите, те са добре, ама не заслужават, защото са прости. Има прости, има и умни, точно като е при нас Simple Smile

И да се оплача, вчера бях на зъболекар, слава богу гена и този режим ме пази от кариеси, имам си три пломби от 100 години, които все падат, е сега ги свалиха и ми ги оправиха пак, ама ми сложиха упойка и от вчера на обяд не съм яла, така ме боли ченето, не знам нормално ли е, аз съм малко мрън-мрън и по-чувствителна на всякакви интервенции Simple Smile
Вчера в рецептите гледах една за едно ризото от карфиол (на клипчетата на lowcarb365) та някой пробвал ли е , и може лид а се нарпави така карфиола с блендер, не с такова ренде, хареса ми и искам да пробвам да пробутам на моите заместител на ориз.

Уф,личи ми че не работя тия дни Simple Smile разписах се много, чакаме евалюация и всеки се ослушва кога ще е неговия ред, писане на едни цели за 2013, дали някой от ЧР се усеща че заради тези формуляри, срещи и т.н. страда работата ....

# 100
.......vici75,  Heart Eyes , потресаващи картини описваш! Да се похваля, че вече си имам пудовка и изпробвам различни комлекси, от тези, които ме посьветвахте.    bouquet [/spoiler]

ЕЕЕ браво Кам  Heart Eyes дано си взела по-тежката пудовка, че сега пак проблем имам - олекна ми пудовката  newsm78 Grinning. Няма угодия  Crazy.

# 101
Много задълбахме американците. Свят шарен, хора всякакви има навсякъде. Но не съм съгласна, че в България храненето с джънк е признак на лукс. По-скоро обратното. Едно средностатистически семейство, особено ако се е престрашило да има две деца не повече, трудно би си позволило разнообразно и пълноценно хранене, ако няма собствено стопанство в помощ. Защото не е само храната като разход. В дългите години на нашия несполучлив преход опитвайки се да оцеляваме за съжаление загубихме класи от нивото си на образование, култура, отношения между хората. Радвам се, че въпреки това все още имаме умни и амбициозни деца, които успяват. Стандарта ни на живот масово е такъв, че хората нямат възможност, а също така сили, време и желание за задоволяване на културните си потребности.

# 102
Аз живея в планината един вид.. Толкова хора ,които бягат сутрин, и то доста рано.. и вечер , никъде не съм виждала другаде, а съм отдавна тук, и с години съм живяла и по другите щати. Тук просто въздуха е друг, заради многото борове и зеленина...Няма толкова дебели,колкото на изток и средните щати., е....не, че ги няма...Във фитнеса  са много тези,които тренират с тежести, железа разни,и си тренират , не симулират,колкото да се каже,че са били до фитнеса. Колежките ми , повечето са кльощи, младите особенно, има 2-3-5 по дебели, но ние сме доста хора ...Гледам ги какво си носят за обяд..кутийки с храна от в къщи, не е джънк..!!! Най вече пресни зеленчуци, плодове, кисели млекца и  макаронени неща...Като се донесе огромна торта , не се изяжда , остава .....Момчетата и те са слаби. Пазарува се много здраво, и боклуци, и всичко .Една година/цяла година / ходих да помагам за раздаването на храна за хора с малки доходи и пенсионери. Всичко,което пристига, беше с намален содиум, соеви млека, тофуплодове, зеленчуци, меса,, макарони, ориз, консерви,яйца. Всички големи вериги  дават храни, и то не боклуци, Хората си излизат от там с храна за 1 месец напред..за майките с малки деца , памперси, храни, също и тоал, хартия, превръзки, перилни препарати..
Има много неща , върху,които можем да се замислим, ама изместихме темата много ...Просто исках да кажа, че аз лично съм възхитена от много неща. С две , три идвания на бригада тук, не може да се разбере истинският живот, нещата са много по различни , но това го усещаш след доста по дълъг престой.

Последна редакция: пт, 22 фев 2013, 18:34 от Pinkito

# 103
Редовният ми спор за Макдоналдс също, не влизам там дори под заплаха от смърт. Мирише ми, гадно е, обаче всички правят там детските партита, защо бе хора??? Та децата ми два пъти ядоха и това, сами с е убедиха че е гадно. Тук българите повтарят, ауу каква е мизерия а в България какви са хубави тия ресторанти. Ами да, защото тук това го ядът хора, които нямат възможност и култура за хубав ресторант, а в Бг е признак на имане да направиш рождения ден на такова място. Много съм крайна, знам, ама конкретно това ме отвращава.

стига бе, нас никой не ни е канил на Макдоналдс, КФС или Пица Хът за 11 години имигрантстване тук  Thinking Това ще да е нова мода  Shocked

Все пак изобщо не мога да разбера защо са набедили Макдоналдс като най-страшното нещо ... Някой наема ли се да ми обясни защо МД е по-лош от което и да е друго заведение за сандвичи и за бързо хранене - тук има например Събуей, Секънд къп, Мъфини, Дюнери и т.н. да не затъвам в изброяване ... Благодаря предварително!

# 104
Изобщо не вярвам да помириша Америка Simple Smile
Но ..за мен Америка означава  сбъднати мечти и реализирани възможности...Много колеги заминаха там и , макар че почти започнаха отначало сега са много напред .
Като смесица от всякакви раси , националности , мечти и цели...естествено е да има всякакви там. Това , което не може да се отрече е че там са хората най - смело протегнали се към мечтите си . Поне аз така си мисля Simple Smile
Има и други много примамливи дестинации , но те са за хора с по - определени цели и интереси...Америка е за всички смели .
Ей , не му е мястото изобщо тук ...но искам да похваля книга .
"Български хроники" на Стефан Цанев - в 4 тома е и съм още на 1 том .
Невероятна книга , и не е скъпа ....ако можете купете и прочетете .
Моят син и до сега смята McDonalds за доста вкусно място Simple Smile

Общи условия

Активация на акаунт