ВМ-НВХ - част 56

• 36 600
  • 726
  •   1
Отговори
# 75
  • SA
Pinki, верно много ядят тези американци! Но мисля, че вьглехидратите са тези, които отварят апетита и нарушават усещанията на тялото за ситост и глад. Месо, яйца - не могат да се ядят продьлжително време в сврьхколичества, стига да не се сьчетаят с разни пици, хлебчета, спагети, сладкиши... Аз ако огранича за по-дьлго вьглехидратите до минимум, дотолкова загубвам апетит, че понякога нарочно хапвам нещо сладко, та дано ми се прияде нещо.  Embarassed
joya, много хора смятат, че солариумите са дори по-полезни от това да се излагаш на сльнце. Да не говорим за тази малоумна мода да се ходи целогодишно с як тен. След време ако се разминеш с по-сериозни усложнения, то кожата ти ще е като гьон, ама кой ли му мисли в переспектива?

Цитат
Просто нямат нужда от конкретно този консервант и някакви специални консерванти като цяло, така че като пише БЕЗ не  знам си какво, най-вероятно просто производителя ви мами като клиенти. Прост търговски трик за да звучат модерно производителите и да ни заблуждават.

Аха, нещо като - растително олио БЕЗ ХОЛЕСТЕРОЛ!  Simple Smile

# 76
Да, много ядът... и нали сме стадни джувотни, не се усещаш,как и ти започваш да пазаруваш по много, с многото въглени, и хайде сладоледче, пък, тортичка, пък хайде и още нещо си, след 3 часа пак гризваш нещо, абе няма спирка.... ooooh!
Закусих, кафе със сметана, без захар- аз не ползвам.... 2 яйца и салата зеле и моркови. Знам, че е странна закуската с тази салата, ама щерка ми нещо е болна и това поиска, та покрай нея и аз хапнах малко, ама наистина малко ! - 3 суп,л.....Яйцата бяха с масло ...На обяд имам пиле със сметана, не е мазно месо, но  ще го хапна... За вечеря не знам още ... newsm78  Забранила съм си похапванията между основните хранения!  Пих робеното масло и вит Д3....какво друго да мушна?

# 77
Пинки, няма лошо да си хапнеш салата на закуска, дори напротив Wink Особено през лятото ми се струва, че ще върви много добре. То по начало няма канони какво да включва закуската Hug

# 78
AGLIKKA ,
беше споделила за бг паста за зъби..може ли да припомниш ?
Скоро четох за някакъв бг крем за лице ...Може би не е зле да посменя малко марките .
Днес гледах хубави предложения за био козметика в DM .
Друга такава козметика у нас е SANTE ,  но цените й също са други Simple Smile

# 79
Момичета, благодаря, ще спретна утре МВ кокоски.
Проблема при натуралната козметика е, че не е много ясно колко е натурална Sad Както и за био земеделието. Винаги си давам моя си пример, защото съм го видяла с очите си, за да е нещо наистина чисто, всичко около, над и под него трябва да е чисто. Баба ми гледаше домати до преди две години, когато почина, само с естествена тор, ами оказва се че в бг май валят доста киселинни дъждове, защото след един такъв, целите и домати ставаха на петна. След това леля започна да гледа домати с амониева силитра и други глупости, за по-голяма продукция, на баба съседните домати и те станаха доста големи. Това в една градина. Искам да кажа, аз също купувам органик, но и доста въпроси си задавам, как може органик градина да вирее, след като на километри около нея е ГМО ....
Някъде бях чела рецепти за домашна козметика, поне знае човек какво има вътре, но за мен е крайност, тъй като времето е дифицит.
За количеството храни, сте абсолютно прави, аз тук видях какво значи пазаруване, ей няма такова чудо, огромни колички натъпкани в боклучава храна, джънк, хляб, газирано , че и не по една по две колички на семейство. И то за малко пари, и после хората се кефят как за малко са купили много, ама какво е това много, храна или боклук.... Моята количка независимо дали се храня НВД или пазарувам за моите си хора е пълна с месо, риба, масла, яйца огромного количесто, плодове и зеленчуци и сирена. Тук таме се мъдри някой картоф, или питка хляб. За това давам доста повече пари, от колкото за двете колички на съседа. И се радвам че е така, бих давала и двойно повече, след като знам че това поне малко ще помогне на семейството ми да е здраво.
Редовният ми спор за Макдоналдс също, не влизам там дори под заплаха от смърт. Мирише ми, гадно е, обаче всички правят там детските партита, защо бе хора??? Та децата ми два пъти ядоха и това, сами с е убедиха че е гадно. Тук българите повтарят, ауу каква е мизерия а в България какви са хубави тия ресторанти. Ами да, защото тук това го ядът хора, които нямат възможност и култура за хубав ресторант, а в Бг е признак на имане да направиш рождения ден на такова място. Много съм крайна, знам, ама конкретно това ме отвращава.
Взимам понякога джънк, тук даже по-рядко, веднъж на 3-4 месеца по едно бутче на децата от кфс, или някой чипс и това е. Сладолед или парче пай. ама да си водя децата всеки ден да се тъпчат в някое от тия места, това и да не бях чувала за здравословно хранене пак нямаше да го направя.
Съжалявам за лиричното отклонение, току що отказах покана за рожден ден в Макдоналдс и ме е яд, че лишавам децата си, но след последния празник там и двете бяха с стомашни разстройства....

# 80
На мен ми попадна една статия, в която се споменава за евентуални причини за възникване на рак:
 Д-р Будвиг установява, че кръвта на раково болните е с дефицит на фосфатиди и липопротеини и ако те се набавят за около три месеца туморите се свиват и жизнената енергия се възстановява.
оттук - намира се в средата някъде на статията http://www.24chasa.bg/Article.asp?ArticleId=1774948

После видях, че тези липиди де факто са триглицериди, холестерол и т.н.? Дали съм разбрала правилно? newsm78

За храненето на хората преди години - като мазнини са яли само свинска мас за готвене и т.н. Кой е добивал слънчогледово олио в такива количества, каквито днес е достъпно? На юг си ядат зехтина, но на север не е така.
Лично аз мисля, че човек е живял в сравнителна "оскъдица" хилядолетия както стана дума и по-напред, едва ли е са се хранели с месо всеки ден, но със сигурност не е имало вегани и суровоядци, които да ядат поници или да никнат кълнове. Такова нещо съм яла за известен период от време и го спрях. Единствено бих яла на някаква китайска манджа с месо и зеленчуци.

# 81
joya верно тоя народ пазарува тук като за последно. То така и се храни де. Аз затова виках на Аги преди като чете по форумите как американците отслабвали, та и бях казала да не ги гледа тях понеже за мен това са хора със "свръх възможности". Тук мила Аги се пие с кофите безалкохолно и се яде яко (и то джънк). То безалкохолното на 4-5 чаши да намалят и са смъкнали. Ей тука имам един глиган до мен и мога да ти кажа дневната му консумация: сутрин идва с една кофа кафе от Старбъкс (но кафето най-вероятно е 20гр, всичко останало до 1 литър е сметана, карамелени сосове, канела и една камара мазила отгоре), след това си поръчва закуска с бекон и яйца ама то сигурно 300-400гр порция и десерт, след това хрупа солети до обяд или чипс и дъни безалкохолно (понеже кафето му малко), на обяд вече минава на сандвичи ама те ми се видят и те 300-400гр най-малко (и от Събуей че били здравословни  Joy), ако не сандвич яде пица или китайско (то китайското и то половин кило, че нали ориз било здравословно ама из ориза то месо, то портокали, то сосове то мазало), пак си взема безалкохолно, но не кола или от все известните пития ами некакви фрапета горчи от сладко, пак хрупа нещо до 5 часа и по пътя за в тях повтаря обяда някъде. Абе в общи линии имат апетит. И после Аги чела че отслабнали с 20кг  Joy Wink. Аги тате ми идва на гости преди няколко години и все като се разхождахме по моловете все викаше какво дърпат от тези маркучи в тези чаши бе? Представяш ли си горкия човечец сламките на маркучи ги определи Joy Joy.

За Макдоналдс нямам думи, добре че се оповръщаме цялото семейство от ядене на вън винаги без значение Макдоналдс или където и да е , та ми спестява още една мъка много.

За органика joya  само да ти кажа гледай бар кода на зеленчуците или плодовете ако не почва с 9 значи не е органик независимо че се продава в органик магазини. Това не го знаех и пазарувам ли пазарувам от тях скъпите места, а се оказа че те продавали смесено. Поне в нащо село е така, не знам у Канадско как е.

И на Пинкито само да вметна за Ги-то - аз специално пържа яйца с него, омлети, риба, ама скъпичко ми идва, а като го напъна с лъжицата най-ми е добре. Тахана с лъжицата само много много не го меся, ама ако ще ядеш за първи път внимавай някой сакътлък да не стане че е малко гъстичък не се преглъща лесно . Чат пат хумус въртя като не ме мързи.

# 82
Леле колко сте изписали, супер. Обичам да има много за четене.

kameloth, страхотна красавица наистина. А освен да яде сланинка, говори ли.

Това гхи не е ли топено масло. Баба ми на село правеше топено козе масло. Обожавах го. Според мен може да се използва като обикновенното масло за готвене или да се хапва с лъжичка.

Pinkito, аз тахана го ям по рецепта на Рейнчето с кис.мляко/сметана и какао. В началото добавях на сместта и мед  Embarassed , но постепенно спрях меда и сега ми е много вкусно и така. Но да си призная, какаото ми подобрява много вкуса, без какао не ми е толкова вкусно. Позволявам си 1 супена лъж. тахан за деня, като закуска обикновено. Успех и от мен.

Ааа, защо си криете резултатите. Нека да има повече хубави новини за стимул.

# 83
joya верно тоя народ пазарува тук като за последно. То така и се храни де. Аз затова виках на Аги преди като чете по форумите как американците отслабвали, та и бях казала да не ги гледа тях понеже за мен това са хора със "свръх възможности". Тук мила Аги се пие с кофите безалкохолно и се яде яко (и то джънк). То безалкохолното на 4-5 чаши да намалят и са смъкнали. Ей тука имам един глиган до мен и мога да ти кажа дневната му консумация: сутрин идва с една кофа кафе от Старбъкс (но кафето най-вероятно е 20гр, всичко останало до 1 литър е сметана, карамелени сосове, канела и една камара мазила отгоре), след това си поръчва закуска с бекон и яйца ама то сигурно 300-400гр порция и десерт, след това хрупа солети до обяд или чипс и дъни безалкохолно (понеже кафето му малко), на обяд вече минава на сандвичи ама те ми се видят и те 300-400гр най-малко (и от Събуей че били здравословни  Joy), ако не сандвич яде пица или китайско (то китайското и то половин кило, че нали ориз било здравословно ама из ориза то месо, то портокали, то сосове то мазало), пак си взема безалкохолно, но не кола или от все известните пития ами некакви фрапета горчи от сладко, пак хрупа нещо до 5 часа и по пътя за в тях повтаря обяда някъде. Абе в общи линии имат апетит. И после Аги чела че отслабнали с 20кг  Joy Wink. Аги тате ми идва на гости преди няколко години и все като се разхождахме по моловете все викаше какво дърпат от тези маркучи в тези чаши бе? Представяш ли си горкия човечец сламките на маркучи ги определи Joy Joy.

За Макдоналдс нямам думи, добре че се оповръщаме цялото семейство от ядене на вън винаги без значение Макдоналдс или където и да е , та ми спестява още една мъка много.

За органика joya  само да ти кажа гледай бар кода на зеленчуците или плодовете ако не почва с 9 значи не е органик независимо че се продава в органик магазини. Това не го знаех и пазарувам ли пазарувам от тях скъпите места, а се оказа че те продавали смесено. Поне в нащо село е така, не знам у Канадско как е.

И на Пинкито само да вметна за Ги-то - аз специално пържа яйца с него, омлети, риба, ама скъпичко ми идва, а като го напъна с лъжицата най-ми е добре. Тахана с лъжицата само много много не го меся, ама ако ще ядеш за първи път внимавай някой сакътлък да не стане че е малко гъстичък не се преглъща лесно . Чат пат хумус въртя като не ме мързи.

Олееее, нямам думи за американските мащаби. Там нищо не е нормално! Ужас!   Особено маркуча за газирани напитки...  Mr. Green Laughing

Шегата настрана, не ги виждам американците на нашите заплати и пенсии. Яд ме е и ме е гнус за всичко, което те имат, без да са заслужили. Затова, че стават по 300кг, а хората тука ходят по улиците и реват от ГЛАД буквално, че във Варна онзи ден един млад мъж се заля с няколко литра бензин и се запали. Едва ли ще оцелее. И за какво да оцелява? За да храним монополите и дебелите търбуси на олигофрените зад Океана. Колкото и грозно да звучи, напълно са си залсужили съдбата. Колкото и физиологични причини да има за преяждането, тяхното хранене е чиста лакомия и простотия. Д-р Андреас ги беше заснел на круиза едната година - всичките свини наредени до щанда с "шоколадови фантазии" и друг изгъзици.  Sick И беше написал много възмутен коментар. Американците много го мразят, но той им го казва право куме в очи!  Twisted Evil

Последна редакция: пт, 22 фев 2013, 01:09 от AGLIKKA

# 84
Мерси момичета за съветите, утре ще ям от тахана,че сега е късно...а и Гхи ще си взема да го опитам... Днес в работата мина добре, ама се бях ядосала за друго нещо, и като се върнах в нас, като захапах една луканка... Crazy, не съм яла много, ама бях планирала друго месо за вечеря..+ сметана..Както и да е, от утре ще си приготвям храната предварително,докато вляза в крак и намаля количествата....

# 85
Пинки, не искам да ти се карам
ама те гледам вече година как прехвърчаш от диета на диета
и това не ми харесва
още повече, че ти вредеи
дано постигнеш хармония скоро и се закотвиш тук  Hug

а гхи можеш да си правиш сама
не помня, ама май в моите рецепти съм писала аз как го правя
не е хич трудно
само трябва да висиш до котлона малко
има супер аромат на ядки после, не знам откъде идва, ама ухае страхотно
аз даже съм си правила сама масло ипосле гхи от него

кам, мерси за рецептата, а колко оцет на 1л мляко - 1сл или?  newsm78
Скрит текст:
голям красавец пупу
на колко е години?
колко струват?
и най-вче какво го правите, като пътувате, с вас ли идва или си има нани?

относно рака - наскоро четох статия на Меркола, че трябва да се внимава много с изкуствените аромати: прахове и омекотители, ароматизатори, всякакви козметики и пръскала

не знам какво наричате "качествен парфюм", ама това по магазините е само химия  Sick
а струват бая пари
напр любимият ми ванилен аромат го постигат не от ванилия, а от мухлясали борчета
и после те цакат 100 евро за това  #2gunfire

аз като направих няколко месеца  на режима и почнах да сменям козметиката
сега ползвам само бебешката серия на Веледа за крем за лице, ръце, душ-гел
за подмишниците - кристал
парфюмите точно 2 ми пристигнаха вчера, уж био-еко
пастата ми за зъби и тя Веледа
но за съжаление остава пяната за коса и кремът с фибри за косата, които няма с какво да заменя
пробвах разни скъпи био изгъзици и не стават
очна линия и спирала също са ми обикновени
вчера дойде една био спирала, днес ще я тествам как е
лосионът ми за лице е еко розова вода от БГ или подобен аналог от тук

иначе са ми пратили и доста мостри, които директно изхвълям

у нас ароматизирам с масло от лавандула
не полвам спрейове за почистване, а само мокри кърпи за почистване - пак миришат, но по-малко и не се разпръсква гадостта им по въздуха

перем само с прах и омекотител за алергични, без аромати и много химия

дрехите ни са предимно памук

има още какво да се постигне
ама и това ми стига засега

ние пазаруваме всяка събота точно за 700 шв. крони, което е горе-долу 70-80 евро, според курса
повечето щандове в супера ги подминаваме
клкото и да сменят местата на стоките и да ни карат да обикаляме, за  да намерим това, което търсим, няма да им вземем от боклуците

а това за американците  #Crazy #Crazy #Crazy
аз с моите 10 кг излишна сланина дали няма да съм супер-модел там  Joy
да не говорим, ако ми видят обяда в кутийче от 400мл
сигурно ще обявят кампания да ми помогнат да не умра от глад  Joy

онзи ден правих пюре от пащърнак, сварих 600 гр обелен, намачках го със 100гр масло
26%В, 4%П, 70%П, общо въгл бяха 70 гр
разделено на 4 приема става по 17,5гр В на прием
супер засища ако човек няма голям апетит вечер, 2-3 сл са достатъчни за вечеря

хайде лек ви петък от мен
 Hug

# 86
...
Шегата настрана, не ги виждам американците на нашите заплати и пенсии. Яд ме е и ме е гнус за всичко, което те имат, без да са заслужили. Затова, че стават по 300кг, а хората тука ходят по улиците и реват от ГЛАД буквално, че във Варна онзи ден един млад мъж се заля с няколко литра бензин и се запали. Едва ли ще оцелее. И за какво да оцелява? За да храним монополите и дебелите търбуси на олигофрените зад Океана. Колкото и грозно да звучи, напълно са си залсужили съдбата. ...

честно казано, прдпочитам да живея бедно в БГ, отколкото като нормален американец в САЩ
там ги държат под такъв як контрол корпорации и всевъзможни уж демократични закони, че  #2gunfire

мисля си, че заради това компенсират с това консуматорско поведение

# 87
  • София
За съжаление американският начин на хранене от доста време се смята за абсолютно приемлив и тук.
Имам много колеги (програмисти), които държат на бюрото си по една двулитрова бутилка кола за деня и обядват с макдоналдс или събуей, гарнирани с пържени картофи с безброй кексчета в останалото време. А и не е като да не им личи. 30 годишни мъже с сърдечни проблеми и сериозно, ама наистина сериозно затлъстяване. И въобще професията ни предразполага към тия неща.

W'A'S'P', бих постнала обща снимка на американските ми колежки, но знам, че няма да е редно. Но общо взето в западните щати 90 килограмовите жени ги считат за слабички Simple Smile

Може ли линк към статията за рака (ако е онлайн, разбира се)?

# 88
Аз съм в западните щати и изобщо не мисля, че 90 кг жени ги смятат за слабички ...Ако беше така, значи аз съм анорексичка... Joy   Има си и много хора,  които спортуват и се грижат за телата си , и здравето си.. Не слагайте всички под един знаменател !  Вие ги изкарахте, че всичките  се търкалят  по улиците един връз друг.... hahaha 

# 89
  • София
Съжалявам, коригирам се.
Явно съм си направила прибързан извод от факта, че в щатския ни офис няма нито една жена под 90 килограма.

Последна редакция: пт, 22 фев 2013, 10:08 от Assos

Общи условия

Активация на акаунт