Q&A
Обобщени въпроси и отговори от темата *
Кои са основните групи храни в диетата с високо съдържание на мазнини и ниско съдържание на въглехидрати (ВМ-НВХ)?
Какви са принципите на високомазнинното-нисковъглехидратната диета?
Кои плодове са разрешени и кои са забранени при високомазнинно-нисковъглехидратна диета?
* Предложените въпроси и отговори се генерират машинно от автоматизиран езиков модел на база потребителските мнения в темата. Генерираното съдържание може да е непълно, неактуално, подвеждащо или неподходящо. Вашите оценки спомагат за подобряване на модела и неговото усъвършенстване.
-
Кои са основните групи храни в диетата с високо съдържание на мазнини и ниско съдържание на въглехидрати (ВМ-НВХ)?
Основните групи храни в диетата с високо съдържание на мазнини и ниско съдържание на въглехидрати включват месо, субпродукти, бекон, домашни колбаси, риба, пълномаслени млечни продукти, яйца, здравословни мазнини (краве масло, зехтин , свинска мас и кокосово масло), нисковъглехидратни зеленчуци и плодове като горски плодове и ябълки. Освен това ядките и полезните хранителни добавки като рибено масло и витамин D3 могат да бъдат включени в диетата.
-
Какви са принципите на високомазнинното-нисковъглехидратната диета?
Принципите на високомазнинно-нисковъглехидратната диета включват консумация предимно на месо, риба и яйца, съчетани със зеленчуци, умерен прием на здравословни мазнини, предпочитание към пълномаслени млечни продукти, умерена консумация на ядки и семена и избягване на преработени захари и зърнени храни.
-
Кои плодове са разрешени и кои са забранени при високомазнинно-нисковъглехидратна диета?
-
Какви са препоръките за консумация на ядки при високомазнинно-нисковъглехидратна диета?
-
Какви са основните констатации от мета-анализа на публикациите за отслабване?

Забранила съм си похапванията между основните хранения! Пих робеното масло и вит Д3....какво друго да мушна?
Особено през лятото ми се струва, че ще върви много добре. То по начало няма канони какво да включва закуската
Както и за био земеделието. Винаги си давам моя си пример, защото съм го видяла с очите си, за да е нещо наистина чисто, всичко около, над и под него трябва да е чисто. Баба ми гледаше домати до преди две години, когато почина, само с естествена тор, ами оказва се че в бг май валят доста киселинни дъждове, защото след един такъв, целите и домати ставаха на петна. След това леля започна да гледа домати с амониева силитра и други глупости, за по-голяма продукция, на баба съседните домати и те станаха доста големи. Това в една градина. Искам да кажа, аз също купувам органик, но и доста въпроси си задавам, как може органик градина да вирее, след като на километри около нея е ГМО ....
), ако не сандвич яде пица или китайско (то китайското и то половин кило, че нали ориз било здравословно ама из ориза то месо, то портокали, то сосове то мазало), пак си взема безалкохолно, но не кола или от все известните пития ами некакви фрапета горчи от сладко, пак хрупа нещо до 5 часа и по пътя за в тях повтаря обяда някъде. Абе в общи линии имат апетит. И после Аги чела че отслабнали с 20кг
И беше написал много възмутен коментар. Американците много го мразят, но той им го казва право куме в очи!
, не съм яла много, ама бях планирала друго месо за вечеря..+ сметана..Както и да е, от утре ще си приготвям храната предварително,докато вляза в крак и намаля количествата....