ВМ-НВХ - част 56

• 35 929
  • 726
  •   1
Отговори
# 60
Кам, невероятни цветове, красавица! А  българският оцет, май, е оцветена вода с лимонтузу. Иначе и майка ми си прави чуден ябълков оцет с домашно отгледани ябълки.
Шоки, за рака май има вина и козметичната индустрия. Аз, поне веднъж годишно, ходя на ехограф за гърдите, че напипах някакви бучки близо до мишницата. Бях чела и попитах хирурга-мамолог, възможно ли е тези 24 и 48 часови дезодоранти да са виновни за появата на тези образувания и той ми потвърди малко неохотно. Съдържат какви ли не съставки.
Танче, стига сте ме изкушавали с този double devon cream. Аз съм голям фен на такива вкусотии.   Party

# 61
  • В Балкана
Кокоските на Кам изглеждат супер! Иииии Най-големия фен  - също!  Hug

Шоки пък ей сега постна една лесна рецепта за торта.  И аз вече намерих повод и за нея.  Laughing

Чудесни резултати на споделилите ги!   bouquet И на онези, които изтриха.  Mr. Green

Гали ти сега ме хвърли в размисъл.. Дезодорантът, колко общо има с рол-он-чето?  Rolling Eyes

# 62
Със сигурност и за този, и за другите видове рак има много причини и не е ясно кои точно са отключващите фактори, а само се установяват връзки с това или онова Rolling Eyes Но че има промяна в начина на живот и че това може да е главната причина - в това едва ли има спор. Но ако се гледа храненето, промяната е към по-малко мазнини като цяло и към замяна на наситените с полиненаситени, богати точно на омега-6, и също в посока към увеличаване на въглехидратите и особено на бързите и рафинирани. Така че не може да се търси вината точно в повишената консумация на мазнини, защото де факто повечето хора днес ядат по-малко мазнини и повече въглехидрати от хората преди 40-50 или 100 години Rolling Eyes Но пък качеството и на мазнините, и на въглехидратите, и на цялата храна, и на водата, и на въздуха, и на всичко със сигурност е драстично влошено Close

# 63
  • София
Мда, и аз знам, че тези дезодоранти против изпотяване хич не са полезни...Запушват порите, за да не избива пот и това в някакъв момент може да създаде проблеми.
За мен все пак най-голямо значение има кърменето...или по-скоро, липсата на такова...

От лидл си взех някаква сметана за кафе, 12%, течна, многооо е гадна...Не мога да си намеря вариант за вкусно режимно кафе и това е...събота и неделя яко пия Коста и Старбъкс Embarassed Embarassed Embarassed

# 64
Рейнче, точно за ролковите го питах, защото аз ползвам такива. Всякакви спрейове ми дразнят лигавицата на носа. Не искам да ви плаша, но моята кожа е тънка и чувствителна и по-лесно пропуска разни вредности.
Шоки, точно това мислех, не може да се обвинява само храната за каквото и да било.

# 65
Зверче, а ако си разбиваш кафето с масло? Става общо взето като с мляко. 25-50 грама масло може да се сложат, пробвай колко точно ще ти свърши работа.

# 66
Зверче, още един глас за маслото  Hug. Само внимавай да не ти се услади много и да прекаляваш като мен. Wink

# 67
В тези стикове и рол-они най вредната съставка е алуминият под формата на не знам какво си съединение.И съм решила вече против изпотяване да пробвам с течна бебешка пудра на Бочко.Идеята е на една съфорумка от друга тема, добре че прочетох, че нямаше да ми хрумне  Embarassed Скоро смятам да си взема  Peace

# 68
Вики, мерси ще ги търся тук.  Hug
Кажете някоя рецепта за кокоски или мъфини да става в МВ, защото не ми работи фурната, всичко друго хакам на скарата, но това няма как Sad А ми се яде, като ви слушам(демек чета).
Мойто хлапе е болно и тия дни ям само супа, като покрай децата слагам малко картоф и басмати/  оризови спагети шепичка. Не съм на 100% режимна, но се чувствам добре.

Аз лично ролони не ползвам с чувствителна кожа съм и те ми действат кофти, не се потя много, но принципно дезодоранти рядко ползвам, един душ и след това хубав парфюм и то не директно на кожата, а по-скоро като облак, ня знам как да го обясня, пръскам но не директно. Особено вредно е пръскана с нещо кожа и показана на слънце. Както и солариумите. Само да вметна, че четох някъде че в Канада, солариумите, ще бъдат забранени да подрастващи до 18 годишна възраст, заради нарастналите случаи рак на кожата. Та се зачудих, бг кифлите, които не излизат от солариумите, какво ли ги чака, освен лицевите аномалии разбира се  Twisted Evil

# 69
  • SA
Чела сьм, че ракьт на гьрдата се свьрзва с дезодорантите от типа рол-он, заради сьдьржанието им на парабени, които имали естрогеноподобно действие. Дали тези парабени са толкова вредни, или умишлено се набляга на този факт, за да се продават на доста по-скьпи цени безпарабенови козметични продукти... един господ знае. Както и Шоки е отбелязала, ясната причина за вьзникването на повечето видове рак засега не е известна. Обаче пьк е известно, че всякакви нарушения в имунната система благоприятсват развитието на туморите, а аз не знам друг режим на хранене като ВМ-НВ, който толкова добре да повлиява имунитета.
joya, моята рецепта сьщо е за микровьлнова фурна.

Последна редакция: чт, 21 фев 2013, 18:22 от kameloth

# 70
Аз се изривам от спрейове, а стиковете ми се струва, че ще ми запушват порите (а и единствения път, когато купих стик, не останах доволна от качеството Rolling Eyes), затова си ползвам ролони. Нямам друг избор, доста се потя. Помня, че преди година и нещо поръчах някакъв ролон-кристал от Айхърб, който беше много прехвален, но не ми вършеше работа при моето изпотяване Embarassed Ще я видя тази пудра на Бочко, дано тя да е по-добра алтернатива.

А ролоните, които купувам, са уж без парабени (на масовите марки са, не са скъпи), но всички са със алуминиеви съединения Rolling Eyes

joya, моята рецепта за кокоските, която е най-първата в темата с рецептите, е точно за микровълнова, макар че аз нямам опит с печене в МВ и предпочитам да пека в обикновената фурна Peace

Видях, че там не съм писала варианта за МВ, но се пече 2 минути на максимална мощност. А сега сложих и вариация (в темата с рецептите е) - с по-малко масло и повече яйца.

Последна редакция: чт, 21 фев 2013, 16:11 от Cioccolata

# 71
Здравейте  Hug
Да се запиша и аз в новата тема  Simple Smile
Продължавам с режима общо взето  Laughing Кога по-стрикно, кога по-малко стриктно.... Тези дни похапвах тестено и въглехидрати и логично си върнах едното от трите набързо свалени кила. Забелязах, че щом започнах да похапвам пак въглехидрати (и то без да съм прекалявала) ведната ми пролича в областта на корема.
Както и да е, от днес гледам да съм стриктна  Laughing

# 72
mijjjka, бързо качения килограм от тестеното е заради складирания гликоген (организмът използва възможността да възстанови запасите от гликоген, когато му подаваш по-голямо количество глюкоза от въглехидратите) и водата, която се задържа при складирането му Wink Не са мазнини, или поне далеч не целия килограм, а сигурно само малка част. И скоро ще падне, като се върнеш към нисковъглехидратното хранене.

# 73
Освен количеството на въглехидрати, които всички поемат в повече през последните години, като цяло е увеличено самото  количество на храната .. Аз гледам тук, как лека полека започнахме да ядем много ....Като се сетя преди 11 години какво пазарувах в Бг за да се храним, какво готвех и сега какво е чудо, направо ми се плаши окото. Аз сега ако започна да се храня както преди /говоря за количествата/, направо ще ми е все гладно.....а не сме се лишавали, не,че не сме имали пари да пазаруваме, и сладкичко си хапвахме...но сега е просто чудо...  ooooh! Като започна от там - сутрешното ми кафе..преди беше в едни малки  чашки+  1 сметанка....Евентуално едно двойно , с 1-2 сметанки....Тук, като налея баката от сутринта .... и все такива са  ми кафетата ,огромни....за другото да не говорим.... Аз дори се чудя ,как не съм станала слон от 300 кг поне....Вчера четох до много късно по темата ...Много неща имам да променям....
Тук има само няколко вида пръскащи  дезодоранти, и се принудих да ползвам стик, абсолютно съм сигурна,че запушват  порите..Миналата година брах ядове,добре, че се усетих, доста се бях изплашила.....

# 74
Дезодорантите са проблемни и заради алуминия, и заради парабените (вид консерванти). Но за парабените съм чела мнения на експерти, които твърдят, че те са по-скоро неутрални. Единствените рискови са бутил и изобутил парабен (най-сложните молекули), но не и етил, метил и пропил парабени (по-прости молекули). Но има други много по-опасни вещества, даже има сайтове където могат да се проверят. Например, 1,3-пропан 2-диол, тоест бронопол, който е опасен токсин и предизвиква кожни алергии и други гадости. Опасни са и тежки метали като олово, съдържащи се в козметиката (отдавна са забранени, но май ги има в индийските къни с точка).

Ролоните съдържат и талк, който е неутрален, и титаниев диоксид, който в кремове се ползва за слънцезащита и не е опасен. Но има и други вещества, които не са активни съставки с опр. действие, а чисто и просто пълнеж за докарване на консистенция. Те са може би най-рискови, защото изобщо не са изследвани.

Най-лошото е, че всичко, което не съдържа парабен, съдържа опасния бронопол за консервант. Всичко, което е БЕЗ ПАРАБЕН, е с рискови консерванти, освен, ако са прополис или нещо подобно натурално. Но ако намерите суперевтина козметика с надпис "без парабени" (като шампоаните на ТЕО и Дева например), тя е пълна с бронопол или други алергени за консерванти.

Аз ползвам марката Био Витал, пак на Дева, но тя е органична козметика и е без гореспоменатите неща - шампоан и балсам за коса, паста за зъби, крем за лице ми е на Фитокод (българска органична козметика), душгел и крем за тяло на Нечърал Козметик (пак българска натурална марка), мажа си косата с масла (Икаров и други) преди миене за подхранване, само дезодоранта ми е на Буржоа, но може да потърся алтернатива в по-натурален вариант. Чувала съм за сода за хляб, но не знам как се ползва.

Тъй като съм чела доста за състава на козметиката, ще ви кажа една тънкост - шампоаните и душгеловете нямат нужда да съдържат парабени заради типа продукт. Просто нямат нужда от конкретно този консервант и някакви специални консерванти като цяло, така че като пише БЕЗ не  знам си какво, най-вероятно просто производителя ви мами като клиенти. Прост търговски трик за да звучат модерно производителите и да ни заблуждават.

Последна редакция: чт, 21 фев 2013, 18:46 от AGLIKKA

Общи условия

Активация на акаунт