Q&A
Обобщени въпроси и отговори от темата *
Кои са основните групи храни в диетата с високо съдържание на мазнини и ниско съдържание на въглехидрати (ВМ-НВХ)?
Какви са принципите на високомазнинното-нисковъглехидратната диета?
Кои плодове са разрешени и кои са забранени при високомазнинно-нисковъглехидратна диета?
* Предложените въпроси и отговори се генерират машинно от автоматизиран езиков модел на база потребителските мнения в темата. Генерираното съдържание може да е непълно, неактуално, подвеждащо или неподходящо. Вашите оценки спомагат за подобряване на модела и неговото усъвършенстване.
-
Кои са основните групи храни в диетата с високо съдържание на мазнини и ниско съдържание на въглехидрати (ВМ-НВХ)?
Основните групи храни в диетата с високо съдържание на мазнини и ниско съдържание на въглехидрати включват месо, субпродукти, бекон, домашни колбаси, риба, пълномаслени млечни продукти, яйца, здравословни мазнини (краве масло, зехтин , свинска мас и кокосово масло), нисковъглехидратни зеленчуци и плодове като горски плодове и ябълки. Освен това ядките и полезните хранителни добавки като рибено масло и витамин D3 могат да бъдат включени в диетата.
-
Какви са принципите на високомазнинното-нисковъглехидратната диета?
Принципите на високомазнинно-нисковъглехидратната диета включват консумация предимно на месо, риба и яйца, съчетани със зеленчуци, умерен прием на здравословни мазнини, предпочитание към пълномаслени млечни продукти, умерена консумация на ядки и семена и избягване на преработени захари и зърнени храни.
-
Кои плодове са разрешени и кои са забранени при високомазнинно-нисковъглехидратна диета?
-
Какви са препоръките за консумация на ядки при високомазнинно-нисковъглехидратна диета?
-
Какви са основните констатации от мета-анализа на публикациите за отслабване?

И на онези, които изтриха.
А ми се яде, като ви слушам(демек чета).
Като започна от там - сутрешното ми кафе..преди беше в едни малки чашки+ 1 сметанка....Евентуално едно двойно , с 1-2 сметанки....Тук, като налея баката от сутринта .... и все такива са ми кафетата ,огромни....за другото да не говорим.... Аз дори се чудя ,как не съм станала слон от 300 кг поне....Вчера четох до много късно по темата ...Много неща имам да променям....