ВМ-НВХ - част 56

• 36 276
  • 726
  •   1
Отговори
# 255
Не разкарвай морковите Hug Няма нужда и смисъл. Наистина човек не консумира такива огромни количества моркови, че да му натежат точно тези въглехидрати. Същото важи и за доматите между другото. Не са пречка морковите.

# 256
Шоки, мисля че според тази пирамида млечните, маслините, кокоса, сметана, малини, зехтин, авокадо, ядки и другите на този ред, спадат към строгото нвх.
 А мен, наистина, фибрите ме запичат. Писала съм и за сусамовия тахан, повече от една-две лъжици, че ми действа така.

# 257
ГАЛИ_ГЕ, права си, затова редактирах  bouquet

# 258
Сега гледам една лекция на Дениз Мингър за месото: http://www.youtube.com/watch?v=VaEBMoHFrQA&feature=player_embedded Интересно и полезно е, но едно от нещата, които ми направиха до момента впечатление, е, че ако се яде предимно мускулно месо, а не достатъчно често и вътрешности (както аз правя Embarassed), е добре да се приемат храни, съдържащи аминокиселината глицин (напр. костен бульон), или да се приема колаген или желатин под формата на добавки - това обаче го правя Sunglasses

# 259
Здравейте. Да попитам какво беше положението с какаото? Знам, че си хапвате черен шоколад и по тази логика не би трябвало да е проблем. newsm78

# 260
  • В Балкана
hot tea, можеш да си хапваш какао. Повечето го слагаме в заквасена сметана, КМ, сусамов тахан.. Може и с малко разтопено масло.. Или пък при приготвянето на разни рецепти.

п.п. Чудесен аватар и подпис!   bouquet Носи много свежо настроение.

# 261
  • Пловдив
Една хранителна пирамида, която много ми хареса (за нисковъглехидратното хранене):
http://www.lavkarboklubben.no/images/pyramid_750.jpg
Полезно!
Слагам си я на телефона, благодаря!
F**k! Не знаех, че морковите са толкова високо, налага се да ги разкарам.
А алкохолът къде се пада, някъде във висините предполагам?
Аз нещо не мога да разпозная някои от продуктите,например тези до ягодите и боровинките?Приличат ми на ядки,но ядките гледам,че са на по-долния ред.

# 262
  • София
Аз явно живея в някакъв собствен идеален свят, защото вчера с отвращение установих, че в заведението, в което обядвам ежедневно готвят с маргарин. По скоро не използват нищо друго освен маргарин!
По този повод малко стара информация (предполагам, че е коментирано, но за всеки случай):

Скрит текст:
"В Дания е забранено такива мазнини (трансмазнини) да се използват в заведенията за обществено хранене, а съдържанието им в пакетираните храни е сведено до минимум. Благодарение на 20-годишните усилия на Дания да ограничи приема на хидрогенирани мазнини, смъртните случаи от исхемична болест на сърцето там са намалели с 50%.
В Ню Йорк и Калифорния има пълна забрана хидрогенирани мазнини да се използват в ресторантите и заведенията за бързо хранене.".

И още за Дания:

2012 - "Датското правителство обяви, че ще отмени данъка върху мазнините, което ще поведе до поевтиняване на хранителните продукти, съдържащи масло и сметана. Данъкът върху мазнините, който влезе в сила през октомври 2011 г., бе въведен от предишното правителство като част от мерки за подобряване на общественото здраве. За наситени мазнини той беше 16 крони (2.72 долара) на килограм." линк
Съвсем сериозно днес възнамерявам да им тегля едно конско!

И един добър родителски аргумент за децата и захарта Simple Smile
Скрит текст:

Последна редакция: чт, 07 мар 2013, 11:07 от Assos

# 263
Rain*, благодаря. Аз слагам какао в маскарпоне-то, но и в сметана съм пробвала и пак ми харесва. Искам пак да почна да се придържам стриктно към ВМНВХ за това ще питам за разни неща, за които не съм сигурна.

# 264
Assos, щом ядеш там всеки ден, настоявай да използват други мазнини #2gunfire Напр. настоявай яйцата да са изпържени с масло, за задушаване на зеленчуци да използват масло и т.н. А за салатите искай зехтин, обикновено в заведенията има такава възможност, но трябва да кажеш предварително. Аз в заведение не стъпвам повече от веднъж месечно, така че когато отида, нямам особени претенции за мазнините, но ми се е случвало да си поискам зехтин за салатата например.

Преди малко, докато обядвах, чух от телевизора реклама на "Калиакра" - изобщо не споменават думата "маргарин" Rolling Eyes Само говорят за полезни омега-3 #2gunfire Човек трябва да е доста информиран в днешно време...

# 265
Сега гледам една лекция на Дениз Мингър за месото: http://www.youtube.com/watch?v=VaEBMoHFrQA&feature=player_embedded Интересно и полезно е, но едно от нещата, които ми направиха до момента впечатление, е, че ако се яде предимно мускулно месо, а не достатъчно често и вътрешности (както аз правя Embarassed), е добре да се приемат храни, съдържащи аминокиселината глицин (напр. костен бульон), или да се приема колаген или желатин под формата на добавки - това обаче го правя Sunglasses

Шоки, и аз не ям често карантии.Под каква форма приемаш колагена ?

# 266
  • SA
За маргарина отдавна се знае, че е вреден, даже в сьвременните медицински учебници се посочва като рисков фактор за сьрдечно сьдови заболявания. Не знам защо изобщо не се забранят рекламите за маргарин. Миналия ден попаднах на една тема в клюкарника за хранителните продукти, които всеки задьлжително има в хладилника си. Ами маргарина беше сред най-често споменаваните.

# 267
Влад@, купувам си желатин на Д-р Йоткер и го слагам в кисело мляко, сирене котидж и подобни. Също купувам и хидролизиран колаген (Флекси) - той е най-добре да се слага в течности (кафе, мляко), може и в кисело мляко.

# 268
  • София
Съжалявам за офтопика, но, kameloth, не мога да се сдържа да не цитирам от въпросната тема:
Цитат
Има хора със здравословни проблеми, които нямат избор и ползват маргарин. То всъщност този маргарин, не е точно като онзи маргарин, който се ползва в индустрията.

# 269
Ами, хората нямат информация или просто се доверяват на списанията, това донякъде е разбираемо Rolling Eyes Но имам приятелка, чийто дядо получил инфаркт преди няколко месеца и сега яде само маргарин Shocked Това не знам дали е по съвет от кардиолога или го прави на своя глава, но ако е по съвет от кардиолога, е направо подсъдно #2gunfire

Общи условия

Активация на акаунт