ВМ-НВХ - част 56

  • 36 251
  • 726
  •   1
Отговори
# 240
  • Мнения: X
Шоки, и аз много ти благодаря за снощи
И извинявай, че те натоварих
 Hug


Аз съм потресена как мои близки си хранят децата
И на едното му личи особено много, има по-голям з..к от моя, а моят не е малък, хич даже

Иначе от Лидл си взех пакет вратни пържоли и айсберг и ми стигат за цяла седмица за обяд
Яйца и добър немски кашкавал за закуска и сирене за вечеря и съм готова
Немското им масло също е чудесно
Кокосовите им стърготини обаче май са примесени с нещо и много попиват яйцата
Та вече с тях не правя гъста смес, тя се сгъстява сама после
Лошото е, че ги правя в тефлониран съд, че няма как тук, ама за две седмици ще го преглътна този факт
Освен да мина на омлет в МВ  newsm78


Хубава седмица ви желая
 Hug

# 241
  • Мнения: 10 701
W'A'S'P'  Praynig Praynig Hug Cry сили сили сили!

Е то между тефлон и МВ не знам кое е по-малкото зло. Но дето викаш за 2 седмици ще се изтрае.

# 242
  • Мнения: 526
Здравейте! От днес съм на режима  PeaceНо четох, четох първа страница и не видях дали може да се консумират овесени ядки с кисело мляко или на каша  newsm78? Благодаря !

# 243
  • Мнения: 6 425
По начало зърнените храни се свеждат до минимум, вкл. овесените ядки.

# 244
  • Мнения: 526
По начало зърнените храни се свеждат до минимум, вкл. овесените ядки.
ясно, мерси  Peace

# 245
  • Мнения: 32
Юхууу, тук съм  wavey
След като се завърнах на родна земя не съм се появявала, но то винаги първите дни е такъв ефекта  Laughing Другият ефект е, че през последните 2 дни напитих здраво въглехидратите  Blush но и това си влиза вече в релси, днеска се запасих с режимни неща от Карфур и от утре смятам да се развихрям с това чудо на техниката, което си нямам в моето жилище - печката  Heart Eyes Всякакви кокоски, хлебчета, мъфини .... всичко смятам да направя  Party

Имам само един тъжен за моето съществуване извод ... тия дни си говорихме с приятели за лактозна непоносимост и нетолерантност. Аз със сигурност нямам непоносимост (определено щях да съм разбрала ако имах симптомите  Crazy) но ми се струва, че съм идеалният кандидат за 'нетолерантност'. По принцип не обичам хипохондриците и самодиагностицирането, но има един такъв специфичен дискомфорт и бълбукане в стомаха, които моооже и да се дължат на млечните. Сега ще се третирам като такава и ще видя дали има разлика. Има страхотни вегански рецепти за бадемово мляко и най-различни сладки .... за нашия режим обаче не остава много като се махнат пълните със захар сушени плодове, мед и т.н. Но все пак ще екпериментирам тия дни и ще се отчета с някоя рецепта, ако има.

Желая много успехи на новите момичета и прегръщам много тези, които малко или много се "познаваме"  Hug Hug

# 246
  • Мнения: 6 425
Ели, най-голяма "реакция" като че ли дава прясното мляко, докато киселото и сирената не са чак такива дразнители. Но зависи, разбира се. Ако успееш да изолираш един или няколко конкретни дразнители, може да ги ограничиш.

# 247
  • В Балкана
  • Мнения: 679
И аз мислех, че имам някаква нетолерантност към млечните... Ама май само към млечни в големи, ама големи количества.  Laughing

Да ви кажа, че откакто съм харесала страницата на Инес във фейсбук, все повече започнах да я харесвам.  Laughing И така ми се дотренира лятото с нея, на открито.  Laughing Че може и да се престраша..
И в този ред на мисли - Лиу, как вървят твоите тренировки?

W'A'S'P' ще ми бъде интересно да направиш една съпоставка, между масовия нашенец, който срещаш на улицата, в магазина, ресторанта и шведа.
Аги, честито ти намаление!   bouquet

# 248
  • Мнения: 200
 Hug на всички
Преди много години, когато млякото в търговската мрежа беше истинско, не UHT, трябваше да се вари, за да се консумира. Тогава връщах  Sick всичко  с прясно мляко, което ни даваха в детската градина и училище- крем карамел, мляко с ориз и всякакви други кулинарни изобретения. Дори сега, само докато пиша, ми се повдига. Оттогава не ям сладки неща, шоколади. Сега съм опитвала да консумирам прясно мляко, започва едно бълбукане и болки в корема и болезнено разстройство. Същото се получава когато съм пила цвика, който се отделя като си правя извара вкъщи. Заквасената сметана, приемана на гладно ме разхлабва, но няма никакви болки и къркорене. Харесва ми вкусът и, чувствам се добре. Консумирам и много сирена, кашкавал- никакъв проблем с тях. Иначе не ми е установена научно непоносимостта ми към прясното мляко, само емпирично. Wink

# 249
  • Мнения: 2 188
Pinkito, мен оранжевата мания ме държи вече десетина години! А от миналата година започна лек пробив на розовото.

# 250
  • Мнения: 1 280
О, сигурна съм, че много ти отива оранжевото на тъмносините коси !  Wink Hug   А аз + всичко взех да си купувам и бижута .. ooooh! 
 По темата , малко се отмятам насам , на там, но съм добре. Иска си време явно, и аз напазарувах режимности, но ми е много натоварена, объракана и неясна програмата следващите може би 15 дни, не знам...Сменям работа, почвам една нова, дето не знам как ще е , графици, чудеса , и психически ми е много... Crazy  То оправдания все ще си има, проблемите не се изпаряват ,нито ангажиментите , било то хубави или не...

# 251
  • Мнения: 6 425
Прочетох тази сутрин за едно проучване (коментирано в блога на д-р Брифа - http://www.drbriffa.com/2013/03/05/study-finds-dietary-fibre-is- … r-bowel-symptoms/): става въпрос за фибрите и че резултатите са показали, за учудване на учените, че фибрите по-скоро се явяват причина за запека, а не лек за него Embarassed Rolling Eyes И понеже тази тема често се появява и тук, ето какво са установили:

Участиците са били 63 с оплаквания от запек без ясна причина, т.е. без доказани заболявания, които биха могли да бъдат причина. Всички преди това са се хранили с много фибри или са приемали фибри под формата на добавка, но въпреки това не са имали особен резултат. За проучването са им казали за 2 седмици да изключат всякакви източници на фибри - зеленчуци, плодове, зърнени храни, вкл. пълнозърнест хляб и кафяв ориз. А след това трябвало да продължат да ограничават фибрите до удобна за тях степен. Оказва се, че и след 6 месеца цели 41 от участниците (от първоначалните 63) са продължили да спазват "диета без фибри", защото са имали пълно отшумяване на всички симптоми - и запек, и подуване, и трудности и кървене при изхождането. Други 16 са увеличили фибрите, но все пак са консумирали по-малко от преди - те също са имали подобрение, но не толкова значително. А 6 участници са се върнали към хранене с много фибри по различни причини (лични предпочитания, вегетарианство и др.) - при тях не е имало подобрение на симптомите след 6 месеца. Така че резултатът е, че колкото по-малко фибри се консумират, толкова повече се подобряват запекът и съпътстващите му симптоми. Така излиза от това проучване, а по форумите съм срещала неведнъж сходни коментари...

Самият д-р Брифа не съветва да се изключат абсолютно всички източници, т.е. съветва да се консумират зеленчуци и по някой плод, но да се изключат зърнените храни, защото те обикновено се оказват най-проблематични. А от гледна точка на съдържание на фибри бобовите (особено зрял фасул, леща, грах) също са доста богат източник, така че дори само това е основателна причина да се изключат и те.

Вярно е, че различните хора имат различен опит и им действат различни методи... Но за някои със сигурност може да бъде добра идея да пробват да сведат фибрите до минимум. Както винаги, мисля, че има смисъл да се пробва поне за 2-3 седмици, а ако експериментът не действа, се спира Wink

Ако се притеснявате за витамините и т.н., мисля, че няма нужда от притеснения. Колкото по-малко глюкоза се приема (а източниците на фибри са източник и на глюкоза), толкова по-малко витамин С е необходим на организма. От друга страна другите витамини и минерали се съдържат и в месото, яйцата и т.н. в различни количества. А и не е казано да се спрат напълно всякакви зеленчуци все пак. Но наистина при някои хора може да е добра идея да се намали количеството - кой знае Thinking

Последна редакция: ср, 06 мар 2013, 11:27 от Cioccolata

# 252
  • Мнения: 100
Сара Пейлин отслабва с НВД, докато кампанията на Мишел Обама срещу затлъстяването се проваля с гръм и трясък: http://www.examiner.com/article/sarah-palin-on-shocking-weight-l … ing-a-fitnes-book

# 253
  • Мнения: 6 425
Една хранителна пирамида, която много ми хареса (за нисковъглехидратното хранене):



Не съм описала съвсем правилно, затова просто ще дам превода, а самата картинка ще покаже най-точно:
Има 3 категории НВХ - това са чертите, които се виждат отстрани:
1) streng lavkarbokost - стриктно/строго НВХ
2) normal lavkarbokost - нормално (обичайно/стандартно) НВХ
3) liberal lavkarbokost - либерално НВХ.

Последна редакция: ср, 06 мар 2013, 16:20 от Cioccolata

# 254
  • София
  • Мнения: 2 997
Една хранителна пирамида, която много ми хареса (за нисковъглехидратното хранене):
http://www.lavkarboklubben.no/images/pyramid_750.jpg
Полезно!
Слагам си я на телефона, благодаря!
F**k! Не знаех, че морковите са толкова високо, налага се да ги разкарам.
А алкохолът къде се пада, някъде във висините предполагам?

Общи условия

Активация на акаунт