ТУЕС - 3 тема През ТУЕС със страст минаваме и за супер работа се стягаме

• 43 513
  • 751
  •   1
Отговори
# 105
# 106
Страхотно са се справили и тримата юнака с домашното. БРАВО! А разбрахте ли, че ще има родителска среща другата седмица - на 19.03.

# 107
  • София
Да, ще има родителска среща от 18 и 30 часа. Дали нещо са сгафили,че така преди ваканцията  newsm78 newsm78 Аз очаквах през април да е.

Позната картинка  Mr. Green Mr. Green

Скрит текст:

Последна редакция: вт, 12 мар 2013, 20:44 от Naddya

# 108
  • София
Според моя си е редовна родителска среща. И на мен това ми беше първия въпрос - защо имате родителска среща, да не би да има някакъв проблем  Simple Smile

Утре ще имат контролни и по химия, и по математика, даже щели да им се застъпят.

# 109
ВНИМАНИЕ!!!! ДО ВСИЧКИ МАЙКИ, УЧАСТВАЩИ, ВЪВ ФОРУМА. Пише ви ученик от Туес. Умололявам ви да престанете с лошите коментари към ущилището, учителите и начина на тяхното преподаване. Хората, които имат право да коментират живота в училище това сме ние - учениците. Вашите погрешни впечетления и коментари за живота в училището могат само да навредят на доверието между учители и ученици (такива случаи вече има). Ако вашите деца не са доволни от това училище и постоянно ви се оплакват то има деца които ходят с желание и наистина имат добър успех. Надявам се да се вслушате в моите думи и да ни оставите на мира да завършим спокйно и уверено това, което сме избрали. Смятам че хората, от които зависи yспехът на училището вече са се доказали, че искат, могат и вече са го превърнали в едно от най-добрите училища в България в тази област, въпреки трудностите.
П.П. Ако нямате какво да кажете МОЛЯ не коментирайте поста!!!!!

Последна редакция: ср, 13 мар 2013, 16:14 от tripio

# 110
  • София
tripio Първо - добре дошъл във темата, а като гледам и във форума.

Второ - всеки е свободен да коментира и да пише каквото иска, стига да не нарушава личното пространство на останалите, а и правилата на форума (от които по мое мнение има излишни, но това е друга тема). Понякога е нужен и поглед отстрани, за да откриеш къде грешиш.

Трето - вместо да нападаш, сподели лично мнение за училището, преподаването и учителите от първо лице, след като си ученик от ТУЕС. Тук сме за да може да сме информирани за случващото се в училището и в живота на децата, а не да клеветим или злепоставяме някого.

Четвърто - как точно сме навредили на доверието между учители и ученици. Така общи приказки всеки може да пише, но конкретно - никой.

Пето и шесто, а сигурно има и седмо, но ще спра до тук за сега.  

# 111
  • София
Naddya  newsm10
tripio  Shocked Честно казано, не разбирам за какво говориш. Не сме безмозъчни същества. Има някои необосновани и недотам уместни постове, но не можеш да спреш човешката ....тия. На тях никой не обръща внимание и живота продължава. Отговорността за тях е само на авторите им. Ако може следващия път бъди по-конкретен.

# 112
  • София
Tripio, добре дошъл и от мен.  Hug

От мен само два коментара:
Първо - стана ми интересно кое точно от написаното от нас е станало причина за проблеми между ученик/чка и учител, и ако това наистина е така, съмнявам се че, един истински учител би могъл да се повлияе от написаното в някакъв форум, което дори не е написано от ученика, а от майка му или баща му!!! Какво общо има това с учебния процес?

Второ - един съвет: Когато си във форум, и виждаш нещо, което не ти харесва - просто опиши нещата, такива, каквито ги виждаш, дай своите доводи. Това ще се оцени много повече, отколкото да нападаш потребителите.

Пожелавам ти успешно завършване на училището и да постигнеш всичко, което желаеш. Ако нещо от този форум ти пречи - просто или не го чети, или ни пиши на лични с конкретика, ако те притеснява да е тук директно. Общите приказки доникъде не водят, само пречат на конструктивния разговор.

# 113
Jord
Доста прочетох и знам ,че 100% някой неща не са така.
На тая по математика просто трябва да вземеш тетрадката и да видиш начина на решение на задачите и после учите с младежа по нея.

Ти майката на едно момче моя ми е казвал ,май Иво...?
Не знам кое точно как ти е разказал ,но тя му е написала двойка ,защото нямал домашно с още едно момче и им казала ,че ще им пише двойки ,защото по два пъти в годината дава писмено домашно и той го е нямал ,другото момче май нещо й отговорил по така и тя им казала да отидат на дъската да ги изпита тогава ,после нищо не казали и така...
Двойка им написала.

За контролното по физика в сряда другата седмица се постарай да изкара 4.50 - 5 ,защото май е с двойка и тройка.
Точно тая по физика ме дразни почти толкова колкото тази по математика.
Поговори със сина си ,ако си майката на Иво ,защото с приятели на моя с който съм разговаряла ,той е един от "касетофоните" или както ги наричат ,заедно със Кирил ,Светослав ,Калоян и най най големия касетофон по думите на моя е Васил ,а най лошо се държал Денислав направо като мозъчно изостанал...
Съжалявам за последните по груби неща ,но са така!!!

Нещо много ме дразни класната на г клас.Дошла от обикновено училище и им прилага някак си детски неща.Моя предпочитал 2 часа при Босилка ,отколкото при класната...
Откъм оценки при нея са перфектни.Отива и ги среща на етажа ,ти къде си бил бе ,сутринта къде бяхте и някакви груби дърварски фрази...
Но ако я сравнявам с Босилка и тая по физика нещата са перфектни.

А по химия какво правиме?
Аз като го питах ,казва че ,ако имаш оценки 3 ,3 или 2,3 си е за радване... Confused
Като се почне от 1 номер нагоре и така до 29-ти 2,2 2,2 2,3 и общо взето така..

Ето един драстичен пример за не коректно отношение към учителите.

# 114
  • София
tripio, малко в кръга на шегата  Mr. Green Mr. Green

Скрит текст:

А сега сериозно - винаги ще се намери някой, който не харесва даден учител и в повечето случаи не е заради самия преподавател, а заради предмета, по който преподава. Аз на времето не обичах учителката по история не заради нея самата, а заради предмета - не можех да запомня толкова много години и събития.  Embarassed Embarassed Embarassed

Така че един или два поста "против" (това е силно казано) не прави темата злословеща против който и да било.

А това е за програмистите - готови отговори  Mr. Green Mr. Green

Скрит текст:

Последна редакция: ср, 13 мар 2013, 21:45 от Naddya

# 115
  • София
Те нямат образование, но са супер богати, успели и известни  Sunglasses Sunglasses

http://econ.bg/%D0%9B%D0%B8%D1%87%D0%BD%D0%B … sp;    

# 116
  • София
Здравейте туесовски мами! Поздравявам ученика от ТУЕС, който се е включил във форума и така защитава училището с, че ми стана много симпатичен, дори и да не го познавам.
Искам да попитам всички, ако помните задачите на приемния изпит: по-трудни ли бяха от задачите на изпита по НВО? Сега има организирани курсове за подготовка за изпита, организирани от ТУЕС. Необходими ли са, защото задачите са по-различни или са просто курсове както всички други и покриват материала за 7 клас. Колебаем се, защото точно това не ни е ясно. Ще попитам и на посочените телефони за връзка в ТУЕС, но все пак вашето мнение за мен е по-точно.
Хубав ден на всички!

# 117
svet_cvet,
не бяха по-трудни задачите в сравнение с тези на НВО.

# 118
  • София
Да, на нас ни бяха по-лесни. Но той беше ходил на курса, не знам дали това е от значение.
А и се запозна още там с няколко деца, които впоследствие влезнаха в ТУЕС  Simple Smile

# 119
  • София
Надя, харесаха ми готовите отговори! newsm62
А честно казано статията ми хареса още повече, имаме надежда значи, с нашите болести и неучене, май точно натам отиват нещата - да станем богати, известни и преуспели

Последна редакция: чт, 14 мар 2013, 10:53 от Jord

Общи условия

Активация на акаунт