Kuzey Güney-Север - Юг ﻉ с участието на Къванч Татлъту - 62

• 33 828
  • 765
  •   1
Отговори
# 630

Лагуни, да смятам ли, че ти подкрепяш Зейнеп за това, че се унижава по този начин?

По кой начин, Фенче?  Не одобрявам поведението на З. спрямо Дж. Никак даже не го одобрявам.

# 631
Говоря за начина, по който Зейно се унижава пред Кузей и си проси любов, която не съществува.
Да, Джемре е тази, която е активната, но затова, че не спира да се надява е виновен Кузей. Колко пъти и каза ОЛМАЗ, пък не прави нищо, за да осъществи намеренията си. А ако ти не виждаш колко много се промени в последните серии Кузей спрямо Джемре...това вече си е твой проблем, няма да те убеждавам.

# 632

По кой начин, Фенче?  Не одобрявам поведението на З. спрямо Дж. Никак даже не го одобрявам.

И аз не го одобрявам, достатъчно пъти вече го казахме ! Не подкрепям и не харесвам всички глупости, които натвори Зейнеп, но никога не забравям, че това и поведение е провокирано и от Джемре, и от Кузей !
Да се твърди, че Джемре е честен човек, че не е лицемерна, според мен никак не е обективно.
Как се нарича човек, който те гледа в очите и те лъже, как се нарича човек, който търси близостта ти само, когато си му нужен или има полза от теб, как се нарича човек, който нарушава личното ти пространство и се прави на ущипан, как се нарича човек, който не може да те понася, зад гърба ти върти очи и прави криви физиономии, а в лицето ти се усмихва , как се нарича такъв човек ???
Но, може би сте прави - лицемер е най- меко казано, лично аз бих използвал далеч по- силни, но и верни епитети .
Лично аз не виждам нищо положително в образа на Джемре от мига, в който се появи на сцената и винаги съм го казвала. Не мога да харесвам манипулативни хора, които на всичкото отгоре използват дори любовта си, за да вредят на други хора, не мога да харесвам една въртиопашка, която използва чувствата на хората, употребява ги, а после се държи като многострадална Геновева и ми е много странно, как може да се приветства факта, че видиш ли може и да е “куха лейка“, ама всички мъже в сериала я харесват нея ! Голяма хвалба, няма що ! То пък и едни мъже - оле, Марийо ! ooooh!/ Гюней и Баръш, имам предвид/.

Зизу, добре дошла !  bouquet

# 633
Следя  дискусията ви и съм напълно съгласна с queen_fenka  Peace
И според мен е напълно нормално Джемре да е по-настъпателната за една евнтуална връзка с Кузей, защото пред него стои Гюней, а пред нея никой Peace

# 634

Hug Да, страхотно беше.  Но, беше много отдавна. Откакто се влюби в Кузей, съвсем оглупя.
За мен лично, компрометирането на образа на Дж започна от пицарията, където избърса устата на Кузей със салфетка. И тая линия следват и до този момент.

А преди изцепката със салфетката, в същия епизод, помниш ли как направи всичко възможно да разкара Зейнеп от хоризонта. Защо така? Нали осъзнавала чувствата си момата. Ми ако не е била сигурна в тях, защо искаше да държи далеч Зейнеп? Гюлтен се чудеше на дъщеря си тогава , защо се държи така Дж. с приятелката си.
Hug За мен, Джемрето провали връзката им. Но, в природата всичко се връща. Джемрето няма да е с Кузей. Това е очевадно. И сама се пречуква. Няма нужда от злодей.

Егати позитивизма на кристалната топка.
Като я чете човек му идва, поне на мен, да си плюя на петите.
Не й се уредиха любимките Зейнеп и Дениз, сега фърля отрова срещу Джемре.
Егати чудото, егати мненията, егати предсказанията.

Да я питаш кво толкова й пука за тряпката Кузей да е с Джемре.
Тряпка - има ли значение с коя ще е .
Има ! Няма да е със Зейнеп, никога !
Ако ще кристалната топка в главата си да я счупи, пак няма да е с любимката й.

# 635

Госпожата,  Heart Eyes Hug Heart Eyes

Алиса, привет!

# 636
" Как се нарича човек, който те гледа в очите и те лъже, как се нарича човек, който търси близостта ти само, когато си му нужен или има полза от теб, как се нарича човек, който нарушава личното ти пространство и се прави на ущипан, как се нарича човек, който не може да те понася, зад гърба ти върти очи и прави криви физиономии, а в лицето ти се усмихва , как се нарича такъв човек ???"

Госпожата  Heart Eyes е та такъв човек е именно Зейнеп, пък ти нея я харесваш newsm78 Само че тя видиш ли, била провокирана от Джемре и Кузей...абе ти ако си свестен човек, никога няма да постъпиш така, независимо кой те предизвиква. Зла си е тя, това е истината.
И тя гледа в очите хората и ги лъже, тя се усмихва лицемерно и се мазни на тази, която мрази до смърт, тя също се навира в личното пространство на хората/ имам в предвид сцената с целувката на покрива, не помня някой да я беше канил / тя с цялото си нахалство идва на вратата на Джемре, за да и " услужи " да занесе нещо на Кузей в затвора и още много...Това, че не одобряваш много от нейните постъпки е похвално, но защо не видиш, че тя не е никак различна от образа, който толкова те възмущава?

# 637
Фенче,  Heart Eyes Зейнеп се превърна в такъв човек, така е ! Но, Джемре, според мен, е такава от самото начало. В това е огромната разлика ! Peace
А да не забравяме, че аз никога не съм “обожествявала“ Зейнеп, когато е имало за какво, винаги съм я критикувала не съм спестявала и на нея нищо. Peace Не искам и не мога да и търся оправдание за всички глупости, затова и не разбира зора да се оправдава глупостта, лицемерието, манипулативността на всяка цена, а още по- малко разбирам, как може такива чувства и качества да се оправдават със светло чувство , каквото е любовта ! За мен, тя трябва да предизвиква съвсем различни емоции и чувства ! Peace

Алиса, объркала си се - хич не съм “благонравна“, много съм проклета даже ! Mr. Green
Пък ти си направи услуга и запази “позитивизма“ и “толерантността “ си и не дишай !  hahaha

# 638
Говоря за начина, по който Зейно се унижава пред Кузей и си проси любов, която не съществува.
Да, Джемре е тази, която е активната, но затова, че не спира да се надява е виновен Кузей. Колко пъти и каза ОЛМАЗ, пък не прави нищо, за да осъществи намеренията си. А ако ти не виждаш колко много се промени в последните серии Кузей спрямо Джемре...това вече си е твой проблем, няма да те убеждавам.

Не проси любов Зейнеп. Ти къде видя да го прави?  Наистина не желая повече да ми приписваш думи, които не съм казала! Къде прочете, че Кузей не се променял спрямо Джемре? Няма нужда и да ме убеждаваш в нищо, Фенче. Аз теб не се опитвам да те убеждавам, защото е излишно. Смятах, че си дикутираме и споделяме мнения, без да се убеждаваме.

Последна редакция: сб, 23 фев 2013, 15:51 от sinq laguna

# 639
Госпожата  Heart Eyes точно това написах по-горе - ако Зейнеп беше свестен човек, нямаше да се промени така, тя си е зла и горделива по рождение. А пък с това, че все още продължава да се унижава ми падна още повече в очите.

"  Кажи от кой момент си вадиш заключение, че Кузей прави крачка към Дж. с цел да бъдат заедно? "
Лагуни, това са твои думи, нали?

# 640
Госпожата  Heart Eyes точно това написах по-горе - ако Зейнеп беше свестен човек, нямаше да се промени така, тя си е зла и горделива по рождение. А пък с това, че все още продължава да се унижава ми падна още повече в очите.

А падна ли ти в очите Джемре, когато се унижаваше и беше като гербова марка за  Кузей и Зейнеп, падна ли ти в очите, когато отиде и нарочно прекъсна интимният момент помежду им, падна ли ти в очите, когато не спираше да го притеснява, да звъни и да го преследва, ама честно ?

# 641
Смятам, че на този етап във филма се случват далеч по- важни неща, които ще имат съществено значение за по- нататъчното му развитие  от "унижаващата" се Зейнеп. Не разбирам защо отново тя е обект на обсъждане в момента.  Peace

# 642
Госпожата  Heart Eyes точно това написах по-горе - ако Зейнеп беше свестен човек, нямаше да се промени така, тя си е зла и горделива по рождение. А пък с това, че все още продължава да се унижава ми падна още повече в очите.

"  Кажи от кой момент си вадиш заключение, че Кузей прави крачка към Дж. с цел да бъдат заедно? "
Лагуни, това са твои думи, нали?

Да , мои са. Но не те разбирам. Искаш да кажеш , че се опитвам да те убеждавам ли?  newsm78

# 643
Фенче, Лагуни – страхотна дискусия водите, поздравления! Премерена и с противоположни гледни точки, но без драматизиране от тази работа, много Ви се радвам!
Филмът наистина е многополюсен, не е американската сапунка с ясно обособени добри и лоши герои. Всеки си е истински – и Джемре изглупява, и Зейнеп отмъщава, и Баръш е подъл, и Гюней е абсолютен мерзавец, и Бану е глезла, но за всичко това си има причини. Зейнеп ми харесваше в началото и до този момент не смятам, че е изначално лош човек, просто е много наранена и е избрала този път. За щастие, филмът точно показва как всеки си носи последствията от действията – и Бану сега неимоверно страда от това, че се омъжи за мъж, който знаеше, че обича друга, и Зейнеп – по същия начин, и Баръш така. Джемре си плати за това, че се омъжи и тя ей така за спорта, и тепърва ще продължи да плаща. Кузей също постоянно плаща за невъздържаността си. И не смятам, че причина за невъздържаността му е Джемре, причината е в неговата глава. Ако не е така – защо нападна и преби Шереф? Защо не се коментира това тук? Защо не се казва – ай, Демет, колко е тъпа, смотана и как го провокира Кузей и му носи бели на главата? Защото не Демет го е провокирала, това си е невъздържаността на Кузей и именно случаят с Демет доказва, че не Джемре е виновна за неговите избухвания, а той самият.
Тъкмо щях да пиша, че според мене олмазът не е паднал и гледам Дафне писала – олмазът е паднал, но следва окончателното отсвирване.
Та...Фенче, и аз мисля, че олмазът не е паднал. Обаче определено крачка напред има. Много ми харесват.

Обаче във филма се случват толкова по-интересни неща от това, което основно се коментира тук - Зейнепчето.

На мене лично ми е супер интересна Бану и какви ще ги свърши тя. Иска ми се Гюней доста да пострада от нея.
Също така и Мелда - хареса ми, че точно с Гюней я забъркаха и сега може да го разиграе наранена и обидена и използвана. Има много потенциал и поле за изява. Всичко може да се очаква и от нея. Peace

# 644
Смятам, че на този етап във филма се случват далеч по- важни неща, които ще имат съществено значение за по- нататъчното му развитие  от "унижаващата" се Зейнеп. Не разбирам защо отново тя е обект на обсъждане в момента.  Peace
Абсолютно вярно, това казах и снощи ! Peace
То е ясно, че Зейнеп е дяволът в човешки образ, но тя всъщност никога не е била пречка за ВНЛ-то, не мога да разбера защо и отделят толкова голямо внимание.

Забелязвам, че редиците Джемрееви се стягат ! Joy Joy Joy
Да прочистят въздуха, дет се вика ! Mr. Green

Общи условия

Активация на акаунт