Зейнеп не каза ли, че ако ще има гадже, не иска той да носи оръжие? ( за гадже съм сигурна, заради думата, която използва
) А защо Баръш да прави зло - мисля, че беше достатъчно унизен от Кузей, пред прислужницата си. А и защо мислиш, че спа със Симай, защото е влюбен в нея ли?
Всичко е мръсна игра срещу Кузей. Въпреки, че Симай вече не му е жена, това си беше целенасочено, ако не за да разбере Кузей, то поне за върешно удовлетворение.
И сега, след наранената му гордост и унижението, единствения начин да предизвика Кузей е Симай, защото с Джемре вече е свирена работа. 
Кралицата,
може и да е казала. Нали това попитах. Аз не съм в час изобщо с турския. Чух думата аркадаш и реших, че става въпрос за приятел. За Симай съм напълно съгласна. Баръш точно си отмъщава на Кузей, но няма да се трогне много вече за Симай според мен. Той и каза, че ако не се съобрази с него и не тръгне в правия път

Може пред тях да го играе "не ми пука за вас", но отвътре ще се изяде, щото видиш ли брат му е по-желан от него.... от жена, която можеше да има, но не успя.